praegune kellaaeg 17.06.2025 23:09:27
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
19.06.2014 21:35:43
Layer2 over Internet |
|
|
Mis tarkvara oleks võimalik Windowsi masina peal kasutada mis kapseldaks layer2 paketid layer3-ks ehk siis lasta layer2 üle interneti. Seda oleks tarvis Elioni nutiTV jaoks. See tahab et digibox oleks otse kaabliga Elioni ruuteri taga, muidu ei tule TV pilti. Terve päeva proovisin igasugu variante läbi ruuterite, sai MAC aadresse valetatud, kuid mdagi ei aita - kui digibox otse ruuteri taga pole, siis TV pole. Tahaks digiboxi nädalavahetusteks maale kaasa võtta ja üle VPNi linnakodust ühenduse maale saada digiboxi. VPN aga on layer3, IP aadressidega ja sega pole digibx ikka otse ruuteri taga nii. Kui nüüd saaks selle layer2 ühenduse kapseldada VPN kanali sisse, siis olekski sama hea kui füüsiliselt digibox otse ruuteri taga. Ehk siis ei tohi olla mingeid IPsi vahepeal. VPN aga on IPdega. Teine võimalus oleks vist prxy-arp. Proxy-arp teglkult onvist sama asi, samuti layer2 teema. Aga ma ei tea selle kohta ka mis tarkvara võiks kasutada mingi Windowsi peal selleks.....L2TPv3 peaks vist olema see mida tarvis aga kust ma selle Windowsi jaoks tööle saan. Või äkki on mingil pFsense tulemüüril midagi taolist kaasas.
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:] |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
100kv
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
19.06.2014 22:50:00
|
|
|
Mul on ruutereid küll mis EOIP tunnelit teeks, DD-WRT firmvarega. Aga EOIP ju kasutab IPd, seega see seotakse IPga mitte ruuteri pordiga, seega on layer3 mitte layer2. Seal saab valida et kas annan käsitsi IP või seon LAN bridgega. Ma nüüd pole proovinud et kui bridgega seon, et siis äkki pole IPd. Vähemalt see uus Elioni süsteem TVd läbi ei lase kui ruuteri ja digiboxi vahel mingeid muid IPsi veel on, isegi ei tea mida nad seal teinud on, MAC aadresside emuleerimine ei aita. Testisin isegi nii et panin vahele kaks ruuterit, nii et kummagisse otsa jäi ikka sama subnet, samad IPd mis otse ühendusega, Elioni ruuteri poolse enda ruuteri MAC sama mis digiboxil, nii source kui destination NAT. Ikka TV pilti pole. Jube tugev kaitse neil peale pandud, mõtet ainult pole.
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:] |
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
100kv
HV kasutaja
|
19.06.2014 23:00:14
|
|
|
nu ma elioni purki ei kasuta. mul on mikrotik otse ont'i küljes.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
vaegkuulja
Aeg maha 30
|
20.06.2014 00:00:25
|
|
|
100kv kirjutas: |
nu ma elioni purki ei kasuta. mul on mikrotik otse ont'i küljes. |
Mul ilma elioni ruuterite üldse TVd ei tule. Proovisin enda ruuteri panna interneti poole. Internet tuli aga TV mitte. Seal uues Elioni ruuteris on mingi virtuaalne WAN interface mida konfida ei saa.
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Carl
HV kasutaja
|
17.11.2014 04:24:42
|
|
|
Minul oli selline lahendus, et elioni ruuteri taga esimeses pordis istus Mikrotik ruuter. Mikrotikku tuli sisse tunnel, mille sees omakorda eoip tunnel. eoip tunneli bridgesin mikrotiku järgmisse porti, kust kaabel tagasi elioni ruuterisse järgmisse porti.
Teiselpool samuti siis mikrotik, port1 - internet, port2 - lan, port3 bridgetud eiop külge ja sealt tuli digiTV välja.
Kirjeldatu pole teoreetiline idee vaid oli kasutuses.
|
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
17.11.2014 11:37:27
|
|
|
OpenVPN oskab ka suurepäraselt L2 tunnelit teha.
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
1 :: |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
AgentDeus
HV kasutaja
|
17.11.2014 12:17:58
|
|
|
Mõttetu overhead. EoIP on GRE tunnel ehk kui GRE läbi käib, pole vaja pptp'd sinna vahele ehitada. PPtP eelis on ainult see, et saaksid kindel olla, et kui teise otsa IP muutub, siis ta teeb nii või teisti call home ja EoIP otstes on sul lokaalsed IP'd konfitud, mis ei muutu. Dünaamiliste IP'de puhul peaks EoIP destination IP'd muutma juhul kui üks seadmetest peaks enda WAN IP ära muutma. Kokkuvõtvalt võiks öelda, et on valida kas mõttetu overheadi või kerge ebamugavuse vahel. Muide on olemas ka mikrotiku wikis või foorumis ka scriptid, mis suudavad automaagiliselt IP'sid muuta vastavalt tunnelite otses toimuvale.
Teine võimalus on suvalise WRT'ga OFFF poolt mainitud ovpn TAP liidesega ja see kokku bridgeda selle vlan'ga kuhu sul IPTV sisse lendab ja igmp-proxy on konfitud või konfida TAP peale oma igmp-proxy. Kuuldavasti IGMP Snooping veel ei taha hästi toimida dd-wrt/open-wrt peal nii et eraldi igmp-proxy TAP pihta oleks kõige pädevam moodus. Sama ütlus kehtib ka misiganes EoIP versiooni puhul, sest ei ole vaja, et su koduse teleri vaadatav multicast laksust ka tunnelisse peale lendab.
NB! Mikrotik ei oska teha UDP peal OVPN'i ehk siis liikluses on topelt TCP = topelt overhead jällegi.
Vaadates, et sul on dd-wrt olemas, siis ma isiklikult läheks OVPN teed aga ma jätaks tunneldamised ja bridgemised siiski ruuterite teha, sest kuidas sa mõtleksid kogu seda multicasti jama suunata läbi windowsi masina? Vastuvõtmine oleks lihtsam, paned VLC kuulama TAP adapteri peale ja elu lill aga et windows istub sul kodus NAT taga, kuulab multicasti ja suunab edasi seda TAP peale, kuhu keegi sisse logib... minu jaoks tundub liiga keeruline seda saavutada mis muidugi ei tähenda, et see võimatu oleks.
_________________ kindel on see et miski pole kindel |
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|