Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
cola1
HV vaatleja
|
26.04.2014 20:26:47
sülearvuti jahutusalus |
|
|
tere . mul olekks selline küsimus et kui palju võtab jahutusalus kraade arvutilt alla ??
on kellelgi kogemusi siis ehk oskab öelda .
hetkel videokaardi temperatuur mängides küündib 100 kraadini ja siis arvuti lülitub välja .
ja siis küsin selle ka kohe ära ,et äkkki keegi oskab soovitada normaalset jahutust ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
kakukeo
HV Guru
|
27.04.2014 12:11:29
|
|
|
Olenevalt jahutus alusest kehvemad võtavad 1-2kraadi ning võimsamad kahe ventikaga alused võtavad max 5kraadi
nendele lootma ei tasuks jääda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
t-force
Kreisi kasutaja
|
27.04.2014 14:09:32
|
|
|
Millal viimati puhastasid tolmust?
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
cola1
HV vaatleja
|
27.04.2014 21:21:19
|
|
|
hmmm kui ma tolmuimejaga teen tolmust puhtaks et kas ma pean siis võtma läpakal alumise osa ka lahti w ?? pole kogemusi eriti.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kakukeo
HV Guru
|
27.04.2014 22:30:26
|
|
|
cola1 kirjutas: |
hmmm kui ma tolmuimejaga teen tolmust puhtaks et kas ma pean siis võtma läpakal alumise osa ka lahti w ?? pole kogemusi eriti. |
Tolmuimejaga läpakat ei puhastata. Olenevalt masina ehitusest võtad kas põhja lahti, klaveri pealt või mõlemat ning ettevaatlikud puhastad emaplaadilt tolmukihi ära ning kui termopasta oleks ka tark väljavahetada kui see ära kuivanud,pudenev on.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
27.04.2014 23:06:47
|
|
|
Kui temperatuur on juba 100 kraadi, siis igal juhul tuleb ära asendada kiviks põlenud termopastad ning kui on siis ka ärakuivanud termopadjad.
Aga kui omanikul endal vastavaid kogemusi pole, siis tuleb ikkagi otsida keegi, kellel need kogemused olemas on.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
27.04.2014 23:28:43
|
|
|
kui küsimus tolmuimejaga läpaka puhastamisest on püstitatud, ei soovita ise selle puhastamisega tegeleda. tolmuimejaga ei tohi elektroonikat puhastada v.a. need pisikesed kohvrid, mis printerimeestel kaasas on. kui teemaalgataja oleks natuke raisanud oma profiili peale aega, võiks ehk isegi kedagi soovitada.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
23.05.2014 14:39:02
|
|
|
Kas jahutusalus on otstarbekas ost? Uurisin hiljuti arvutitarga e-poodi ning jäid silma jahutusalused, tekkis mõte osta, aga kui ma mängimisega ei tegele, kas siis on mõtet osta. Kuigi sageli Dell Vostro 3360 on tunda, et läheb kuumaks. Kui vajalik ese jahutusalus sülearvutile oleks?
|
|
tagasi üles |
|
 |
janll
HV vaatleja
|
23.05.2014 20:44:29
|
|
|
Mul on ostetud suurem jahutusalus suure ventilaatoriga, nii et ventilaatori osa peale jääb läpakas (15" läpakale 17" -le läpakale mõeldud alus). Kui täisekraanil flash playerit jooksutada, striimid ning youtube, siis varem lülitas läpaka ülekuumenemise tõttu välja, käega katsudes oli see osa kus kõvaketas, ikka väga kuum. Läpakat on puhastatud regulaarselt, tolmu pole. Ketas on tavaline, mitte SSD. Kui osta SSD ketas, kas see läheb samamoodi kuumaks? Sest aluse peal on ikka väga ebamugav kasutada, randmetest käed hakkavad valutama, kuna läpakas on liiga kõrgel.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
JOKKER666
HV veteran

|
24.05.2014 23:53:38
|
|
|
Kui arvut ikka välja lülib kuumaga, on midagi mäda. Termopasta ikka vahetatud?
|
|
tagasi üles |
|
 |
janll
HV vaatleja
|
25.05.2014 01:05:20
|
|
|
Ei ole vahetanud termopastat, sest need termopadjad mis seal olid algusest peale paistsid suht norm välimusega. Välja lülitab ainult flash playerit täisekraanil kaua kasutades, muidu mitte. No näiteks jalka mängu algusest lõpuni vaadata ei saa, viskab kinni või youtubes mõni pikem video. Nüüd see jahutusalus aitas, et enam välja ei lülita. Ja see on algusest peale nii olnud selle läpakaga, läpakas on veidi alla kolme aasta vana. Ei saanud ju olla, et kohe poest tulles oli termopasta vigaselt pandud?
Kuum on just kõvaketta juurest põhja alt, vana 8 aastat olnud arvuti näiteks läks kuumaks igaltpoolt, ka pealt klaviatuur oli täiesti tuline. Puuduvad kogemused SSD ketastega, et kas ka need kuumenevad üle. Kui teaks, et kettavahetus aitab, ostaks uue ketta, aga ainult kui tõesti kasu sellest on, sest need kettad on päris kallid ja niisama proovimiseks ma ei hakka ostma.
Otsisin ka mingit näidist, mille järgi seda jahutust sinna laua sisse teha, ega see niisama lihtne ka pole, et lõikan augu sisse Kui saaks kuskilt mingid juhised vms. aga googeldades pakub mulle ainult mingeid jalgade peal väikseid aluseid diivanil kasutamiseks.
Läpakas on siis HP ProBook 4520s
|
|
tagasi üles |
|
 |
t-force
Kreisi kasutaja
|
25.05.2014 02:34:39
|
|
|
Lihtsalt oletan aga tn on see su videokaart siiski mis on probleem mitte see ketas. Mul kunagi oli ka läppar mis kippus vägagi soojaks minema mis sest, et puhastatud kui video oli high performance peal. Seda mediumi peale pannes oli täitsa okei. Proovi power settingutest videokaardi performance alla keerata ja vaata mis juhtub.
|
|
tagasi üles |
|
 |
JOKKER666
HV veteran

|
25.05.2014 08:07:41
|
|
|
Järgmisel puhastusel asenda padjad vaskplaatidega. CPU peaks ju ikka pastaga olema?
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.05.2014 08:11:22
|
|
|
janll kirjutas: |
Ei ole vahetanud termopastat, sest need termopadjad mis seal olid algusest peale paistsid suht norm välimusega. Välja lülitab ainult flash playerit täisekraanil kaua kasutades, muidu mitte. No näiteks jalka mängu algusest lõpuni vaadata ei saa, viskab kinni või youtubes mõni pikem video. Nüüd see jahutusalus aitas, et enam välja ei lülita. Ja see on algusest peale nii olnud selle läpakaga, läpakas on veidi alla kolme aasta vana. Ei saanud ju olla, et kohe poest tulles oli termopasta vigaselt pandud?
Kuum on just kõvaketta juurest põhja alt, vana 8 aastat olnud arvuti näiteks läks kuumaks igaltpoolt, ka pealt klaviatuur oli täiesti tuline. Puuduvad kogemused SSD ketastega, et kas ka need kuumenevad üle. Kui teaks, et kettavahetus aitab, ostaks uue ketta, aga ainult kui tõesti kasu sellest on, sest need kettad on päris kallid ja niisama proovimiseks ma ei hakka ostma.
Otsisin ka mingit näidist, mille järgi seda jahutust sinna laua sisse teha, ega see niisama lihtne ka pole, et lõikan augu sisse Kui saaks kuskilt mingid juhised vms. aga googeldades pakub mulle ainult mingeid jalgade peal väikseid aluseid diivanil kasutamiseks.
Läpakas on siis HP ProBook 4520s |
Käitumine näitab selgelt, et termopasta on kivistunud ja termopadjad ära kuivanud.
Ja veel - kuumas läpparis kivistub termopasta tavaliselt juba vähem kui aastaga. Ning ei kirjutata asjata, et läpparid vajavad aasta-paari jooksul termopasta ja termopatjade vahetust. Mida kuumem läppar, seda tihedamini seda teha tuleb.
PS: Aastaid kasutasin ise Aceri kuuma läppari mudelit - sel tuli termopastat mitu korda aastas vahetada, vastasel juhul tegi ventilaator korralikku põrgulärmi, kui temperatuurid taevasse tõusid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
25.05.2014 08:23:19
|
|
|
termopatju on viimasel ajal hakanud rohkem saada olema kui seda vanasti oli. kui vaske parajaks nühkida ei vitisi, tuleb uued padjad panna. patjadega kompenseeritakse kehva inseneritööd kus komponendid on erinevatel kõrgustel aga jahutuse pinda vajalikule kõrgusele ei saada või ei taheta panna. "tehasepasta" kuivab mujal ka kui läpakas. ei ole harv juhus kui kuivanud pastaga prose jääb jahutuse külge nii kinni, et tuleb jahutuse eemldamisel socketist välja. ( just FPGA, LGA on socketis metallist raami all kinni.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
tagasi üles |
|
 |
|