Riigi Infosüsteemi Ameti asedirektori Margus Simsoni sõnul kavandab riik eesti.ee äppi, mis võiks olla installeeritud iga kodaniku mobiiltelefoni.
Margus Simsoni sõnul on eesmärk luua äpp, mis vahendaks inimesele riigi või kohalike omavalitsuste teateid ja olulist infot nii, et see segaks kasutajat võimalikult vähe. “Ideaalis teeb riik kõik ise ära ja teavitab inimest äpi või portaali vahendusel näiteks maksudeklaratsiooni esitamisest või uue loa väljastamisest. Keerulisemal juhul on inimesel vajutada äpis esitatud küsimusele vastuseks vaid jah või ei nuppu,” ütles Simson.
“Riigiga asjaajamine tuleb teha võimalikult lihtsaks, nii et tekiks üle mitmete ametite ja riigiasutuste töötavad nähtamatud teenused,” lisas Simson.
“Ideaalis toimib see sedasi, et kui inimene hakkab mõtlema, mida ta peab lapse koolisaatmiseks või pensionile minekuks tegema, siis tegelikult on selleks ajaks juba tema postkastis kiri, mis ütleb, et kõik on korras või küsib vaid paar lisaküsimust, aga ülejäänu on riik ise automaatselt ära vormistanud,” ütles Simson.
Margus Simsoni sõnul äpi loomise ettevalmistustöö käib. “Riigi Infosüsteemi Amet korraldab praegu ka “Eesti parim mobiilirakendus 2014” konkurssi ning oleme avatud, et panna parimad uued lahendused riigi jaoks tööle,” ütles Simson.
Vahva! Loodetavasti tuleb sest äpist hea Eesti Asi. _________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel."
Ärgem siis piirdugem ainult Androidi ja iPhone rakendustega.
Sooviks rakendusi näha ka Windows Phones, Symbianites, Badades, dumbphonedes ja ka NMT telefonidel - siis on enamvähem kõik kaetud _________________ Jogani pogani pooh
Niisama ei tehta midagi igaks juhuks, eriti veel väljasurnud platvormi jaoks.
Oponeerin - WAP2.0 võimelised on suurem osa odavatest, tavalistest nupu-GSM telefonidest. Ehk siis telefond mis igal pool massiliselt müügil on ning mida väga massiliselt edasi toodetakse.
Ja WAP pole selles suhtes surnud kusagile, endalgi veel mitu GSM-telefoni majas ja väga suure osa tegevustest saab üle WAP2.0-i ära teha. Ja ka HinnaVaatluse WAP on nendes telefonides kenasti kasutusel siiamaani.
--------------------
Ja mis Riiki puutub, siis Riik peab ikkagi hoolitsema kõikide endi kodanike eest, mitte ainult - sorri - osaliselt väljavalitud elanikonna eest.
Kus sul nuputelefone massiliselt on?
Massiliselt on vast lastele mängimiseks antud.
3 suurt süsteemi on küll. _________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel."
Oponeerin - WAP2.0 võimelised on suurem osa odavatest, tavalistest nupu-GSM telefonidest. Ehk siis telefond mis igal pool massiliselt müügil on ning mida väga massiliselt edasi toodetakse.
Ja WAP pole selles suhtes surnud kusagile, endalgi veel mitu GSM-telefoni majas ja väga suure osa tegevustest saab üle WAP2.0-i ära teha. Ja ka HinnaVaatluse WAP on nendes telefonides kenasti kasutusel siiamaani.
--------------------
Ja mis Riiki puutub, siis Riik peab ikkagi hoolitsema kõikide endi kodanike eest, mitte ainult - sorri - osaliselt väljavalitud elanikonna eest.
ma oleks kodanikuna küll väga pettunud, kui riik kulutaks raha selleks, et mingi üks vandenõuteoreetiks saaks oma nupuföönil ka korra midagi teha. _________________ verba volant, scripta manent Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon.
nojah androidi ja ios jaoks minu arust kah täiesti kasutu kulutus
jah 90% VS 6% on muidugi mõttetu kulutus _________________ verba volant, scripta manent Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon.
Igatahes on RIA saanud sellise küsimuse, et milline toetus tuleb ülejäänud telefonidele.
PS: Minule endale meeldib kõige rohkem EMT-i Surfpordi taoline lahendus ja kus siis iga telefon, nii WAP-võimeline tavatelefon kui ultramoodne Nutitelefon ligi pääsevad.
Ning üks asi veel, paljud vanemad inimesed eelistavad nagunii ligipääsu juba olemasoleva telefoniga, mitte et nad oma väiksest palgast või pensionist jälle mingi suure raha uue telfoni alla magama peavad panema.
Igatahes on RIA saanud sellise küsimuse, et milline toetus tuleb ülejäänud telefonidele.
PS: Minule endale meeldib kõige rohkem EMT-i Surfpordi taoline lahendus ja kus siis iga telefon, nii WAP-võimeline tavatelefon kui ultramoodne Nutitelefon ligi pääsevad.
Ning üks asi veel, paljud vanemad inimesed eelistavad nagunii ligipääsu juba olemasoleva telefoniga, mitte et nad oma väiksest palgast või pensionist jälle mingi suure raha uue telfoni alla magama peavad panema.
Enamus vanemaid inimesi ja nuputelefoni omanikke ei kasuta oma telefoni netis käimiseks. Selle võibolla 100 inimese pärast pole imho küll mõtet mingit lisa toetust teha.
Mõttekus sõltub sellest mida sa kasutad ju. Kasutad Bada -t või blacberry -t ja sina ei saa seda asja mille eest oled maksumaksjana maksnud on see sinu jaoks täiesti ebavajalik kulutus. Mis mul sellest et mingi androidi ios või äkki ka WP kasutaja saab. Aga õnneks on eestlane vaene ei jaksa riigiga kohut käia nt võrdse kohtlemise alusel või mõne muu juridilise bla-bla alusel.
Isiklikult on vist ükskõik kui see asi hakkab mobiili eesti.ee portaali peegeldama siis on see mulle suht kasutu.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.