Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tahanteada
Lõuapoolik

|
21.05.2014 10:58:03
|
|
|
Aga selle kurva tõsiasjaga tasuks juba lõpuks ära harjuda küll, et Linuxi kasutaja pole Linuxi programmeerija. Samamoodi nagu autojut pole autoehitaja. Autojuht ostab auto poest, istub sisse ja sõidab. Mitte ei lammuta mootorit laiali ja ei asenda komponente, et siis auto kokku laduda ning sõitma hakata.
Väike meenutus a 20-25 aastat tagasi ajastust, ehk sellest ajast kus veel Linuxit polnud ja oli tema esivanem Unix. Unixi-kasutajana polnud mingit probleemi, kui oli vaja midagi progeda, siis tulid kohale Unixi-profid ning nemad siis progesid. Mitte ei öeldud, et kasutaja peab ise progema hakkama.
Ja seda olen ma viimased 10 aastat piisavalt öelnud, et kui Linux tahab Eestis tõsise turuosa saavutada, siis see seisab kindlalt kinni selles, et Linuxi tarbeks peavad tugi-teamid olemas olema ning nemad siis osutavad tugiteenust, programmeerimis-abi jms. sellist millega Linuxi tavakasutaja ei tegele ja ei hakka ka kunagi tegelema.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
21.05.2014 12:53:48
|
|
|
Mis sul selle programmeerimisega on? Mul kodus kõik kasutavad ilma progemisoskuseta.
Midagi seal tarvis teha pole. Ja kui ongi, siis on veebis õpetusi. Kopipasteeti oskab ka igaüks teha.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
0 :: |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
21.05.2014 13:34:46
|
|
|
...
viimati muutis number 26.06.2014 01:49:59, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
21.05.2014 14:22:39
|
|
|
mauro kirjutas: |
Õppetarkvaraks - kus kasutusel ainutl itnernet, ja paar programmi - piisab linuxist täielikult.
Pole õpilastel ja õpetajal vahet, et kas see firefox jookseb win või linuxi peal.
Probleem tekib kui kasutusel on spetsiifilist õppetarkvara - mis töötab ainult windowsil ( ehk siis vaja it spetsi kõrvale kes ilusti winega kõik tööle seaks - kui läheb üldse tööle).
Samuti probleem kui õpilasel kodus MS office - oskab ühega tegeleda, teisega tekivad probleemid. |
Tegelikult nõuab riiklik õppekava juba aastaid seda, et koolis õpetataks kontoritarkvara kasutamist, mitte ühe konkreetse kontoritarkvara kasutamist.
Kui koolides on/oli peamiseks kontoritarkvaraks MS Office, siis oli täiesti põhjendatud kaebuseks see, et kodudesse ei jõua väga paljud MS Office'it osta ja seda ei saa üheltki kodult nõuda. Mis siis nüüd virisemise põhjuseks on? Et inimesed on liiga rikkaks saanud vahepeal ja ostavad koju MS Office'i, mida kool enam osta ei jõua? Või on liiga harjunud MS-i pirama?
Mis takistab kodus paigaldamast täpselt sedasama tasuta alternatiivi, mille kasutamist lisaks sellele ka veel koolis õpetatakse? Väga kummaline on sellist juttu lugeda. LibreOffice katab täielikult põhikoolis vajaliku funktsionaalsuse, gümnaasiumi kohta ma kahjuks ei tea, aga loodetavasti ka selle.
Probleemid küllap tekivad kutseharidusega tegelevates koolides, kus on tõepoolest mõne riistapuu tarkvara ainult Windowsi peal töötav, võib-olla isegi spetsiifiliselt mingi vana Windowsi peal. Need on sellised kapriissemad asjad.
tsitaat: |
Kodukasutajatel üldjuhul linuxit ikka pole.
|
...ja mis on vähemalt üheks põhjuseks, miks seda ei ole? Eks ikka see, et koolis on Windows. Kui enam pole, siis ehk hakkab ta ka kodudesse rohkem jõudma (eriti kui nüüd mängud ka Steami eestvedamisel suuremal hulgal Linuxi peale kolima hakkavad).
Linux võib tasuta olla - aga selle lihtne propageerimine on ka jama. See lihtsalt ei sobi kodu ja üldkasutuseks. Serverid, veebiserverid, ruuterid vms spetsiifilised keskonnad - või nutitelefonid vms. |
Nonoh. Millist sellist ülispetsiifilist Windows-only lahendust seal kodus vaja on, mida Linuxil teha ei saa? Ja mis loom see üldkasutus on?
Pole just väga palju aega möödas sellest, kui telefonil või tahvelarvutil Linuxi kasutamisest rääkijat vaadati nagu hullumeelset.
Ma kasutan tööl desktopi-Linuxit (Kubuntu) igapäevaselt juba üle 2 aasta ja suurem enamus kogu tööst saab selle peal tehtud. Sinna hulka kuulub natuke näpuotsaga kõike - lisaks võrgu-, serveri- ja tarkvarahaldusele ka dokumenditöötlus, fototöötlus, raster- ja vektorgraafika, videomontaaž, elementaarset audio töötlemist veidi jne. Ei oskagi öelda teemat, millega üldse kokku pole puutunud. Muusika tegemine ja mängude mängimine ehk... - esimest ei oska ja teiseks pole aega. Muusikat aga teevad ka mitmed profid Linuxil, tuleb vaid natuke veebist otsida nende kirjatükke (kasutatakse low latency kernelit jm, mis näiteks Ubuntu Studio peal on vaikimisi koos hulga muusika salvestamist, tegemist ja töötlemist võimaldava tarkvaraga).
Muidugi virtuaalis on igaks juhuks mul endiselt Windows 7 koos MS-Office'iga selleks puhuks, kui saadetakse midagi MS-spetsiifilist, mida ühegi alternatiiviga piisavalt originaalilähedase vaatega avada ei õnnestu ja lisaks tiksub selle peal antiviiruse server, millele Linuxil töötavat versiooni kahjuks ei ole.
Aga LibreOffice on ja muutub iga uue versiooniga ikka järjest tublimaks ja MS formaate sarnasemalt näitavaks ja kui kaovad Windowsi-masinad, kaob ka suur antiviiruse vajadus.
Samas on lugu just vastupidi serveri ja desktopi võrdluses - Linux serveri ülesseadmiseks on ikkagi vaja just rohkem teadmisi ja oskusi nende teadmiste leidmiseks, kui seda tavalisel desktopi-kasutajal vaja on, Linux desktopi ülesseadmiseks ja graafilise liidesega tarkvara kasutamiseks ei ole aga vaja suuremat hulka teadmisi, kui neid on vaja Windowsi desktopi ülesseadmiseks ja kasutamiseks. Tegelikult isegi vähem. Ainult et need teadmised on mingil määral erinevad - täpselt nagu on erinevad teadmised vajalikud Windowsi ja Mac-i kasutamisel, sest need on erinevad süsteemid. Windows != Linux != Mac != Windows ja selle üle pole mõtet viriseda.
Linuxi eduka paigaldamise ja kasutamise eeldus on küll see, et riistvara peaks olema enam-vähem Linuxiga ühilduv (nagu Mac-il peab seadmetel olema ühilduvus Mac-iga, nt välisseadmetel). Täielikult puuduva toega riistvara leiab aga järjest vähem ja problemaatilise raua otsa komistamise tõenäosus väheneb iga aastaga.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
21.05.2014 20:18:13
|
|
|
OS'i hind 4-7.a eluea peale tuleb nõnda väike, et Linuxist saadav kasu ei too lihtsalt loodetavat võitu. Minu arvestus oli selline, et ainult 1 viga aastas, millele pean teemaväliselt võtma aega tähendab, et Linux on kahjumlik.
Ülemuse arvutis oli vaid lühikest aega... nüüd tal Windows 7 paar aastat.
LibreOffice osas olen nõus, et paljude asjade jaoks see täiesti ok
Jõuga suruda Linux sisse pole ka just kõige taibukam.
Miks muidu see seni korduvalt failinud.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
21.05.2014 21:06:14
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Reaalne näide - 60Hz-i sagedusega monitor oli tööle pandud sagedusega 75Hz-i. |
Ajad siin pada, kiikasin just seadeid ja seal oli vaikimisi 60Hz ja ka õige FHD 1920x1080, nii-et aja oma õudusjutte kusagil mujal foorumis kus keegi su väiteid ei viitsi üle kontrollida.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
1 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
mauro
Kreisi kasutaja

|
22.05.2014 01:40:37
|
|
|
kodus ei leia sa õpilastel linuxit juba näiteks sellel põhjusel, et linux on väga arvutimängu vaenulik.
Ja suur osa neist õpilastest kellel kodus arvuti - kohe kindlasti tegelevad ka mängimisega - kes vähem, kes rohkem. Ja jutt, et "linuxil ju niipalju häid mänge" on ikka täielik jama - ja nii see on ja jääb veel väga pikaks ajaks. Steambox ei muuda mitte midagi - windows on tunduvalt tulusam platform, millele mänge toota.
Ei saa unistada, et nüüd põhikooli noored kodus linuxit kasutavad ja arvutimängude asemel väljas peitust mängivad.
libreoffice ei ole piisav põhjus - MS Office asemel võib ju nt windowsil OpenOffice tarkvara kasutada.
Linux on ikka veel alaarenenud - eriti kasutusmugavuse poolest.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
22.05.2014 07:04:38
|
|
|
mauro, elab veel eelmises aastatuhandes. Nii rumal jutt.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.05.2014 08:20:29
|
|
|
Selline küsimus veel, õigemini teema millest keegi rääkida ei julge ning vaikitakse kui haud.
Ehk siis Linuxi kernel ja selle turvaaugud. Siit küsimus, et millal julgelt nendest rääkima hakatakse, samuti millal rääkima hakatakse nende aukude lappimisest. Ning kui kiiresti seda siis tehakse ja kes parandab kasutajate masinates need Linuxite turvaaugud?
Kas toimub parandus samuti Plug-and-Play-na automaatselt või peab tavakasutaja olema taas Linuxi-progeja kes siis Kerneli koodi lahti võtab ja muudkui taas progeb ja progeb.
-------------------------------
Meenutuseks üks viimatine turvaaugu-paanika:
Linux "got root" kernel bug patched after five years at large
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=610328
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
deathdog
HV kasutaja
|
22.05.2014 08:24:53
|
|
|
Märt. kirjutas: |
mauro, elab veel eelmises aastatuhandes. Nii rumal jutt. |
Aga see on siis tark jutt? Nii kaua kui install(alati) mängudel ja muudel asjadel ei käi stiilis next,next.... ei taha seda keegi kasutada ja need office on tored kui päevikut kodus pead aga kui pead tegema koostööd MSoffice -iga siis tekkivad varem või hiljem probleemid, mis raiskavad lihtsalt aega.
ja kas open/libreoffice on üldse ärikasutuses lubatud? kunagi firma it-vend väitis, et kasutusstingimustes on kirjas keelatud?
|
|
tagasi üles |
|
 |
K3ndu
HV Guru

|
22.05.2014 08:38:39
|
|
|
deathdog, ma olen 99% kindel, et on lubatud. Tallinn, kes ajas siis vabavara projekti koolides ja lasteaedades, lugesid enne kindlasti kasutajatingimused üle, et see on lubatud.
See IT'ivend ei tahtnud lihtsalt enda elu keeruliseks teha ja tööpoldu rikastada erinevate Office programmidega...
|
|
Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
116 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
22.05.2014 09:24:01
|
|
|
Mis sul selle programmeerimisega on? Mul kodus kõik kasutavad ilma progemisoskuseta.
Midagi seal tarvis teha pole. Ja kui ongi, siis on veebis õpetusi. Kopipasteeti oskab ka igaüks teha.
 |
kodus nicu või kitse või vanaema. korporatsioonis peab kogu pott üksteist mõistma. ma olen ka kokkupuutunud nüüdseks ühe eks turavajuhiga kes käis haldusalas mööda maja kohvitass käes ja undas, kui lahe oleks iinuksiga neid kõiki asju teha. asi oleks kulmineerunud sellega, et masinates, kus jookseb mingi pingviin ja mida toetab 1 toatäis patsiga poisse joksutab virutaalis midagi, kus jookseb ecxel, mida toetab teine toatäis patsiga poisse ja milles liigutavad andmeid eurostatist tulnud põhjad ning välja peab minema samamoodi ühilduv toode, kuna andmed tuleb esitada teatud kindlas vormingus.
windowsi keskkonnaga seotud litsentsid on kallid aga haldamine on odavam, kuna koolitatuid on rohkem
linuxis töötava süsteemi korporatsioonilitsentsid võivad isegi kallimad olla kui ms il ning haldusele kulub rohkem raha, kuna sellid, kes oskavad ei lepi selle kopikaga, mida winni haldurid enamasti nõus võtma on.
avatud ja ibakontorit kõlbas kasutada ainult siis kui odt d muu veel lahti ei võtnud.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 18 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.05.2014 09:53:56
|
|
|
Väikse täpsustusena: Minul isiklikult ole midagi selle vastu, et mu arvutites Linux on, ma olen selle vastu, et tasuta Linux tähendab seda, et ma pean ise muudkui progema ja progema. Ehk siis tegema tööd mis on hoopis Linuxi-progeja tööülesanne.
Ning teine asi mis on kohustulik sellele Linuxile mis mu masinas tööd teha saab, on siis tema automaatne Update. Et ta ise teab, millal mõni turvauuendus ilmub ja siis iseseisvalt nii tark on, et selle uuenduse ise ära oskab teha.
---------------------------
Olen Eesti Linuxi-ajaloos juba näinud kahte suuremat krahhi, üks varasem koolide Linuxiseerimine ja teine oli Raamatukogude Linuxiseerimine. Ning need mõlemad üritused kukkusid kokku ühel ja samal põhjusel - puudus hilisem hooldus ja tugi.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
deathdog
HV kasutaja
|
22.05.2014 10:09:58
|
|
|
oli(ma arvan et hetkel ikka veel) kasutusel Openoffice ja ikka väitis et ei tohiks. Tallinna koolid ei ole äriettevõte ega ärikasutus, koolidele ju oli MS-il ka teised tingimused.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
22.05.2014 11:34:58
|
|
|
Väikse täpsustusena: Minul isiklikult ole midagi selle vastu, et mu arvutites Linux on, ma olen selle vastu, et tasuta Linux tähendab seda, et ma pean ise muudkui progema ja progema. Ehk siis tegema tööd mis on hoopis Linuxi-progeja tööülesanne.
Ning teine asi mis on kohustulik sellele Linuxile mis mu masinas tööd teha saab, on siis tema automaatne Update. Et ta ise teab, millal mõni turvauuendus ilmub ja siis iseseisvalt nii tark on, et selle uuenduse ise ära oskab teha.
---------------------------
Olen Eesti Linuxi-ajaloos juba näinud kahte suuremat krahhi, üks varasem koolide Linuxiseerimine ja teine oli Raamatukogude Linuxiseerimine. Ning need mõlemad üritused kukkusid kokku ühel ja samal põhjusel - puudus hilisem hooldus ja tugi. |
Keegi meie perest ei proge, seda polegi vaja, sinu suureks meelehärmiks.
Ja automaatne update on tänapäeval kõigil linuxitel olemas. Endal on see pandud igapäevaselt uuendama.
Saad uuendusi valida või täitsa täisautomatseks teha.
Ole hea ja kasuta siis ka juba linuxit reaalselt, mitte ära aja rumalat juttu. Praegu on sinu reaalne kasutamiskogemus täpselt 0.
Igatahes kodukasutuses on linux küll "set it and forget it", ehk murevaba.
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
22.05.2014 12:15:48
|
|
|
...
viimati muutis number 26.06.2014 01:47:59, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
22.05.2014 14:58:39
|
|
|
Vaidluses selgub tõde.
Tegelikult on päris meelelahutuslik vaadata pingviinifänne aknafännidega vaidlemas.
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 730 loe/lisa |
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
mauro
Kreisi kasutaja

|
22.05.2014 15:36:01
|
|
|
Are Apache OpenOffice binaries legal for commercial/business use?
Yes, you may use Apache OpenOffice binaries for commercial use.. |
Linux praeguses seisukorras on liiga kole ja probleemne tavakasutuseks kodus, kus eri vanuses inimesi ( kes mängib arvutimänge, kes kasutab officet, kes lihtsalt nett).
Linuxi tugevaim külg on konsool - aga tavakasutaja jaoks on see matrix.
UI on hale igas distros - probleemne ja puudub windowsi sarnane kasutamismugavus - hulluks läheb asi kui mingit seadistamist vaja.
Mugavad installerid/failihaldus - kui fail id kaustas C ketta peal siisseal nad on. Linuxi struktuur on lihtinimesele hulga keerulisem.
Kogu kasutaja liides ja mugavus tuleb uuesti üles ehitada ja korralikult - mitte erinevad disainid ja variandid igivanade põhjal. Enne seda ei tasu loota, et linux desktopimaailmas levima hakkab.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
22.05.2014 16:20:43
|
|
|
Ja hr mauro elabki eelmise aastatuhande mälestustes.
Tere, vanaisa, uuri pisut elu, ja äkki avastad, et aeg on nii paarkümmend aastat edasi nihkunud.
Kasutan paralleelselt linuxit ja wini, esimene on töökindlam ja miljonite võimalustega ehitada endale (progemata!)
sellinse välimusega kasutajaliides nagu meeldib. Soovi korral saab kasutada MS Officet, ka IE-d ja palju muud.
Windowsis on palju tilulilu, eriti 8.x versioonis, gui on ka kole ja ebafunktsionaalne. Aga netimasinaks kõlbab kah. Vista ja 7 on etemad.
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.05.2014 16:34:39
|
|
|
Tere, vanaisa, uuri pisut elu, ja äkki avastad, et aeg on nii paarkümmend aastat edasi nihkunud.
Kasutan paralleelselt linuxit ja wini, esimene on töökindlam ja miljonite võimalustega ehitada endale (progemata!)
sellinse välimusega kasutajaliides nagu meeldib. Soovi korral saab kasutada MS Officet, ka IE-d ja palju muud.
Windowsis on palju tilulilu, eriti 8.x versioonis, gui on ka kole ja ebafunktsionaalne. Aga netimasinaks kõlbab kah. Vista ja 7 on etemad. |
Aga kas oma masinates olevatel Linuxitel ka turvaaugud ka ära oled lappinud? Kui ei, siis jalutavad häkkerid rahulikult sisse-välja ning sa ei teagi sellest mitte kui midagi.
PS: Ja tegin ka Linuxi-teemasse vastava teema selle kohta, et Linuxi kernelis on suurem turvaprobleem ning tundub sedamoodi, et siiamaani ka parandamata. Kui nii, siis saavad Eesti koolid endale majja turvaprobleemiga (turvaprobleemidega) Linuxid. Kedagi ei huvita ja keegi ei viitsi neid turvaauke kinni lappida.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
22.05.2014 17:14:58
|
|
|
Windowsis on palju tilulilu, eriti 8.x versioonis, gui on ka kole ja ebafunktsionaalne. Aga netimasinaks kõlbab kah. Vista ja 7 on etemad. |
Aga kas oma masinates olevatel Linuxitel ka turvaaugud ka ära oled lappinud? Kui ei, siis jalutavad häkkerid rahulikult sisse-välja ning sa ei teagi sellest mitte kui midagi.
PS: Ja tegin ka Linuxi-teemasse vastava teema selle kohta, et Linuxi kernelis on suurem turvaprobleem ning tundub sedamoodi, et siiamaani ka parandamata. Kui nii, siis saavad Eesti koolid endale majja turvaprobleemiga (turvaprobleemidega) Linuxid. Kedagi ei huvita ja keegi ei viitsi neid turvaauke kinni lappida.  |
LOE:
Keegi meie perest ei proge, seda polegi vaja, sinu suureks meelehärmiks.
Ja automaatne update on tänapäeval kõigil linuxitel olemas. Endal on see pandud igapäevaselt uuendama.
Saad uuendusi valida või täitsa täisautomatseks teha.
Ole hea ja kasuta siis ka juba linuxit reaalselt, mitte ära aja rumalat juttu. Praegu on sinu reaalne kasutamiskogemus täpselt 0.
Igatahes kodukasutuses on linux küll "set it and forget it", ehk murevaba. |
Ära plähmi, loe ka, mida kirjutatakse.
Turvaaugud on väiksem mure kui Winnil, lapid tulevad mõne tunni või päevaga, winnil aga teatavasti kord kuus.
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
22.05.2014 19:09:10
|
|
|
mauro kirjutas: |
Are Apache OpenOffice binaries legal for commercial/business use?
Yes, you may use Apache OpenOffice binaries for commercial use.. |
Linux praeguses seisukorras on liiga kole ja probleemne tavakasutuseks kodus, kus eri vanuses inimesi ( kes mängib arvutimänge, kes kasutab officet, kes lihtsalt nett).
Kogu kasutaja liides ja mugavus tuleb uuesti üles ehitada ja korralikult - mitte erinevad disainid ja variandid igivanade põhjal. Enne seda ei tasu loota, et linux desktopimaailmas levima hakkab. |
Ubuntu praegune UI on umbes 3x ilusam kui missiganes 7 ja loetamatuid kordi mugavam... armastus on raske kaduma.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
deathdog
HV kasutaja
|
22.05.2014 19:57:25
|
|
|
Ilu on vaataja silmades....selle argumeni väib välja jätta
1.Poest linuxiga masinat osta saab? klienditugi olemas?
2. Programmide install? next,next..... on võimalik?
3. nt 13 aastane(mängu mitte süva arvutihuviline) saab naabripoisiga probleemita sama mängu võrgus mängida? suure tõenäosusega win puhul saab ise kõik tehtud aga linux?
Esimesel võin omast asukohast väita et ei ole poes ja klienditugi on olematu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
22.05.2014 20:11:47
|
|
|
1) Dell müüb
2) On võimalik
3) Ei ole ja ilmselt ka ei tule kunagi väljaarvatud üksikud erandid.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
hiir
HV vaatleja
|
22.05.2014 20:32:58
|
|
|
jaank kirjutas: |
1) Dell müüb
2) On võimalik
3) Ei ole ja ilmselt ka ei tule kunagi väljaarvatud üksikud erandid. |
Punkt 3 sõltub milliseid mänge mängida. Kui need Steamis olemas linux-ile sis töötab ka võrgu mäng probleemivabalt. ja teisedki peale Dell-i müüvad linux-iga arvuteid. Küllap müüjad pakuvad tuge ja näiteks Ubuntu pakub tuge. Programmide paigaldasmiseks pole vaja isegi next-next teha, piisab vaid vajutamisest nupule paigalda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|