Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Probleemid BIOS-i pääsemisega märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ixidor
HV kasutaja
ixidor

sõnum 15.05.2014 16:12:15 Probleemid BIOS-i pääsemisega vasta tsitaadiga

Tere,

ostsin siis paar nädalat tagasi AMD Kaveri 7850k prose ja Gigabyte ga-f2a88xn-wifi emaplaadi koos muude vajalike osadega. Samuti eile sai Kingston Hyper Beast 2400mhz ram sisse pandud. Põhiline probleem algas sellest kui kõik sai kokku laotud (alguses kasutasin 4gb 1600mhz Crucial rami) ja arvuti pilti ette ei võtnud. Pika uurimise järgi sain teada et kuna tegu on uue FM2+ socketiga siis on arvatavasti emaplaadi bios vana. Selle vahetamiseks oleks vaja läinud vanemat fm2 proset. Kuna mul seda ei olnud siis liikusin edasi Arvutitarka kus lasksin teha bios update-i. peale seda töötas. Aga probleem mis siiani on jäänud on nimelt see et kui ma arvuti käima vajutan nupust või teen restarti nii nupu kui ka windows kaudu siis see logo pilt koos selle del/end/f12 jutuga vilksab korraks läbi. Ja kui ma vajutan kas üks kord või järjest "DEL" nuppu või mõnda muud "boot menu" vms, siis on kaks võimalust. Esiteks kas arvuti ei tee välja ja läheb edasi windowsi või teiseks hangub pilt ära nii et tekib kas must taust koos kinnise hiire noolega või lihtsalt must taust. Ainuke viis BIOS-i pääsemiseks on siis kui ma teen restart või lülitan arvuti sisse ja ootan kui korraks vilksatab numlock tuli. Siis üritan kas samal ajal või millisekund peale seda del nuppu vajutada ja 50% juhtudest saan bios menüüsse. Ülejäänud kordadel juhtub eelnevalt seletatud. Samuti kui arvuti käima läheb ja ma mingeid nuppe ei puutu siis peale seda Gigabyte logo tuleb must pilt kus jooksevad erinevad kriipsud üle ekraani (tavaliselt vertikaalselt). Olen teinud bios update/rollback ja installinud win 8.1 x64 ja win 7 x64 kuid ei midagi uut. Seega ehk on kedagi kes oskab aidata. Mul on ideed otsas ja ei oska edasi minna.
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.05.2014 22:21:47 vasta tsitaadiga

rtfm, clear cmos ja siis sealt edasi.
ixidor
HV kasutaja
ixidor

sõnum 16.05.2014 09:19:59 vasta tsitaadiga

Tegin siis cmosile korraliku reseti. Nimelt jätsin terveks ööks patarei tagant ära ja võtsin toite ka ära. Peale seda tegin hommikuld load defaults ja restart. Kuid ikkagi viga on alles. Tegin hommikul paar videot ka . Esimene on lihtsalt arvuti käima minekust ilma et ma üritaks BIOS-i sisse saada vms. Ja teine on siis kui ma arvuti startides klõbistan del nuppu. Avastasin seda et see viga on 50/50. Nimelt vahest töötab see del nupu klõbistamine ja läheb bios-i ilusti sisse ja siis enamus ajast ei tööta. Aga see ekraani jama kui need värvilised jooned jooksevad, on põhimõtteliselt koguaeg. Vahest lihtsalt käib see kõik nii kähku et seda Gigabyte logo isegi ei näita. Ja fast boot on disable.

Link

Link
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
Vael
HV Guru

sõnum 16.05.2014 11:44:10 vasta tsitaadiga

Mul näitab ka mingeid imelikke triipe Ubuntusse minekul, arvan et see draiverite\alglaadimise probleem(muu töötab veatult ka CF win8.1).
Kas tavaline graafikakaart ka arvutis ja millisesse pessa monitor ühendatud?
Oleneb ka kas UEFI boot või tavaline BIOS?
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Probleemid BIOS-i pääsemisega
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.