Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Sülearvuti lülitus välja ja enam ei avane märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
xmerkax
HV vaatleja

sõnum 10.05.2014 16:45:34 Sülearvuti lülitus välja ja enam ei avane vasta tsitaadiga

Hei, millega võiks tegu olla:

Sülearvuti on üsna uus, ca 3 kuud vana. Praegu olin sülearvutist eemal ca 30 minutit ja siis kui arvuti taas kätte võtsin, oli see ennast välja lülitanud. Proovides seda sisse lülitada, siis see enam sisse ei lülitunud. Samuti ei põle ükski tuli, isegi mitte laadija oma, kuigi see on seinas. Arvuti täiesti surnud. Milles võiks asi olla ?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pwn13
HV veteran
pwn13

sõnum 10.05.2014 17:12:27 vasta tsitaadiga

Kuskil voodi peal hoidsid seda? Garantii on?
xmerkax
HV vaatleja

sõnum 10.05.2014 17:54:54 vasta tsitaadiga

Jah voodi peal. Võis üle kuumeneda. Kui ma arvuti kätte võtsin oli täiesti jahe igatahes, ühtegi märki ülekuumenemisest ei olnud.
Kuid ei saa seda välistada. Kui oletame, et kuumenes üle, kas on lootust et läheb mingi hetk ise tööle taas?
On ikka garantii, arvuti ca 3 kuud vana ja garantii 3 aastat.
tagasi üles
Villemk2
HV veteran
Villemk2

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.05.2014 17:56:48 vasta tsitaadiga

Ise ta vaevalt tööle hakkab.
Vii garantiisse, arvuti peaks üle kuumenedes välja lülitama ennast, mitte maha kärvama.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 10.05.2014 18:04:03 vasta tsitaadiga

Villemk2 kirjutas:
Ise ta vaevalt tööle hakkab.
Vii garantiisse, arvuti peaks üle kuumenedes välja lülitama ennast, mitte maha kärvama.

"Kuri" Termokontroller ei kontrolli ju kõiki kuumenevaid detaile icon_cool.gif
Ja kui laadija tuluke ka ei põle, siis on mingi lühis emaplaadil.

Nii, et jalutuskäik garatiisse emaplaati vahetama.
tagasi üles
ThedEviL
HV Guru
ThedEviL

sõnum 10.05.2014 18:22:16 vasta tsitaadiga

Laadija töötab icon_question.gif
tagasi üles
xmerkax
HV vaatleja

sõnum 10.05.2014 19:10:21 vasta tsitaadiga

Kindlasti töötab, aga kui seinas on, siis laadija tuluke põlema ei lähe. Enne veel töötas, laadijaga on kõik ok kindlalt.
tagasi üles
traks
HV Guru

sõnum 10.05.2014 19:13:16 vasta tsitaadiga

päris julge väide, et laadijaga ok kindlalt, kui ühtegi tulukest laadijal ei põle.
vaheta seinapoolne 220V toitejuhe välja ja proovi uuesti.

Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 10.05.2014 19:16:44 vasta tsitaadiga

Seinakontaktis ikka vool on sees? icon_rolleyes.gif
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 10.05.2014 19:19:34 vasta tsitaadiga

Ei tasu unustada, et kui laadija läpparile "särtsu" ei anna, siis töötab läppar aku pealt.

Aga antud läppar ei lülitu ju miskitpidi tööle.
------------------------------
Muide, emaplaatidel on olema piisavalt "vidinaid" mis on suutelised lühisesse minema ja siis toite ära lühistama. Ja sel juhul ei saagi laadija tuluke ka põleda.

Voodis, teki peal läppariga töötades - ja ventilatsiooniavasid tekiga kinni kattes on vägagi võimalik tekitada temperatuur mis läppari emaplaadi hauda viib. icon_cool.gif Piisavalt selliselt surnud läppareid näinud.
tagasi üles
xmerkax
HV vaatleja

sõnum 10.05.2014 19:28:38 vasta tsitaadiga

Mu laptopi aku peab ca 8 tundi. Kui laadija ei töötaks, siis oleks ta ikka väga kaua pidanud mul seisma tähelepanuta, kuid seisis ca 30 minutit. Laadija peal ei olegi mul ühtegi tulukest, mis näitaks kas töötab või mitte, sülearvuti peal olev tuluke, mis näitab, et arvutil on juhe taga, see ei põle.
Ta oleks mul muidu töötanud aku pealt edasi ja tean, et laadijas küll asi ei olnud, sest 30 min enne seda intsidenti oli aku 100% ja laadija taga.
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 10.05.2014 23:06:01 vasta tsitaadiga

OK, aga kui laadija n.ö surnud sülearvutiga ühendatud on, kas siis laeb? Kui midagi ei tee, siis toiteahel ilmselt kusagil totaalselt katki.Tegelikkuses peaks olema nii, et ka väljalülitatud sülearvuti akut peaks laadija siiski laadima. Eeldusel, et aku on tühi.
Võta aku tagant ära ja proovi saba seinas ilma akuta. Kui siis ka ei tööta, siis jah, midagi väga mäda.
See, et akut kulub ka väljalülitatud olekus, peaks ka mingil määral tõsi olema. Ise olen täheldanud et peale täislaadimist järgmisel päeval sisse lülitades on siiski, mitte 100% vaid ca 99-98%.

Mul on mitu korda juhtunud nii, et aku on täiesti tühi. Siis enne käima ei lähe, kui juhe taga on, talla powerit palju tahad. Põhjuseks siis sülearvuti akukontroller, mis keeldub arvutit käivitamast alla 5% aku mahutavusega. Mõeldud on see süsteem aku säästmiseks. Kui akut reeglipäraselt ei laeta või lastakse lihtsalt tühjaks, siis enesekaitseks kontroller ei luba arvutit käivitada enne, kui laadija taga on. Mingil määral on see alampiir ka windowsiga määratletav, reeglina 5% juures küsib arvuti laadijat, ja kui ei saa siis hiberneerib või lülitab ennast välja umbes 1-2% juures.
Kui käima saad, siis tuleks aku tervist kontrollida.
Lihtsam oleks muidugi teeninduse poole pöörduda.
tagasi üles
xmerkax
HV vaatleja

sõnum 11.05.2014 10:57:51 vasta tsitaadiga

No mina ei taha uskuda, et asi on laadijas. Kui mul oli aku enne selle intsidendi juhtumist 100% täis ja kõik laadis ja oli ok. 30 minuti pärast vaatasin ja arvuti oli kutu. Ei saa olla, et aku oleks tühjaks saanud vms.
Pigem pakun, et ju siis kuumenes üle ja see omakorda tekitas siis mingi lühise emaplaadile? Eks homme viin garantiisse.
Akut ei saa tagant võtta, mul on sisseehitatud aku ja ei hakka arvutit enne garantiise minekut lahti tegema.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 11.05.2014 11:29:13 vasta tsitaadiga

xmerkax kirjutas:
No mina ei taha uskuda, et asi on laadijas. Kui mul oli aku enne selle intsidendi juhtumist 100% täis ja kõik laadis ja oli ok. 30 minuti pärast vaatasin ja arvuti oli kutu. Ei saa olla, et aku oleks tühjaks saanud vms.
Pigem pakun, et ju siis kuumenes üle ja see omakorda tekitas siis mingi lühise emaplaadile? Eks homme viin garantiisse.
Akut ei saa tagant võtta, mul on sisseehitatud aku ja ei hakka arvutit enne garantiise minekut lahti tegema.

Jah - täpselt nii see ka on. Olen ise selliseid emaplaate remontinud milledel mõni "jubin" on kuumusega "lühisesse lennanud".

Ja kui jutt käib Acerist siis nemad kipuvadki sellised kuumavihkajad icon_smile.gif olema ja kui on mingi temperatuurijama, siis panevadki pildi taskusse.
PS: Enda Acerite kollektsioonis on olemas Aceri surnud Netbook ja see siis suudeti samamoodi tekkide ja patjade ralliga maha tappa. icon_cool.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Sülearvuti lülitus välja ja enam ei avane
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.