|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
hendrik32
HV Guru
|
03.05.2014 13:16:43
|
|
|
| ViskeRelv kirjutas: |
| Kas peale seda kui Elisa on 50GB mahupiirangu tõttu piiranud netikiirust, tõuseb ka ping? |
Ping kardinaalselt ei muutu, paketikadu võib teatud hetkedel suureks minna, mis tekitab hakkimist.
|
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
05.05.2014 14:09:31
|
|
|
No saad ju neti ka lisateenusena võtta https://www.elisa.ee/et/Ariklient/mint/824/MiNT-mobiilis-lisateenus
või eraldi kaardi neti jaoks https://www.elisa.ee/et/Ariklient/mint/745/MiNT-paketid
seega ei näe nagu probleemi. Minu arvates võiks operaatorid üldse mingid normaalsed paketid teha, kus nii kõne kui andmeside oleks normaalse hinnaga, kuid arveldus käiks aja ja mahupõhiselt. Selles mõttes on need äripaketid isegi normaalsed, et mahtu ületades ei tõmmata kiirust olematuks ja MB hind samuti normaalse kasutamise korral üle mõistuse kirveks ei lähe. Kui toidupood ütleks, et liiter piima maksab nüüd 10€, aga võid võtta 60€ eest piimapaketi, mille eest saad 100 liitrit piima kuus "tasuta" ja jooksval kuul kasutamata piim järgmisse kuusse edasi ei kandu, siis kõlaks see absurdselt. Aga umbes sama mobiilioperaatorid praegu ju teevad
|
|
| Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
taavi
HV veteran
|
05.05.2014 14:20:51
|
|
|
tegelt?
|
|
| Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
59 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
05.05.2014 14:45:21
|
|
|
| Paistab nii, aga see mahupõhine hind on 1 või 2€ GB eest mitte mingi müstiline 2,28€ MB eest.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Nokia
Serverid.ee

|
05.05.2014 17:55:44
|
|
|
Oskab keegi öelda, mis kamm on, nimelt ruuter: Model No. TL-MR3420 ja elisa pulk 4g, download 26mbps, upload 1mbps, arvutisse järgi sama pulk, laua all, download 25mbps, upload 22mbps. Mitte kuidagi ei sa läbi ruuteri kiiremaks.
_________________ Web3 | ERC721A |
|
| Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
43 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kaspar737
Kreisi kasutaja
|
05.05.2014 18:14:19
|
|
|
| Tundub et Elisa hakkab võtma USA operaatorite (ja mingil määral ka EMT) lähenemist, kus kiirust tuleb kõvasti aga maht saab ruttu täis.
|
|
| Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
49 |
|
| tagasi üles |
|
 |
eltso
HV veteran

|
05.05.2014 19:18:38
|
|
|
| Nokia, endal vist sama ruuter ja sellel on piiraja peal lihtsalt ja maha sai uue tarkvara peale laskmisega.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Nokia
Serverid.ee

|
05.05.2014 19:19:32
|
|
|
| eltso kirjutas: |
| Nokia, endal vist sama ruuter ja sellel on piiraja peal lihtsalt ja maha sai uue tarkvara peale laskmisega. |
Oskad vihjeid anda uuest tarkvarast?
_________________ Web3 | ERC721A |
|
| Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
43 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
05.05.2014 20:15:36
|
|
|
| kaspar737 kirjutas: |
| Tundub et Elisa hakkab võtma USA operaatorite (ja mingil määral ka EMT) lähenemist, kus kiirust tuleb kõvasti aga maht saab ruttu täis. |
Eks nad teadsid seda ammu, lasid kõigepealt piiramatu odava netiga turul masse kokku ja siis avastasid, et ups võrk koomas. Nüüd tehakse seda mida ammu oleks pidanud, mahud jõuga piiratuks ja nii saavad vaesed telefonineti kasutajad ka lõpuks oma meilid normaalse kiirusega kätte.
| taavi kirjutas: |
tegelt? |
Kui see nii on siis palju õnne Elisa klientidele kelle maht märkamatult täis jookseb, ilma teavitusega MegaBaiti maksma hakkavad.
Nägin hiljuti ühte Vallavalitsejat kes otsustas 32€ Elioni püsiva 10/5 ühenduse asemele 40€ Elisa mobiilse 50M võtta, sest kiirust rohkem (kui tegelikult vaja) ja väidetavalt piiramatu maht, samas jooksevad turvakaamerate pildid üle selle politseisse. Varsti teeb ilmselt tagasikäigu kui arve tuleb.
|
|
| Kommentaarid: 262 loe/lisa |
   |
2 :: |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
05.05.2014 20:21:52
|
|
|
| indrekp kirjutas: |
| kaspar737 kirjutas: |
| Tundub et Elisa hakkab võtma USA operaatorite (ja mingil määral ka EMT) lähenemist, kus kiirust tuleb kõvasti aga maht saab ruttu täis. |
Eks nad teadsid seda ammu, lasid kõigepealt piiramatu odava netiga turul masse kokku ja siis avastasid, et ups võrk koomas. Nüüd tehakse seda mida ammu oleks pidanud, mahud jõuga piiratuks ja nii saavad vaesed telefonineti kasutajad ka lõpuks oma meilid normaalse kiirusega kätte.
| taavi kirjutas: |
tegelt? |
Kui see nii on siis palju õnne Elisa klientidele kelle maht märkamatult täis jookseb, ilma teavitusega MegaBaiti maksma hakkavad.
Nägin hiljuti ühte Vallavalitsejat kes otsustas 32€ Elioni püsiva 10/5 ühenduse asemele 40€ Elisa mobiilse 50M võtta, sest kiirust rohkem (kui tegelikult vaja) ja väidetavalt piiramatu maht, samas jooksevad turvakaamerate pildid üle selle politseisse. Varsti teeb ilmselt tagasikäigu kui arve tuleb. |
Ehk tasuks tingimusi ikka hoolikamalt lugeda...
* Mahu täitumise järel hakkab kehtima mahupõhine hind. Teenust saab tarbida edasi maksimaalsel kiirusel. 70% ja 100% mahu täituvuse juures teavitame Sind sellest SMS-iga.
Nii, et kui telefoniomanik oma SMS-e ei loe, siis pole see Elisa probleem.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
05.05.2014 20:36:39
|
|
|
Ettevõttes peab siis olema kontaktisik kes kiirelt reageerib oma kümnetele netipulkadele, sõltub, millisel kus ja kuidas täis sai, igal juhul paneb äriklient mahu täitumisel poe kinni või maksab kirvest
|
|
| Kommentaarid: 262 loe/lisa |
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mega
HV Guru

|
05.05.2014 21:05:01
|
|
|
indrekp, 40€-ne elisa pakett on ilma mahupiiranguta, mingit tärni seal juures ei ole. Ka ise kasutan seda - võid julgelt sadu Gigasid läbi pumbata... Iseasi muidug kui mingi aeg muudetakse ühepoolselt tingimusi a la kui ei meeldi lõpeta leping...
_________________ - censored - |
|
| Kommentaarid: 270 loe/lisa |
   |
237 |
|
| tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
05.05.2014 23:27:07
|
|
|
| mega kirjutas: |
| 40€-ne elisa pakett on ilma mahupiiranguta |
Endal ka see kasutusel ja 800-900GB/kuus pole siiani mulle veel probleemi kaasa toonud. Kui tuleb, siis tõesti eks jääb võimalus leping ära lõpetada ja asi korras.
Täna kusjuures oli jälle üks ehe näide Elisa töötajatevahelisest infoliikumisest. Juba eelmise aasta lõpust lubati mulle, et aprilli lõpus avatakse 4G mast mul kodu lähedal ja ei pea enam saarlaste netti pruukima. Täna helistasin neile ja küsisin, miks see hilineb. Vastuseks öeldi ilusti, et ma ajan mingit jama suust välja ja 4G on juba iidamast-aadamast mu kodu lähedal töötanud, anti isegi koordinaadid sellele, mis on EMT mast muidugi. (enam vähem mäletan maste, mis ja kelle poolt siin püsti pandi) Lõpuks pidingi leppima, et ma olen loll ja elan puuris, kuhu 1.5km kauguselt otsenähtavusega levi ei saa paremini kui 15km kauguselt Saaremaalt.
Ühesõnaga kui asi toimib ja küsimusi pole, siis on Elisa suht ok aga hoidke end selle eest kui mingile asjale vastust tahate
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
18 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
06.05.2014 10:15:09
|
|
|
| Maapiirkondades operaatorid vahel jagavad maste ehk pole 100% välistatud, et selle EMT masti otsas ka Elisa saatja on. Mitte et see sind väga aitaks, aga huvi pärast võid ju vaadata, võibolla on seal tõesti Elisa saatja olemas, kuid suunatud valele poole.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
06.05.2014 10:31:23
|
|
|
| woox2k kirjutas: |
| mega kirjutas: |
| 40€-ne elisa pakett on ilma mahupiiranguta |
Endal ka see kasutusel ja 800-900GB/kuus pole siiani mulle veel probleemi kaasa toonud. Kui tuleb, siis tõesti eks jääb võimalus leping ära lõpetada ja asi korras.
Täna kusjuures oli jälle üks ehe näide Elisa töötajatevahelisest infoliikumisest. Juba eelmise aasta lõpust lubati mulle, et aprilli lõpus avatakse 4G mast mul kodu lähedal ja ei pea enam saarlaste netti pruukima. Täna helistasin neile ja küsisin, miks see hilineb. Vastuseks öeldi ilusti, et ma ajan mingit jama suust välja ja 4G on juba iidamast-aadamast mu kodu lähedal töötanud, anti isegi koordinaadid sellele, mis on EMT mast muidugi. (enam vähem mäletan maste, mis ja kelle poolt siin püsti pandi) Lõpuks pidingi leppima, et ma olen loll ja elan puuris, kuhu 1.5km kauguselt otsenähtavusega levi ei saa paremini kui 15km kauguselt Saaremaalt.
Ühesõnaga kui asi toimib ja küsimusi pole, siis on Elisa suht ok aga hoidke end selle eest kui mingile asjale vastust tahate  |
Väikse vihjena - Elisa nimetab ka 3,5G kiiremaid lahendusi 4G nimega.
Nii, et parem küsi nii, et millises lähimas mastis asub LTE.
Kui küsid, kus asub 4G, siis öeldakse sulle mastid, kus tegelikult on 3,5G HSPA+ ning DC-HSPA+. J neid mõlemaid peab Elisa siis endal 4G-ks.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
06.05.2014 10:35:40
|
|
|
| napoleon kirjutas: |
| Maapiirkondades operaatorid vahel jagavad maste... |
Lihtsalt infoks, et see on üle terve Eesti nii, mitte ainult maapiirkondades.
|
|
| Kommentaarid: 184 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mega
HV Guru

|
06.05.2014 12:21:56
|
|
|
| Mark0 kirjutas: |
| napoleon kirjutas: |
| Maapiirkondades operaatorid vahel jagavad maste... |
Lihtsalt infoks, et see on üle terve Eesti nii, mitte ainult maapiirkondades. |
Tõsi, aga elisa ei pidanud mastide jagamisel eriti koostöövalmis olema (kui mast on elisa jagu)... info emt poole pealt.
_________________ - censored - |
|
| Kommentaarid: 270 loe/lisa |
   |
237 |
|
| tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
06.05.2014 14:16:45
|
|
|
Kas see mastijagamine laieneb ka nendele aladele, kus vanast ajast juba on igal operaatoril omad postid püsti? (Kõik ka fiibriga varustatud EstWin kaablit vedades) Loogika ütleb, et ju nad sellise teo eest masti omanikule head pappi ka välja käivad ja eelistatud variant see poleks.
Mis puutub valele poole suunatud pottidesse, siis ma olen sellega arvestanud ja mingi aeg käisin ka teisel pool masti ~1.5km kaugusel levi püüdmas, ainus mis sealt tuli oli ikka see nõrk Saaremaa signaal (Tugi väitis päev hiljem, et ma ei ole mujal mastides käinud peale Saaremaa omade)
| tahanteada kirjutas: |
| Kui küsid, kus asub 4G, siis öeldakse sulle mastid, kus tegelikult on 3,5G HSPA+ ning DC-HSPA+. J neid mõlemaid peab Elisa siis endal 4G-ks. |
Sellisel juhul on see siiski jätkuvalt nende ämber. Just loeti mulle sõnad peale, et ma lukustaks oma ruutu 4G võrku ja küll siis levijõed voolama hakkavad (3.5G ta ju siis enam ei püüaks)
|
   |
18 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
06.05.2014 14:17:09
|
|
|
| woox2k kirjutas: |
| LTE800 tundub ikka kordades paremini levivat kui 3.5G |
Mida madalam sagedus seda paremini levib.
|
|
| Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mustpanter
HV kasutaja

|
06.05.2014 14:18:46
|
|
|
| Pärnu ,Mai tn ühes konkreetses 5k. majas on Elisa levi peaaegu olematu ,rääkimata neti kasutamisest nii telefonis, kui netipulgaga.Ja seda juba aastaid. Tigedaks ajab.
|
|
| Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
08.05.2014 20:52:11
|
|
|
| tahanteada kirjutas: |
Väikse vihjena - Elisa nimetab ka 3,5G kiiremaid lahendusi 4G nimega.
Nii, et parem küsi nii, et millises lähimas mastis asub LTE.
Kui küsid, kus asub 4G, siis öeldakse sulle mastid, kus tegelikult on 3,5G HSPA+ ning DC-HSPA+. J neid mõlemaid peab Elisa siis endal 4G-ks. |
ei tea mis vahet kundele sellel 3, 3,5, 4gl praktilisest kasutusest lähtuvalt on? ei mitte mingisugust. lisaks ei ole elisal piiramatut paketti. pordid on ikka kinni.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
| Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
08.05.2014 21:07:15
|
|
|
| Ei olegi vahet, 3.5G otsas saab vabalt nii surfata kui tööd teha. Mulle üritas ka Elisa 4G paketti pähe määrida, aga mingit praktilist pointi asjal ei näe, milleks mulle pakett, mille mahupiirangu saan teoreetilise maksimumkiirusega poole päevaga täis sikutada......
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
08.05.2014 22:33:45
|
|
|
| RCC kirjutas: |
| ei tea mis vahet kundele sellel 3, 3,5, 4gl praktilisest kasutusest lähtuvalt on? ei mitte mingisugust. lisaks ei ole elisal piiramatut paketti. pordid on ikka kinni. |
Piiramatu paketi puhul on ikka vahet küll, lisaks ilusti küsides saab ka pordid lahti.
|
   |
18 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
09.05.2014 05:41:32
|
|
|
| Mustpanter kirjutas: |
| Pärnu ,Mai tn ühes konkreetses 5k. majas on Elisa levi peaaegu olematu ,rääkimata neti kasutamisest nii telefonis, kui netipulgaga.Ja seda juba aastaid. Tigedaks ajab. |
No aga ära vihasta, proovi teisi (kui see sinu otsus teha on). St pole motet aastaid vaevelda.
See on normaalne et igale poole iga operaator ei jõua.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|