selge.
Intel läheb: OS
V300 läheb steami (mängud) alla
Üks v300 läheb siis usb3 boksi
Minuteada ei toimi SSD ketastel läbi USB ühenduse TRIM (võin ka eksida) , soovitav oleks TRIM käsklust läbi SSD tootja programmi siis aegajalt käsitsi teha
Ka mul on sama pilt, on see normaalne? Crucial m500 120gb.
Sellel kettal lihtsalt puudub info palju andmeid kopeeritud/loetud on ja kuna SSDLife arvutabki SSD ketta eluiga/hetkeseisu selle põhjal siis näitab infona BAD. Ühesõnaga kõik on korras kettaga, lihtsalt SSDLife programmi ei saa sellega kasutada
selge.
Intel läheb: OS
V300 läheb steami (mängud) alla
Üks v300 läheb siis usb3 boksi
Mina paneks inteli süsteemile ja kahest kingstonist teeks raid 0 ja viskaks ala downloads kataloogi ja mängud sinna... selle trimi pärast ei tasu ka niipalju karta üldiselt, vahepeal võid manuaalselt üle lasta vai miskit ja hea küll, sinu kasutusaja jooksul nad läbi ei lähe eniveis... või kui sul inteli rst toetav plaad siis peaks eniveis ok olema.
Paistab, et suuremamahulisi SSD-sid tekib nagu seeni pärast vihma.
Väikse näitena The Registeri ülevaade: It's GOOD to get RAIN on your upgrade parade: Crucial M550 1TB SSD Performance tweaks and power savings – what's not to like?
Ja teise väikse näitena: Micron ups endurance, capacity of SSDs to meet data center demand Micron ships M500DC SATA SSDs with capacities from 120GB to 800GB, priced at $1 per gigabyte
Topin täna sisse ja teen paar testi ka - enne teen veel HDD testi, vahe peaks olema üüratu ja eluiga pikendav - HDD (WD64001AALS) eluiga tundub on otsakorral. Pidev krigin ja ragin ja paar BSODi viimase kahe kuu jooksul.
edit: epic fail täna
1. Avastasin, et mul pole DVD lugejat - on vahepeal venna juurde Tallinna kolinud.(Oma süü)
2. Mõtlesin, et mis siis ikka. Teen homme (saan dvd lugeja laenatud). Vahetan hoopis fx6300 stock jahuti ära (jube vingub) oma hyper evo 212 vastu. Sai uus pasta ka ostetud (NT-H1) kõik oli tore selle hetkeni, et ma ei leidnud enam alusplaati, kuhu jahuti kinnitub.. ilmselt ära visanud vana korpusega..
Kes siis tänapäeval optiliselt kettalt installib? 4+GB mälupulka pole?
Kahjuks tõesti pole, jube ! Mõtlesin, et keeran installi vana HDD peale (seal windows7 peal, mingit moodi peaks saama viskama iso sinna laiali ja siis üles sealt partitioni vmt bootida, hetkel loen kuidas )
edit: ei hakka jamama nii, homme hommikul
a) lähen küsin naabrilt dvd lugejat
b) ostan poest, kuram, 4-5€ saab juba 8gb.. oh my
Its all fun and games until:
avastad, et kõige suurem kodus olev mälupulk on 1 GB,
DVD lugeja pole tegelikult ühendatud, sest viimati jäi vajalik sata toite otsik puudu,
Vana HDD toitejuhe ei ulata DVD mängijani, jne.
Nali lõppes DVD lugeja ja SSD korpuse kõrvale põrandale panemisega. Muidu juhtmed ei ulatunud. Pärast istus kast kuu aega laua all soolikad väljas nagu installi lõpust jäid (ei ole laisk, tööd oli palju). Korpuse küljepaneeli viskasin koerte eest kaitseks ette.
Kusjuures ongi piinlik. 250 GB SSD jaoks jätkub raha, aga 8 GB mälupulka pole siiamaani viitsinud poes näppu võtta ja kassasse tassida. Igasuguse jura jaoks on telefonis 64 GB mälu, mida saab kasutada mälupulgana, aga seda vist bootivaks pulgaks ei tee _________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks...
Its all fun and games until:
avastad, et kõige suurem kodus olev mälupulk on 1 GB,
DVD lugeja pole tegelikult ühendatud, sest viimati jäi vajalik sata toite otsik puudu,
Vana HDD toitejuhe ei ulata DVD mängijani, jne.
Nali lõppes DVD lugeja ja SSD korpuse kõrvale põrandale panemisega. Muidu juhtmed ei ulatunud. Pärast istus kast kuu aega laua all soolikad väljas nagu installi lõpust jäid (ei ole laisk, tööd oli palju). Korpuse küljepaneeli viskasin koerte eest kaitseks ette.
Kusjuures ongi piinlik. 250 GB SSD jaoks jätkub raha, aga 8 GB mälupulka pole siiamaani viitsinud poes näppu võtta ja kassasse tassida. Igasuguse jura jaoks on telefonis 64 GB mälu, mida saab kasutada mälupulgana, aga seda vist bootivaks pulgaks ei tee
täpselt nii, mobiilis istub sd kaart, aga seda ka ei saa kasutada.
Leidsin isegi ühe dvdkirjutaja, mõtlesin et jess, ikka läheb hästi, aga vott, pole enam IDE kaablit, see vanakooli lai kumm
Homme siis mälupulga järgi, tuleb see 8gb ära võtta, hea asju hoida. Mäletan kui hinnad veel kirved olid või oli see krooniajal
Kusjuures ongi piinlik. 250 GB SSD jaoks jätkub raha, aga 8 GB mälupulka pole siiamaani viitsinud poes näppu võtta ja kassasse tassida. Igasuguse jura jaoks on telefonis 64 GB mälu, mida saab kasutada mälupulgana, aga seda vist bootivaks pulgaks ei tee
Mälupulgalt OSi installiga on sama asi nagu esimese SSD ostuga - kui korra ära teed siis saad aru kui mõnus see on. Eriti kui on USB3 toega pulk ja arvuti. Kuigi isegi USB2 pealt käib kiirelt - hiljuti installisin 7 aastat vana Lenovo X61s (SATA2) sisse SSD'le Win7 mälupulgalt. Väga ruttu läks, hilisem update'mine võttis hoopis aega.
Kui seda saab mälupulgana kasutada siis saab seda ka bootivaks teha, vaja on ainult Windows iso faili ja Rufus nimelist programmi.
Sinna viskasin suures koguses backupe vanalt hdd-lt. Suhtkoht viimane asi, mida formaatima oleks tahtnud hakata. _________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks...
samsungil ju clonimis proge kaasas, et clonid hdd pealt ssd-le peale ja lükkad arvutisse, ja olemas. ei formatit ega uuesti progamide alla laadimist ja intallimist. _________________ Ime tala, Nagu ime kepike.
Siga armastab muda, aga mudane siga armastab puhast aset!
Miks ADMIN Anti112 ambusib mind? andis 1p cooldowni aga ma ei saa peale selle enam mitteühtegi postitust teha! üks päev ei kuid!
samsungil ju clonimis proge kaasas, et clonid hdd pealt ssd-le peale ja lükkad arvutisse, ja olemas. ei formatit ega uuesti progamide alla laadimist ja intallimist.
Esiteks pole mul sata to usb juhet (see mingi kõvema kitiga kaasas)
Teiseks kui saaks niisamag (= sata lihtsalt mobosse?) i, siis ma eelistan clean installi, neli aastat tagasi sai peale visatud windows 7 ja minu meelest probleeme täis hetkel. Kõvaketas on vana ja ei tea, mis ta sealt kaasa haaraks.
Kolmandaks : kogu kraam sinna peale ei mahuks.
Igatahes sain kingstoni 8gb usb3 pulga ära ostetud. Õhtul teen sellest windooza installi.
Ei mäletagi, millal viimati plaadi pealt Windowsi installisin, USB pealt käib see palju mugavamalt ja kiiremini, ja alati saab kindel olla, et arvutil on USB-pesa olemas. _________________ Custom 3d-prinditud mATX / ITX / APU case - http://bit.ly/4kIJQZs
kas andmete kloonimine üle SATA ei saa käima ajada? peab ilmtingimata USB otsas rippuma? _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
3D-printimine - kuni 350x350x420mm ühe detaili kohta, valmidus enamike termoplastikute jaoks olemas (va. PEEK, PEKK jms)
Kas raid 0 on võimalik kettaid juurde lisada ilma et peaks tegema formatit ? _________________ Ime tala, Nagu ime kepike.
Siga armastab muda, aga mudane siga armastab puhast aset!
Miks ADMIN Anti112 ambusib mind? andis 1p cooldowni aga ma ei saa peale selle enam mitteühtegi postitust teha! üks päev ei kuid!
Kas raid 0 on võimalik kettaid juurde lisada ilma et peaks tegema formatit ?
ei tohiks olla, raid luuakse ju enne op sys'i installi. Tehakse ühtne partitsioon kuhu op sys peale lendab. _________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------|
Magiciani lasin ka peale, kenasti tuvastab et on ACHI ja SATAIII otsas.
Kellelgi kogemusi, kas tasub
1. Maximum Performance peale lükata ? (OS Optimization)
2. RAPID mode aktiveerida? (mul 64windows, aga 4gb rammi ,vist siis mitte)
Siin ka benchmark, imelik on see, et 4k kiirused on üpris madalad võrreldes nendega, mis ma netist nägin. Kas asi võib olla amd mobo softis ehk.
kiirusi mõjutab kindlasti see kui hea sul sata iii pesa on. omast kogemusest tean, et marvell i oma oli mul kõvasti aeglasem kui inteli sata3. amd emaplaatide kohta ei oska kosta.
Võid valida max performance vms või ise custom profiili teha vastavalt oma valikule, suurt vahet ei ole ja kiirust see eriti ei mõjuta minuarust.
Rapid mode on hea vaid benchides vaatamiseks, minuteada reaalselt kiiruse vahet ei märka. _________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.