praegune kellaaeg 23.06.2025 16:54:35
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Mihkel.
HV Guru

|
22.04.2014 01:45:06
ODD pesas olev HDD spin-downi kontrollimine. |
|
|
Mure on selline, et sülearvuti ODD (optilise seadme) pesas olev HDD tahab pidevalt seisma jääda. Kusjuures ei ole ma seda asja varasemalt märganud, kui süsteemikettaks oli ka HDD. Nüüd aga kui on SSD, siis juba 6-7sek inactivity järel jääb ketas seisma. Võib muidugi kahtlustada, et asi lihtsalt oli selles, et torrentiprogramm oli avatud ja seal 20-30 asja seedimas, siis ei tekkinud hetke kus ketast ei kasutatud.
Eriti häirib see nt SD kvaliteedis sarjade vaatamisel, kui mällu puhverdatud osa videost otsa saab ja ketta poole pöördutakse, et uut kama peale saada, mille peale ketas on "ah mis mina vä, oota ma tõmban käima" ning minul pilt peeretab ruute.
Ilmselgelt on katsetatud windows power optionitest hdd seadete muutmist, aga see ei paista mõjuvat ODD pesas olevale kettale. Kuidas seda siiski võimalik kontrollida oleks? HDparmu katsetasin ka, aga ei hammustanud esmasel katsetusel läbi asjast. Ühesõnaga uurin maad, et kas on veel lahendusi või on see ainus variant.
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mihkel.
HV Guru

|
22.04.2014 10:54:01
|
|
|
Unustasin mainida, et W7'ga on tegu. Katsetan HDDscan'i. Seda ma ise kaldungi arvama, et win7 peab seda optiliseks seadmeks. Win8 all jah peaks saama registry kaudu seda muuta.
-e-
HDDscan'i seadete muutmine ei tee ka midagi. Ikka jääb suht kohe seisma jälle, kuigi kõrval on kirjas "supported". Tegu WD Blue kettaga.
-e2-
Advanced power managementi keelamine VIST aitas.
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|