praegune kellaaeg 04.07.2025 16:43:29
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
deathdog
HV kasutaja
|
18.04.2014 11:37:16
|
|
|
Spoiler 
miga kirjutas: |
Eks see garantii keiss ole nii ja naa. 95% ulatuses on minu välismaa tellimused seotud UK-ga ja riiete osas, sest siit banaaniast ostan ainult hädaolukorras. Kes enne kahtles, et ei saa proovida ostu jne, siis mina olen teinud nii, et kui leian siit sobiva ja meeldiva asja. Proovin selga/jalga ja vaatan tootekoodi ning olen ette juba kindel, et saan soodsamalt. kõige parem näide on talvesaabastega. Leidsin meeldivad, hind oli 149€. Sama tootja ja parem saabas tuli mulle saksast kätte 75€ ja selle sees oli juba postikulu. Jala nr oli enne teada ja puhas otsimise vaev, et ära tellida. hinnavõit 50%. Teine näide on tööriistakomplektiga. Siin hind 160€, kiire otsing ja sama kast 92€, post juba hinna sees. Jälle magus võt. Garantii keiss oli mul hiljuti. Sai siit foorumist soetatud arvutile Corsair PSU, millel tekkis coin whine. Kiirelt võtsin EL-i sisese klienditeenindusega ühendust, kes ütlesid, et kui ma kannan deposiidina 130 EUR neile, siis panevad nad uue PSU teele. 5 päeva pärast oli toide kohal ja seal juures ka juba ette ära tasutud rikki läinud toiteka postikulu. Mina panin selle kasti, kleepisin sildi peale ja teele - tehtud. Nüüd olen Makita akutrelli otsinguil ja kuna mulle meeldib eeltööd teha, siis sai selgeks, et siit banaaniast seda soetama ei hakka. Kiire otsingu tulemusena on hinnavõit UK-st tellides 150+ EUR ja isegi siis kui postikulu 30 naela. Garantii on rahvusvaheline ehk igasugune risk on juba ette maandatud. Traditsioonidega ettevõtted üldjuhul omavad EL-i sisest garantiid. Kuskilt väljastpoolt ma ise tehnikat tellida väga ei tahaks, sest pole ka reaalset vajadust. Usun, et meil kõigil on neid näiteid rohkem kui küll. Tuleb ainult natukene otsida ja rahaline võit on hoomamatu. Miks ma pean nuumama kohalikku kui tean, et suure tõenäosusega tuleb see sama asi välismaalt soodsamalt. Kui see hinnavahe on mõned EUR-d, siis ostan siit kui juba rohkem, siis miks olla raha peale vihane  |
ja mina mõtlesin milleks see viimane funksioon kasulik võiks olla
|
|
tagasi üles |
|
 |
ronley
HV kasutaja

|
18.04.2014 15:29:32
|
|
|
Peamine küsimus on, mis saab kohalikest firmadest, töötutest jne.
See ei ole küsimus ju? Ajalugu on korduvalt näidanud mis saab. SUREVAD ÄRA. Kui ei õpi ümber näiteks netikaubanduse spetsideks/transadeks. Või kui heaolusüsteem tagab nende eksistentsi.
_________________ Jumal annab, maksuamet võtab. |
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
1 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
18.04.2014 17:16:53
|
|
|
ronley kirjutas: |
See ei ole küsimus ju? Ajalugu on korduvalt näidanud mis saab. SUREVAD ÄRA. Kui ei õpi ümber näiteks netikaubanduse spetsideks/transadeks. Või kui heaolusüsteem tagab nende eksistentsi. |
Isegi see ei taga nende ellu jäämist. Elada tuleb nagu japs või lõuna-korealane.
Ööülikooli saates kunagi rääkis sellest. Kohalikud eesti firmad peavad hakkama kohapeal Eestis tootma kohaliku Eesti turujaoks mõeldud tooteid. Kogu nende toodete tarkvara ja dokumentatsioon olgu ainult eestikeelne. Seda kaupa, mida nad hiinast tellivad ei tohi kohalikul Eesti turul müüa, vaid ainult kolmandatel, kus iganes mujal turgudel. Kohaliku turu jaoks on need odavatest materjalidest, liiga viletsa kvaliteediga ja surevad ruttu. Materjalid on valitud nõnda odavad, et garantiijuhtumi korral pole kahju anda hädalisele uus sama vilets toode. Odavate eksporttoodete ja hiina odava tööjõu abil hoitakse käigus kohalikke Eesti tehaseid, mille tooted on kõvasti parema kvaliteediga ja müüakse ainult kohalikul Eesti turul. Eksporttoote tootmise hinna ja tema müügihinna vahe on meeletu
Ja igasugused välismaised firmad telligu tootmine kohalikelt Eesti tehastelt või maksku räigeid kaitsetolle.
Selle peale hakkab siin midagi paremaks muutuma, mitte enne.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jtamm
HV kasutaja

|
18.04.2014 17:28:44
|
|
|
Varsti Eesti kauplused pakuvadki lihtsalt raha eest riiete selga proovimist/ tehnika näppimist. Inimesed ise tellivadki siis pärast netist.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
0 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
18.04.2014 17:39:08
|
|
|
jtamm kirjutas: |
Varsti Eesti kauplused pakuvadki lihtsalt raha eest riiete selga proovimist/ tehnika näppimist. Inimesed ise tellivadki siis pärast netist. |
Isegi mitte seda ei pakuta. Ainult mõõduvõtmise teenus jääb. Välismaa netipoodidel on proovirobotid olemas, mis võtavad endale etteantud mõõtudele vastava kuju. ja rätsepad saavad proovida, kas hilp sobib või ei sobi.
Kuskil juba kotamüük käis nõnda, et enne tehti jalast tavalise dokumendi skänneriga pilt ja programm arvutas ja valis selle järgi sobivaid kotapaare.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
18.04.2014 17:43:42
|
|
|
Ses mõttes elame ja konkureerime asiaatidega võrdselt. Keegi ei taha osta kallimat kaupa ilusate silmade eest kui samaväärse saab otse hiinast. Teine asi on kui sul on poole parem kaup aga küsid vaid 1,5 kordset hinda võrreldes hiinaga. Küll aga ei tõuse minu käsi ostma hiina träni eesti poest kui selle eest üritatakse küsida euroopa kvaliteethinda. Sel juhul olen petta saanud mina.
Mis puutub töötutesse siis töö eestimaal pole otsa saanud. Tööd on siin alati ja eelis on neil töötutel eestlastel, kel kas on miski oskus või on võime õppida ametit kus on tööd ja mis annab ka tulu. Ja eestis on tööd teha küll. Näiteks pole eestis mõtet konkureerida asiaatidega odavaima särgi õmblemises küll aga tasub toota know how aladel. Eestis tuleks tõsiselt panustada töötute ümberõppele.
|
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
18.04.2014 18:23:07
|
|
|
Ei usu enam siin mingi töökohtade tekke võimalikkusesse. Ise ei pretendeeri ühelegi. Milleks otsida/taotleda asja mida ei saa.
kalvis, minusugustele igavestele töötutele ei õpeta C++ ega teiste proge keelte kasutamist.
Tootmisteadmete riikitoomiseks, mida minusugused oskaks juhtida, ei saa sa välispankadelt investeeringuid. ja kohalikud hoiu-laenuühistud on selleks liiga vaesed.
|
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
18.04.2014 19:02:06
|
|
|
Eks see kõik paneb varsti poepidajad oma turgu üle vaatama. Riided on ju Eestis ikka väga kallid. Kuigi pärit tõenäoliselt samast kohast.
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
5 :: |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kopz
HV kasutaja
|
18.04.2014 19:44:05
|
|
|
Tegelikult me peaksime olema õnnelikud, et Venemaal ei ela, sest vastasel juhul näeksime Hiinast kauba tellimisest vaid und. Venemaa piirab Hiinast kauba tellimist sama jõuliselt nagu ta oma vägesid võõrasse riiki viib. 21. sajandil tundub selline käitumine arenenud rahvastele täiesti mõistusevastane.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
18.04.2014 20:51:05
|
|
|
Kopz, japsid ja korealased teevad seda sama, blokeerivad hiinast tellimist vastasel juhul sureks nende oma tehased välja ja inimesed jääks tööta. et seda ei juhtuks ei või japsis müüa hiinas toodetud jaapani firmade kraami. koreas on sama lugu.
japsis pannakse vangi selle eest kui üritada jaapanus müüa hiinas toodetud sony tehnikat.
kogu sedaviisi riiki toodud tehnika hävitatakse ja "ärimehed" saavad liskas vanglakaristusele veel eluaegse ettevõtluskeelu.
Spoiler 
tsitaat: |
Venemaa piirab Hiinast kauba tellimist sama jõuliselt nagu ta oma vägesid võõrasse riiki viib. 21. sajandil tundub selline käitumine arenenud rahvastele täiesti mõistusevastane.
|
ei tundu üldese imelik. kui oleksin ise vene valitseja siis teeksin seda sama, sooviga kaitsta kodumaist tööstust, mis oli võimeline tegema vidinaid K155LA6 jne., välismaise dumpingu eest.
Mida ma teeksin nende miljonite töötutega kui tehased sureksid välja?
viimati muutis olavsu1 18.04.2014 21:22:49, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
18.04.2014 21:18:17
|
|
|
Kui tahetakse, Aasias asuvat, tootvat tootmist Eestisse, siis tuleb toota sama odavalt kui toodetakse Aasias ja tuleb läbi ajada sama väikeste palkadega kui Aasias makstakse.
Lihtne see tootmisvärk.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kopz
HV kasutaja
|
18.04.2014 21:21:40
|
|
|
olavsu1, me räägime natuke erinevatest asjadest. Venemaale võid sa Hiinast tellida ükskõik mida ja selle eest sind vangi ei panda, kuid kogu tellimise protseduur on tehtud sedavõrd keeruliseks, et hiinlased ise on juba käega löönud. Ega hiinlastel pole venelastelt suurt midagi kopeerida ka. Ma arvan, et kui hiinlased teeks enda Lada Kalina, siis see oleks ilmselt kvaliteetsem ja töökindlamgi kui venelaste endi toodang
Samas ma ei saa aru, kuidas ei saa Jaapanis müüa Hiinas toodetud tehnikat, kui sellesama Sony tagaküljel, mida meie poekettides müüakse, ilutseb silt Made in China?
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
18.04.2014 22:28:40
|
|
|
Samas ma ei saa aru, kuidas ei saa Jaapanis müüa Hiinas toodetud tehnikat, kui sellesama Sony tagaküljel, mida meie poekettides müüakse, ilutseb silt Made in China?
|
Asi selles, et japs kaitseb tugevalt oma inimeste töökohti. Mida oleks jaapani valitsusel töötute karjaga teha, kui oma tehased (neil on kõik omal, väljastpoolt riiki ostetakse vaid maake) välja sureks? Kes makse maksaksid, kui inimestel poleks enam töökohti?
Nii japsi tolliametnikud ütlesid, jaapanis on tehaseid igalt elualalt, tellige tootmine neilt, kui tahate jaapanis midagi müüa.
Kui tahetakse, Aasias asuvat, tootvat tootmist Eestisse, siis tuleb toota sama odavalt kui toodetakse Aasias ja tuleb läbi ajada sama väikeste palkadega kui Aasias makstakse.
|
Ei ole nii mitte. see näib meile nii.
Japs teeb vahet omadel ja võõrastel. Võõrastele toodetakse hiinas odavast materjalist kalli hinnalisi asju. Raha tahaks ju ka teenida eks.
Omadele tehakse asju omas riigis ja palju paremaid asju.
Meilt kui kolmandatelt tegelastelt lüpstakse raha, et omas kodus tootmist püsti hoida ja tootearendust teha, ning hindu just niimadalal hoida, et japs ikka kodumaist toodet eelistaks ja osta jaksaks..
Mingi X toote tootmine Jaapanis ei ole kindlasti sama odav, kui sama toote tootmine Hiinas.
täpselt sama tundub olevatlõuna-koreas. Miks mu hiinas tehtud Samsung kannab kirja, et antud toodetei tohi müüa Lõuna-Koreas?
Kui siin on kasutajaid, kes praegu jaapanis, vaadaku siis Akihabaral ringi, kas leiavad Jaapani kaubamärgiga tooteid, mis oleks tehtud hiinas? Kui leiab, siis see on salakaup
Nii võiks meiegi teha, Eestis toodame ainult eestlastele väga kvaliteetseid ja eestlasele sobiva hinnaga asju.
Hiinas toodame muudele rahvastele odavast materjalist asju ja laseme sellekaudu võõrastel kinnimaksta meie oma kodumaise tööstuse ja toote arenduse.
Lahe oleks, ma leian. Kuid ma kardan, et siinsed individualistid ei mõista seda. Veel vähem salliks sellist käitumist siinsed välismaised kommertspangad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
deathdog
HV kasutaja
|
18.04.2014 23:06:42
|
|
|
Seda äkki ei luba enam ka EU lepingud millele käsi alla pandud?
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
18.04.2014 23:10:38
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
|
Asi selles, et japs kaitseb tugevalt oma inimeste töökohti. Mida oleks jaapani valitsusel töötute karjaga teha, kui oma tehased (neil on kõik omal, väljastpoolt riiki ostetakse vaid maake) välja sureks? Kes makse maksaksid, kui inimestel poleks enam töökohti?
Nii japsi tolliametnikud ütlesid, jaapanis on tehaseid igalt elualalt, tellige tootmine neilt, kui tahate jaapanis midagi müüa.
|
Ei ole nii mitte. see näib meile nii.
Japs teeb vahet omadel ja võõrastel. Võõrastele toodetakse hiinas odavast materjalist kalli hinnalisi asju. Raha tahaks ju ka teenida eks.
Omadele tehakse asju omas riigis ja palju paremaid asju.
Meilt kui kolmandatelt tegelastelt lüpstakse raha, et omas kodus tootmist püsti hoida ja tootearendust teha, ning hindu just niimadalal hoida, et japs ikka kodumaist toodet eelistaks ja osta jaksaks..
Mingi X toote tootmine Jaapanis ei ole kindlasti sama odav, kui sama toote tootmine Hiinas.
täpselt sama tundub olevatlõuna-koreas. Miks mu hiinas tehtud Samsung kannab kirja, et antud toodetei tohi müüa Lõuna-Koreas?
Kui siin on kasutajaid, kes praegu jaapanis, vaadaku siis Akihabaral ringi, kas leiavad Jaapani kaubamärgiga tooteid, mis oleks tehtud hiinas? Kui leiab, siis see on salakaup
Nii võiks meiegi teha, Eestis toodame ainult eestlastele väga kvaliteetseid ja eestlasele sobiva hinnaga asju.
Hiinas toodame muudele rahvastele odavast materjalist asju ja laseme sellekaudu võõrastel kinnimaksta meie oma kodumaise tööstuse ja toote arenduse.
Lahe oleks, ma leian. Kuid ma kardan, et siinsed individualistid ei mõista seda. Veel vähem salliks sellist käitumist siinsed välismaised kommertspangad. |
Tegelikult on justnimelt nii - uuri miks pani Nokia kinni oma Soome ja Kanada tehased ning viis tootmise üle Hiinasse . Või uuri miks on Eestis kinni pandud väga palju elektroonikatööstusi ning need on siis samuti Aasiasse üle viidud.
Samad põhjused - ainult Aasias tehakse ülipikki tööpäevi ja väga väikse palgaga seejuures. Ma tahaks väga näha eestlast kes on nõus töötama tootmisliini taga nii 12-15 tundi järjest ning saades selle tasuks kõva sõimu ja "natuke taskuraha meie mõistes".
-------------------
Jaapan ei tule eriti arvesse, nemad on selline omaette suletud ühiskond, vaadata tuleb seda, mis töötingimuste ja palkade eest tuleb see Aasia masstoodang - miljardites ühikutes - mida me siis kas Aasiast tellime või siis lähimast poest ostame.
Youtubes on piisavalt videosid sellst millistes töötingimustes valmivad igasugu uhked ja ägedad seadmed, mida me kasutame. Aga selliste töötingimuste juures küll eestlane tööle ei lähe.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 466 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
18.04.2014 23:59:53
|
|
|
tahanteada, just jaapan tuleb arvesse.
eesti tööstused pandi kinni, sest eesti valitsusel polnud ja pole siiani mune nagu japsi valitsusel, kes ei lase tootmist välja viia ega välja suretada.
Hiinlanegi ei lase tootmist välja viia. Pahad öeldakse nende kohta. Usakad tahaks oma Hiinas asuvad tehased kolida Aafrikasse ja toota sealt Hiina turule, kui pahad hiinlased pole sellega nõus.
Usakate moodi liberaalne mõtlemine on haige. Liberaalsus on mürk, millega toorausulised mürgitavad ühiskondi, et neid paremini kontrollida.
Kui siine elu kord läbisaab siis nuian Peetruselt järgmise sünnikoha Jaapanisse
Tanel, Eestis olid Are ja Tartu raadiotehas. 1920 aastatel oldi japsidega võrdsed.. Enam ei jõua iial järgi, ainult hääbuda on võimalik. Siinsete inimeste mõistused on liberaalsusega liiga ära mürgitatud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
19.04.2014 08:00:51
|
|
|
No see kohalike poodide hinnapoliitika on lihtsalt nii paigast ära, iga pood paneb igale asjale paarsada % juurdehindlust ja siis loodab, et lollid ostavad, need ajad on nüüd õnneks möödas
See ei ole küsimus ju? Ajalugu on korduvalt näidanud mis saab. SUREVAD ÄRA. Kui ei õpi ümber näiteks netikaubanduse spetsideks/transadeks. Või kui heaolusüsteem tagab nende eksistentsi. |
Pangu end põlema for all i care, mittemillegi eest mina neile juurde ei maksa.
viimati muutis pots4t4j4 19.04.2014 08:02:39, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
19.04.2014 08:01:24
|
|
|
Kõiges süüdistada valitsust on tüüpne, kuid paraku väga paljude tehaste kinnipaneku taga olid lihtsamad põhjused - vananenud tehnoloogia ja juhtkonna ärastamine.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
19.04.2014 09:39:51
|
|
|
pots4t4j4 kirjutas: |
No see kohalike poodide hinnapoliitika on lihtsalt nii paigast ära, iga pood paneb igale asjale paarsada % juurdehindlust ja siis loodab, et lollid ostavad, need ajad on nüüd õnneks möödas
Pangu end põlema for all i care, mittemillegi eest mina neile juurde ei maksa. |
OT: Ja kui ise töötuks jääd, kas siis oled ikka nii julge, et endale tule otsa paned. Elu näitab seda, et eestlane julgeb seda ainult teistele soovitada, aga on nii arg, et ise seda mitte ette võtta.
Teemasse kah - Hiina firmad on tibake juba rääkinud, et kavatsevad töötajatel palku tõstma hakata. Ja siis on tulemuseks see, et sellised üliodavad hinnad kaovad ja tellitud toodete hinnad võrdsustuvad nende hindadega mis ka kohalikus poes ees juba olemas on.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
19.04.2014 09:45:15
|
|
|
ei tee sellist tööd ja ei plaani tegema ka hakata kunagi seega võõras mure.
|
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
19.04.2014 10:30:44
|
|
|
Üks näppu jäänud link ka selle kohta kuidas Hiina töölised "rõhujate-kapiltalistide" vastu edukalt streigivad ja kõrgema palga välja suudavad võidelda.
Ning kõik see, kaasa arvatud kõikvõimalike postifirmade töötajate võitlus kõrgemate palkade ja paremate töötingimuste nimel ongi siis see mis tellitavate kaupade hindu ja transpordihindu mõjutab hinnatõusu suunas.
Workers at Samsung supplier in China win pay increase after strike
A strike by more than a thousand workers at Samsung supplier, Shanmukang Technology in Dongguan, ended over the weekend when the Korean-owned company agreed to increase overtime rates for weekdays and weekends and double the employees’ monthly subsidy. The basic monthly salary however remained the same.
The strike broke out on 27 March when the company, which manufactures and assembles mobile phone cases for Samsung, announced that it would deduct additional social insurance contributions from the workers’ already low basic salary of 1,380 yuan per month.
http://www.clb.org.hk/en/content/workers-samsung-supplier-china-win-pay-increase-after-strike
-----------------------------------------
PS: Aga mul pole midagi selle vastu, et kas keegi midagi tellib kusagilt kaugelt või läheb lähimasse poodi. Nagu öeldud, mida lähen poodi sest ma tahan ikkagi reaalselt näha mida ma ostan. Mind ei pane kaupa ostma ilusad-värvilised pildid kusagil netilehtedel.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
jtamm
HV kasutaja

|
19.04.2014 19:07:15
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Teemasse kah - Hiina firmad on tibake juba rääkinud, et kavatsevad töötajatel palku tõstma hakata. Ja siis on tulemuseks see, et sellised üliodavad hinnad kaovad ja tellitud toodete hinnad võrdsustuvad nende hindadega mis ka kohalikus poes ees juba olemas on.  |
Tavalise tehasetöölise palk on Hiinas nii väike, et seda palka tuleks paarikümne kordistada, et lõpphind seetõttu võrdsustuks meie poe hindadega.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
19.04.2014 23:48:28
|
|
|
Mina tarbin edaspidi kah välismaa apelsine. Eesti apelsinid on kallid ja kõvad. Ja kui peakski eesti apelsinikasvatajad tööta jääma siis ma kehitan õlgu.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
20.04.2014 09:14:46
|
|
|
degreal kirjutas: |
Mina tarbin edaspidi kah välismaa apelsine. Eesti apelsinid on kallid ja kõvad. Ja kui peakski eesti apelsinikasvatajad tööta jääma siis ma kehitan õlgu. |
Loodetavasti tellid need kõik ikka postiga Hiinast, muidu ei oska nii leidlikult vaimuka jutu peale isegi õlgu kehitada.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|