Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Hiinast saabuv e-poodide kaup lööb rekordeid märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Draqula
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.04.2014 15:06:10 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
Kunagi palju aastaid tagasi Pirita Selveris mingi pood pakkus toidu tellimist neti kaudu.
Et tellid netist ära, pakitakse Selveris ära ja millalgi sulle sobival ajal sõidad ja nopid pakitud koti peale.
Aga lõpetati ära, kuna polnud vist piisavalt kliente.

Toidu tellimisega sellisest kohast on see jama, et sa ei tea mis "kõlblik kuni" juhtub kaubal olema, mis sulle tuuakse.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 17.04.2014 15:09:59 vasta tsitaadiga

Globaalse e-kaubamajaga ongi kodumaisel firmal raske, kui mitte võimatu võistelda, selle põhjustest on oksendamiseni aastaid nämmutatud icon_smile.gif
On vaid aja küsimus, kui ka tädi Maali ja onu Uuno õpivad netist tellima.

viimati muutis Tanel 17.04.2014 15:14:43, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 466 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 359
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 17.04.2014 15:12:22 vasta tsitaadiga

Draqula kirjutas:
Tanel kirjutas:
Kunagi palju aastaid tagasi Pirita Selveris mingi pood pakkus toidu tellimist neti kaudu.
Et tellid netist ära, pakitakse Selveris ära ja millalgi sulle sobival ajal sõidad ja nopid pakitud koti peale.
Aga lõpetati ära, kuna polnud vist piisavalt kliente.

Toidu tellimisega sellisest kohast on see jama, et sa ei tea mis "kõlblik kuni" juhtub kaubal olema, mis sulle tuuakse.

Seepärast tulekski välja arendada süsteem, kus klient saab valida "kõlblik kuni" küüpäevade hulgast. Kauem kehtiv oleks näiteks mingi x sentide võrra kallim kui veel paar päeva kehtiv toode.

lightbluefox
HV Guru

sõnum 17.04.2014 15:58:08 vasta tsitaadiga

Ja siis virisetakse, et Eestis palgad väiksed icon_biggrin.gif Kust see palgaraha siis tulema peab, kui kõik see mees Hiina majandust toetab? Mis raha eest maksta klienditeenindajatele kui keegi midagi ei osta?
Tehke rohkem käivet Eestis, siis ehk ka elu paraneb icon_razz.gif
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 17.04.2014 16:03:46 vasta tsitaadiga

Mina esindan siis vastaspoolt icon_smile.gif , kes alati ennem oma silmaga tegelikku kaupa näha tahab ning siis alles otsustab, kas ostab või mitte.

Netist ostmine on tore küll, aga seal on kaks olulist miinust:
1. Pole kunagi teada, kas ja palju müüja oskab trikitada. Ja kui trikitab, siis on ülimalt keeruline ning aeganõudev selle teemaga uuesti ja uuesti jamada, et teema mingi lahenduse lõpuks saab. Ning kui väga hästi trikke oskab, siis pole ei kaupa ega pole ka raha. icon_smile.gif

2. Ja teine asi, garantiivärk. Osta on toodet lihtne, kuid selle saamine kusagile Hiinasse garantiiremonti, närib rahakotti ikka väga kõva augu sisse. icon_smile.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
cascada
HV vaatleja

sõnum 17.04.2014 16:04:43 vasta tsitaadiga

lightbluefox kirjutas:
Ja siis virisetakse, et Eestis palgad väiksed icon_biggrin.gif Kust see palgaraha siis tulema peab, kui kõik see mees Hiina majandust toetab? Mis raha eest maksta klienditeenindajatele kui keegi midagi ei osta?
Tehke rohkem käivet Eestis, siis ehk ka elu paraneb icon_razz.gif

Ja kui palgaraha väike on siis saadki ainult hiinast tellida icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 17.04.2014 16:05:04 vasta tsitaadiga

cascada kirjutas:
Võtame näiteks "SSD Samsung SSD 500GB 840 Evo Basic" ( https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutikomponendid/K%C3%B5vakettad+-+SSD/338228/ )
Eestis müüakse seda hinnaga 233€ - 307€.
MarkIT kaudu "hulgi" (100 tk) ostes tuleb 1tk hinnaks 257€.

Sama toode (1 tk) Amazon.de's 209€, transport (ca 10€) tuleb küll juurde kuid üldjuhul tellid ikka mitu asja korraga.
Kuid isegi koos transpordiga mis on kallis, tuleb see hind odavam kui meil siin.

Kui selline hindade vahe (ca 100€) ei ole ahnus siis mis on?

Ma võin saladuskatte all öelda, et KÕIKIDEL 5 erineval maaletoojal on puhas hulgihind juba rohkem kui see amazoni hind + transa. Ja kui võrrelda 5 erinevat maaletoojat, siis juba nende hindades on samuti 40-50€ vahet. Kuid siiski ka kõige odavam ladu on juba hulgihinnaga kallim kui see amazon. Eks igaüks võib siit omad järeldused ise teha.
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 17.04.2014 16:06:38 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:

2. Ja teine asi, garantiivärk. Osta on toodet lihtne, kuid selle saamine kusagile Hiinasse garantiiremonti, närib rahakotti ikka väga kõva augu sisse. icon_smile.gif

Riideid ja muid hilpe vaevalt garantiisse saadad.

Samuti on hiina tehnikat soetades juba endale ilmselt selgeks tehtud, et töötab kaua töötab (ning enamasti töötavadki, kest laguneb pigem ümbert ära).

EU siseselt pole erilist probleemi garantiiga. Amazonis näiteks pidavat see suht lihtne olema.
Ise olen logitechi garantiid kasutanud (rahvusvahelist siis - mitte midagi keerulist).

jnt
HV Guru
jnt

sõnum 17.04.2014 16:09:07 vasta tsitaadiga

tahanteada,
1: Palju trikitamise ruumi pole, kuna ebay ja paljude teiste portaalidega on olemas igasugu "buyer's protection" süsteemid. Töötavad... (Oste ~500 kandis, võimalikke petukatsetusi heal juhul ehk 2, samas ma pole kunagi rahast ilma jäänud)
2: Ebay's on asi nii odav, et isegi, kui sa pead 10tk tellima, oleks see ikka odavam. Sellise hinnaga pole sul garantiid vajagi. Ja no kui katkisena kohale tuleb, siis aitab sama, mis punktis 1.

Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 102
tagasi üles
lauri
HV veteran
lauri

sõnum 17.04.2014 16:10:48 vasta tsitaadiga

No mis sa teed, kui kohalik kaupmees ei taha sulle sobilikku kaupa müüa ning ütleb ise ka, et otsi internetist. Kaua sa jõuad käia ja rahapakiga müüjale otsa ette taguda, et ole hea, võta minu raha ka vastu.
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 17.04.2014 16:21:09 vasta tsitaadiga

SurfData kirjutas:
cascada kirjutas:
Võtame näiteks "SSD Samsung SSD 500GB 840 Evo Basic" ( https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutikomponendid/K%C3%B5vakettad+-+SSD/338228/ )

Sama toode (1 tk) Amazon.de's 209€, transport (ca 10€) tuleb küll juurde kuid üldjuhul tellid ikka mitu asja korraga.
Kuid isegi koos transpordiga mis on kallis, tuleb see hind odavam kui meil siin.

Ma võin saladuskatte all öelda, et KÕIKIDEL 5 erineval maaletoojal on puhas hulgihind juba rohkem kui see amazoni hind + transa. Ja kui võrrelda 5 erinevat maaletoojat, siis juba nende hindades on samuti 40-50€ vahet. Kuid siiski ka kõige odavam ladu on juba hulgihinnaga kallim kui see amazon. Eks igaüks võib siit omad järeldused ise teha.

Mis sa siis maaletoojalt võtad, mitte Amazonist või mujalt?
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 17.04.2014 16:47:53 vasta tsitaadiga

Taux007 kirjutas:
SurfData kirjutas:
cascada kirjutas:

Mis sa siis maaletoojalt võtad, mitte Amazonist või mujalt?

GARANTII. Siinsete maaletoojatega on garantii siiski lihtsam ja ainuke kulu on see neile eesti esindusse kohale toimetada. Välismaalt tellitud asjadega aga ei usu et alla 10-15€ postikuluta seda kõike saab. Ses mõttes tunnen isegi kaasa nendele kes siin talvel näiteks videokaarte meeletult välismaalt tellisid, kui ventikahädad tekivad, siis ainult üks saatmine saabki olema. Siiani kõik mis ventikahädadega on olnud on kas ringi vahetatud või krediteeritud maaletoojate poolt ja probleemid lahendatud. Ma ei kujuta ette neid välismaale pidevalt saata ja postikulu makstes põmst toote müügile veel peale maksta.
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 17.04.2014 17:23:49 vasta tsitaadiga

... garantii lihtsus on ikka väga suhteline icon_rolleyes.gif kui seda aktsepteeritakse, siis on jah lihtne, kuid tuletame meelde neid lugematuid juhtumeid, kus telefonile pannaks diagnoosiks niiskuskahjustus ja seda tuleb uskuda lihtsalt seetõttu, et teenuse osutaja seda ütleb või jalatsitele lagunemise põhjuseks valesti kandmine, kuigi jalatseid pole praktiliselt kanda jõutudki. Tänapäeval ei ole kohalik garantii enam eriline argument sest üle maailma kauba saatmine on nii lihtne, et parem on pakk posti panna, kui riskida mingi kohaliku jupijumalast kaupmehe peale närvide ja aja kulutamisega ...
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 17.04.2014 17:24:57 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:
... garantii lihtsus on ikka väga suhteline icon_rolleyes.gif kui seda aktsepteeritakse, siis on jah lihtne, kuid tuletame meelde neid lugematuid juhtumeid, kus telefonile pannaks diagnoosiks niiskuskahjustus ja seda tuleb uskuda lihtsalt seetõttu, et teenuse osutaja seda ütleb
See on jah eriline tase. Lisaks pead ise selle "diagnoosi" kinni taguma thumbs_down.gif

Teine teema on nende firmadega, kes garantiist tagasi saadavad asja sedasi, et vastuvõtja maksab postikulu (ja neid ikka leidub). Umbe vahe siis kas saadan EUsse 10€ga ning saadetakse tagasi firma kuludega või taon eestis 5€ per ots (edasi-tagasi siis 10€)

number
külaline

sõnum 17.04.2014 18:24:42 vasta tsitaadiga

...

viimati muutis number 26.06.2014 02:19:39, muudetud 1 kord
tagasi üles
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 17.04.2014 18:32:49 vasta tsitaadiga

number kirjutas:
Mõttetu on hõisata odavuse peale kui enamus sellest tuleb pilukate tööjõu palga, elukvaliteedi ja töökeskkonna arvelt.
Rääkimata keskkonna kahjudest.

Jah, aga kuidas kommenteerid seda seika, et need suured saavad ka oma kauba just täpselt selle asja arvelt, mis boldiks tehtud?
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
pkwild618
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 17.04.2014 20:55:27 vasta tsitaadiga

www.pillipood.ee
www.thomann.de

Hinnavahe on umbes 20-25%, kuid tootevalik täpselt sama. Ja tarneaeg - oh üllatust, kuni 5 nädalat. Ehk siis nagu siin teema alguses keegi mainis, kohalikel müüjatel polegi miadgi ja suur osa kaubast mida müüakse tellitakse samamoodi välismaalt, lihtsalt enda protsent pannakse otsa.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 14 :: 5 :: 8
tagasi üles
Taun0
HV veteran
Taun0

sõnum 17.04.2014 21:03:33 vasta tsitaadiga

järmine loogiline samm on ilmselt hiina elama minna icon_lol.gif
Kopz
HV kasutaja

sõnum 17.04.2014 21:11:24 vasta tsitaadiga

Taun0 kirjutas:

Mulle tundub loogilisem, et hiinlased tulevad meile elama, sest eestlaste arvukus väheneb iga aastaga ja tööjõupuudus kimbutab ettevõtjaid, samas, kui Hiina on juba niigi ülerahvastatud. Varsti ei pea me enam odavat kaupa Hiinast tellima, vaid ostame seda juba siitsamast Koduekstrast, Novaluxist ja muudest taolistest poodidest thumbs_up.gif
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 17.04.2014 21:40:16 vasta tsitaadiga

Taun0 kirjutas:

Mitte Hiinasse, vaid Jaapanisse või Lõuna-Koreasse.
tagasi üles
Hazar
Kreisi kasutaja
Hazar

sõnum 18.04.2014 07:05:50 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:

see on lihtsalt siinsele kasutajaskonnale taustainfoks öeldud.
Et kõrges hinnas ei pruugi kaupmees süüdi olla.

Tegelikult nii ja naa, keegi ei käse ju kohalikel kaupmeestel läbi maaletoojate minna. näiteks mul on üks tuttav kes peab salongi ja tellib kõik need kreemid, pulbrid ja muud möginad hiinast.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
miga
HV Guru
miga

sõnum 18.04.2014 08:31:56 vasta tsitaadiga

Eks see garantii keiss ole nii ja naa. 95% ulatuses on minu välismaa tellimused seotud UK-ga ja riiete osas, sest siit banaaniast ostan ainult hädaolukorras. Kes enne kahtles, et ei saa proovida ostu jne, siis mina olen teinud nii, et kui leian siit sobiva ja meeldiva asja. Proovin selga/jalga ja vaatan tootekoodi ning olen ette juba kindel, et saan soodsamalt. kõige parem näide on talvesaabastega. Leidsin meeldivad, hind oli 149€. Sama tootja ja parem saabas tuli mulle saksast kätte 75€ ja selle sees oli juba postikulu. Jala nr oli enne teada ja puhas otsimise vaev, et ära tellida. hinnavõit 50%. Teine näide on tööriistakomplektiga. Siin hind 160€, kiire otsing ja sama kast 92€, post juba hinna sees. Jälle magus võt. Garantii keiss oli mul hiljuti. Sai siit foorumist soetatud arvutile Corsair PSU, millel tekkis coin whine. Kiirelt võtsin EL-i sisese klienditeenindusega ühendust, kes ütlesid, et kui ma kannan deposiidina 130 EUR neile, siis panevad nad uue PSU teele. 5 päeva pärast oli toide kohal ja seal juures ka juba ette ära tasutud rikki läinud toiteka postikulu. Mina panin selle kasti, kleepisin sildi peale ja teele - tehtud. Nüüd olen Makita akutrelli otsinguil ja kuna mulle meeldib eeltööd teha, siis sai selgeks, et siit banaaniast seda soetama ei hakka. Kiire otsingu tulemusena on hinnavõit UK-st tellides 150+ EUR ja isegi siis kui postikulu 30 naela. Garantii on rahvusvaheline ehk igasugune risk on juba ette maandatud. Traditsioonidega ettevõtted üldjuhul omavad EL-i sisest garantiid. Kuskilt väljastpoolt ma ise tehnikat tellida väga ei tahaks, sest pole ka reaalset vajadust. Usun, et meil kõigil on neid näiteid rohkem kui küll. Tuleb ainult natukene otsida ja rahaline võit on hoomamatu. Miks ma pean nuumama kohalikku kui tean, et suure tõenäosusega tuleb see sama asi välismaalt soodsamalt. Kui see hinnavahe on mõned EUR-d, siis ostan siit kui juba rohkem, siis miks olla raha peale vihane icon_smile.gif beer_yum.gif
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 32
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 18.04.2014 08:57:27 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kes enne kahtles, et ei saa proovida ostu jne, siis mina olen teinud nii, et kui leian siit sobiva ja meeldiva asja. Proovin selga/jalga ja vaatan tootekoodi ning olen ette juba kindel, et saan soodsamalt.

tsitaat:

Miks ma pean nuumama kohalikku kui tean, et suure tõenäosusega tuleb see sama asi välismaalt soodsamalt.

Ja kui see kohalik ära kaob, kuidas siis proovid? icon_smile.gif

USA-s on muuseas sarnane keiss, inimesed lähevad autosalongidesse autosid proovima, aga tellivad netist.
Probleem on globaalne, mitte vaid Eestis. Peamine küsimus on, mis saab kohalikest firmadest, töötutest jne.

tagasi üles
Risku
HV vaatleja
Risku

sõnum 18.04.2014 09:33:35 vasta tsitaadiga

Mina ostaks hea meelega kohaliku kaupmehe käest, kui tal oleks seda, mida ma soovin. Kõik oma riided olen ostnud netist mitte sellepärast, et need Eestis kallid on vaid sellepärast, et kohapeal ei ole midagi sellist saada. Isegi oma rahakoti ja püksirihma olin sunnitud USAst tellima sest siin polnud ühtegi analoogset toodet müügil. Ma maksaks hea meelega kohalikule kaupmehele rohkem võimaluse eest selga proovida ja käega katsuda aga siin pole midagi peale Hiina kauba saada.
tagasi üles
Hazar
Kreisi kasutaja
Hazar

sõnum 18.04.2014 11:10:29 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
Ja kui see kohalik ära kaob, kuidas siis proovid? icon_smile.gif

Poed võivad pileti raha küsida proovimise eest. Kui loodavad kallima hinnaga toote klienditeeninduse toel maha müüa ja sellega see pileti vahe kinni mätsida siis las proovivad ja edu neile.
Samas on tänapäevases mõttes see viimane suht jabur äri plaan (kui pole tegu just mõne eksootilise tootega) aga traditsiooniliselt see nii on olnud ja kaupmeestele ei jõua uus reaalsus kohale.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Hiinast saabuv e-poodide kaup lööb rekordeid mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.