praegune kellaaeg 20.06.2025 21:00:07
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
p2tu
HV kasutaja

|
30.03.2014 01:44:12
Samsun Galaxy S2 unroot Cyanogenmod'ist |
|
|
Ühel ilusal päeval (peale aastast Samsung Galaxy S2 kasutamist) mõtlesin, et aitab sellest Samsungi kohandatud Androidist, prooviks õige midagi muud, seda ÕIGET Androidi... Kuna Cyanogenmod'i igal pool kõvasti kiideti ja reklaamiti, lõpuks sellele ka spesjaaalne installer tuli, siis lasin tolle peale, kõik käis imelihtsalt!
Vahemärkusena mainin, et olen keskmisest teadlikum arvutikasutaja, lihtsalt moblade rootimise ja firmware vahetusega pole kunagi pidanud kokku puutuma kuni viimase ajani.
Niisiis, Cyanogenmod peal, mis siis seda kasutades parem oli. Lühidalt öeldes - mitte midagi. Pikemalt öeldes - puudu oli SIM kontaktide kuvamine, "Smart stay" funktsioon, Endomondo ei träkkinud korralikult (aja träkk läks kinni kui ekraan kustus), programmid ei reageerinud käsklustele alati jne.
Ühtegi sellist probleemi ma ei täheldanud Samsungi default ROM'iga, aga noh, rohi on alati rohelisem sealpool, seega pidin ju ära proovima. Kokkuvõtteks hakkasin vana head asja tagasi igatsema, oi kui ma oleks teadnud, et asi nii keeruliseks läheb, poleks ma selle FW vahetusega alustanudki
Igatahes, firmware tagasi vahetamise alustuseks selgus, et Cyanogenmod'il puudub "unroot/restore firmware". No tore küll, kui raske saab see telefoni originaal FW taastamine olla?!
Mis seal ikka, võtame käsile "manuaalse" unrooti ja FW taastamise protseduuri. Google-moogle, kõik on selge nagu seebivesi, not!
Esimene probleem tabas mu entusiaistlikku kätehõõrumist, kui ma avastasin, et USA üks suuremaid failihoste "Hotfiles" on kinni pandud FBI või jumal teab kelle poolt, kõik DL lingid viitasid sinna. Tore lugu küll, mõtlesin ma, tänapäevasel internetiajastul ei tohiks see ju ometi probleem olla, meil on torrentid ja alternatviised kohad kõik olemas. A tutkit brat! Ei ole... Originaalset firmwaret saada on kuratlikult keeruline ehk "aeglane". Vähe sellest, et ma ei leinud täpselt õiget, siis ma pidin ootama tunda, et ligilähedane mulle kohale jõuaks.
Kaasa sain kõvad soovitused liituda PREMIUM progrommidega, et ei peaks ootama pool tundi downloadi. Käsi tõsiselt sügeles krediitkaardi järele...
Igatahes sain paar ligilähedast verisooni oma S2 FW'st alla laetud ja palvetasin, et nood mu telfut ära ei brick'iks. Tõmbasin alla ka Odin'i, mis pidi olema kõikide root'ide ja unrootide ema. Jah, täiesti toimis, Odin tundis mu telefoni ära, erinevalt Kies'ist, mis ei tunnistanud peale Cyanogenmod'i üldse mu telefoni.
Kõik ilus tore, aga ükski neist rom'idest mida ma ürituasin Cyanogenmod'iga peale lasta ei hakanud tööle. Tekkis "reboot loop" efekt. Koguaeg lasti samsunni logo ja animatsiooni. Proovisin kõiki neid 3 romi, mida suutsin alla laadida, 2 erineva Odini versiooniga peale lasta. Kõik toimis perfektselt kuni rebootini. Siis tekkis lõpmatu kordus. Fffffffuuuuuuu....
Lõpuks läbi ussiemmi leidsin mingi lehe, mis soovitas "home+voldwn+pwr" (odini kävitus, DL mode), asemel proovida "home+volup+pwr" (samsungi default hard reset) ja sealt teha factory reset. That was it, telefon tegi silmad lahti ja küsis mu nime. Lõpuks ometi!
Ma ei tea, kellele see kasuks võib olla, aga no krt... ke**i ja keeksi oli ikka oma rubla, kui mitte jüääni eest!
viimati muutis p2tu 30.03.2014 12:33:18, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiitise
HV kasutaja
|
30.03.2014 11:24:11
|
|
|
Kui enne rommidega mässanud pole siis tundubki kõik keeruline.
Need kes enne ka paigaldanud teavad väga hästi, et kui rommi vahetus siis ka factory reset ja clean cache jne
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
K3ndu
HV Guru

|
30.03.2014 12:04:25
|
|
|
+1 eelmise postituse peale, hiljuti ka unrootisin oma S2e ära. Kõige tüütum asi oligi see tõmbamine, mis võttis kaua aega, otsimisele samas ei läinud palju aega. Kui asi käes käis asi juba kiiresti, Odiniga lased asja selga, factory reset ja ongi valmis. ISegi counterit ei pidand resettima kui originaal firmware peale lasin.
|
|
Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
1 :: |
116 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2tu
HV kasutaja

|
30.03.2014 12:31:22
|
|
|
Tagantjärele tundub kõik palju lihtsam tõesti. Imelik, et see "factory reset" osa õpetustest välja jäetud oli, vähemalt neist, mida ma lugesin. Või siis ma lugesin väga vildakalt.
Äkki see info kellelegi kunagi kasuks
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
kermo144
Kreisi kasutaja

|
30.03.2014 12:48:52
|
|
|
Ma ise olen selliseid asju Youtube õpetuste järgi teinud. Lõpuks kulus pähe ja sain ilma nendeta hakkamagi. Kui inglise keel suus siis saab väga vabalt aru mida tegema peab ja mida mitte.
Siin näiteks üks hea video: https://www.youtube.com/watch?v=LNK9zylItTg
|
|
Kommentaarid: 116 loe/lisa |
   |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
30.03.2014 14:21:31
|
|
|
Asjaga kursisolevale tunduvadki sellised pisikesed nüansid "iseenesest mõistetavad"
Asjaga otseselt küll mitte seotud, aga sama "pisikese detaili" mitte mainimine oleks mu peaaegu uue automaatkasti soetamiseni viinud.
Nt. Volvo tehase service maualis ei olnud kirjas, et käigukasti õli taseme kontrollimiseks peab auto töötama!!!!
Volvo service manualis on kirjas, mis pidi polte lahti keerata, ning mis pidi kinni keerata. Kurat, neil on kirjas, kuidas avada liimi tuupi. Igasugune mõttetu detail on peensusteni lahti kirjutatud ning see häästi pisike nüanss, et ATM kasti õlitaset kontrollitakse TÖÖTAVA mootoriga on ilusti vahele jäetud.
Ja volvo ATM ei tööta hästi kui seal 9st liitrist kõigest 1 liiter puudu on.
Ahjaa, neil on isegi kirjas kuidas kahepoolse teibi pealt kaitsekile maha võtta....
Ja sama selle flashiga. Peale igat flashi tuleb teha factory reset kui ta pole seatud seda automaatselt ise tegema. Mingis ODINI versioonis oli lahter: factory defaults after flash, või midagi taolist, mis by default ei olnud aktiivne.
Aga noh, unustatakse nii "ilmselget" detaili mainida.
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|