|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Laizk
HV kasutaja

|
26.03.2014 14:35:14
|
|
|
kas korrusmaja interneti puhul (see mis cat kaabliga otse tuppa tuleb - mitte optika kiud ja ont terminal) on midagi muutunud?
kunagi andis switch saba ja kasutasin nii tv'd kui arvuteid kõiki läbi elioni tg784 ruuteri - nüüd pannes uuesti tuppatuleva kaabli otsa switchi ja juhtmegaarvutid koos tg784ga (digiboksid vaid selle järgi) switchi külge - töötavad vaid digiboksid ... kaablitega arvutid ei saa IP'sidki, et internetti minna ... tuleb need nüüd ise käsitsi panna? varem ikka said ise IP'd ilusti.
PS! tg784 küljes oleva wifi kaudu toimib kõik nii nagu peab - vaid need 2 arvutit mis juhtmega, switchi järgi, ei pääse internetti
(on korduvalt restarditud ning arvutis kasutatud "ipconfig /flushdns" ja "ipconfig /renew" käske, kuid ei miskit).
|
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
9 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
26.03.2014 14:35:50
|
|
|
| Olge head ning pange alati pingist/kiirusest/misiganes rääkides ka juurde, et kuhu serverisse. Kui pingida ülekoormatud tutulutu.ee serverit siis võib ping olla sekundites, kiirusetest ei näita üldse midagi.
|
|
| Kommentaarid: 184 loe/lisa |
   |
1 :: |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran
|
26.03.2014 15:28:26
|
|
|
| Laizk kirjutas: |
kas korrusmaja interneti puhul (see mis cat kaabliga otse tuppa tuleb - mitte optika kiud ja ont terminal) on midagi muutunud?
kunagi andis switch saba ja kasutasin nii tv'd kui arvuteid kõiki läbi elioni tg784 ruuteri - nüüd pannes uuesti tuppatuleva kaabli otsa switchi ja juhtmegaarvutid koos tg784ga (digiboksid vaid selle järgi) switchi külge - töötavad vaid digiboksid ... kaablitega arvutid ei saa IP'sidki, et internetti minna ... tuleb need nüüd ise käsitsi panna? varem ikka said ise IP'd ilusti.
PS! tg784 küljes oleva wifi kaudu toimib kõik nii nagu peab - vaid need 2 arvutit mis juhtmega, switchi järgi, ei pääse internetti
(on korduvalt restarditud ning arvutis kasutatud "ipconfig /flushdns" ja "ipconfig /renew" käske, kuid ei miskit). |
Ei tohiks olla. Mul läheb switchist üks juhe Thomsonisse, seal taga on digiboksid, ja teine juhe TP-Linki ruuterisse, seal taga on arvuti, kõik toimib suurepäraselt.
|
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
26.03.2014 16:36:14
|
|
|
(on korduvalt restarditud ning arvutis kasutatud "ipconfig /flushdns" ja "ipconfig /renew" käske, kuid ei miskit). |
juhe pekkis pole?
Proovi teisi pesasid.
Peb töötama, mul töötab juba aastaid
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Laizk
HV kasutaja

|
26.03.2014 17:18:55
|
|
|
| jeesus188 kirjutas: |
juhe pekkis pole?
Proovi teisi pesasid.
Peb töötama, mul töötab juba aastaid |
ei tea mis juhe seal pekkis saab olla kui läbi swithi tuleva juhtme thompsoni taga digiboksid toimivad koos wifiga ja kui need samad lauaarvutid tõsta switchi tagant thompsoni taha toimivad ka - samas nüüdseks on thompson käinud kõikides switchi pesades ja toimib digitv ja ülewifi nett ka kenasti, ehk siis switchil surnuid võrgupesasid pole.
peaks otsima kuskilt ühe otsevõrgukaabli - äkki mul see switch nii loll ja thompsonisse minev minev ristkaabel pöörab sealt midagi peapeale ka teiste arvutite jaoks, mis switchi järgi... muidugi õhtu/öö poole kui teleka vaatajad ära kaovad katsetan ka korra seda tuppa tulevat kaablit sülearvuti järgi pista, et kas niimoodi ikka arvuti saab IP kätte
seniks aga tänud tagasiside eest - teadsin isegi ju varasemast et niimoodi PEAB toimima asi ... ehk hoian kursis, et kas ja mida/kuidas.
viimati muutis Laizk 26.03.2014 17:20:22, muudetud 2 korda |
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
9 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
26.03.2014 17:19:08
|
|
|
Lähim Elioni kapp u. 700m kaugusel. Kui nüüd teha korteriühistu poolt palvekiri, et sooviks suuremaid kiiruseid (12/1 asemel 30/10, ehk siis VDSL), siis on reaalne, et suurfirma ka seda teeb?
Asjast huvitatud tarbijaid max 6-7 leibkonda.
Või pole sellele küsimusele siin võimalik vastata?
_________________ Reisijate ja fekaali vedu kahekorruselise bussiga.
Praepelmeenid ja Vana Tallinn suudavad nii mõndagi muuta! |
|
| Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
26.03.2014 17:36:01
|
|
|
Kuna siin vahel VOIP telefonist juttu olnud siis ehk ei panda pahaks, kui küsida, et kas tavalisel telefoniteenusel on võimalik sissehelistavaid numbreid kuidagi keelunimekirja panna, et ei helistaks mingid suvalised.
Numbrituvastuse järgi on tegu inkassofirmadega. Ning ennetavalt, ei, ma ei ole kusagile võlgu .
Kellegi vana number, seepärast ilmselt helistavad ja teleriekraanil tüütab see aken, et helistati. Jube tüütu viimasel ajal. Samas, mul telefon ühendamata niikuinii, ainus võimalus on ilmselt numbrist loobuda?
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
viimati muutis jägaja 26.03.2014 17:36:40, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
26.03.2014 17:46:00
|
|
|
ivokas, me ei tea ju detaile. Loomulikult peab läbi ametlike kanalite selliseid asju ajama.
jägaja, ärikliendi puhul on teenused.elion.ee's päris kõvasti võimalik telefoni lisateenuseid konfida, erakliendil vist sedasorti võimalust pole kahjuks jah...
|
|
| Kommentaarid: 184 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
26.03.2014 19:40:35
|
|
|
ivokas. Olen Sinuga isegi telefonitsi vestelnud. Kahjuks tuleb Su yhendus kaugemalt , kui 700m. vaid ~2km. Välikapp, millest juttu, on linnulennult 700m kaugusel. VDSL jaamas olemas, kuid distants pikavõitu. Lahenduse annaks VDSL välikapp. Sellekohaseid arenguplaane pole.
jägaja puhuks lahendus samuti puudub v.a numbrivahetus. Kõnefiltri nimeline teenus küll olemas, aga ei toimi veel korralikult VOIP peal.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
| Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
26.03.2014 20:28:48
|
|
|
Pailaps, loodetavasti ma ei vingunud palju, meeldiv üllatus
Loomulikult saatsin Elioni sellekohase meili ka. Aga noh... kui ei saa, ega midagi katki pole.
_________________ Reisijate ja fekaali vedu kahekorruselise bussiga.
Praepelmeenid ja Vana Tallinn suudavad nii mõndagi muuta! |
|
| Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
eltso
HV veteran

|
26.03.2014 21:22:30
|
|
|
| Minul on jaam linnulennult 600m ja mööda liini oma silmaga taga ajades umber 700. Vastuse meilile sain et olen kaugemal kui 800m. Küsisin kas VDSL võimekus jaamas on, sellele vastust ei saanud. Tea siis nüüd kus tõde on. Kas andmebaasis pole infot liini kohta või siis on tõesti liin kuskilt mingi erilise imega mujale viidud, kuigi tänavalt vaadates liigub otse.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
26.03.2014 22:33:41
|
|
|
targutaks kah siis eiteatahamidagimoodi, kuna see gigabit on ikka mõnele kohe väga vaja, sooviks ikka ja jälle 24 tunni mrtg-d mis näitab et ma kohe kuidagi ei saa oma enekat juutuubi laetud, sest mu kahe kanaliga isdn on KURGUNI täis. jah paljudes võrkudes on nii: http://box.houkouonchi.jp/petrelli.png , ja 1 mega uppi oleks tõesti jama. vahest on ka nii http://b2b.cbsimg.net/gallery/6334799-508-202.jpg , aga seni pole eitahanteada ega ka teanagaikkaeiütleaegmaha60 näidanud mitte ühegi pilti, et no tõesti ma ei tule toime selle atlas status 64 jaga.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
| Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
26.03.2014 23:51:58
|
|
|
| RCC kirjutas: |
| targutaks kah siis eiteatahamidagimoodi, kuna see gigabit on ikka mõnele kohe väga vaja, sooviks ikka ja jälle 24 tunni mrtg-d mis näitab et ma kohe kuidagi ei saa oma enekat juutuubi laetud, sest mu kahe kanaliga isdn on KURGUNI täis. jah paljudes võrkudes on nii: http://box.houkouonchi.jp/petrelli.png , ja 1 mega uppi oleks tõesti jama. vahest on ka nii http://b2b.cbsimg.net/gallery/6334799-508-202.jpg , aga seni pole eitahanteada ega ka teanagaikkaeiütleaegmaha60 näidanud mitte ühegi pilti, et no tõesti ma ei tule toime selle atlas status 64 jaga. |
Tõlgi oma jutt bittide keelest eesti keelde
|
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
27.03.2014 00:17:16
|
|
|
| LiivaneLord kirjutas: |
| targutaks kah siis eiteatahamidagimoodi, kuna see gigabit on ikka mõnele kohe väga vaja, sooviks ikka ja jälle 24 tunni mrtg-d mis näitab et ma kohe kuidagi ei saa oma enekat juutuubi laetud, sest mu kahe kanaliga isdn on KURGUNI täis. jah paljudes võrkudes on nii: http://box.houkouonchi.jp/petrelli.png , ja 1 mega uppi oleks tõesti jama. vahest on ka nii http://b2b.cbsimg.net/gallery/6334799-508-202.jpg , aga seni pole eitahanteada ega ka teanagaikkaeiütleaegmaha60 näidanud mitte ühegi pilti, et no tõesti ma ei tule toime selle atlas status 64 jaga. |
Tõlgi oma jutt bittide keelest eesti keelde  |
Eesti keeles oleks see öelduna tarbitakse reaalselt vähem, kui makstakse. Kui on aeg=mugavus oluline, siis vajad ka suuremat läbilaskevõimet.
See ongi puhas teenusepakkuja õnn, kus reaalselt vähesed tarbivad mahtu, mille eest makstakse.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
| Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
27.03.2014 07:53:02
|
|
|
| Pailaps kirjutas: |
| LiivaneLord kirjutas: |
Tõlgi oma jutt bittide keelest eesti keelde  |
Eesti keeles oleks see öelduna tarbitakse reaalselt vähem, kui makstakse. Kui on aeg=mugavus oluline, siis vajad ka suuremat läbilaskevõimet.
See ongi puhas teenusepakkuja õnn, kus reaalselt vähesed tarbivad mahtu, mille eest makstakse. |
Aga miks sa nii väga kindel oled, et tarbimismaht ei kasva. Ma ei usu üleüldse, et sa ei osta endale koju 4K võimelist televiisorit ja ei osta 4K võimelist videokaamerat. Siis seejärel, pärast TV ja kaamera ostmist, uploadid Youtubesse selle 4K kvaliteediga koduvideo ja siis vaatad seda läbi interneti oma 4K-televiisoriga. Ja uskuda võib, et tuleviku-4K-TV huvilisi on Eestis sadu tuhandeid peresid.
PS: Igatahes kõige värskemas arenguprognoosis nähakse ette, et aastal 2019 moodustab internetiliiklusest video kusagil 50%. Nii, et ega siis asjata juba praegu ei veeta kodudesse 1Gigabitt koduühendusi ning kui Jaapani suunas "Piiluda", siis Jaapanis alustati juba 2Gigabitt kiirusega koduühenduste vedamist. Kõik ikka selleks, et maailm pöörab ennast lähiaastatel 4K ja 8K "usku".
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
27.03.2014 08:16:13
|
|
|
no sinu puhul olen ma päris kindel et sinu maht jääb siiski nagi antenni tasemele. pane oma 4k tõestuseks mingisugunegi pilt. lausa sadu tuhandeid peresid? ja alles oli uudis kuidas 2/3 elavad peost suhu (töötasust töötasuni) sa nagu räägiks kõkide nimel? mille eest nad selle 4k teleri küll ostavad? pealegi on piilujate koht kinnises asutuses. kas oleks võimalik panna see loom LÜHEMA KETI OTSA? hetkel on 95% klientide soovid sellised, et saaks naabrile lihtsalt kõvatada, et näe mul on kah 100/100 link, mis siis et loen sealt vaid telhvit ja haaveed ja kasutan vaid 128k eest. ja paljud teised unistavad kiiremast ühendusest kui olematu leviga pseudonetipulk, sest neile ongi ära öeldud, et nad ei saa mitte kunagi midagi paremat.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
| Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
27.03.2014 08:20:41
|
|
|
| ... sest mu kahe kanaliga isdn on KURGUNI täis. ... et no tõesti ma ei tule toime selle atlas status 64 jaga. |
Vahi, mida mäletatakse
Mul oli kunagi ISDN kodus; Atlas Statust müüsin telefonis töötades ...
|
|
| Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
28 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
27.03.2014 09:00:03
|
|
|
Meenutasin natuke huvi pärast Eesti Telefoni & Elioni interneti-kiiruste arengut. Ja on näha, kuidas läbi aastate kordub kogu aeg üks ja sama - et aitab küll kiirusest, nagunii seda keegi ei taha ja pole sisu, milleks seda kasutada. Nii räägiti seda juba Kilobitiste-kiiruste ajastul, siis räägiti Megabitiste kiiruste ajastul, nüüd räägitakse täpselt sama juttu kümnete Megabitiste kiiruste ajastul.
Kuid karm elu on alati näidanud, et suurema kiiruse tahtjaid on alati oi-kui palju ning sisumahukus kasvab kuudega kui mitte päevadega.
--------------------
PS: Mõni aasta tagasi arvestasin videofailide suurusteks a 10-30MB, nüüd arvestan suurusteks 100-300MB ja olen üsna kindel, et peagi peab arvestama juba suurustega 1000-3000MB, tõenäoliselt isegi veelgi suurematega.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
27.03.2014 09:55:10
|
|
|
| tsitaat: |
Aga miks sa nii väga kindel oled, et tarbimismaht ei kasva. Ma ei usu üleüldse, et sa ei osta endale koju 4K võimelist televiisorit ja ei osta 4K võimelist videokaamerat. Siis seejärel, pärast TV ja kaamera ostmist, uploadid Youtubesse selle 4K kvaliteediga koduvideo ja siis vaatad seda läbi interneti oma 4K-televiisoriga. Ja uskuda võib, et tuleviku-4K-TV huvilisi on Eestis sadu tuhandeid peresid.
PS: Igatahes kõige värskemas arenguprognoosis nähakse ette, et aastal 2019 moodustab internetiliiklusest video kusagil 50%. Nii, et ega siis asjata juba praegu ei veeta kodudesse 1Gigabitt koduühendusi ning kui Jaapani suunas "Piiluda", siis Jaapanis alustati juba 2Gigabitt kiirusega koduühenduste vedamist. Kõik ikka selleks, et maailm pöörab ennast lähiaastatel 4K ja 8K "usku". |
Pean sulle pettumuse valmistama. 4k kaamerat, kui see just moblaga kaasa ei tule, ei plaani osta.
4k võib olla tulevik, aga olgem realistid. See tore reso on vaid kaubamajade kylastajate pärusmaa. Tavalisele eestlasele jääb see märjaks unenäoks su mainitud aastatel
Yle pika aja tuli sult bs juttu, hakkad väsima?
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
27.03.2014 10:13:16
|
|
|
| Ainult eriliselt haige inimene saadab oma koduvideod juutuubi
|
|
| Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
28 |
|
| tagasi üles |
|
 |
chesm6mmi
HV Guru

|
27.03.2014 11:54:20
|
|
|
Hmm huvitav, minul siiamaani alati nii olnud sellega et juhe mis tuppa tuleb peab olema miskise ruuteri taga mille mac siis kuidagi ära salvestatakse, siis lähed netti viskab miskise akna kus paned parooli ja kasutaja mis elionist saadud ja siis sealt ruuterist edasi saad switche jne panna et netti saaks... Otse switchitaha pannes ja sinna kohe arvuteid ja asju taha pannes saabki ainult ühe seadmega netti, ehk siis esimene mille maci ta kätte sai ja nö regada suutis, ehk siis sinupuhul ruuter kus taga sul ka wifi ja ka digiboxid, sellepärast nad sul töötavad... ehk siis tõsta omal ringi, et kõigepealt ruuter, sinna taha switch ja sinna arvutid, või otse ruuteri taha arvutid...
|
|
| Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
102 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
27.03.2014 12:20:38
|
|
|
Switchi eesmärk ju ruuteri eemaldamine, muul juhul ainuke argument on pesade puudumine.
Ja siis ta tuleks ruuter peale switchi
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
27.03.2014 12:29:39
|
|
|
| chesm6mmi kirjutas: |
Hmm huvitav, minul siiamaani alati nii olnud sellega et juhe mis tuppa tuleb peab olema miskise ruuteri taga mille mac siis kuidagi ära salvestatakse, siis lähed netti viskab miskise akna kus paned parooli ja kasutaja mis elionist saadud ja siis sealt ruuterist edasi saad switche jne panna et netti saaks... Otse switchitaha pannes ja sinna kohe arvuteid ja asju taha pannes saabki ainult ühe seadmega netti, ehk siis esimene mille maci ta kätte sai ja nö regada suutis, ehk siis sinupuhul ruuter kus taga sul ka wifi ja ka digiboxid, sellepärast nad sul töötavad... ehk siis tõsta omal ringi, et kõigepealt ruuter, sinna taha switch ja sinna arvutid, või otse ruuteri taha arvutid... |
Elioni ühendusel mingi user ja pass? Mis ajast? ADSL ühenduse puhul algusaastatel midagi oli vaja, hiljem aga mitte.
|
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
5 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
27.03.2014 12:35:08
|
|
|
Mu teada ei peaks seda ikka väga ammu enam olema. PPPoE
   |
67 |
|
| tagasi üles |
|
 |
chesm6mmi
HV Guru

|
27.03.2014 12:45:11
|
|
|
| Vot ei oska öelda aga minu korrusmaja ühendusel on selline asi, ja see pole pppoe ühendus, vaid lan tuleb tuppa, kui on mingi seade otse selle kaabli küljes siis jätab selle maci meelde, aga kui sinna otse kaablitaha paned mõne muu seadme siis pead natuke ootama, unustab maci ära ja siis uuel seadmel esimest korda ühendamisel viskab miskisele elioni lehele kus paned oma kasutaja ja parooli sisse ja siis ongi korras jälle niikauaks kuni tahad ruuterit vai masinat vahetada mis otse korterisse tuleva lani taha läheb... Niiet ei oska öelda mis süsteem see täpselt on aga nii meie kortermajas kõigil see asi toimib.
|
|
| Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
102 |
|
| tagasi üles |
|