|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
bbad
Kreisi kasutaja

|
07.03.2014 20:01:49
|
|
|
| Algatuseks ei ole mulle mingit väga korralikku asja vaja, jään siiski selle 50eur piiridesse, sest selleks, et paar korda kuus statiivilt mõned klõpsud teha, ei plaani ma väga kallist asja osta (muidugi, kui asi meeldima hakkab, eks siis piilun tulevikus korralikuma kraami poole. Pealegi mulle tundub (suure tõenäosusega võin ka eksida), et see ebay lingil olev jurakas on minu tagasihoidliku tehnika tarbeks täielik overkill.
|
|
| Kommentaarid: 105 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
98 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
07.03.2014 20:10:22
|
|
|
Overkill mis mõttes? Liiga kõrge? Liiga raske? Liiga suurele koormusele vastupidav?
Need odavad plaststatiivid kipuvad küllaltki kiiresti (paari aastaga) lagunema.
|
|
| Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bbad
Kreisi kasutaja

|
07.03.2014 20:18:41
|
|
|
Mainisin ju, et suure tõenäosusega eksin...
Aga mis head ja vead sellel ebay jurakal on?
Siiamaani ei ole läbi ebay hiinast tellitud toodetes eriti pettuma pidanud...
|
|
   |
98 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
07.03.2014 21:02:35
|
|
|
Minu esimene statiiv oli Velbon cx480. See toimib mul siiani, aga tänu sellele, et olen selle ise liimi ja lisakruvidega kokku lappinud. Eriti pidused on statiivi jalgade lukud ja see õnnetu vänt, samuti statiivi kesksamba toru kinnitus statiivi õla külge. Kasutan seda välklambi jalana, selleks käib küll.
See Ebay Sirui kloon tundub olema peaaegu samalaadse ehitusega, kui Sirui originaalid. Võibolla toodab seda sama tehas, kes vorbib ka Siruisid. Reaalset kvaliteeti veel ei tea. Kui see on sarnaste Siruide lähedane, siis ületab mäekõrguselt Velbon CX480.
Selle statiivitüübi eeliseks sinu valitud Velboni ees on:
1. sõltumatult seadistatavad jalgade nurgad, mitme seadistusastmega. Saad palju suurema vabaduse eri asendites pildistamiseks.
2. ühe jala saab alt ära keerata ja kasutada monopodina.
3. kuulpea on pildistamisel palju mugavam.
4. rõngaslukud on vastupidavamad kui Velboni klõpsud. Lindude-loomade pildistamisel on eeliseks ka see, et rõngaslukuga on väiksem oht lärmi teha.
5. statiiv on oluliselt stabiilsem (Velbon logiseb natukese kasutuse järel päris kõvasti, pingutada aga ei saa) ja kannatab mitu korda suuremat raskust - saad konksu otsa riputada arvestatava lisaraskuse, mis vähendab ka tuulevibratsioone.
6. Sirui stiilis jalgade üles kokku murdmise võimalus lühendab kokkupandud statiivi pikkust.
7. Sellel ebay asjal on kaasas mõnusalt vööl kandmise kinnitus. Kui hästi see toimib, ei oska veel öelda.
8. konstruktsioon on täismetallist - mis peaks andma plastiga võrreldes vastupidavuse ja jäikuseeelise.
Ehk on veel midagi, mis kohe ei meenu.
Ahjaa, mis mulle selle ebay juraka juures isiklikult ei meeldi, on need kuldsed värvilätakad mitmel pool üle statiivi.
|
|
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bbad
Kreisi kasutaja

|
|
   |
98 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
08.03.2014 00:01:29
|
|
|
Tegelt üks asi, mis nüüd su pakututel veel silma jäi ja mis minu jaoks on fotostatiivi puhul küll big-no-no, on see, et jalad on omavahel seotud. See muudab statiivi erinevate seadmisvõimaluste poolest tohutult vaesemaks. Ehket see Sultsi nimekirja punkt 1.
Äkki leiad kusagil mõne kasutatud Velbon Sherpagi vms. See seeria oleks ka tunduvalt asjalikum.
Kõige odavam PP lehel
http://www.photopoint.ee/et/toode/3797/velbon-statiiv-sherpa-200r
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
08.03.2014 00:22:02
|
|
|
Loodan, et nädala jooksul peaks jõudma. Ega kiirustada ei maksa, neid pakutakse Ebays päris mitme kasutaja poolt, otsa lõppemist pole karta. Eks ma annan siis teada, mis mulje see võrreldes Siruidega jätab. Kui siiski selgub, et mõni kriitiline osa on plastist, siis hoiatan kindlasti.
Mis puutub Vanguardi, siis sinu valik on jälle selline pigem pisikese videokaameraga mässamise riist kui peegelkaamera kolmjalg. Ma kunagi ostsin HV kasutaja Jaanos käest soodsalt ka ühe Vanguardi, mis oli sedalaadi http://www.vanguardworld.com/index.php/fr/products/photo-video/detail-1-4-226-107.html (aga vanem mudel) ja see on päris kobe riist. Hinnaklass oli ka sinu piiride sees, kui ma õigesti mäletan. Ma ise vahetasin vaid sinna otsa kuulpea ja jätsin muidu üsna korraliku originaalpea (minu Velbonist märksa parem) nendeks harvadeks hetkedeks, kui ma videoga mässan.
|
|
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bbad
Kreisi kasutaja

|
08.03.2014 00:44:52
|
|
|
Selge pilt, ootame siis kõigepealt Sults, -i ebay tellimuse ära ja siis mõtlen edasi.
Igal juhul, tänud kõigile!
|
|
   |
98 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
08.03.2014 01:09:00
|
|
|
bbad, muuseas on HVs olemas ka spetsiaalne statiivide teema
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=294841
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bbad
Kreisi kasutaja

|
08.03.2014 10:45:34
|
|
|
| namstoop, nägin seda ka, aga see teema paistab olevat n.õ. edasijõudnutele, antud teema siin tundus kohasem...
|
|
   |
98 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
08.03.2014 13:02:39
|
|
|
bbad, loed algusest peale läbi ja oledki edasijõudnu ma vaatasin, et alustasin ka seal lihtsate küsimustega
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Jaanos
HV kasutaja
|
10.03.2014 10:43:12
|
|
|
| tsitaat: |
See Ebay Sirui kloon tundub olema peaaegu samalaadse ehitusega, kui Sirui originaalid.
|
Ärme vii jälle asju brändi peale Kui vaid eksisteeriks selline mõiste nagu "Sirui originaal" siis ilmselt jah saaks võrrelda
Või "Manfrotto originaal" või "Vanguardi originaal"... Erinevad mõningaste mööndustena ilmselt Feisol, Gitzo ja RRS kes teatud hinnaklassi asju lihtsalt ei tooda.
Tegelikult eksisteerivad asjad ise ehk mudelid oma vooruste ja puudustega. Hinda saab reaalses maailmas nihutada millegi arvelt, tavaliselt on see selline "sõrmkübaratrikk" summa summaarum. Variatsioonid on selles kelle arvelt ja mis ajalises ühikus. Sirui tootjagarantii on näiteks 6 aastat lõppkasutajale.
Kui mitte kasutaja arvelt siis võib südamerahus "osta" nuppu suruda. Vanasti olid puhvrina vahel sortimendi ja ostujuhid kes omasid infot, kogemust ja ülevaadet turul eksisteerivate suundade ja analoogide üle.
Selline tööjaotus õnneks või õnnetuseks hakkab vaikselt ajalukku vajuma, nüüd peab igaüks ise otsustama, enamasti pildi järgi
|
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
10.03.2014 12:28:31
|
|
|
| Jaanos kirjutas: |
| tsitaat: |
See Ebay Sirui kloon tundub olema peaaegu samalaadse ehitusega, kui Sirui originaalid.
|
Ärme vii jälle asju brändi peale Kui vaid eksisteeriks selline mõiste nagu "Sirui originaal" siis ilmselt jah saaks võrrelda
Või "Manfrotto originaal" või "Vanguardi originaal"... Erinevad mõningaste mööndustena ilmselt Feisol, Gitzo ja RRS kes teatud hinnaklassi asju lihtsalt ei tooda.
Tegelikult eksisteerivad asjad ise ehk mudelid oma vooruste ja puudustega. Hinda saab reaalses maailmas nihutada millegi arvelt, tavaliselt on see selline "sõrmkübaratrikk" summa summaarum. Variatsioonid on selles kelle arvelt ja mis ajalises ühikus. Sirui tootjagarantii on näiteks 6 aastat lõppkasutajale.
Kui mitte kasutaja arvelt siis võib südamerahus "osta" nuppu suruda. Vanasti olid puhvrina vahel sortimendi ja ostujuhid kes omasid infot, kogemust ja ülevaadet turul eksisteerivate suundade ja analoogide üle.
Selline tööjaotus õnneks või õnnetuseks hakkab vaikselt ajalukku vajuma, nüüd peab igaüks ise otsustama, enamasti pildi järgi  |
Mis kiiks see on keerata kõik teemad brändipedenduse peale? Sirui kloon = Sirui statiivide pealt järgi ahvitud toode. Mainisin klooni puhul Sirui brändi vaid selle pärast, et viitasin enne ka Siruidele kui soodsa hinnaga statiividele.
Minul puuduvad igasugused brändieelistused. Kasutan eri tootjate tehnikat ja ostul brändinime arvestan viimases järjekorras (see on minule oluline vaid selles aspektis, et hinnata, kas tootja võib tõenäoliselt üleöö ära kaduda, kui garantiiprobleeme peaks tekkima). Minu jaoks pole ka Gitzo, RRS ja Feisol mingi kultuseobjekt. Brändiiba ajajad võiks üheskoos ravile siirduda!
|
|
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Jaanos
HV kasutaja
|
10.03.2014 13:18:32
|
|
|
No leia siis palun üks argument mis Sirui disaini "originaaliks" teeks Et oleks põhjus midagi millegi klooniks nimetada...
Vastasel juhul üldistasid jälle kõik brändi peale mitte ei lähtunud mudelist.
|
|
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
10.03.2014 14:40:46
|
|
|
Jaan, ma kasutasin mõistet 'Sirui kloon' sellepärast, et minu silmale tundub see statiiv kõige sarnasem Siruiga, mida ma ka eespool soovitasin. Ma ei tea ühtki teist statiivitootjat, kelle mõne statiiviga oleks sarnasus suurem. Kuidagi on ju vaja tekstis konkreetsele statiivile viidata, et eristada seda mustmiljonist muust ebays olevast statiivist. Vabanda kui see kuidagi Sinu müüdavat brändi solvas!
Aga konkreetsed sarnasused:
1. Üles murtavad jalad
2. Monopodiks ära käiv jalg
3. Rõngaslukud
4. Sarnane kuulpea (G10)
5. Sarnane riputuskonks, jalgade polsterdus ja jalgade otsad
Suurim pildilt tuvastatud erinevus:
Teleskoop-kesksammas.
Eks profi jaoks ole erinevusi teisigi, aga kuna minu hobi ei ole statiivide klassifitseerimine ja sildistamind, siis parem võtan oma sõnad tagasi: TEGEMIST POLE SIRUI KLOONIGA!
|
|
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Jaanos
HV kasutaja
|
10.03.2014 15:48:41
|
|
|
Vabandan vastu kui nüüd kuidagi solvasin
Lihtsalt, et neid mõjutusi on raske mingi tootja järgi või isegi ajajoonel välja tuua. No et kes mida esimesena kasutas (või kes "maha viksis" ja mis tulemusega, kas kukkus kehvem või parem välja kui "originaal" ). Ja enne kui kasutaja laiemalt ühe või teise konkreetse tootja asja "indekseerida" oskab võib kloon saada millegi sünonüümiks.
Näiteks Broncolori müütilise kuulsusega Para on tegelikult maha viksitud Brieselt kelle valikus seda tuntakse Focuse seeriana. Vean kihla, et pooled elukutselised stuudiopildistajad kes Para järgi õhkavad ei ole Briesest kuulnudki
Või Arca Swiss Cube millest Photoclam oma versiooni välja lasi ning märksa parema kiirkinnitusega ja kordades odavamalt...
Et osad nendest eelpool loetletud punktidest mis tehniliste lahendustena välja tõid tegelikult ulatuvad päris kaugele või jooksevad paralleelselt Sirui disainidega ka teistel tootjatel. Sellele tahtsin viidata lihtsalt. A see selleks. Ei näe põhjust pikemalt vaielda
|
|
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bbad
Kreisi kasutaja

|
10.03.2014 20:51:14
|
|
|
Niikaua, kuni Sults, -i ülevaadet ootan, sain ootamatult ajutise statiivi omanikuks, nimelt avastasin, et garaazi nurgas vedeleb laserloodi kolmjalg, millel küll väga vale keerme suurus, kuid natuke keevitamist ja saigi üleminek valmis, lisaks avastasin sahtlinurgast veneaegse alumiiniumist "3d" pea
|
|
   |
98 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Creat_1
HV veteran

|
|
| Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
94 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
23.03.2014 20:37:08
|
|
|
bbad, statiiv pole endiselt minuni jõudnud. Olin ilmselt ülearu optimistlik selles osas. Järgmine nädal hakkan postist uurima, kuhu nad kauba pannud on.
Creat_1, sellel vahetusel pole erilist mõtet, vähemalt pildistamise (pildikvaliteedi parandamise) otstarbel. Jääkväärtusele mängimist ei oska kommenteerida.
|
|
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Creat_1
HV veteran

|
23.03.2014 20:39:55
|
|
|
| Sults kirjutas: |
Creat_1, sellel vahetusel pole erilist mõtet, vähemalt pildistamise (pildikvaliteedi parandamise) otstarbel. Jääkväärtusele mängimist ei oska kommenteerida. |
ok, seda arvasingi... et kui võtta siis midagi asjalikumat, millel oleks ka pildistabilisaator sisse ehitatud jne
|
|
   |
94 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
23.03.2014 20:52:30
|
|
|
| Creat_1 kirjutas: |
| Sults kirjutas: |
Creat_1, sellel vahetusel pole erilist mõtet, vähemalt pildistamise (pildikvaliteedi parandamise) otstarbel. Jääkväärtusele mängimist ei oska kommenteerida. |
ok, seda arvasingi... et kui võtta siis midagi asjalikumat, millel oleks ka pildistabilisaator sisse ehitatud jne  |
Järgmine tase võiks olla Nikkor 16-85 või Nikkor 18-200. Head universaalsed torud mõlemad.
_________________ Allkiri |
|
| Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Creat_1
HV veteran

|
|
   |
94 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
23.03.2014 22:13:09
|
|
|
| Nikkor 18-55 on täiesti normaalne objektiiv. Kui seda vahetada üritad, on see ju sul vist olemas?
|
|
| Kommentaarid: 249 loe/lisa |
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Creat_1
HV veteran

|
23.03.2014 22:23:39
|
|
|
| rex kirjutas: |
| Nikkor 18-55 on täiesti normaalne objektiiv. Kui seda vahetada üritad, on see ju sul vist olemas? |
jah, nikkor 18-55 aga ilma vr'ita tahaks stabilisaatoriga (vahel käsi väriseb rohkem kui vaja) Samas kui keegi on huvitatud minu kit objektiivist siis võite pakkumise teha (uue vääriline välimus)
|
|
   |
94 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
24.03.2014 00:27:13
|
|
|
Kasutatuna on need 300-400 € ja oma raha hunnikuga väärt. Tamroni 18-270 pole päris võrdväärse joonisega.
Kui uuendada, siis juba korralikult.
_________________ Allkiri |
|
| Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
26.03.2014 22:37:22
|
|
|
bbad, sain viimaks selle statiivi kätte (4 tundi pärast minu eelmist kommentaari e natuke enne südaööd ilmus see trackingu järgi Eestis välja). Tuli välja, et tootja on Beike. Täna sain kätte ja tegin füüsilise võrdluse oma teiste statiividega. Kasutada veel ei ole jõudnud, aga väga jube ei tundu. Parem, kui minu Velbon. Samas Siruidele jääb alla. Oma kokkupandud olekus kompaktsusega teeb muidugi teistele ära. Esmamulje järgi sümpatiseerib statiivi vöökotike ja väga kompaktne monopod, mille võib lausa lennureisile kaasa võtta (käsipagasisse vast siiski ei lubata). Jala alumised lülid on siiski väga peened (Velbonist siiski jämedamad), seega väga suurt stabiilsust loota ei maksa, eriti üles tõstetud kesksambaga.
Mingit väga suurt puudust ei avastanud. Rõngaslukkude ülaosas vahel olevad kollased plastrõngad kipuvad luku vahelt plehku panema, aga lukud toimivad ka ilma nendeta.
Tegin kiiruga ka ühe illustreeritud võrdleva ülevaate.
|
|
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bbad
Kreisi kasutaja

|
27.03.2014 00:20:00
|
|
|
| Sults, suur tänu!
|
|
   |
98 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
29.03.2014 19:39:16
|
|
|
Niipalju täienduseks, et olen nüüd selle Beike pisikese statiiviga teinud ühe 5 km jalutuskäigu metsas ja kogemus on selline:
1. Vööl kandmise tasku on mugav, olen sellega väga rahul - puusa kohale vööle kinnitades praktiliselt ei märkagi, et statiivi kaasas kannad. Ja statiivi kätte saamine on kiire - tõstad lihtsalt statiivi välja, ei mingit rihmade ja kotilukkudega sebimist ja seejärel vaatamist, kuhu sa pildistamise ajaks koti paned. Tagasipanek on küll pisut keerulisem, sest mingil põhjusel on vöökinnitusele tehtud üks välimine põhjaga tasku, millesse statiivi jala ots võib huupi tagasipanemisel sattuda.
2. Need kollased rõngad statiivijalgade rõngaslukkude ülaosas, mis kipuvad lukkude vahelt välja tulema, on vist mõeldud selleks, et jalgu kokku lükates pehmendada jäigast plastist rõngaslukkude kokkupõrget. Ega nad kusagile ära ei kao ja kui jalg kokku lükata, siis satuvad nad oma kohale tagasi.
3. Rõngaslukkude plastik on ebameeldivalt jäik, mis annab eriti tunda miinuskraadide juures, kui käed on külmad. Siruide rõngad on käe all palju mõnusamad.
4. Võtsin ära statiivi kesksamba ümber olnud randmeaasa. Statiivi ma tervikuna sellest nagunii ei tassiks ja mis see ikka ilmaasjata tolkneb seal. Kahjuks ei mahu selle aasa plastrõngas monopodiks ära käiva jala ülemise lüli ümber.
5. Statiiv on tiba stabiilsem kui minu Velbon CX-480 ja suur eelis on see, et ei kilise ja kolise kaasas kandes, nagu see Velbon.
6. Statiivi kõrgus ilma kesksammast ülespoole tõstmata on mugavaks kasutamiseks minu jaoks pisut liiga madal. Aga see on vist harjumise asi.
7. Jala alumised lülid on ikka maru peenikesed, tänu sellele ei sumbu D300 + 70-200 f2.8 liigutamisel tekkivad võdinad nii kiiresti kui sooviks. Kui alumised lülid välja tõmbamata jätta, on statiiv kohe märgatavalt stabiilsem. Paraku peab siis veel rohkem kummardama või siis natuke kesksammast ülespoole tõstma.
8. Sirui turvakruvideta kiirkinnitusplaatidega peab Beike peaga kasutades olema ettevaatlik, kuna sellise kombinatsiooni korral ei toimi ei Beike, ega Sirui turvalahendus.
|
|
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
13.04.2014 19:35:15
|
|
|
Kas keegi on viimasel ajal fototöötluseks sobivate läptopide hingeelu uurinud? Vanal masinal kukub juba juppe küljest ära. Loomulik valik oleks midagi Apple'lt. Kahjuks on mul juba üks iMac ja see leia praktiliselt kasutust. See liigne "lihtsus" lihtsalt ei sobi minu ajuga. Windowsi jooksutamiseks Mac osta on vist veidike ebaökonoomne.
Ehk on kellelgi silma jäänud IPS või väga hea TN ekraaniga läptop?
|
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
14.04.2014 18:52:50
|
|
|
Seal teemas pole ühtegi head vastust.
Pikaajalise Delli kasutajana peab vist uue Precisioni muretsema. Muud ma ju tea ja pole suurt kasutanud. Precicion on üks vähestest, millel veel kahe nupuga kliitor alles on.
|
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
14.04.2014 20:02:14
|
|
|
Pädevate paneelidega masinaid leiab otsingumootorist, kuid ma eelistaks siiski välist monitori.
Kompromiss tundub isiklikult liiga valus, igast otsat, ja otsustasin otsingutest loobuda.
|
|
| Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Creat_1
HV veteran

|
16.04.2014 22:13:43
|
|
|
kui oleks vaja valgusjõulist (pildid hämaras) ja lähifotode tegemiseks objektiivi, siis mis oleks teie valikud?
Tamron AF 17-50 mm f/2.8 XR VC (nikon) 399€ ? või leiab selles hinnaklassis midagi paremat?
|
|
   |
94 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
16.04.2014 22:29:21
|
|
|
Mida täpsemalt sa lähifoto all silmas pead?
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Creat_1
HV veteran

|
16.04.2014 23:28:09
|
|
|
| namstoop kirjutas: |
| Mida täpsemalt sa lähifoto all silmas pead? |
no ruumis sees, inimesed jne... valgusvõimekus peaks hea olema, sest alati ei taha flashi kasutada.
|
|
   |
94 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
16.04.2014 23:34:44
|
|
|
| namstoop kirjutas: |
| Mida täpsemalt sa lähifoto all silmas pead? |
no ruumis sees, inimesed jne... valgusvõimekus peaks hea olema, sest alati ei taha flashi kasutada. |
"Lähifoto" tähendab üldiselt makrofotot (putukad, taimed ja muu selline). Aga Sa tahad pildistada ruumis inimesi nii umbes poole meetri pealt - kas saan õigesti aru?
|
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
16.04.2014 23:48:24
|
|
|
| Tamron AF 17-50 mm f/2.8 XR VC (nikon) 399€ ? või leiab selles hinnaklassis midagi paremat? |
Kui zoomi tahad, siis on see kõva küll. Selles hinnaklassis paremat leiab peamiselt pruugituna. Saad peaaegu Canoni enda omagi kätte.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
17.04.2014 07:50:29
|
|
|
Et ühesõnaga laiemat nurka tahad, et kitsamates oludes pilti teha.
Siis kogu veel raha juurde ja saad veel parem ja valgema. http://www.photopoint.ee/et/toode/34937/sigma-af-18-35mm-f-1.8-dc-hsm-a-objektiiv-canonile
Seda ikka väga kiidetakse nende poolt, kes kasutavad. Kui Pentaxi oma välja tuleb, siis hakkan ka raha koguma
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
27.04.2014 10:18:54
|
|
|
| Mario. kirjutas: |
Pädevate paneelidega masinaid leiab otsingumootorist, kuid ma eelistaks siiski välist monitori.
Kompromiss tundub isiklikult liiga valus, igast otsat, ja otsustasin otsingutest loobuda. |
Su jutus on iva sees.
Käisin silmaringi avardamiseks poes sülearvuteid vaatamas. Väljas oli +50 erinevat mudelit. Kui Apple toodang välja jätta, siis oli täpselt üks masin mille ekraan oli fototöötluseks piisavalt võimekas. Keda huvitab, arvutiks Sony Vaio Pro 13 (Notebookcheck ülevaate järgi katab 94% sRGB'st). Ülejäänusid ma isegi ei üritanud Googeldada. Silma järgi võis nende kvaliteedi, võis siis selle puudumise, määrata. Isegi viimsepäevani kalibreerimine poleks neid aidanud.
Mul on tunne, et ajast kui ma viimati sülearvuti soetasin, on ekraanid vähikäiku teinud.
|
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
wa666ou
HV veteran
|
29.04.2014 11:32:32
|
|
|
Ei tee mingit reklaami, aga infoks huvilistele, et Photopointis peaks paar LEE big-stopperit laos olema.
Sain just enda oma kätte.
Harilikult need laos kaua ei seisa.
|
|
| Kommentaarid: 101 loe/lisa |
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
01.05.2014 15:09:33
|
|
|
| pacho kirjutas: |
| Mario. kirjutas: |
Kompromiss tundub isiklikult liiga valus, igast otsat, ja otsustasin otsingutest loobuda. |
Su jutus on iva sees.
Käisin silmaringi avardamiseks poes sülearvuteid vaatamas. Väljas oli +50 erinevat mudelit. Kui Apple toodang välja jätta, siis oli täpselt üks masin mille ekraan oli fototöötluseks piisavalt võimekas. Keda huvitab, arvutiks Sony Vaio Pro 13 (Notebookcheck ülevaate järgi katab 94% sRGB'st). Ülejäänusid ma isegi ei üritanud Googeldada. Silma järgi võis nende kvaliteedi, võis siis selle puudumise, määrata. Isegi viimsepäevani kalibreerimine poleks neid aidanud.
Mul on tunne, et ajast kui ma viimati sülearvuti soetasin, on ekraanid vähikäiku teinud. |
Consumer-focus.. what else
2014 on meil tavaline masin jätkuvalt x768. Ma isegi ei oska reageerida, et sellise riista eest letihinda välja käia.
Paneel paneeliks, aga siin ongi Vaio valupunkt, kus masin ise on reaalselt õnnetu käkk, mille mina ka tasuta saades maha müüks.
Lauapealne lahendus on vanem FHD tööjaam + fotomonitor.
|
|
| Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
11.05.2014 23:45:14
|
|
|
Kas keegi siin on ka SD kaarte kas siis 1080p video salvestamise või kiire sarivõttega kaameraga kasutanud? Et kas piisab kui võtta mõne usaldusväärse tootja class 10 kaart või peaks süvenema rohkem, mis on class 10 taga?
Ma väga palju ei pauguta 10 kaadrit/sekundis aga mõnikord juhtub, hetkel kasutuses olev mingi vanem Sandiski IV Extreme CF saab näiteks ilusti hakkama. Samas kuna CF-kaardilugejaid mul väga pole, SD kaardilugeja on aga isegi monitoril olemas siis vaatan selles suunas.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
12.05.2014 08:18:25
|
|
|
Mark0, eks see oleneb kaamerast, sarivõtte korral on ikka reeglina pigem puhver piduriks mitte niivõrd mälukaart. Ma viimati, kui mu Sandisks vigaseks osutus, ostsin Toshiba Eexceria (60MB/s) kaardi. Ei saa kiiruse üle küll kurta ja hind on ka päris hea. Hetkel saab Klickis 32GB 39.9 eest kätte. Ma maksin rohkem. Aga üldiselt ei ole tundnud, et ka Sandisk Ultra (30MB/s) aeglaseks jääks.
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
12.05.2014 10:50:54
|
|
|
| Nojah, õige point. Ma mõtlesin nii üldfilosoofilisemalt, et kas tänapäeval või minna poodi ja osta enamvähem suvalise class 10 kaardi või võiks natuke tausta uurida. Aga peab vist vaatama natuke enne netis ringi kuna kõnealuse kaamera puhul on kasutajad kribanud, et tippklassi CF'iga on kiirused head, SD puhul aga saab 2-3 korda vähem kiirust kätte kui kaart ise lubaks (eraldiseisvas kaardilugejas näiteks testides).
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
18.05.2014 20:38:26
|
|
|
| mul on 2 silicon poweri, 2 kingstoni, 1 toshiba ja üks adata class 10 kaarti, d600 ga pole ükski videosalvestamisel hätta jäänud. Iseküsimus mis nad canoni ja magic lanterni pakkimata raw videoga teeksid.
|
|
| Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
66 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rajareits
HV Guru

|
09.07.2014 23:14:58
|
|
|
Olen viimasel ajal hakanud rohkem ringi käima, mistõttu oleks nüüd vaja uut ja ägedat kotti. Kahjuks aga ei oska kuskilt otsimist alustada. Ehk saate mind natuke aidata/suunata.
Kott ei peaks olema ainult fotokott. Sinna peaks mahtuma ka muu eluks vajalik. Samas peaks ta olema mõõtudelt üsna väike, ning kindlasti ka mugav. Pigem võikski välja näha nagu suvaline seljakott.
Kotti peaks mahtuma ..
Suurem kere, vb tulevikus koos tallaga. Hea oleks, kui saaks mõne objektiivi ka ette jätta.
Pikem objektiiv
Lühem objektiiv x3+
Välk
Lisaks palju muid asju - rahakott, pass, telefon, laadijad, muud juhtmed, pleier, süüa, juua, deodorant, kaardipakk, medikamendid, kirjutusvahendid jne jne..
Ühesõnaga, vaevalt keegi suudab mulle öelda, mis kott osta. Pigem ootaks soovitusi tootja koha pealt, ja kus neid kotte üldse proovima-katsuma minna võiks?
Hetkel on veel kahjuks küsimusi rohkem, kui vastuseid. Ärge palun palju pahandage..
Aitäh!
|
|
| Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
69 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rajareits
HV Guru

|
09.07.2014 23:49:40
|
|
|
Mark0, suur tänu!
|
|
| Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
69 |
|
| tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
10.07.2014 10:56:58
|
|
|
| Rajareits kirjutas: |
Olen viimasel ajal hakanud rohkem ringi käima, mistõttu oleks nüüd vaja uut ja ägedat kotti. Kahjuks aga ei oska kuskilt otsimist alustada. Ehk saate mind natuke aidata/suunata.
Kott ei peaks olema ainult fotokott. Sinna peaks mahtuma ka muu eluks vajalik. Samas peaks ta olema mõõtudelt üsna väike, ning kindlasti ka mugav. Pigem võikski välja näha nagu suvaline seljakott.
Kotti peaks mahtuma ..
Suurem kere, vb tulevikus koos tallaga. Hea oleks, kui saaks mõne objektiivi ka ette jätta.
Pikem objektiiv
Lühem objektiiv x3+
Välk
Lisaks palju muid asju - rahakott, pass, telefon, laadijad, muud juhtmed, pleier, süüa, juua, deodorant, kaardipakk, medikamendid, kirjutusvahendid jne jne..
Ühesõnaga, vaevalt keegi suudab mulle öelda, mis kott osta. Pigem ootaks soovitusi tootja koha pealt, ja kus neid kotte üldse proovima-katsuma minna võiks?
Hetkel on veel kahjuks küsimusi rohkem, kui vastuseid. Ärge palun palju pahandage..
Aitäh! |
Kui palju süüa, juua? Toit ja vesi kaalub palju ja nõuab ka palju mahtu.
Vaata Fotoluksis F-Stop kottide valikut. Ruumikamad on Loka, Tilopa ja Satori. Väiksemad Kenti ja Guru.
|
|
| Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ErkiT_old
HV kasutaja
|
19.07.2014 17:56:30
|
|
|
Well.
Mul on Canoni EF 50mm f/1.4 USM ja Tamroni 17-50mm f2.8 VC DII
Mõtlesin, et 17-50mm kaotan ära ja ostan endale juurde Tamron AF 70-200mm f/2.8 SP Di LD. Küsimus tekib, et kas 200mm on üldiselt piisav ürituste, spordi ja looduses lindude ning loomade pildistamiseks? Kellelgi kogemusi?
|
|
| Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|