praegune kellaaeg 17.06.2025 11:40:02
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Mihkel.
HV Guru

|
26.02.2014 19:16:02
Asuse läpakas sööb kettaid? |
|
|
Mure siis selline, et suhteliselt lühikese aja jooksul on kolm ketast maha kantud bad sectorite tõttu. Esimene ketas - seagate, oli masinas sees algusest peale ja toimis ilusti kuni eelmise sügiseni, mil tekkisid bad sectorid ning mõned failid jäid kättesaamatuks. Sai sõbra käest ostetud uus ketas, WD 640GB, toiminud laitmatult ca pool aastat ja seejärel seisnud. Toimis ilusti ka minu käes. Lisaks sai ostetud HDD caddy, ehk siis HDD sahtel mis käib optilise seadme pesasse. Sinna pistsin selle vana seagate ja jätsingi selle sinna, kuna ei viitsinud kohe kõiki asju ümber kopeerida. WD kestis ca 2 kuud kuni järsku oli masin koomas, postist edasi ei läinud ilma f1'ta (posti tekste see arvuti muidugi ei näita, aga ilmselt mingi SMART vea ta andis) ja seagate pealt bootides selgus, et kettal bad sectorid ja mitte vähe. Kasutasin siis seagate pealt ajutiselt edasi, kuni sain veel mõned kettad, neist üks WD 320GB, samuti toiminud varasemalt korralikult ning masinasse pistes oli smart info täiesti puhas. Ühel hetkel jooksis kokku ning bootides viskas windows repairi, ei lasknud ka safe modega üles bootida. Win repairi all sai cmd kaudu tehtud erinevaid trikke, aga tulutult. Bootisin taaskord seagate pealt üles - smart inf korras. Selge, wini reinstall lihtsalt vaja teha. Nüüd mõned päevad hiljem hakkasin tegema ning kõmm, jälle postist edasi ei lähe ilma f1'ta ning smart info näitab jälle hulgim bad sectoreid.
Ühesõnaga, milles asi? Kas läpakas ei jaksa kahte HDD'd vedada ning tekivad mingid voolukõikumised? Odava otsa tootja ka ju tegelikult, poleks midagi imestada kui kokkuhoidlikult toodetud. Pean muidugi tõdema ka, et olen selle caddyga hot-swapinud päris palju, aga süsteemikettad on alati olnud õiges pesas. Samas ma nagu ei tahaks uskuda, kuna caddys olevad kettad enamasti on automaatse power-off peal olnud ja kasutan süsteemiketast ainult. Mul on üks 500GB WD ka veel, aga ma ei julge seda niimoodi sissegi panna.
Ahjaa, läpakas on asus K52JB
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
26.02.2014 20:06:08
|
|
|
Üks teada-tuntud nähtus läpparite maailmast on siis ketaste liigkõrge töötemperatuur mis neile võib ohtlikuks saada. Kettatootjad ise hoiatavad tavaliselt, et max. temperatuur 55 kraadi ning üle selle ei vastutata, mis ketas tegema võib hakata.
Nii, et avalikusta, mis temperatuuridega kettad töötavad. Kui temperatuurid on liialt "taevas", siis pead läppari tolmust ära puhastama ja siis uuesti vaatama, kas temperatuurid langesid või mitte.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
26.02.2014 21:05:19
|
|
|
Ega see pidev siise-välja plõksimine mida win vaikimisi 20 minuti tagant teha tahab kah hästi ei mõju. Parem las töötab siis kogu aeg.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mihkel.
HV Guru

|
26.02.2014 23:27:25
|
|
|
Läpakas on mul alati tolmust puhas, kuna puhastamine on selle arvuti puhul 5min töö. Lisaks see välja lülitamine ei tohiks siinkohal oluliseks faktoriks olla, kuna surevad ju süsteemikettad, mida minuteada ei lülitata välja eriti. Ja isegi kui lülitataks, siis peaks pooltes maailma arvutites kettad surema. Mida ma nagu teada tahan, on see, et kas kellelgi on olnud sarnast juhtumit mille alusel võiks arvata, et tegu ei ole lihtsalt väga haigete juhustega, vaid miski põhjustab seda.
|
|
   |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
27.02.2014 11:02:18
|
|
|
Läpakates on olnud juhtumeid, kus konkreetne mudel on väga halvasti olnud projekteeritud, et sisu jahutus on olematu ja surid kõvakettad - ca aastas üks ketas. Kehv jahutus reeglina killib täna rohkem videokaarte, mul ongi dilemma, et kas jälle välja köhida 100 € uue chipi eest või lennutada peatselt surev läpakas prükkarisse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mihkel.
HV Guru

|
27.02.2014 11:43:08
|
|
|
Sellega ma olen kursis, aga sellel asusel on jahutus täiesti viisakalt lahendatud, kõik õhk käib ka süsteemikettast mööda ning üleüldse on tempid suht madalad. Niisama netis tuulates ei käi vahepeal vent üldse ringi ning prose temp püsib ca 50 juures.
|
|
   |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
27.02.2014 11:56:07
|
|
|
Mihkel. kirjutas: |
Sellega ma olen kursis, aga sellel asusel on jahutus täiesti viisakalt lahendatud, kõik õhk käib ka süsteemikettast mööda ning üleüldse on tempid suht madalad. Niisama netis tuulates ei käi vahepeal vent üldse ringi ning prose temp püsib ca 50 juures. |
Kui tahad teada, mis on ketaste tegelikud temperatuurid, siis pead ikka vaatama mõne programmiga, mis seda reaalselt ka näitab. A la HD Tune näiteks mis esimesena meenub.
Prosa jahutus võib ju hea olla, aga väga tihti on kõvakettad paigutatud sellistesse kohtadesse, kus õhk tegelikult üleüldse ei liigu ja siis seetõttu ka kõvaketta temperatuur vägagi kõrge on.
PS: Endal on taolistest masinatest olemas üks Ordi Clevo toode, protsessori temperatuurile pole midagi ette heita, kuid kõvaketta kate tuli teha kõvasti "auklikumaks, et ketta temperatuur jääks alla 60 kraadi. Õigemini - tuleks veelgi edasi disainida ja see kate täiesti "sõelapõhjaks puurida" või siis lausa mõni minimõõdus ventikas juurde aretada, mis siis kõvaketast jahutab.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mihkel.
HV Guru

|
27.02.2014 12:18:22
|
|
|
Muidugi on väga meeldiv, et võetakse vaevaks teemas vastata, aga enne alla joonimist palun loe ka mida ma kirjutasin.
Mihkel. kirjutas: |
Sellega ma olen kursis, aga sellel asusel on jahutus täiesti viisakalt lahendatud, kõik õhk käib ka süsteemikettast mööda ning üleüldse on tempid suht madalad. Niisama netis tuulates ei käi vahepeal vent üldse ringi ning prose temp püsib ca 50 juures. |
Prose temp oli lihtsalt näiteks toodud sellele, et kogu masina komponentide temperatuur on üldiselt üpris madal. Ketta temp ei lähe netis toimetades kordagi üle 40, vähemalt mina ei ole näinud. Tavaliselt püsib alla 35.
|
|
   |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|