Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Bitcoin ja muud krüptorahad »  Üldine arutelu ja krüptorahadega seotud uudised märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 210, 211, 212  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
-Koppel-
Kreisi kasutaja
-Koppel-

sõnum 15.02.2014 12:14:06 vasta tsitaadiga

Mille järgi riik üritab aru saada, et ma olen tulu saanud? Kui mõnelt BTC börsilt mulle raha laekub? Äkki ma sain kahju hoopis.
Ma arvan, et selle BTC ja seadusandlusega tuleb samasugune kammajaa nagu autoriõiguse ja internetist striimimisega. Seaduseloojad saavad väga vähe aru kuidas internet toimib.
Mida keerulisemaks BTC rahaks vahetamine tehakse, seda usinamalt hakkab toimuma BTC > BTC tehinguid.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 15.02.2014 12:44:45 vasta tsitaadiga

Selle me oleme nagu Venemaa - ähvardame... Sama teema toimub ka palk vs dividend. Mis on lubatud välisomanikule pole lubatud meile. Täiesti konkurentsi takistav olukord kuna välisomanikul on oluliselt vabamad käed thumbs_down.gif
tagasi üles
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.02.2014 12:55:58 vasta tsitaadiga

jaakennust kirjutas:
http://longterm.softf1.com/riik/maksuamet/2012/2012_09_07_Seisukoht_bitcoin-ide_suhtes.pdf

Ma tahaks näha seadust, kus on öeldud, et Bitcoin vms on kaup senikaua kuni teda pole valuutaks reguleeritud. Teab keegi seda seadusepunkti nimetada? Hetkel võtab maksuamet seda kaubana, sest neile on nii kasulikum. Samas nad "unustavad" mainida, mille alusel nad seda teevad.

Ma ei ütle, et neil õigus poleks, aga tore oleks mulle -asjatundmatule see lahti seletada.
Meie maksuametiga on ennegi lugusid juhtunud, kus maksuamet üritab "lihtinimestel" nahka üle kõrvade tõmmata ja topelt või ülekohtuselt maksustada.

viimati muutis Kristoferr 15.02.2014 13:00:17, muudetud 2 korda
tagasi üles
112
HV kasutaja

sõnum 15.02.2014 15:59:16 vasta tsitaadiga

Makseasutuste ja e-raha asutuste seadus

tsitaat:
§ 6. E-raha ja selle väljastamine
(1) E-raha on elektroonilisel kandjal (edaspidi e-raha seade) säilitatav rahaline väärtus, mis väljendab rahalist nõuet selle väljaandja vastu ja mis vastab kõigile järgmistele tingimustele:
1) seda väljastatakse rahalise sissemakse eest saadud summa nimiväärtuses;
2) seda kasutatakse maksevahendina maksetehingute tegemiseks võlaõigusseaduse § 709 lõike 6 tähenduses;
3) seda aktsepteerib maksevahendina vähemalt üks isik, kes ise ei ole selle e-raha väljastaja.

§ 7. E-raha asutus
(1) E-raha asutus on aktsiaselts või osaühing, kelle püsiv tegevus on enda nimel e-raha väljastamine.

P.S Ärge siis unustage Diablo 3's oksjonil teenitud tulu deklareerida. icon_cool.gif

E-raha ta nüüd küll seaduse mõistes ei ole icon_rolleyes.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 15.02.2014 16:20:45 vasta tsitaadiga

Makseasutuste ja e-raha asutuste seadus

tsitaat:
§ 6. E-raha ja selle väljastamine
(1) E-raha on elektroonilisel kandjal (edaspidi e-raha seade) säilitatav rahaline väärtus, mis väljendab rahalist nõuet selle väljaandja vastu ja mis vastab kõigile järgmistele tingimustele:
1) seda väljastatakse rahalise sissemakse eest saadud summa nimiväärtuses;
2) seda kasutatakse maksevahendina maksetehingute tegemiseks võlaõigusseaduse § 709 lõike 6 tähenduses;
3) seda aktsepteerib maksevahendina vähemalt üks isik, kes ise ei ole selle e-raha väljastaja.

§ 7. E-raha asutus
(1) E-raha asutus on aktsiaselts või osaühing, kelle püsiv tegevus on enda nimel e-raha väljastamine.

oluline koht.

HV Guru
Kristoferr

sõnum 15.02.2014 16:29:29 vasta tsitaadiga

Hmm. Selle tsitaadi järgi kuuluvad ka kogu meie pankades olevad numbrilised väärtused e-raha hulka. Peab vist kogu kupatuse läbi lugema.

tsitaat:

(5) Ühele e-raha seadmele võib salvestada e-raha kuni 1000 euro väärtuses, kui e-raha seade ei võimalda sellele korduvat e-raha salvestamist (edaspidi taaslaadimine). Kui e-raha seade võimaldab taaslaadimist, võib kalendriaasta jooksul ühele e-raha seadmele salvestada või taaslaadida kuni 2500 euro väärtuses e-raha.

Vaadake, et oma BTC rahakottides siis alla 2BTC hoiate. icon_lol.gif

eltso
HV veteran
eltso

sõnum 15.02.2014 16:45:56 vasta tsitaadiga

Kristoferr, siis peab ka kurssi jälgima, kui liga kõrgeks läheb, siis pead alla kahe juba hoidma icon_biggrin.gif
tagasi üles
degreal
HV veteran

sõnum 15.02.2014 16:48:47 vasta tsitaadiga

Kristoferr kirjutas:
Hmm. Selle tsitaadi järgi kuuluvad ka kogu meie pankades olevad numbrilised väärtused e-raha hulka. Peab vist kogu kupatuse läbi lugema.

tsitaat:

(5) Ühele e-raha seadmele võib salvestada e-raha kuni 1000 euro väärtuses, kui e-raha seade ei võimalda sellele korduvat e-raha salvestamist (edaspidi taaslaadimine). Kui e-raha seade võimaldab taaslaadimist, võib kalendriaasta jooksul ühele e-raha seadmele salvestada või taaslaadida kuni 2500 euro väärtuses e-raha.

Vaadake, et oma BTC rahakottides siis alla 2BTC hoiate. icon_lol.gif

Kas neid e-raha seadmeid võib ühes pundis koos hoida või nende vahel peab füüsiline vahemaa olema? Kas sellest piisab, et bitcoin-qt wallet sisaldab tuhandet väikest kontot ja iga konto jääb 1000€ piiri? icon_lol.gif

tsitaat:
Kui e-raha seade võimaldab taaslaadimist, võib kalendriaasta jooksul ühele e-raha seadmele salvestada või taaslaadida kuni 2500 euro väärtuses e-raha.

Satoshi plaan läheb täide, kus ühte aadress(kontot) ei ole soovitatav mitu korda taaskasutada. Maksuamet soovitab raha uutele kontodele kantida thumbs_up.gif

viimati muutis degreal 15.02.2014 16:50:49, muudetud 1 kord
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 15.02.2014 16:50:32 vasta tsitaadiga

Kirjeldus selle seadme kohta viitaks sellisele seadmele: https://en.bitcoin.it/wiki/Hardware_wallet
tagasi üles
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

sõnum 15.02.2014 17:00:20 vasta tsitaadiga

mikk36, tsiteeri seda kirjeldust palun. Mina ei näe.
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 15.02.2014 17:13:24 vasta tsitaadiga

Kristoferr, "… kui e-raha seade ei võimalda sellele korduvat e-raha salvestamist (edaspidi taaslaadimine). Kui e-raha seade võimaldab taaslaadimist …"
Seda osa pean silmas.
tagasi üles
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

sõnum 15.02.2014 17:57:29 vasta tsitaadiga

No selle kirjelduse järgi on mõlemad variandid "e-raha seadmed". Seega kehtib 2500 aastane limiit absoluutselt igale kõvakettale, usb pulgale jms.
Ilmselt katsutakse kaudselt "rumalaid inimesi" sellega n.ö kaitsta. Selliseid seaduseid tekib viimasel ajal aina juurde... Läheneme USA "maailmaparandajate ideoloogiale". Piltlikult öeldes ei tohi varsti isegi kööginuga käes hoida kui vastavat litsentsi pole. icon_biggrin.gif

Chidori
HV Guru
Chidori

sõnum 15.02.2014 18:18:24 vasta tsitaadiga

Kristoferr kirjutas:
Ma tahaks näha seadust, kus on öeldud, et Bitcoin vms on kaup senikaua kuni teda pole valuutaks reguleeritud. Teab keegi seda seadusepunkti nimetada? Hetkel võtab maksuamet seda kaubana, sest neile on nii kasulikum.
Kood ja tarkvara on kaup - kuniks pole teda valuutaks määratud on paberil tegemist tarkvara müügiga.

Kristoferr kirjutas:
Vaadake, et oma BTC rahakottides siis alla 2BTC hoiate.
BTC-d asuvad blockchainil ja walletis on ainult kasutusõigust tõendavad privaatvõtmed.
e-raha seadme all tõenäoliselt peetakse silmas seadet, mis hoiab endas unikaalset koodi mis töötab täiesti võrgu väliselt ja tühjeneb kasutamisel.

Näiteks: Sul on pangas kontol 1000 eurot ja sa salvestad oma e-panga paroolid mälupulgale - see ei tee mälupulgast 1000 eurost e-raha seadet vaid see on mälupulk kuhu sa salvestasid oma e-panga paroolid icon_biggrin.gif
tagasi üles
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

sõnum 15.02.2014 18:38:35 vasta tsitaadiga

Jah, oleneb, mis vaatenurga alt läheneda. Siiski krüptomünte koodiks nimetada on pehmeltöeldes naljakas kui mõelda, et selle "koodi" eest saab hetkel osta juba absoluutselt kõike.
Su teine argument sisuliselt tühistab selle seaduse ära. Järelikult siis polegi kunagi ühtki münti võimalik "elektroonilisele kandjale" salvestada, sest kõik mündid asuvad globaalses võrgustikus. Seega definitsioon "e-raha" ja seda reguleeriv seadus ei kehti.

E: Kolime selle aruteluga siia üle:

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=601487&highlight=

liifer
HV kasutaja
liifer

sõnum 15.02.2014 18:41:05 vasta tsitaadiga

Magic kirjutas:
Selle me oleme nagu Venemaa - ähvardame... Sama teema toimub ka palk vs dividend. Mis on lubatud välisomanikule pole lubatud meile. Täiesti konkurentsi takistav olukord kuna välisomanikul on oluliselt vabamad käed thumbs_down.gif

I dont need sex, my goverment fucks me every day.

Eestis on hetkel täielik taandareng pea igas valdkonnas. Ainult haibime.
tagasi üles
Chidori
HV Guru
Chidori

sõnum 15.02.2014 20:37:32 vasta tsitaadiga

See sobib siia rohkem, sest käib üldise krüptoraha jutu alla.

Kristoferr kirjutas:
Su teine argument sisuliselt tühistab selle seaduse ära. Järelikult siis polegi kunagi ühtki münti võimalik "elektroonilisele kandjale" salvestada, sest kõik mündid asuvad globaalses võrgustikus.
Ei pruugi - digi ja krüptoraha on põhimõtteliselt võimalik teha samamoodi nagu paberraha kus iga münt oleks mingi andmekogum viimase omaniku süsteemis. Põhimõtteliselt ledgeri asemel saaksid sa mündi enda infosse paigutada mündi ajaloo.
tagasi üles
jaakennuste
HV kasutaja

sõnum 16.02.2014 02:53:00 vasta tsitaadiga

liifer kirjutas:
Magic kirjutas:

Kummaline hüsteeritsemine. Ma olin väga positiivselt üllatunud EMTA säärase vastuse peale. Nemad polnud hüsteerilised. Tõsi, hulk vigu, mis eelkõige seotud kogu teema varajase faasiga. Õigustatult soovitakse maksustada tulu, mis tekib selle realiseerumisel fiat-rahas. Võimalik oleks ka ju alternatiivne reaktsioon, kus digiraha bännitakse nagu kanep vms. Hetkel olen mina rohkem mures Eesti Panga ebakompetentsete seisukohtade pärast....
tagasi üles
Ghost
HV kasutaja

sõnum 16.02.2014 11:30:22 vasta tsitaadiga

Selline tähelepanek, et rig'i total hashrate niisama iseseisvalt podisedes 2220khash/s

Kui ronin teamvieweriga talle sappa ja vaatan olukorda, tõuseb hashrate 2250 peale. Ja jääb sinna - stabiilselt.
Disconnectin - jälle langeb 2220 peale.

Kuidas saaks sama efekti, ilma koguaeg teamvieweriga külge ühendamata?
tagasi üles
pyrex
Aeg Maha 2a
pyrex

sõnum 16.02.2014 13:39:08 vasta tsitaadiga

Ghost kirjutas:
Selline tähelepanek, et rig'i total hashrate niisama iseseisvalt podisedes 2220khash/s

Kui ronin teamvieweriga talle sappa ja vaatan olukorda, tõuseb hashrate 2250 peale. Ja jääb sinna - stabiilselt.
Disconnectin - jälle langeb 2220 peale.

Kuidas saaks sama efekti, ilma koguaeg teamvieweriga külge ühendamata?

See väike lisa tasub seda brainstormi ära?
tagasi üles
10Fold
Piiratud kasutaja
10Fold

sõnum 16.02.2014 13:53:12 vasta tsitaadiga

jaakennust kirjutas:
liifer kirjutas:
Magic kirjutas:

Kummaline hüsteeritsemine. Ma olin väga positiivselt üllatunud EMTA säärase vastuse peale. Nemad polnud hüsteerilised. Tõsi, hulk vigu, mis eelkõige seotud kogu teema varajase faasiga. Õigustatult soovitakse maksustada tulu, mis tekib selle realiseerumisel fiat-rahas. Võimalik oleks ka ju alternatiivne reaktsioon, kus digiraha bännitakse nagu kanep vms. Hetkel olen mina rohkem mures Eesti Panga ebakompetentsete seisukohtade pärast....

Hüsteeriasse ajab Eesti politsei suhtumine siin ju. Maksuameti vastus oli ootuspärane thumbs_up.gif BTC tradimise eest 3 aastase vanglakaristusega ähvardamine paneb meid samale pulgale Kazhastani,Venemaa ja muude banaanivabariikidega.
tagasi üles
yerba
HV Guru
yerba

sõnum 16.02.2014 14:01:31 vasta tsitaadiga

Ei pane samale pulgale. Venemaal ja Kazakhsanis on tunduvalt odavam elekter kui siin. icon_cool.gif

kqpahv kirjutas:
jaakennust kirjutas:
liifer kirjutas:
Magic kirjutas:

Hüsteeriasse ajab Eesti politsei suhtumine siin ju. Maksuameti vastus oli ootuspärane thumbs_up.gif BTC tradimise eest 3 aastase vanglakaristusega ähvardamine paneb meid samale pulgale Kazhastani,Venemaa ja muude banaanivabariikidega.

tagasi üles
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

sõnum 16.02.2014 15:05:26 vasta tsitaadiga

Üldine kaevandamise tasuvus tänase seisuga juba väga viletsake. BTC hind toob kõik alla.
Tupsu
HV Guru
Tupsu

sõnum 16.02.2014 16:40:53 vasta tsitaadiga

Minu kaevandusmasinad on boonustagastusega kütteseadmed.
Nii nagu ma ei maksa õhk vesi ja õhk-õhk soojapumba kasutamise pealt tulumaksu võidetud õhusoojuse kw pealt, ei kavatse ma maksta seda ka kaevuritega küttes.

See, et kütmise lisana saadav boonus kedagi huvitab ja ta on valmis seda kokku ostma, ei tähenda automaatselt, et see kuuluks maksustamisele.

Kuniks ei maksustata poodide boonusraha , pole ka siin põhjust makse koguda.
Näiteks Selveri oma töötaja saab partnerkaardiga ostes erinevalt tavakodanikust 5% ostusummast boonusraha, aga isegi Selver ei maksa nendelt töölistele tehtud soodustustelt erisoodustusmaksu.
Samuti pole vaja tuludeklaratsioonis deklareerida eri kliendikaartide boonussummasid. Pole vahet, et see on minu oma raha, mille kulutamise eest boonust saan.
Ka bitcoin ei tule ilma rahata ja minu pealt saab eesti riik täna ja praegu 4kw/h elektri maksud igas tunnis ja seda 24/7
Minu arvates on see piisav riigi toetamiseks.

Võin õnneks oma bitcoinid lasta rahaks teha ka heal tuttaval, kelle riigis seda veel ei maksustata või kolida ise ajutiselt välismaale elama.
Igatahes unustagu RAHA maksustamine ära.
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 16.02.2014 18:45:03 vasta tsitaadiga

Läheb liiga tehniliseks.
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 16.02.2014 19:49:04 vasta tsitaadiga

Viimane hoiatus - palun postitage tehnilisem info vastavasse Krüptorahade tehniline arutelu teemasse icon_idea.gif
Siia teemasse vaid krüptorahadega seotud uudised ja üldine arutelu.

Kõik edasised teemasse mittepuutuvad postitused lähevad ettehoiatamata kustutamisele icon_idea.gif

Ja ma ei saa aru, kus on modede silmad?
Palusid endid modedeks möllida, aga modereerimist ei paista kusagilt. icon_neutral.gif
Kui modeõiguseid ei kasutata, siis üleliigsed õigused ära.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Bitcoin ja muud krüptorahad »  Üldine arutelu ja krüptorahadega seotud uudised mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 210, 211, 212  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.