Kusjuures kõige muu kõrval on selle mängu kõige suurem probleem "Faction locked territories" mis on MMO puhul ikka ajuvaba. St. ma saan ainult explorida 1/3 regioonidest, mujale lihtsalt ei saa.
Lõpetasin eile öösel ka betaga. Kokku sai ringi joostud ca 20 tundi ja kaks factonit, mis seal salata eeltellimus on tehtud. Hind ja maksemudel on igaühe personaalne eelistus aga mina tasuta ei tööta ja arendajatele seda ette ei heida. Mingil moel peab keegi selle kinni maksma.Arvestades mängu massiivsust, oli mul mänguaega häbematult vähe ja liialt palju asju jäi läbi proovimata või nägemata.
Kunas paljud asjad, sh teiste factionite alad avanevad allles endgame'is (st pärast lvl 50 saavutamist), siis selleks kulub arvatavasti päris pikk mänguaeg.
Questidega jäin üldiselt rahule, enamikel oli story taga ja ligipääsetaval alal oli story ka seotud. Paraku leidus küllaldased bugiseid queste, kuid arvestades, et need tundusid kõigile vigased olevat, on lootust et parandatakse kiiremas korras. Questide ja sisu maht tundub muljetavaldav, st story osas ei tohiks tõsisemal huvilisel igav hakata. Samas jäi silma, et kogu infotulv segas tugevalt mitmikmängu sõpradega, kunas tempo oli erinev. Sellest on iseenesest kahju, sest väidetavalt pidid mängu esimeses etapis tehtud otsused mõjutama hilisemaid questide arenguid endgame'is.
Mitmikmängu osa oli päris talutav. Samas häiris, et teatud queste pidi üksinda tegema, teisalt on alati meeldejäävad hetked need, kus mängijad spontaanselt oma jõud ühinevad ja ala koos läbi jooksevad. Lõputud tunnelid ja koopad tapsid minu jaoks Skyrimi, kuid koos teiste mängijatega veel igav ei hakanud. Samas on huvitav näha kuidas asjad tasakaalustavad pikemas perspektiivis, sest pikemas perspektiivis tundub see ka adekvaatse üksikmänguna (kus kaasmängijad mingi osa lihtsalt ära lörtsivad).
Skillide arendamine on tehtud küll keeruliseks, see on paraku kahe otsaga asi. Kuna craftimises on võimalik saavutada maksimaalne tase ainult ühes valdkonnas, siis see kindlasti ei ole kõigile meeltmööda, samas sunnib see mängijaid grupeeruma. Arvestades kasvõi craftimisega seotud researchimiste aega või erinevate asjade otsimist/kogumist, peab skilli saavutamiseks investeerima kõvasti ajalist ressurssi. Ühest küljest väärtustab see küll neid mängijaid, kes tegutsevad sihi- ja eesmärgipäraselt, samas ma usun, et suur enamik jaotab oma skillid erinevate craftimiskategooriate peale laiali või annab enne lõppeesmärgi saavutamist alla.
Kunas endgame pidi olema suunatud oma sisus paljuski 4-mängijalistele gruppidele, siis peab arvatavasti oma valikud ka muude skillide jaotamise osas hästi läbi mõtlema. Ühest küljest võib alustada mängimist teatud seltskonnaga, aga tõenäosus et sama seltskond võiduka lõpuni välja veab tundub minimaalne - seega peab olema valmis kiiresti kohanduma.
Ma olen ESO kohta lugenud väga palju kriitilisi arvamusavaldusi aga viimasel ajal tundub see kehtivat kõikidele mängudele, mis mõnda seeriasse kuuluvad. Samas imo on mõttetu asetada mänge seeria konteksti, igaüks on eraldi tervik ja seeria on kaubamärk, mis defineerib teatud piirid. Aga eks ta nii ole, et kellele ema ja kellele tütar. _________________ Become a Star Citizen and get 5,000 free Credits https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-TVWC-XN6Z
Kusjuures ma ikka ei suuda otsustada, kas osta või mitte. Mängu puhul on nii palju asju valesti, samas on asju, mis mulle ka tohutult meeldisid. Põhimõtteliselt peaks seda mängu mitte ostma... samas kui lähtuda puhtast meelelahutusest, siis mina tean, et suudan seda mängu nautida.
erlendk thx huvitava arvamusavalduse eest nüüd kui kõik mõni mmo launchib tulevikus sarnase kvaliteedi ja maksemudeliga on vähemalt teada ühte eestlast, kes aitas kaasa sellle süsteemi juurutamisele
Viga pole otseselt süsteemi põhimõttes. Vead on enamasti selles, et see süsteem kas poogitakse valedele mängudele külge, mille puhul see lihtsalt ei tööta või implementeeritakse rõvedalt vms. Süsteem ise - a'la kuupõhine maksumus on iseenesest täiesti okei maksumudel, mis on näidanud, et õige mängu puhul, õigesti implementeeritult töötab küll.
IMO ei ole mõtet kogu süsteemi boikottida, sest olgem ausad - F2P mängud koos oma BS cash-shoppidega on kohati kordades hullemad.
Üldjuhul on mulle jäänud mulje, et kui võtta ekstreemne seisukoht, siis lükkad kaalukausi lihtsalt teisele poole rõvedalt kaldu ning asjad on teistpidi pekkis. Suhtumine tuleb hoida paindlik ning igat olukorda eraldi analüüsida ning üldjuhul jõuab järeldusele, et pole õiget ja pole valet. Igas kontekstis ja igal ajahetkel on asjad, mis töötavad paremini ja asjad, mis töötavad kehvemini.
Ega vist välistada ei saa jah. Kui kuumaksete alusel ei suudeta asja piisavalt hästi käima saada, siis ega muud varianti polegi. Enamik inimesi oleksid nõus mänguaja eest maksma küll, eelduselt, et süsteem oleks paindlik ning makstud raha eest saaks ka vastavalt kaupa vastu. Nii aga juhtub viimasel ajal harva. Gameplay ja sisu uuendamine ei ole mänguaja ostmise mudelile vastav. Inimestele ei anta piisavalt põhjuseid pidevalt raha välja käia ning süsteem ei ole paindlik.
Mängisin betat kokku vast mingi 4-5h kuid mingit erilist tuhinat ei tekitanud. Ilmselt kohe ostma ei torma ning ootan ja jälgin mis peale launchi saama hakkab.
Mis värk nüüd siis on. Beta lõppes kõigi jaoks ära ja enne reliisi rohkem midagi ei tule? _________________ http://nodejs.org/
"I'm also a person. Programming is just one thing I do."
Kas keegi maagi (sorcerer) ka proovis? Ise pole mitte kunagi mitte üheski MMO's maagi ega midagi taolist mänginud kuid beta viimasel päeval jooksis mu Dragonkngith mõnda aega staffiga ringi. Pean ütlema, et päris pull oli eriti kuna staff on selles mängus relv, laseb tulekera sinna kuhu sihid, kas siis kiirelt väikeseid või suuri aeglaselt vms. mitte ei ripu seljas statide pärast. Skille ma muidugi lahti ei saanud seepärast uurin kuidas see Sorcerer oli kah?
Mu sorcil olid tõsine mana puudus. Põhiliselt 1 spell ja siis natuke oodata saab teise ka veel lasta ja siis kõik otsas ja vehi kepiga, mis teeb ikka väga vähe dmg. Kuigi leveldades sai kõik manasse topitud oli seda ikkagi liiga vähe.
Olen vist liiga ära harjunud 100% mana cost reducega skyrimmist _________________ zero
Just eile kui chekkisin, oli asi 34.99€. Vahepeal siis 5€ veel alla lastud. Olgem ausad 30€ eest proovin kohe kindlasti asja ära releasis Kuuks ajaks ikka tegevust leiab.
e: Kas ei pidanud olema 5 day headstart asjal? Seal on kirjas 3
Kas keegi maagi (sorcerer) ka proovis? Ise pole mitte kunagi mitte üheski MMO's maagi ega midagi taolist mänginud kuid beta viimasel päeval jooksis mu Dragonkngith mõnda aega staffiga ringi. Pean ütlema, et päris pull oli eriti kuna staff on selles mängus relv, laseb tulekera sinna kuhu sihid, kas siis kiirelt väikeseid või suuri aeglaselt vms. mitte ei ripu seljas statide pärast. Skille ma muidugi lahti ei saanud seepärast uurin kuidas see Sorcerer oli kah?
Mina tegin sorcereri high elfiga (magica bonus peaks ka olema sellel rassil) iseenesest töötas kõik kenasti (kasutasin mixed skille - dark magic ja daedric summoning) ja magica pool pidas üldiselt kenasti vastu - ehk kasutades riiete ja muude jubinate boonuseid ning potioneid sain hakkama, see aga ei tähenda, et spellpool poleks tühjaks jooksnud. Daedric summoning andis päris mitmes olukorras tugeva eelise ja suutsin läbida nii mõnegi üksinda mängimiseks mõeldud questi, millega mõned samal tasemel olnud sõbrad hätta jäid. Dark magicu valikud annavad lisaks damage'i tegemisele ka võimalusi enda ravimiseks.
Samas tahaks mõnes järgnevas betas proovida buildi kus kasutan sorcereri, panen punktid daedric summoningi peale, relvaks nt kahekäeline mõõk ja selga heavy armor. Kolm minioni ja lähivõitlus peaks sellest suht lähivõitluse tanki tegema. Samas pole seda veel väga põhjalikult analüüsinud.
Sisaldab:
The Elder Scrolls Online game
30 days game time
3 days headstart - the key will be sent instantly - earlier access to the game starts 01.04. 2014.
The Explorer's Pack bonus:
PLAY ANY RACE IN ANY ALLIANCE
SCUTTLER VANITY PET
BONUS TREASURE MAPS
Eestis keegi karbiversiooni ei paku ettetellimiseks?
Mulle on jäänud tunne, et Eestis üldse seda osta ei saa.
Samas kui välismaalt saab hetkel 30 euro eest mängu kätte, siis sellega vaevalt Eestis mõni edasimüüja karbiversiooni puhul kuiagigi konkureerida suudaks. Laksitakse Karbiversioonile 60€ hind ja karbi ce mingi... 130?
Tule taevas appi Mitte miski ei tapa WoWi, isegi tänapäevast WoWi. Lagi on liiga kõrgele aetud WoWiga _________________ 🕊 Kuruppo ぽ 🕊
https://www.last.fm/user/Ingvaarr
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.