Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
essu
HV vaatleja

|
01.02.2014 20:09:33
|
|
|
1. askubuntu.com
2. irc: irc.ubuntu.com
#ubuntu
|
 |
tiitise
HV kasutaja
|
02.02.2014 13:44:18
|
|
|
jaank kirjutas: |
Äkki keegi oskab LPR printimisega hädast välja aidata.
Panin HP Laserjet 1000 Asuse ruuterile külge ja sealt tundub, et kõik töötab. Ruuter tunneb ära jne...
Nüüd lisasin printeri ubuntu all, kuid kui midagi printida tuleb erroriks "/usr/lib/cups/backend/lpd failed".
Googeldades midagi selget ei leidnud. |
Kirjuta lähemalt mismoodi sa printeri paigaldasid.
Mis ubuntu versioon?
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=200179
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
andrusny
Kreisi kasutaja

|
11.02.2014 18:25:35
|
|
|
Kasutan Ubuntu 12.04 hetkel
Näen Ubuntu tarkvarakeskusest, et mul igasugused programmid peale installitud, kuid töölaua ülevaatemenüüs, seal kus programme käima tõmmatakse on ikka väga paljud puudu. Kus neid teisi programme näha - käivitada saab?
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
11.02.2014 19:31:10
|
|
|
See on üks neist paljudest põhjustest, miks ma KDE desktoppi eelistan, Gnome ja Unity mystery meat navigatsioon viskab mul ka üle. KDE-l on olemas kõik nupud ja suurem enamus ka teiste desktoppide jaoks disainitud tarkvarast tekitab paigaldamisel menüüsse (KickOff) oma sissekanded kõrvalise sekkumiseta.
Kui sul kopp ette lööb ükskord sellest jamast ja otsid midagi loogilisemalt ja ühtsemalt üles ehitatut, siis saad alati anda käsu apt-get install kubuntu-desktop. Lubuntu (lubuntu-desktop) on ka selgema ülesehitusega minu meelest. Aga jah, Gnome ja Unity ei ole minu maitse, nagu ka Windows 8 Metro ja Elioni uus nuppudest kiilas pult. Sõitku seenele nendega
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
11.02.2014 19:55:29
|
|
|
...
viimati muutis number 26.06.2014 01:05:44, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
11.02.2014 20:04:45
|
|
|
number kirjutas: |
KDE-d võiks isegi kasutada kui ta brauseris fontide väljanägemist peeti ei keeraks. |
Millest sa räägid? Mul on igal pool täiesti normaalsed fondid.
apt-get install ttf-mscorefonts-installer
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
11.02.2014 22:49:00
|
|
|
See Gnomilt Unityle üleminek oli eriti rõve ämber ikka.
EDIT: Või ajan kägu... igatahes see moment kui windowsi stiilis süsteemist mingi maci moodi jõletis sai.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
gandalf
HV kasutaja

|
12.02.2014 01:20:07
|
|
|
*Alati* on esimesed vastused stiilis "a kuule vaheta oma süsteem ära". Seda ei küsitud...
lähenedes nüüd natuke teistmoodi, siis üldiselt saad Sa kõik asjad programmi nime järgi käima (kas terminalist, või alt-f2 abil nt). näiteks LibreOffice'i käima ajamiseks toksid terminalisse 'libreoffice' (ilma jutumärkideta) ja enter. Et asju lihtsamaks teha, siis piisab ka kui kirjutada lihtsalt 'lib' ja tab'i vajutada kaks korda ning näidatakse kõiki võimalikke käivitatavaid programme, mille nimed algavad 'lib'. (kui ei tea täpset kuju).
et näha, mida Sa üldse käima saad ajada võid proovida käsku 'echo $PATH' mis näitab koolonitega eraldatud nimekirja kataloogidest, kust otsitakse käivitatavaid faile (neid mida terminal tääbiga pakub).
kuna ma unity keskkonda ei kasuta, ei oska täpselt juhendada, kuidas Sa puuduvaid ikoone endale saad. enamik suuremaid töölauakeskkondi omab imo ka integreeritud üsna intelligentset otsingut (suvalise nime osa järgi otsing nt, sorteerimine kasutustiheduse järgi ja misiganes veel)
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Krizto
Kreisi kasutaja

|
12.02.2014 10:20:30
|
|
|
Gandalf r22gid Ubuntust, Xubuntust Ubuntu Gnomest, Lubuntust, v6i mingisest muust Ubuntulisest?
|
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
1 :: |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
12.02.2014 11:24:11
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
See on üks neist paljudest põhjustest, miks ma KDE desktoppi eelistan, Gnome ja Unity mystery meat navigatsioon viskab mul ka üle. KDE-l on olemas kõik nupud ja suurem enamus ka teiste desktoppide jaoks disainitud tarkvarast tekitab paigaldamisel menüüsse (KickOff) oma sissekanded kõrvalise sekkumiseta.
Kui sul kopp ette lööb ükskord sellest jamast ja otsid midagi loogilisemalt ja ühtsemalt üles ehitatut, siis saad alati anda käsu apt-get install kubuntu-desktop. Lubuntu (lubuntu-desktop) on ka selgema ülesehitusega minu meelest. Aga jah, Gnome ja Unity ei ole minu maitse, nagu ka Windows 8 Metro ja Elioni uus nuppudest kiilas pult. Sõitku seenele nendega  |
Ole sel Gnomel häda miskit. Väga mugav kasutada, lihtne oma käe järgi asju lisada või keelata või... https://extensions.gnome.org/
Võib-olla on nüüd Unityl ka miskit. Muidu aga oli stockis väiksemate võimalustega kui Gnome.
Seepärast ka W8 polnud väga võõras, aga on kuidagi möga ja väikeste võimalustega.
Kubuntu on ilus, aga liiga Windowsi moodi.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
12.02.2014 11:48:29
|
|
|
Selline alati ainult otsingu kaudu programmide käivitamine eeldab alati seda, et sa ei taha kunagi midagi uut proovida ja mäletad iga tarkvarajupi nime, mille sa oma masinasse oled paigaldanud. See seab kasutajale juba süsteemi poolt sellise aediku ümber, et n00B ei õpigi kunagi midagi uut ära - kasutab alati täpselt sedasama vana tarkvara, mille nime ta mäletab ja kellegi poolt vahepeal soovitatud, kuid hiljem ununenud programmi ta hiljem kunagi rohkem ei käivitagi, sest ta ei mäleta selle nime...
Ma ei poolda sellist lähenemist ühegi kasutajakeskkonna poolt - olgu see nix või aknad. See on nii idiokraatlik - "lollid jäägu lollideks ja minul endal, kes ma olen loomulikult geenius, on fotograafiline mälu, mäletan iga vidina nime".
Kubuntul saab ka samamoodi otsingu kaudu kõike käivitada, aga kui ei mäleta täpset nime või tahad näha, mida sul seal üldse valida on, siis on alternatiiv hiirega menüüs ringisibamise näol olemas. Kõik kenasti teema järgi lahterdatud jne. Kui sa ei taha seda menüüd, siis viska ta minema, lükka taskbar ekraani ülaserva ja tee veel mõni ümberpaigutus ja ongi sulle meeldiv ja kodune keskkond
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
12.02.2014 12:22:38
|
|
|
...
viimati muutis number 26.06.2014 01:04:38, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
gandalf
HV kasutaja

|
12.02.2014 14:46:10
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Selline alati ainult otsingu kaudu programmide käivitamine eeldab alati seda, et sa ei taha kunagi midagi uut proovida ja mäletad iga tarkvarajupi nime, mille sa oma masinasse oled paigaldanud. See seab kasutajale juba süsteemi poolt sellise aediku ümber, et n00B ei õpigi kunagi midagi uut ära - kasutab alati täpselt sedasama vana tarkvara, mille nime ta mäletab ja kellegi poolt vahepeal soovitatud, kuid hiljem ununenud programmi ta hiljem kunagi rohkem ei käivitagi, sest ta ei mäleta selle nime...
Ma ei poolda sellist lähenemist ühegi kasutajakeskkonna poolt - olgu see nix või aknad. See on nii idiokraatlik - "lollid jäägu lollideks ja minul endal, kes ma olen loomulikult geenius, on fotograafiline mälu, mäletan iga vidina nime".
/--/ |
Kui meil siin juba piltide jagamiseks läks. Ma ei näe kuidas see keeruline on või vajab programmi nime meeles pidamist või fotograafilist mälu.
http://www.upload.ee/image/3883467/Screenshot_from_2014-02-12_13_39_48.png
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
12.02.2014 15:55:33
|
|
|
...
viimati muutis number 26.06.2014 01:03:57, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
12.02.2014 16:08:55
|
|
|
Ilmselt on see maitseküsimus, mulle ei meeldi jälle see udune tekst, mida sina vaatad Mul on seda vaadates tunne, et mul on midagi nägemisega lahti. Silmi tahaks nagu hõõruda - ehk läheb selgemaks.
Ja kui sa tähele panid, siis see pilt on Firefoxist - teadaolevalt teeb see fontidega oma trikke, mis op-süsteemist ei sõltu eriti. Vaata alumist, Dolphini pilti - seal on tekst veidi siledam, aga sellegipoolest ei ole ta kohati udune nagu sul.
gandalf, kas ikka kogu tarkvara on sedasi teemakaupa leitav otsingust? Kui on, siis tõesti, müts maha
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
12.02.2014 16:36:59
|
|
|
...
viimati muutis number 26.06.2014 01:02:34, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
12.02.2014 17:04:34
|
|
|
Udused on üksikud detailid - näiteks vaata jutumärke - üks "koma" on alati udune - kas paremal või vasakul, lisaks muude sümbolite pisidetailid kohati.
Mul õnnestus isegi omal tekst sama hullult "ära rikkuda" kui sul
Firefox (uue välimusega teksti näed pildi alumises otsas, selle kohal on sinu enda postitatud pilt):
Spoiler 
Dolphin erinevate hinting levelitega (medium level jäi siit veel välja)
Spoiler 
Kõike annab timmida. Nii et jah, ma ei tea tõesti, kes need on ja miks nad halavad. Tihendiprobleemid nähtavasti.
Muide - lisaks nähaolevale RGB sub-pixel rendering meetodile on saadaval ka BGR ning mõlemast ka vertikaalsuunalised variandid. Ma neid kõiki katsetama ei hakanud.
PS. Sul näib õigus olevat, Firefox vist Linuxis fontidega eriti ei mässa. Üsna samamoodi näeb välja ja muutub süsteemi fondirenderduse ümberseadmisel.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
12.02.2014 18:56:23
|
|
|
Font confid on üldse suht täbar teema linukite all, kui out-of-the box silmale hea ei ole siis suure tõenäolsusega oled out-of-luck. Ise pusisin ikka päris pikka aega, enne kui sain oma silmale sobivad seadistused ja sedagi ainult infinality fonconfi patche kasutades (tänu millele osad programmid ei toimi enam aga elab üle) Out-of-the-box pakutud seaded olid alati kas liiga udused või liiga teravad, lisaks muutub ka tähtede kuju koos AA seadete muutmisega, mis tegi asja veel hullemaks. Ma tahaks ikka näha fonte nii nagu nad loodud on, mitte seda mida linuki fontconfig heaks arvab.
Hetkel siis selline:
Spoiler 
Paljudele see ei meeldi muidugi aga see pole minu asi, mina teistmoodi ei suutnud
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
12.02.2014 19:39:23
|
|
|
...
viimati muutis number 26.06.2014 01:01:10, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
12.02.2014 20:20:41
|
|
|
Tundub, et päris palju muutunud ja infinalityl on mingi bundle nüüd, mitte eraldi nagu vanasti... lisan siia siiski mõned lingid:
http://www.webupd8.org/2013/06/better-font-rendering-in-linux-with.html Vana juhend, ise toimisin Archwiki järgi aga seda artiklit enam Archwikis pole.
https://wiki.archlinux.org/index.php/Infinality-bundle%2Bfonts See tundub uusim olevat, kui ma ise seda confisin, siis seda veel polnud.
Kirjutan siis mis ma kunagi varem tegin:
Lasin peale pakid: fontconfig-infinality, freetype2-infinality, lib32-freetype2-infinality
sudo infctl setstyle winxp
Muutsin ka faili /etc/profile.d/infinality-settings.sh Pole õrna aimugi, mida ma kokkuvõttes muutsin ja mida mitte, sest ma pusisin selle kallal mitu päeva. (mitte järjest muidugi ) Muutsin peaaegu kõike aga hiljem panin originaalid tagasi osadesse kohtadesse. Terve confi saab siit: https://dl.dropboxusercontent.com/u/60804341/infinality-settings.sh
Viimase faili käima tõmbamisel peaks kohe uued seaded külge võtma kui katsetada, osadele programmidele peab ainult restardi tegema.
_________________ Mess with the best, die like the rest!
viimati muutis woox2k 12.02.2014 22:24:39, muudetud 1 kord |
|
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
mihkelv
HV kasutaja
|
12.02.2014 22:17:21
|
|
|
Mina olen tavaliselt loonud sümlingi /etc/fonts/conf.d kataloogi failiga /usr/share/fontconfig/conf.avail/10-autohint.conf ja sellest on piisanud ning seda nii debianis, kui ka Fedoras. Mingeid muid tviike pole rakendanud.... per user seadeid näiteks.
Pilt Firefoxist http://i.imgur.com/ykbRAdo.png
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
1 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
13.02.2014 13:09:03
|
|
|
AA on suht ok aga sul mingi imelik font või miks need tähed nii pikaks venitatud on?
Eelmisele enda postitusele unustasin ka lisada, et mul on DPI pandud 89 peale. Mulle tundus, et DPI 96 ja fondi suurus 8 nägi veider välja aga samas DPI 89 ja fondi suurus 9 oli sama suur aga parem välimus. (Enamus süsteemi fonte on mul selle suurusega)
Üldse tundub, et Linux on jälle ajast ees ja kõik fondid ja AA on päris ok kui on tegemist 20+ suurustega, alla selle on veider ja peab ise tuunima... äkki 4k/8k monitoride jaoks tehakse juba Linuxi töölaudu?
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
13.02.2014 19:03:10
|
|
|
Kurat näppisin miskit paigast. Wifi ei tõmba end enam automaatselt tööle (õigemini device "puudub).
Kui konsooli "sudo modprobe ath5k" siis hakkab wifi võrkar tööle kuni järgmise restardini. Kuidas kurat saaks ta ära salvestada et peale restarti kohe consooli jälle trükkima ei peaks minema
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|