Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
08.02.2014 16:05:42
Usb pesade probleem. |
|
|
Tere. Käisin inimest abistamas ja jäin ise ka hätta nats.
olen esimest korda sellise juhuse otsas ja ei leidnud probleemile lahendust.
Inimene rääkis et arvuti oli teinud ise restarti ja peale seda hiir enam ei töötanud.
tõsi hiir ei töötagi. tegemist siis USB hiirega.
läksin biosi ja leidsin et usb mouse support on disabled. panin sinna enabled. (siis oli seal veel usb memory oli base memory ja shadow memory) kuna ma ei teadnud mida ned konkretselt teevad proovisin mõlemas seades. ja ei töötanud.'
olin ettenägelik ja võtsin kodust mitu hiirt kaasa ja ka minu hiired seal usb pordis ei töötanud.(tegemist tervete hiirtega sai enne testitud kodus).
panin siis selle usb to ps/2 jupi vahele ja ühe oma hiirtest siis sedamoodi tööle sinna.(sest tema hiir keeldus ka niimoodi töötamast). kodus testisin tema hiirt ja töötab kõikides arvutites. tegemist mingi microsoft hiirega.
usb pesadesse pandud mälupulgad töötavad kenasti kuid hiir ei tööta. seadmehaldurist sai proovitud installimist driverite värskendamist ja igasuguseid muid asju. tõrkeotsing ei suutnud seda eemaldada ja vindows ise draiverid leidis kuid installimine millegipärast ei õnnestunud.
küsimus ongi et ma nagu nõutu. näpuga saan aint enda lollust näidata aga arvuti otsesele veale ei oska anda muud lähenemist ega ka näpuga näitamist kes seal nüüd süüdi on.
oletan et usb kontrollerites on midagi mäda. äkki on mingi füüsiline defekt ilmnenud (tegemist on Socket a ajastu arvutiga.)
eduit 1 . kas on võimalik et mingi windows uüpdate keeras persse miskit. windos 7 on seal
_________________ BatRat |
|
Kommentaarid: 55 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
08.02.2014 16:57:18
|
|
|
USB 1.1 ja 2.0 ongi eraldi kontrollerite ja draiveritega.
Kõik USB pesad proovisid/kontrollisid ikka järele?
Aga proovi CD-plaadi-Linuxi abil, saad hiire tööle?
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
08.02.2014 17:04:18
|
|
|
jah kõik kontrollisin järele. 1 pesa ei tööta seal üldse. aga ülejäänud kolm töötavad usb mälupulka tunneb ja avab ning laseb kasutada kuid hiirt mitte ükski.
kui ma linuxi live cd-ga saan usb hiire tööle siis võib järeldada et tegu on ikkagi windowsi driveri rikkega või mõne muu probleemiga mida see tõrkeotsing ise ei tuvasta?
ja kui ei hakka live cd-ga tööle kas siis võib näpuga emaplaadi peale näidata v?
kui jah siis kuidas sellest vabaneda. (meenus et saab ainult mingit inf faili ette sööta kuid ei tule meelde kuidas seekäis )
biosist sai valitud usb 1.1+2.0
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
08.02.2014 17:32:36
|
|
|
pruuli555 kirjutas: |
a kui ei hakka live cd-ga tööle kas siis võib näpuga emaplaadi peale näidata v? |
Põhimõtteliselt küll jah, närvide rahustuseks võid ju muidugi üritada BIOS-i seadeid muuta.
meenus et saab ainult mingit inf faili ette sööta kuid ei tule meelde kuidas seekäis  |
Paar käsurea käsku, sinna "musta aknasse":
SET DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES=1
START DEVMGMT.MSC
Siis Device Manageri menüüst: View => Show hidden devises => linnuke
Edasi juba julmalt neid USB (1.1) asjandusi kustutad, küll Windows peale restarti oma INF failid iseseisvalt jälle üles leiab. Ehk? Vist? Võib-olla?
kas on võimalik et mingi windows uüpdate keeras piixu miskit. windos 7 on seal |
Ikka on võimalik.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
08.02.2014 18:18:51
|
|
|
Profülaktika mõttes võid clear CMOS ka teha. Proovi algul niisama ja siis vaata, mis tal täpsemalt default seaded on - kas pead uuesti miskit enable'ima või ei.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
08.02.2014 19:48:57
|
|
|
rex kirjutas: |
Profülaktika mõttes võid clear CMOS ka teha. |
Kui sa juba seda teed, siis võid möödaminnes kondensaatoreid ka piiluda. Hästi küll nende probleemi ei usu, aga mine sa isahane tea, nagu öeldakse.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
09.02.2014 21:02:11
|
|
|
käisin siis täna uuesti ja lugu selline.
kõigepealt ei tahtnud arvuti üles ärgata. ei reageerinud ka millelegi. peale jõu-restarti panin hiire järgi ja hakkas ka tööle nagu ennegi(safe mode driverite kustutamine aitas)
aga kuna esipaneeli porte oli vaja siis olin veendunud et asi ikkagi emaplaadis ilmselt.
mõtlesin et tõstan siis esipaneeli usb teise connectorisse et ehk aitab ja kui kaane avasin vahtis prose juurest 6 punnitavat kondet milest 4 tükki juba lekkisid .
ma siis seletasin talle mida see tähendab ja nüüd on arvuti minu juures laua peal ja ootab uut emaplaati.
ta algul tahtis niikaua kasutada kui päris katki läheb aga ma tegin selgeks et siis ei pruugi enam aint emaplaadi vahetuset piisata kuna selline riknemine võib ju prose ja mälu ja muud komponendid ka kaasa võtta(ma loodan et mul oli õigus, otsene kogemus puudub)
siinkohal kes teemat loevad ja kellel on mingit üli odavat plaati pakkuda võtke ühendust. arvutit kasutatakse enamjaolt internetis käimiseks ja vanem tütar ka kooli asjade tegemiseks. ei tahaks selle masinaga jokutama jääda.
tahtsin sinna enda asrocki plaadi panna kuid ma ei saa sellel sata peasi tööle. bios flash ka ei aidanud xp all nagu töötasid aga vin7 all enam ei tööta
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
09.02.2014 21:06:41
|
|
|
Kondensaatorite vahetamise peale pole mõelnud? Kui neid kohapealt muidugi saada on, sinna tavalised ei sobi, vajalikud väikese sisetakistusega (low ESR) kondensaatorid.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
09.02.2014 21:17:13
|
|
|
ma pakun et pigem ikka mingi pisike upgrade teha.
Socket a emaplaat agp video jne ehk saaks neil ekuidagi midagi paremat
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
09.02.2014 21:36:07
|
|
|
Eks jah, nüüd on leitud selline meeldiv põhjendus arvuti uuendamiseks.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
09.02.2014 22:09:25
|
|
|
Mis prose seal on?
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
09.02.2014 22:13:07
|
|
|
ot: |
A.S. kirjutas: |
rex kirjutas: |
Profülaktika mõttes võid clear CMOS ka teha. |
Kui sa juba seda teed, siis võid möödaminnes kondensaatoreid ka piiluda. Hästi küll nende probleemi ei usu, aga mine sa isahane tea, nagu öeldakse.
|
Mitte ainult öeldakse - juhtub ka päriselt. Kui veel üsna väike olin, kingiti meile üks - omaniku kinnitusel - isahani. Praeks tegemiseks muidugi. Aga meil oli kahju ja panime ta koos kanade ja lammastega lauta elama. Ja oligi siis meil isahani - kuni ta munele hakkas....
|
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
11.02.2014 19:50:32
|
|
|
mul on neid üleminekuid usb to ps2 aga kõik hiired ei tööta nii millegi pärast.
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
11.02.2014 20:16:27
|
|
|
laurx kirjutas: |
vanade masinate jaoks on kaval paari ps2 rotti ligi hoida. |
ja ka paar ps2 klaverit
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
5 :: |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
11.02.2014 20:19:35
|
|
|
mul oli üks a katki läks
sain emaplaadi kätte krt ei pannud enne tähelegi et tol vanal on 20+4. uuel on 24+4 vaja ja mul endalö pole enam lkaabliüleminekuid ka . ja üks sobivatest toidetest eile tööle ei hakanud. ei tea kas sai niiskusest kahjustada vist( kasutasin automaki toitena tallis ja ununes talli. mis seal ära võis minna
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
11.02.2014 21:04:54
|
|
|
Üleminek (see tüüpiliselt roheline klots, mis paljude Logitech'i hiirtega kunagi kaasa tuli) töötab ainult siis, kui hiirel endal PS2 kontroller sees on. See ei ole mitte universaalne üleminek, mis USB-st PS2 teeb, vaid tükk maad lollim vidin. Kindlasti ei tasu sinna taha proovida mõnda wireless hiirt.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
pruuli555
Kreisi kasutaja

|
13.02.2014 18:15:07
|
|
|
ma helistan sulle siis laurx kui satun tartu. ma veel ei tea millal see juhtuda võib aga helistan päevajagu ette kui sobib.
muide tahtsin siin veel küsida mis selle kondede punnitamise peamiseks põhjuseks võis olla.
tüübil on arvuti laua all vasakpoolse seina vastas. see tähendab et lahtine pool on kapi vastas õhuvahet ei ole. kas siin piisaks kui ma vahetan lihtsalt küljekaaned omavahel ringi või võiksin siiski midagi veel ette võtta. (lisa auke. taha mingi ventikas veel välja tõmbama või midagi sellist?)
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.02.2014 18:40:08
|
|
|
ma helistan sulle siis laurx kui satun tartu. ma veel ei tea millal see juhtuda võib aga helistan päevajagu ette kui sobib.
muide tahtsin siin veel küsida mis selle kondede punnitamise peamiseks põhjuseks võis olla.
tüübil on arvuti laua all vasakpoolse seina vastas. see tähendab et lahtine pool on kapi vastas õhuvahet ei ole. kas siin piisaks kui ma vahetan lihtsalt küljekaaned omavahel ringi või võiksin siiski midagi veel ette võtta. (lisa auke. taha mingi ventikas veel välja tõmbama või midagi sellist?) |
Kondekatega 2 tuntud varianti - vali ise, kumb meeldib:
1. Liigkõrge arvuti sisemine töötemperatuur ja see siis hakkab kondekaid hävitama.
2. Poolpidune toiteplokk ja siis selle tulemusena hakkavad ka emaplaadi kondekad surema.
Nii, et tiri toiteplokk lahti ning uuri, et kas toiteplokk ise on seest OK või on seesamamoodi surnud kondekaid paksult täis.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|