Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia TV märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 538, 539, 540 ... 1184, 1185, 1186  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas kavatsed peale järelvaatamise lõppemist tellida salvestusteenust 5€ kuus?
Jah
9%
 9%  [ 51 ]
Ei
43%
 43%  [ 228 ]
Mul juba olemas
38%
 38%  [ 202 ]
Kolin mujale
9%
 9%  [ 49 ]
hääli kokku : 530

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 07.02.2014 21:09:47 vasta tsitaadiga

LG-l on ka, aga see hakkas kuidagi liiga lambist heli tugevust muutma. Peale pikemat vaikusehetke arvas teler vist, et liiga vaikne on ja peaks häält lisama. Pidin ära keelama heli automaatse reguleerimise.

Õnneks vaadatakse sellega vaid Eesti kanaleid ja neil on heli ühtlane. Kui on hakanud jamama, siis olen alati kirja saatnud kanalile, et nad oma heli paika reguleeriksid.
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
harakas
Kreisi kasutaja

sõnum 07.02.2014 21:17:35 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
harakas kirjutas:
Minu Philipsil on sihuke asi nagu"automaatne helitugevuse taseme ühtlustamine". Kui selle sisse lülitan jääbki heli samale tasemele nagu ma ta sättisin

Räägi lähemalt - kus see seadistus menüüs on?

seadistamine>teleri seaded>heli>täiustatud>automaatne helitugevuse taseme ühtlustamine
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 07.02.2014 21:53:34 vasta tsitaadiga

Igaks juhuks küsin, et ega olümpiamängud äkki etv hd kaudu elioni abil vaadatavad pole? Kui jah, siis kas on äkki ka ip jagada?
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 07.02.2014 22:07:00 vasta tsitaadiga

ei ole. Elioni võrk pole HDks valmis
-parun-
Kreisi kasutaja

sõnum 07.02.2014 22:31:31 vasta tsitaadiga

Olümpiamängude avatseremoonia ülekanne oli lihtsalt kohutava kvaliteediga. Ükski vähekenegi dünaamilisema pildiga show normaalselt Elionist läbi ei jookse!!! Mis kuradi pärast seda striimi nii hullusti vaja kokku pressida on ??
ivokas
HV veteran
ivokas

sõnum 07.02.2014 22:34:07 vasta tsitaadiga

Et sama toru otsa rohkem kundesid saaks.
tagasi üles
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 07.02.2014 22:42:02 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:
ei ole. Elioni võrk pole HDks valmis

Need küll minu kui rumala küsimused, aga kuidas Starman ja Viasat ETV hd-s (kas just 1080p full hd, aga hea pilt siiski) näidata saavad, aga Elion mitte?

Mu Philipsi telku "parandab" pilti kolmes erinevas algoritmis korraga ja seal pilt päris hea kuigi Amino box. Aga kui arvutis 27" full hd ips monitoriga VLC vahedusel vaadata, siis on ilusti aru saada, et milline kakanikerdis tegelikult võrgust tuleb icon_eek.gif
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 07.02.2014 22:52:40 vasta tsitaadiga

Viasat küll etv-d HDs ei näita ning Starmanil on ülesskaleeritud SD pilt (mis on siiski vähe parem kui tavakanal)
raxz
HV Guru

sõnum 07.02.2014 22:55:35 vasta tsitaadiga

ETV max on 1080i, kuid see ETV HD kanal on enamasti lihtsalt üles skaleeritud.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 45
tagasi üles
-parun-
Kreisi kasutaja

sõnum 07.02.2014 22:56:15 vasta tsitaadiga

olafsand kirjutas:
Mu Philipsi telku "parandab" pilti kolmes erinevas algoritmis korraga ja seal pilt päris hea kuigi Amino box. Aga kui arvutis 27" full hd ips monitoriga VLC vahedusel vaadata, siis on ilusti aru saada, et milline kakanikerdis tegelikult võrgust tuleb icon_eek.gif

Kui telerile pakutav signaal on suhteliselt staatiline ja pakkimise artefaktid välja ei löö, siis mõjub see pildiparandus tõesti hästi. Kakaga pole aga enam midagi peale hakata, sellest saia ei saa...
tagasi üles
harakas
Kreisi kasutaja

sõnum 07.02.2014 22:58:09 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
ivokas kirjutas:
Rahuga võin väita, et pole postkast kinni keeratud. Igasugu ostuöö pakkumised ja tagasiside küsitlused jõuavad lisaks arvetele kenasti kohale icon_smile.gif
Lihtsalt pole vaja rusikaga vastu rinda taguda, et "kõik said selle teavituse".

Kõigile kes läksid vana nutitv teenuse pealt üle uuele nutitv teenusele, nendele saadeti teavitus... kas kõik said, nagu näha vist mitte.
Vähemalt saite teavituse meediast ja foorumist kätte.

Meile tuli ka teavitus, kuigi me kasutame ikka veel vana nutitv-d
tagasi üles
seeru
HV veteran

sõnum 08.02.2014 01:33:54 vasta tsitaadiga

R3negadeX kirjutas:
Sinu kahjuks mitusada inimest on uuega rahul, lepi sellega icon_wink.gif[

Tõesti hea kild. Kiskus isegi näo muigele.
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 08.02.2014 01:35:08 vasta tsitaadiga

R3negadeX kirjutas:
Sinu kahjuks mitusada inimest on uuega rahul, lepi sellega :wink:
Ja kui palju on kokku uue nutitv kasutajaid? Ma eeldan, et mitmeid tuhandeid. Ei tundu just eriti roosiline pilt selles valguses.
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 08.02.2014 01:49:55 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:
R3negadeX kirjutas:
Sinu kahjuks mitusada inimest on uuega rahul, lepi sellega icon_wink.gif
Ja kui palju on kokku uue nutitv kasutajaid? Ma eeldan, et mitmeid tuhandeid. Ei tundu just eriti roosiline pilt selles valguses.

Vaata seda ja järgmist postitust, minu arvates on uued nutikad ikka väga kreenis vähemuse poole
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=8041454#8041454

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
R3negadeX
Kreisi kasutaja

sõnum 08.02.2014 11:32:21 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:
R3negadeX kirjutas:
Sinu kahjuks mitusada inimest on uuega rahul, lepi sellega icon_wink.gif

Ma ei tea täpselt kui paljud rahul on, ei tasu nüüd igast sõnast kohe kinni haarata. Eks uuel NutiTV-l on tehnilisi probleeme nagu aeglus millega ei ole ilmselt keegi rahul. On neid, keda see ei häiri ja on neid, keda häirib ( nagu mina ). Oluline, et teenus paremaks ja kiiremaks muutub icon_smile.gif

Jeesus188 - Ma ei ütleks, et kreenis on. Ei saagi eeldada, et kõik kohe uut tulevad võtma. Ega see päris iPhone pole, et inimesed hulluks lähevad ja poe järjekorras 2 päeva ootavad, et saaks vana uuega asendada.

Aga installisin ise ka täna peale, vana pult kahjuks hetkel seega menüüsse ei taha väga minna praegult icon_smile.gif
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 08.02.2014 11:40:38 vasta tsitaadiga

Mitte et õli tulle valaks ja mitte et see just Elioniga väga seotud on aga:

Miks BBC saab Olümpiat HDs üle kanda ja miks ETV ei saa?
Miks Elion seda ETV HD enne üles skaleeritud pilti ei edasta, mida Starman teeb?

Esimesele küsimusele võib igaüks ise mõelda, teisele pakuks välja, et kui Elion seda teeks, tuleks peale seda siia täpselt sama kommentaar, miks Elion seda kräppi edastab ja miks mitte True FullHD'd
Tehnikainimene ütleks mõlema kohta "kräpp", mitte ainult natuke parem.
SD on SD ja HD on HD.
Upscaled HD on kahes versioonis, kas enne väljastamist üles skaleeritud või digiboksis/teleris, mõlemal juhul peaksime ütlema et tegemist on ikkagi SD kanaliga.

Elion hakkab eesti kanaleid edastama HD's siis kui neid toodetakse HD's
Erikanalina toodetakse Elionis ehk laulu- ja tantsupidu või eurovisiooni HD kanaleid sest need on vastava litsensiga otse kättesaadavad.
Starman samal ajal edastab ikka ETV upscaled HD's
Kommentaarid: 262 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 228
tagasi üles
kauposss
HV vaatleja

sõnum 08.02.2014 11:56:23 vasta tsitaadiga

OMi avatseremoonia ETV ekraanil tõi ikka väga ilusasti lagedale, kui halva kvaliteediga pilti meile pakutakse. Kiired valgussähvakud ja vahetuvad plaanid oli kui ruudumeri ekraanil. Lihtsalt kahju. Kvalititeet sama, kui laseks läpparsit striimi telekasse. Mõtlen kurbusega juba jalka MMi peale. Vaevalt ka siis meile HDna ülekandeid pakutakse. Olen vahel sattunud nägema mingit suvalist saksa liiga mängu Eurosport HD pealt. Juba kvaliteedi pärast vaatan mängu ja silm puhkab.
PS: Lastetuppa sai kunagi ostetud telekas. Selline pisike 32tolli. Kvaliteet oli nii hull, et kutsusin tehniku koju. Tehnik tegi mulle selgeks, et mu telekas on lihtsalt mingi Samsungu 2. põlvkonna mudel ja pilt jääb selle taha. Tüüpiline. Vahetasin elutoas teleka välja ja ostsin 8. seeria Samsungi. Pildi kvaliteedis oluliset vahet pole. Ruudutab samamoodi.
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 08.02.2014 12:23:03 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:

Upscaled HD on kahes versioonis, kas enne väljastamist üles skaleeritud või digiboksis/teleris, mõlemal juhul peaksime ütlema et tegemist on ikkagi SD kanaliga.
Mõlemal juhul on jah tegu SD kanaliga, kuid see T2 leviv "HD" SD on tükk maad kenama pildiga kui elioni TrueSD.

Lõpeta see pea peitmine teleka pildiparandusprotsessori taha ja vaata natural pilti mida elion edastab.

R3negadeX
Kreisi kasutaja

sõnum 08.02.2014 13:55:49 vasta tsitaadiga

kauposss kirjutas:
OMi avatseremoonia ETV ekraanil tõi ikka väga ilusasti lagedale, kui halva kvaliteediga pilti meile pakutakse. Kiired valgussähvakud ja vahetuvad plaanid oli kui ruudumeri ekraanil. Lihtsalt kahju. Kvalititeet sama, kui laseks läpparsit striimi telekasse. Mõtlen kurbusega juba jalka MMi peale. Vaevalt ka siis meile HDna ülekandeid pakutakse. Olen vahel sattunud nägema mingit suvalist saksa liiga mängu Eurosport HD pealt. Juba kvaliteedi pärast vaatan mängu ja silm puhkab.
PS: Lastetuppa sai kunagi ostetud telekas. Selline pisike 32tolli. Kvaliteet oli nii hull, et kutsusin tehniku koju. Tehnik tegi mulle selgeks, et mu telekas on lihtsalt mingi Samsungu 2. põlvkonna mudel ja pilt jääb selle taha. Tüüpiline. Vahetasin elutoas teleka välja ja ostsin 8. seeria Samsungi. Pildi kvaliteedis oluliset vahet pole. Ruudutab samamoodi.

Hmm, avatseremooniat ei näinud aga kui praegu suusatamist vaadata siis kvaliteet on küll hea ( LG 42' ) thumbs_up.gif
tagasi üles
kauposss
HV vaatleja

sõnum 08.02.2014 14:28:55 vasta tsitaadiga

njah, sa R3negedeX pole vist HD kvaliteeti näinud, kui ütled "hea" (Samsung 65´)
tagasi üles
wiinanina
HV kasutaja

sõnum 08.02.2014 14:36:44 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
....Miks Elion seda ETV HD enne üles skaleeritud pilti ei edasta, mida Starman teeb?
.....SD on SD ja HD on HD....

Vaatan ka ETV nii Starmani SD kui ka upscaled HD versiooni ja millegipärast on jäänud mulje, et mõlemad teevad Elionile-le ära.
Mulje tekkinud tänu külalistele, kes jäänud jutu taustaks olnud pilti vaatama.
Starman ju ei suurenda õhust tulevat signaali hd puhul 11 Mbps ja SD puhul 6Mbps bitikiiruseni. Kunagi oli SD isegi 8Mbps aga said vist ise ka aru, et siis pole HD versiooni paremus enam märgatav.
Pildi järgi vaadates on neil olemas koht, kus see signaal palju parema kvaliteediga saadaval.
HD on muidugi turundustrikk, aga äkki see viletsamate digibokside/telerite puhul isegi õigustatud.
Kõigi signaalitöötlus ei pruugi olla samal tasemel.

Muide, Starmani võrgus on ETV HD versioon hetkel kodeeringuvaba.
Väga kahju, et ETV2 suurema bitikiirusega versioon puudub. Seal ka ju olümpia.
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 08.02.2014 14:52:07 vasta tsitaadiga

Elioni kahjuks räägivad ka veel umbe ropud mürafiltrid. Need filtrid ei filtreeri enam müra vaid ka juba sisu.

Aastahitt oli, siis see sai salvestatud nii DVB-T2 oleva "HD" pealt kui ka elioni võrgust.
Seeärel pakkisin täpselt samade seadete, suuruse ja lõppresoga faili mõlemast salvestusest.

T2 allikast tulemus oli kena ja puhas. Elioni allikast tulemus on suht masendav.

-parun-
Kreisi kasutaja

sõnum 08.02.2014 14:56:32 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:

SD on SD ja HD on HD.
...

Mina tahaks kuulda asjalikku kommentaari selle kohta, MIKS Elion pakib selle SD striimi niimoodi kokku, et see kõigi silmadele vaadata ei sünni? Nii kui näidatakse showd valgussähvatustega, on kohe ruudumeri taga. Ja inimesed on nagu plastiliinist, ilma ühegi karvata. Foorumites on juttu olnud sellest, et varem oli Elioni SD pilt oluliselt parem ja bitrate suurem. Ma lihtsalt tahaks teada, kas sellel poomisel on ka mingi asjalik põhjendus?
tagasi üles
p2ep
HV veteran

sõnum 08.02.2014 15:11:10 vasta tsitaadiga

-parun- kirjutas:

Mina tahaks kuulda asjalikku kommentaari selle kohta, MIKS Elion pakib selle SD striimi niimoodi kokku, et see kõigi silmadele vaadata ei sünni? Nii kui näidatakse showd valgussähvatustega, on kohe ruudumeri taga. Ja inimesed on nagu plastiliinist, ilma ühegi karvata. Foorumites on juttu olnud sellest, et varem oli Elioni SD pilt oluliselt parem ja bitrate suurem. Ma lihtsalt tahaks teada, kas sellel poomisel on ka mingi asjalik põhjendus?

Elementaarne, Watson: testkliendid arvasid, et nii on hää.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 28
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 08.02.2014 15:15:46 vasta tsitaadiga

-parun- kirjutas:
indrekp kirjutas:

SD on SD ja HD on HD.
...

Huvitaks samuti, miks ei kasutata VBR pakkimist näiteks, vaid istutakse CBR peal. Või et miks optika klientidele kvaliteetsemaid striime ei pakuta?

Mingit joga seadmete duubeldamisest jne pole mõtet ajada. oma uue nutitv PIP funktsiooni jaosk suudetakse küll mingeid 320x240 resoga pilte pakkida.

Pailaps
HV Guru

sõnum 08.02.2014 15:16:44 vasta tsitaadiga

-parun- kirjutas:
indrekp kirjutas:

SD on SD ja HD on HD.
...

Selleks, et 98% klientide ADSL2+ ühendusest läbi pressiks 2 vaatajakoha puhul ja tagataks ühildavus Amino digiboksiga? Kukuta Aminod võrgust välja ja maagiliselt muutuksid kõik ühendused optilise/cat5e võrgu baasile ja saad oma üleskaleeritud HD pilti vaadata.

-parun-
Kreisi kasutaja

sõnum 08.02.2014 15:18:40 vasta tsitaadiga

p2ep kirjutas:
-parun- kirjutas:

Elementaarne, Watson: testkliendid arvasid, et nii on hää.

Mina võiksin välja pakkuda ühe võimaliku põhjenduse: SD pilt keerati meelega kanni sellepärast et pakutav HD pilt (oleme ausad, ega see tegelikult päris HD kvaliteet ikka ei ole) tunduks selle kõrval märgatavalt parem. Lihtsalt turundustrikk.
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 08.02.2014 15:21:18 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
-parun- kirjutas:
indrekp kirjutas:

SD on SD ja HD on HD.
...

Selleks, et 98% klientide ADSL2+ ühendusest läbi pressiks 2 vaatajakoha puhul ja tagataks ühildavus Amino digiboksiga? Kukuta Aminod võrgust välja ja maagiliselt muutuksid kõik ühendused optilise/cat5e võrgu baasile ja saad oma üleskaleeritud HD pilti vaadata.
Kehv vastus.
2 vaatajakohaga on IPTV käsutuses 16mbps. ETV striim on nii 4.3mbps, TV3 / K2 üleüldse seal 3.5mbps kandis. Vabalt võiks kuni 6mbps-ni küll lasta need käima.
Ning selleks pakitakse MPEG2 nii madala bitratega, et tagada aminoga ühilduvus? Ise ka usud?

Pailaps
HV Guru

sõnum 08.02.2014 15:25:34 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:
Pailaps kirjutas:
-parun- kirjutas:
indrekp kirjutas:

SD on SD ja HD on HD.
...

Kehv vastus.
2 vaatajakohaga on IPTV käsutuses 16mbps. ETV striim on nii 4.3mbps, TV3 / K2 üleüldse seal 3.5mbps kandis. Vabalt võiks kuni 6mbps-ni küll lasta need käima.
Ning selleks pakitakse MPEG2 nii madala bitratega, et tagada aminoga ühilduvus? Ise ka usud?

Bitrate saaks muidugi tõsta. Samas on hunnikus vingujaid, kes kurdavad, et ei saa oma 12 Mbps allalaadimist kätte, kui telerid sees. Siit ka kompromiss.

salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 08.02.2014 15:29:17 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:

Bitrate saaks muidugi tõsta. Samas on hunnikus vingujaid, kes kurdavad, et ei saa oma 12 Mbps allalaadimist kätte, kui telerid sees. Siit ka kompromiss.

Ei peagi saama ju. Enne vanasti oli sel ajal garanteeritud kiirus 1mbps, ülejäänud lihtsalt boonus. Kas seda isegi mitte lepingus kirjas pole.

-parun-
Kreisi kasutaja

sõnum 08.02.2014 15:36:33 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:

Kompromissile peaksid ikka minema need üksikud kliendid, kes tahavad korraga ADSL-i otsas vaadata 2 telerit ja samal ajal veel kiiret internetti. Kas pole mitte ülekohtune nende pärast kottida kõiki kliente ??
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 08.02.2014 15:40:07 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:
Pailaps kirjutas:

Ei peagi saama ju. Enne vanasti oli sel ajal garanteeritud kiirus 1mbps, ülejäänud lihtsalt boonus. Kas seda isegi mitte lepingus kirjas pole.

Viimases versioonis ei ole seda punkti enam märganud. Ebaõiglane oleks kohelda teatud kliendigruppe erineval moel. Kõigile võrdselt. Minu lootus on, et jõutakse enamus liine vähemalt VDSL võimeliseks, mis ei tekitaks ülekande ressursi probleeme.

-parun-
Kreisi kasutaja

sõnum 08.02.2014 15:58:44 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
salatoimik kirjutas:
Pailaps kirjutas:

Viimases versioonis ei ole seda punkti enam märganud. Ebaõiglane oleks kohelda teatud kliendigruppe erineval moel. Kõigile võrdselt. Minu lootus on, et jõutakse enamus liine vähemalt VDSL võimeliseks, mis ei tekitaks ülekande ressursi probleeme.

Internetiteenuse osas eksisteerib ebaõiglus niikuinii. Miks siis televisiooni osas peab selline võrdsustamine olema? Minu meelest oleks loomulik, kui ADSL kliendid võtaksid seda kui paratamatust, et 2 telerit ja kiire internet samaaegselt pole tehniliselt võimalik. Praegu aga kannatavad nende pärast kõik kliendid, kaasa arvatud nemad ise.
tagasi üles
devilman
HV kasutaja

sõnum 08.02.2014 16:27:01 vasta tsitaadiga

-parun- kirjutas:
indrekp kirjutas:

SD on SD ja HD on HD.
...

Igasugused valgusshowd, kontserdid ja live'd jne nõuavad tegelikult MASSIVE bitreiti. Ilmselt elioni toru ei kannata seda välja, et kõik kliendid ühesugust striimi saaksid.
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 08.02.2014 18:20:48 vasta tsitaadiga

Misiganes see bitrate ka tuleks, SD pildist ei tee ikkagi HD kvaliteeti. Ma ei vaidlegi selle vastu, et bitrate kohendamisega saaks midagi veidi paremaks, küll aga on igal seadistusel omad põhjused, neid ma välja tuua ei oska, ütlen parem otse välja. Pigem lepin sellega, et vaatan telerit õigelt kauguselt ja ei aja ninaga vastu ekraani ruute taga, olen arvestanud, et maksumaksja raha eest ei saa ETV endale veel HD väljastuskeskust lubada.

Kes tahab võrrelda mõnd välismaist kanalit eesti omadega siis erinevalt satelliidilt otse, ilma dekoodimiseta tulevad kanalid on veel hullemad kui need Eesti omad mida Elion sobivaks kohendab.
Kõige hullemad tunduvad eesti oma otseülekanded kiiretel liikumistel aga olümpiatuld kannatas vaadata küll.

Ja mis veel hullem, selleks ajaks kui eestlased üldse HD kanaleid suuremas mahus saama hakkavad on turul tavaline juba 4K teler ja ikka peame upscaled pildiga leppima icon_smile.gif
tagasi üles
seeru
HV veteran

sõnum 08.02.2014 18:47:39 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Mitte et õli tulle valaks ja mitte et see just Elioniga väga seotud on aga:

Miks Elion seda ETV HD enne üles skaleeritud pilti ei edasta, mida Starman teeb?

... pakuks välja, et kui Elion seda teeks, tuleks peale seda siia täpselt sama kommentaar, miks Elion seda kräppi edastab ja miks mitte True FullHD'd
SD on SD ja HD on HD.

Erikanalina toodetakse Elionis ehk laulu- ja tantsupidu või eurovisiooni HD kanaleid sest need on vastava litsensiga otse kättesaadavad.

Kui Levira selle ETV HD juba õhku paiskab, siis miks näpuga ainult Starmanile näidata?
Kuidagi imelik, et Elion ei suuda seda Levira DVB-T2 ETV HD vabalevikanalit kuskile oma kanalilisti lõppu juurde monteerida, kas või selleks pikaajaliseks testimiseks, mida Elioni firmas harrastatakse iga lükke puhul.
Kellelgi oleks justkui ääretult kahju, kui klient kasvõi grammikesegi paremat pilti saaks.
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 08.02.2014 18:52:35 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:

Kes tahab võrrelda mõnd välismaist kanalit eesti omadega siis erinevalt satelliidilt otse, ilma dekoodimiseta tulevad kanalid on veel hullemad kui need Eesti omad mida Elion sobivaks kohendab.
Nimeta mõni
-parun-
Kreisi kasutaja

sõnum 08.02.2014 18:53:28 vasta tsitaadiga

Ikkkagi ei saa aru, miks HD programme saab striimida kiirusega 7 Mbit/s aga MPEG2-te kiirusega 6 Mbit/s ei saa? 7 Mbit/s mahub "torust" läbi, aga 6 Mbit/s ei mahu icon_question.gif Hea küll, rohkem enam ei küsi, muidu muutun liiga pealetükkivaks icon_rolleyes.gif
indrpo
HV Guru

sõnum 08.02.2014 19:03:47 vasta tsitaadiga

Ütleme nii, et kõigest ei peagi aru saama icon_smile.gif
Kuna teemasse ei ole süübinud siis ei tea kas HV's mõni videostriimingu/pakkimismeetodite teema ka olemas on, sealt saab ehk selle alast koolitust.

Ilmselgelt jäi Elion äraootavale seisukohale, ning survestab pigem telekanaleid head pilti edastama. Selline ennetav upscalemine pakub aga kanalitootjatele rahulolu ja võimalust pigem diivanile istuma jääda kui kärmemini oma väljastuskeskuseid uuendama hakata. Ärme tee shitast saia, kanalitootja rahustamiseks.
Levira testib lihtsalt DVB-T2 võrgu võimekust tavalise kanali üles skaleerimisega, selle pildi saaks ilmselt ka Elion omale mingi raha eest sebida või siis pigem ise sama asja teha, miks ei tehta, juba eelnevalt kirjeldasin, selline arvamus on lihtsalt kõlama jäänud.
Samas, ega Elion ka kanalitootjatelt midagi nõuda ei saa, siin peaks riik või liit käe vahele panema ja ütlema näiteks, et Euroopa minimaalne telekanalite suhe on 720p vms.

viimati muutis indrpo 08.02.2014 19:10:14, muudetud 1 kord
tagasi üles
R3negadeX
Kreisi kasutaja

sõnum 08.02.2014 19:10:01 vasta tsitaadiga

kauposss kirjutas:
njah, sa R3negedeX pole vist HD kvaliteeti näinud, kui ütled "hea" (Samsung 65´)

Mul on HD kanalid olemas, seega tean küll. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 08.02.2014 20:00:11 vasta tsitaadiga

Ma olen mõnel üritusel, kus ETV salvestab, kasutanud ETV pilti. Otsa olen võtnud enne eetrisse saatmist, pakkimata signaal. Pilti näitab ilma ühegi pildiparanduseta monitor. 576i on väga ilus ja ilma mingite ruutudeta. Bitratest sõltub väga palju. Widescreen SD 576i salvestus on 360Mbits. 1080i on 1,5Gbit. 1080p video on juba 3Gbits, 4K on 6Gbits. Kui see 4Mbits peale kokku pakkida, siis paratamatu, et enamus läheb kaduma.
tagasi üles
anubis
HV Guru
anubis

sõnum 08.02.2014 20:06:38 vasta tsitaadiga

Juutuubi 1080p on 3-5 Mbits ja sellist ruudu ja kuubi sõda ei paista seal kuskil.
Kommentaarid: 337 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 283
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 08.02.2014 20:14:39 vasta tsitaadiga

Youtube standard 1080p on kuni 8Mbits, high quality 1080p on 50Mbits. Youtube kasutab H.264/MPEG-4 AVC koodekit, mis pakub madalama bitrate'ga paremat kvaliteeti võrreldes MPEG-2'ga. Amino vist MPEG-4 ei toeta, Motorola juba nagu peaks.
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 08.02.2014 20:22:19 vasta tsitaadiga

Ei saa sellest ebavõrdsusest aru, vase peal saavad kasutajad vähem netti, optika peal aga sitta pilti. icon_smile.gif
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
seeru
HV veteran

sõnum 08.02.2014 20:45:46 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Ilmselgelt jäi Elion äraootavale seisukohale, ning survestab pigem telekanaleid head pilti edastama. Selline ennetav upscalemine pakub aga kanalitootjatele rahulolu ja võimalust pigem diivanile istuma jääda kui kärmemini oma väljastuskeskuseid uuendama hakata. Ärme tee shitast saia, kanalitootja rahustamiseks.

Survestage parem Discoveryt, et oma kanalid vähemalt 16:9 edastaks Eestile.
Seniks aga lõpetage nende 4:3 shita näitamine.

Nuti tV kohta seda, et

Ekraani peale võiks ikka teade ilmuda, et kui nüüd OK vajutad, siis oledki vana Nuti TV peal tagasi.

Siis loeks uuesti need protsendid üle.
Praegu on tagasiminek ebamugavaks tehtud ja paljudele see info kindlasti raskesti leitav.
http://tv.elion.ee/vana_nutitv
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 08.02.2014 20:49:24 vasta tsitaadiga

Minge nende pakkimistega palun sobivasse teemasse, sellest on eKodu TV teemas vähe kasu kui keegi ütleb, et keegi võiks HD kanalit pakkida.
Kogu Eesti TV majandus ei sõltu ainult Elioni TV edastusest, see on laiem teema millest sõltub kõikide operaatorite edastatava sisu kvaliteet.
Mitu bitti või baiti kellegi pildis rohkem või vähem on, ei saa "monitori" ekraanilt võrrelda, üldiselt ei vaadata tv saateid monitorist.

seeru, ära tunne muret, et keegi ei saa äkki vana tagasi valida või mis see % on kes äkki tagasi ei vali, ehe agregaator siin teemas kes kõike mustades värvides näeb. Klient kellel on probleem suhtleb otse Elioniga mitte läbi sinu foorumi postituste.
tagasi üles
seeru
HV veteran

sõnum 08.02.2014 20:57:03 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
seeru, ära tunne muret, et keegi ei saa äkki vana tagasi valida või mis see % on kes äkki tagasi ei vali, ehe agregaator siin teemas kes kõike mustades värvides näeb. Klient kellel on probleem suhtleb otse Elioniga mitte läbi sinu foorumi postituste.

Minu pärast ära sina kohe üldse tunne muret.
Ja too mulle näide, kus ma Elioni kliente millekski AGITEERINUD olen. Ära niisama plära.
Pealegi sa ei tea, kui palju tänu minu agiteerimisele kliente Elionil rohkem on aga see ei ole toimunud siin foorumis.
Kõik asjad ei käi teenindaja kaudu.
tagasi üles
-parun-
Kreisi kasutaja

sõnum 08.02.2014 21:08:55 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Minge nende pakkimistega palun sobivasse teemasse, sellest on eKodu TV teemas vähe kasu kui keegi ütleb, et keegi võiks HD kanalit pakkida.

Ära erutu. Keegi pole siin pakkimise jutuga nii teoreetiliseks läinud, et sellepärast sobivasse teemasse minna. Me lihtsalt oleme mõnevõrra kursis elementaarsete tõdedega.
tagasi üles
Jänes
HV kasutaja

sõnum 08.02.2014 21:15:02 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Kogu Eesti TV majandus ei sõltu ainult Elioni TV edastusest, see on laiem teema millest sõltub kõikide operaatorite edastatava sisu kvaliteet.
Mitu bitti või baiti kellegi pildis rohkem või vähem on, ei saa "monitori" ekraanilt võrrelda, üldiselt ei vaadata tv saateid monitorist.

Milline see sobivam teema siis oleks ? Jutt käib ju konkreetselt Elioni iptv-st mitte mingist muust umbluust.
Ja varem, enne motorolasid oli ETV pilt läbi Elioni iptv-d parem. Nii, et ei ole vaja ajada, et ei saa.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 5
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 08.02.2014 21:27:12 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:

Miks ei saa?
Ning üldiselt kasutatakse monitore teleritena tänapäeval aina enam.

4k tulekuga ilmselt kaovad 32" telerid turult ning sinna tekivad monitorid - ilma igasuguse pildiparandusprotsessorite ja muu jamata. Ning arvata on, et neid ka kodudesse tekib kena hulk (sest hind vs teler on neil soodsam - just tänu igasuguse sodi puudumisele seal sees).

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia TV mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 538, 539, 540 ... 1184, 1185, 1186  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.