praegune kellaaeg 19.06.2025 09:17:12
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
sigma24
HV vaatleja
|
17.01.2014 20:41:54
Küsimus HDD partitsioonide formati kohta. |
|
|
Paluks tarkadelt nõu kas järgnev tegevus on õige ja ka õigustatud...? Ostsin uue (5tundi kasutatud) HGST 500GB-se kõvaketta millel XP peal. Oleks vaja sinna täna Windows 7 peale panna ja oma piiratud teadmistega arvasin,et aja kokkuhoiu mõttes teen kettale lisa partitsiooni ning teen esimesele partitsioonile (milleks sai siis tehtud 200GB) täieliku (selle aeglasema) formati ning sinna siis OS peale. Teise (265GB) partitsiooni vormindaks hiljem. Pidasin plaani ketas ka nullidega üle kirjutada,aga kaldun arvama,et see vist midagi ei muuda...? Kui just midagi peita pole vaja
... ja veel,natuke kahtlust äratab ka see mulle täiesti tundmatu HGST ketas. Ei tea,kas on põhjust...?
Arvuti,kuhu nüüd ketas läheb,on uuemapoolne Pavilion g7.
|
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
18.01.2014 01:39:09
|
|
|
Kui sul seda XP-d vaja ei lähe, siis 7 plaat sisse ja tõmbad installi käigus kõik partitsioonid maha. Mõistlik oleks muidugi pärast seda sobiva suurusega Boot ja Data partitsioonid eraldi teha, aga tänapäeval pole see vist enam eriti populaarne.
HGST on Hitachi, mis oli kunagine IBM oma (kuri)kuulsusega. Tänapäeval ei tohiks ta teistest millegi poolest halvem olla. Lenovo kasutab väga tihti OEM kettatootjana. Küllap seetõttu, et temagi juured on suure sinise sees.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
sigma24
HV vaatleja
|
18.01.2014 11:32:38
|
|
|
rex, XP-d jah vaja ei lähe,eriti veel nii uude masinasse. Ja formati teen ma alati USB otsas mitte installi käigus...
Aga olena alati mõelnud,et kas see kui enne uut installi ketast täielikult ei tühjenda - mõtlen ainult Quick Formatit tehes - või kui vormindan ketta ainult osaliselt st. et sellises järjekorras - esimese (süsteemiketta) format, opsüsteem peale ja siis alles teise(teiste) partitsiooni(de) format. Kas see hiljem arvuti tööle kuidagi halvasti ei mõju...?
...aga Win7 jõudsin eile peale lastud ja uuendusedki tehtud. Ja mis puutub antud kettasse,siis kahtlustan,et see ketas müüdi kohe peale ostmist ära seepärast,et ta ei ole just kõige vaiksem ketas - teeb töötamisel vaikset "kõrinat" mis igaühele ei pruugi meeldida...
|
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
18.01.2014 13:35:29
|
|
|
Mitte mingit vajadust pole eraldi kuskil mujal formattida. Low level format (see konkreetselt tootja utikaga nullidega üle kirjutamine) tee enne enda kasutatud ketta müümist (või löö ta parem üldse kirvega pooleks, et oleks 99% kindel, et su koduvideod youp0rn'i ei satuks), muul juhul on quick format piisavalt hea.
Ükskõik, mis seal pruugitud kettal varem on, kui midagi pole vaja säilitada, siis plaadilt boot > custom install > drive options > võtad sealt kõik maha > teed uue sobiva suurusega süsteemipartitsiooni (või jätad selleks soovi korral kogu mahu) > next > installing windows. Kui kogu mahtu ei kasutanud, vormindad ülejäänud osa juba win all disk managemendiga.
Hitachi pole vaikusega tõesti hiilanud. Samas performance'i poolest üle keskmise. Oleneb muidugi mudelist. 5K või 7K RPM?
Ise panin oma läpakasse (hetkel X60s) juba mõni aeg tagasi SSD ja olenemata sellest, et see hetkel vaid 64GB on, ei kavatse sisemise HDD peale küll enam kunagi tagasi minna. Pidevalt mitte vajaolev mahukas kraam võib vabalt välise boxiga läpakakotis olla.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
sigma24
HV vaatleja
|
21.01.2014 18:23:29
|
|
|
rex, No kui nii on lood,siis olen küll puhtalt formattimiste peale meeletu aja raisanud. Lihtsalt olen tahtnud olla 99% kindel,et minu käest arvuti ostnud inimene korralikult toimiva masina saaks
Aga nagu eespool juba mainisin,siis minu teadmised selles valdkonnas on suhteliselt piiratud,kuna konkreetselt selle alaga ei tegele ja vajadusel küsin nõu targematelt.
Tänan vastamast!
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|