Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  Algaja Linuxi kasutaja probleemid märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 13.11.2013 11:16:03 vasta tsitaadiga

ot:
Minumeelest on teenimatult vähe tähelepanu igal pool saanud aptitude nimeline terminalis jooksev apt'i front-end. Mugavam, kui otse apt-iga jahmerdada, aga samas robustsem ja efektiivsem kui kõik graafilised lahendused.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 13.11.2013 12:15:58 vasta tsitaadiga

Sarnaseid mugavus-bug'e on Windows 8-s terve nimekirja jagu näiteks ja pole ka Windows 7 neist prii. Ju Windows on siis ka üks suur bug. icon_lol.gif

Pealegi see konkreetne viga - viga ühe desktopi jaoks disainitud programmi käivitamisel talle võõra desktopi keskkonnas, on nüüd üks tüütu viga küll, aga kas näiteks Windows 95 jaoks disainitud programmide käivitamisega Windows 7-s ei olegi probleeme? icon_wink.gif (rääkimata sellest, et suurt osa Windowsi programme saab Linuxis käima tõmmata, aga proovi sa teha vastupidist...)

tagasi üles
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 13.11.2013 16:42:12 vasta tsitaadiga

Märt. kirjutas:
Krizto kirjutas:
Ubuntu ise on yks suur bug

Palun põhjenda. Lahmida oskab lga loll.

Ma lisan hoopis ise, Ubuntul endal polegi nagu viga midagi aga see pakimajandus on minu arvates küll paras ikaldus, eriti vähemkogenud kasutajale. Jube kerge on kogu pakimajandus tuksi keerata (piisab kasvõi ühest valesti seadistatud repost vms.) Lisaprobleemiks on veel see, et paljud väiksemad tegijad ei viitsi üldse pakke kokku panna distrodele ja peab ise leiutama lähtekoodist neid. (Ei ole alati asi nii lihtne nagu kõik väidavad: ./configure, make, make install)
Ise kolisin üldse Archi peale ja üks suurimaid põhjuseid, miks seda tegin, oligi pakimajandus. Archi all on ka loomulikult võimalik asju tuksi keerata valede repode jms. juraga aga tänu korralikule up-to-date softivalikule ametlikes repodes + AUR ei ole ma veel pidanud ühtegi lisa repot lisama ega ka softi käsitsi sourcedest kokku panema. (Isegi Eesti ID kaardi majandus on AUR-s olemas, mingi auto install scripti muutmise asemel (mitte-LTS ubuntuline) piisab ainult ühe käsu toksimisest terminali ja peotäiest Y/N sisestamisest.)

Kes kardab käsurealt OS installida siis on ka olemas Archi baasil täiesti "normaalsed" distrod näit. Manjaro

Kokkuvõtteks võiks veel lisada, et Arch pole ka siiski see "ulme" päästerõngas, tal on ka omad probleemid. Linuxi puhul ongi suurimaks eeliseks ja halvimaks küljeks selle mitmekesisus, iga dev tekitab mingit oma asja ja kokkuvõttes ongi kogu maailm täis erinevaid distrosi, töölaudu, programme jne. igal ühel oma head ja vead. Kahjuks halb asi selle juures on see, et enamus ajast ei olegi võimalik neid kõiki häid asju kokku viia ja pead ikka kompromisse tegema. (Windowsit ma paremaks ei pea, seal on sul 0 valikuvõimalust, Linuxi all on vähemalt lootus)

viimati muutis woox2k 13.11.2013 16:42:43, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.11.2013 16:43:40 vasta tsitaadiga

Lubuntu software manageril täpselt sama viga. Linnukesi sinna sourcede ette lisada ei saa ja seega ka miskit installida sealt kaudu ei õnnestu.
Käsurida käsureaks, aga praegusel ajal võiks vähemalt softi saada peale ajada ilma käsureal möllamata.

Miks ma üldse linuxiga möllama hakkasin, seisab läppari vanuse ja jõudluse taga. Lionuxis lihtsalt lippab asi tunduvalt kiiremini ja jahedamalt kui windowsi all.
Seal vaid üks ketta koormamine käis ning kohati tõmbas terve arvuti kooma. Mängida kh suurt peale CSi sellega nagunii enam ei kannata ning seegi linuxile olemas, seega pole pointi istuda seal win-i otsas.

woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 13.11.2013 16:50:33 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:
Käsurida käsureaks, aga praegusel ajal võiks vähemalt softi saada peale ajada ilma käsureal möllamata.

Ärge kartke käsurida, keegi ei ütlegi et pole võimalik ilma käsureata hakkama saada, lihtsalt õpetada või nagu praegusel hetkel probleemi põhjuseid otsida on palju lihtsam käsurealt. Kui asjad toimima saab siis võib vabalt tagasi pöörduda graafiliste liideste juurde. (Vähemalt Linuxis on see variant olemas, ei pea ainult sisutühjade veateadete pealt probleemi ennustama)
Hetkel soovitaks sul proovida siis kasvõi käsurealt Software Center käima tõmmata (lubuntu-software-center käsk kui ma ei eksi) ja kui see seal erroreid loobib, siis need siia kopeerida, saaks ehk millegi alusel leiutada probleemile lahendusi.

salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 13.11.2013 18:30:05 vasta tsitaadiga

Nonii, tõmbasins ealtkaudu käima
Spoiler Spoiler Spoiler

Warningut andnud faili sisu (warningurida punaselt - EDIT: krt color ei tööta sedasi. colortagide vahel need testid annavad warningu)
Spoiler Spoiler Spoiler

EDIT: tundub et sources.list failis on asi.

Kui üritan linnukest sinna ette panna annab
tsitaat:
WARNING:root:could not open file '/etc/apt/sources.list'

Kausta minnes siis on tühi, kui panen et näidaku varjatud faile, on endiselt tühi. Samas kui näiteks gedit lahti teen ning open file ja kausta brausin, siis on kaust faile täis, ka sources.list olemas icon_neutral.gif

EDIT: Chmod 755 tegin antud kaustale, hakkas kõik tööle. 755 ok jätta või miski muu panna?

mihkelv
HV kasutaja

sõnum 13.11.2013 18:34:42 vasta tsitaadiga

Minu debiani masinas on sources.list fail selliste õigustega:

-rw-r--r-- 1 root root  339 mai    6  2013 sources.list
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 5
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Krizto
Kreisi kasutaja
Krizto

sõnum 14.11.2013 09:37:50 vasta tsitaadiga

Märt. olen loll kuna julgesin linuxi distro kohta midagi halba 6elda?
Mingi aeg tagasi kasutasin m6lemat, nii Ubuntut kui Xubuntut. Kenad n2evad v2lja küll, aga m6lemal oli yks viga (erinevad versioonid), loobivad erroreid. Teiste distrodega sellist probleemi pole olnud, ainult Ubuntulistega.
Windowsi k6rval kasutan Debiani (sid) mis pole mul siiani probleeme valmistanud.
Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 54
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 14.11.2013 09:59:14 vasta tsitaadiga

Krizto kirjutas:
Märt. olen loll kuna julgesin linuxi distro kohta midagi halba 6elda?
Ei, sest sa ei põhjendanud oma ütlust millegagi, ka "loobib erroreid" on väga umbmäärane ütlus. Mis asi neid erroreid loobib ja mille kohta? Kas tõepoolest lahendust sellele ei leidunud (sest suuremale osale puhtalt paigaldatud suvalisel *buntul esinevatele probleemidele leidub pea alati mingisugune lahendus).

Debiani kohta ma ka midagi halba ei ütle - on juba üle kümne aasta serveris tiksunud, aga probleeme tuleb ette ka seal. Ubuntu distrod kasutavad tarkvara uuemaid, vähem testitud versioone, Debianis on kõik väga pikalt testitud ja loomulikult palju stabiilsem kui Ubuntu mistahes versioonis, aga mõne uuema rauatüki käimasaamine võib olla keerulisem, sest kernel ja teegid on võrdlemisi vanad ja kui vajad mingil tarkvaral selle uuemal versioonil olemas olevat ja Debiani versioonil puuduvat funktsionaalsust, siis selle uuema versiooni käimasaamine Debiani peal võib olla keerulisem kui Ubuntul (kompileerimine ebaõnnestub, kuna nõutakse uuemaid teeke jne). Plusse ja miinuseid on teisigi, pole halba ilma heata ja vastupidi. Serveris eelistaksin Debiani, kui see vähegi võimalik, desktopis Kubuntut.

tagasi üles
Krizto
Kreisi kasutaja
Krizto

sõnum 14.11.2013 10:04:25 vasta tsitaadiga

Mingid application crashid: Rhythmbox ja veel millegi muu kohta. Programmid t66tasid ilusti, lihtsalt viskas crashi erroreid. Ja muidugi error ise midagi t2psemalt ei ytle.
Debian sid (unstable) on midagi muud kui stable. Ubuntu baseerub unstable-l, LTS testing-ul.
Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 54
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 14.11.2013 10:17:01 vasta tsitaadiga

S.t. Krizto, enne kui julged midagi ükskõik kus teemas linuxi kohta negatiivset öelda kirjuta valmis terve romaan koos ohtra pildimaterjaliga icon_cool.gif Siis on ekstra lihtne sulle selgeks teha kui loll sa ikka oled ja alatiseks jääd. icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif Ainult win kohta võid taolisi märkusi teha ja sulle kiidetakse kinnisilmi takka, pimedad fanaatikud on juba kord sellised icon_cool.gif
Tegelikuses, kui igatsed võimalikult probleemivabat elu, siis osta iRaud (kuna see on kitsa spetsifikatsiooniga ja seetõttu kokkusobimatuse probleeme naljalt ei esine ja vajalikud draiverid on vast ikka kõik olemas) ja pane sellele meelepärane tarkvara peale (win või linux pole seal enam vahet) ja tõenäosuses vigu näha on minimaalne.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Skorzeny
HV kasutaja

sõnum 14.11.2013 10:48:26 vasta tsitaadiga

Mnator kirjutas:
S.t. Krizto, enne kui julged midagi ükskõik kus teemas linuxi kohta negatiivset öelda kirjuta valmis terve romaan koos ohtra pildimaterjaliga icon_cool.gif Siis on ekstra lihtne sulle selgeks teha kui loll sa ikka oled ja alatiseks jääd. icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif Ainult win kohta võid taolisi märkusi teha ja sulle kiidetakse kinnisilmi takka, pimedad fanaatikud on juba kord sellised icon_cool.gif
Tegelikuses, kui igatsed võimalikult probleemivabat elu, siis osta iRaud (kuna see on kitsa spetsifikatsiooniga ja seetõttu kokkusobimatuse probleeme naljalt ei esine ja vajalikud draiverid on vast ikka kõik olemas) ja pane sellele meelepärane tarkvara peale (win või linux pole seal enam vahet) ja tõenäosuses vigu näha on minimaalne.

Kas sina pole kuulnudki, et mida kategoorilisem on väide, seda parem peab olema argumentatsioon?
Seega eeldab väide ubuntu on üks suur bug tõesti ubuntu-teemalise raamatu kirjutamist.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 0
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 14.11.2013 11:14:40 vasta tsitaadiga

Tehke siis seda icon_wink.gif See kujuneks kindlasti bestselleriks icon_wink.gif icon_wink.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
marqs
HV veteran
marqs

sõnum 14.11.2013 13:33:50 vasta tsitaadiga

No kurja, ei pea igas võimalikus kohas trolle söötma.
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 22.11.2013 16:28:42 vasta tsitaadiga

CentOS 6.4
ei õnnestu sshd automaatne start masina käivitamisel.

chkconfig seadistus on rebooti järel ära nullitud algseisu. miks?
-e- korras. tahtis veebiliidese kaudu ssh teenuse konfimist
Kommentaarid: 338 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 290
tagasi üles
mõngel
HV vaatleja

sõnum 27.11.2013 00:26:50 vasta tsitaadiga

Tere,
Estobuntu 12.08 64bit
1- Peale iga restarti on ekraani heledus jälle maksimumis. "Süsteemi sätted -> Heledus ja lukustamine" alt (või klaviatuuri nuppudest) paika pandud ekraani heleduse "unustab" peale käivitamist ära. Kuskohast see ekraani heledus niimoodi paika panna, et ta selliseks ka jääks ??

2- Nett on mul läbi Elisa Mint pulga. Iga kord peale arvuti uinakut või taaskäivitamist tuleb mul network manager-is teha linnuke "mobiiliühendus lubatud" ette. Ühenduse andmete all on automaatne ühendamine ja peale linnukese tegemist ühendab ennast ilusti netti ära. Kuidas oleks võimalik vaikimisi selle ühenduse lubamine kogu aeg ??

3- Kasutusel on Unity, vasakul käivituspaneelil saab osade ikoonide järjestust muuta. Osasid ei saa - kui proovida neid ülespoole viia, siis hakkab tervet seda riba "ülesse kokku suruma" ja pärast hüppab ikoon omale kohale tagasi. Seda "kaarega lohistamist"olen proovinud. Mismoodi oleks võimalik kõikide ikoonide järjestust käivituspaneelil ümber paigutada ??

heikis
HV Guru

sõnum 18.12.2013 17:10:42 vasta tsitaadiga

probleem ühe pisikese scriptiga, mida olen üritanud kahel moel tööle saada.

#!/bin/bash
user=lammas
pass=sammal
serverid="server.txt"

queries () {
sshpass -p $pass ssh -t -o StrictHostKeyChecking=no -l $user $1 << EOF >> temp.txt
  sh hostname
EOF
}

while read line ; do
queries $line
done < $serverid

saan veaks: asd.sh: 17: asd.sh: Syntax error: end of file unexpected (expecting "}")

teistmoodi, sama eesmärgiga skript:
#!/bin/bash
user=lammas
pass=sammal
serverid="server.txt"

while read line ; do
sshpass -p $pass ssh -t -o StrictHostKeyChecking=no -l $user $line << EOF > temp.txt
  sh hostname
EOF
done < $serverid

saan veaks: qwee.sh: 13: qwee.sh: Syntax error: end of file unexpected (expecting "done")

EOF annab kirvega enne kui funktsioon või while jõuab lõpuni joosta. samas here document oleks vaja funktsioonis/while sees kasutada.

here document
http://en.wikipedia.org/wiki/Here_document#Unix-Shells

kellel on ideid?

-edit-
lahendatud. lõpetav EOF tahtis eelneva tühiku eemaldamist.
Kommentaarid: 338 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 290
tagasi üles
looder123
HV kasutaja
looder123

sõnum 22.12.2013 16:56:28 vasta tsitaadiga

Kas linuxile on olemas Autoroute sarnast tarkvara, millega saaks teekonda planeerida jne. Tähtis on just, et kaart oleks arvutis olemas ja et ei ole vaja internetiühendust.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
aht0
HV veteran

sõnum 22.12.2013 21:29:33 vasta tsitaadiga

suht nutune
gpsdrive ja Navit ehk aitavad mingil määral
Kommentaarid: 82 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 71
tagasi üles
looder123
HV kasutaja
looder123

sõnum 22.12.2013 21:49:36 vasta tsitaadiga

Krdi jama.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 23.12.2013 12:12:49 vasta tsitaadiga

Telefoni peal offline kaartidega kasutamiseks olen kasutanud OsmAnd nimelist vidinat. Huvipärast guugeldasin, kas sellest mingit linux desktopil toimivat varianti on - google juhatas siia, äkki leiad miskit - http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Software/Desktop
tagasi üles
brixxx
Lõuapoolik
Lõuapoolik
brixxx

sõnum 28.03.2014 12:02:13 vasta tsitaadiga

Ma olen nüüd põhi op.süsteemina nädal aega Linux Mint 16 kasutanud, olin enne ka Linuxiga kokku puutunud. Käsurida ei karda, aga mõned tegevused on küll suht pointlessid, graafilisedisainina saaks kiiremini. Nt. kaustade failide kopeerimine teise kausta. Minu jaoks Linux Mint 16 kasutamine niivõrd keeruline ei olnud. Oskasin Software Manageri kasutada. Kui oli vaja installida programmi, mida ei olnud Software Manageris, siis otsisin netist installimise juhendeid, esimene kord ei õnnestunud, siis kirjutasin siia foorumisse küsimuse, kuidas installida programme, mis ei ole Software Manageris, siis õpetati kõik puust ja punaselt ette, sain teada sudo käsu ning nüüd ei ole enam väga probleeme. Kuigi ma veel ei ole ID-kaardi tarkvara installimisega veel pihta hakanud, kuigi seda juhendit lugedes tundub suht keeruline. Minu jaoks on Linux Mint 16 kasutamine siiski suht sarnane Windows 7le, kuigi esialgu tekkis väike paanika programmide installimisega. Ma ükspäev disainisin enda töölauda ja tean, et Linuxis saab kõike disainitud. Laadisin alla teemasi, aga teised seaded ehk akende välimust sai nii vähe disainida, oleks oodanud, et oleks rohkem võimalusi olnud. Kas keegi võiks soovitada, mis võimalusi on veel Linuxi töölaua disanimiseks? Kui tahan teatud programmi disaini muuta, kas ma pean siis koodi kallale minema?
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 28.03.2014 15:36:30 vasta tsitaadiga

Mis mõttes see failide kopeerimine Windowsist erineb? Muidugi, kui Windowsis UAC välja lülitad ja kogu aeg adminina sees istud, siis on seal lihtsam, aga nii ei ole see ju tegelikult mõeldud. MS sai ka lõpuks aru, kui vale ja ebaturvaline see on.
Kui Windowsis tahad mingeid süsteemifaile kopeerida või liigutada, siis on vahel asi hoopis keerulisem kui Linuxis - mõnda asja ei saagi Windowsi enda vahenditega Windowsis liigutada, peab asja offline või läbi Linuxi ajama.

Linuxis süsteemifailide kopeerimiseks peab file manager olema käivitatud root õigustes, nagu ta windowsis peab olema käivitatud admin õigustes - ja siis võid teha sisuliselt ükskõik mida, sh süsteemi kasutuskõlbmatuks muuta.
Selleks käivitad file manageri kas terminalist läbi sudo või, olenevalt desktopist, gksudo (gnome-põhine) või kdesudo (kde-põhine) kaudu. Esimesel juhul küsitakse sinult parooli terminalis ja terminal jääb programmi töö ajaks avatuks (ja näitab sulle veateateid ja hoiatusi), teisel juhul avatakse graafiline aken, kuhu parooli pead sisestama ja programmi käivitumisel see parooliaken sulgub.
Kõige raskem võib algaja jaoks olla kindlaks teha ja meeles pidada, mis tema file manageri nimi on. Ma tean, et mul endal oli sellega esialgu raskusi. KDE-s on see küll tänapäeval väga lihtne - Dolphin file manageri failinimi on dolphin ja kõik - sudo dolphin
Gnomes oli vaikimisi manager vist Nautilus - ehk siis sudo nautilus
Kahjuks ma ei tea, mis sul seal Mintis file manageriks on.

Ja nagu ikka - mõttetult ei ole tarvis root õigustes süsteemis sobrada, ainult äärmise vajaduse korral, kui muidu ei saa.

ID-kaardi paigaldus käib ubuntulistel täiesti automaatselt, kui distro ja versioon on installer.id.ee nimekirjas toetatud distrote listis (st repositooriumis olemas). Sel juhul tuleb vaid paigaldusskript alla laadida ja käivitada. Praeguseks on ka 13.10 saucy selles nimekirjas (võib ka siit vaadata: https://installer.id.ee/media/ubuntu/dists/ ) ja mõned eelmised ka, nii et sinu minti peaks ID-kaardi tarkvara paigalduma nii nagu siin kirjeldatud: http://www.id.ee/index.php?id=34225

Mis puutub töölaua disainimisse, siis muidugi on võimalik ise töölaua teemasid teha - olemasolevad ja allalaaditavad teemad on ju ka enamasti vabatahtlike tehtud. Enamusel inimestest ei ole aga selleks aega ega viitsimist, lihtsam on valida juba valmisolevate hulgast (ja neid on rohkem kui läbi vaadata jõuad).
Kuidas töölaua teemasid teha või kohandada, oleneb küllap mingil määral kasutatavast desktopist - on see KDE, Gnome, Unity, Cinnamon vm. Juhendid peaksid olema vabalt saadaval, ole mees ja otsi veebist - näiteks KDE puhul saab mingi alguse teha siin: http://techbase.kde.org/Development/Tutorials/Plasma/Theme
Eeskujuks tasub muidugi võtta mõni juba olemasolev teema ja seda tasapisi oma äranägemise järgi modifitseerima hakata.
Nagu lehel on öeldud, mingit koodi kirjutada oskama ei pea, tuleb osata kasutada tavalist graafika töötlemise tarkvara.

Kui sa aga tahad, nagu sa ütled, otseselt mingi programmi välimust muuta, st näiteks seal mingit teksti või menüüsid ringi paigutada vms, siis loomulikult oleneb see juba sellest tarkvarast, mida sa modifitseerida tahad - see ei käi enam desktopi juurde.

tagasi üles
brixxx
Lõuapoolik
Lõuapoolik
brixxx

sõnum 28.03.2014 16:07:27 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
Kui sa aga tahad, nagu sa ütled, otseselt mingi programmi välimust muuta, st näiteks seal mingit teksti või menüüsid ringi paigutada vms, siis loomulikult oleneb see juba sellest tarkvarast, mida sa modifitseerida tahad - see ei käi enam desktopi juurde.

Ma tahaks skype modifitseerida, ei meeldi, et skype menüü on ühes aknas ning siis tuleb eraldi aken, kus on suhtlus. Ei meeldi eriti programmid, kus iga eraldi tegevuseks avatakse uus aken.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 28.03.2014 16:16:32 vasta tsitaadiga

Skype on Skype, see on Microsofti omanduses ja kood sama suletud kui Windowsi ja Office'i oma, tema akende ja kasutajaliidese disainiga tegeleb Skype arendusmeeskond ja ka see kood on sama suletud kui programmi pool icon_smile.gif
Et sa seda Linuxis kasutad, ei tee teda karvavõrdki avatumaks.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  Algaja Linuxi kasutaja probleemid mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.