Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 196, 197, 198 ... 919, 920, 921  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Sneg
HV vaatleja
Sneg

sõnum 22.12.2013 21:09:31 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Tere!
On kellelgi probleeme internetiga kui surfida venemaa pole? Selline asi,et tana umbes kell 16.00 algasid probleemid uhendusega online arvutimangus (Lineage 2 Russian Official Servers). Koik hakkas pidurdama. Kui teha tracert nende serveri poole, tuleb selline pilt

Дата и время: 22/12/2013 20:29

traceroute 80.235.91.160

HOST: speedtest-1-ti Loss% Snt Last Avg Best Wrst StDev
1. sw-1-ti-vl-503.msk.inn.ru 0.0% 10 0.5 0.6 0.4 0.7 0.1
2. r-1-m9-ae-1.msk.inn.ru 0.0% 10 0.4 4.7 0.4 42.7 13.4
3. mow-b4-link.telia.net 0.0% 10 0.5 1.1 0.5 3.4 1.0
4. mow-b3-link.telia.net 0.0% 10 2.3 3.7 0.9 26.7 8.1
5. sap-b3-link.telia.net 0.0% 10 12.0 12.3 12.0 13.5 0.5
6. hls-b1-link.telia.net 70.0% 10 118.9 121.3 118.9 124.6 3.0
7. tln-b3-link.telia.net 50.0% 10 145.7 129.2 124.9 145.7 9.3
8. elion-ic-302547-tln-b3.c.telia.net 0.0% 10 19.4 24.5 19.3 69.6 15.8
9. noe-bb1-xe-7-1-5-0.ee.estpak.ee 80.0% 10 116.5 116.5 116.5 116.5 0.1
10. ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
11. 160.91.235.80.dyn.estpak.ee 60.0% 10 117.6 117.4 116.9 117.8 0.4

Trace complete.

Mõnikord üllatub see Loss dyn.estpak´is 90%. Sõber Elionist tegi sama tracert,aga elion vpn kaudu, kõik Loss´id 0%,aga kui lülitada välja vpn,siis sama asi nagu minul.
Kuhu võib Elionile kirjutada,et nad võib olla vahetaksid mulle need Loss teed teistele.

ohhh......
Nii kaua kirjutasin posti,et juba probleem sai parandanud ise. Või sõber elionilt tegi midagi. Helistan, küsin.
Enam probleeme ei ole.

LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 22.12.2013 22:03:45 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Seega ma näen ja kuulen ja loen siin rahva emotsioone mis on puhtalt endale ette kujutatud versioon eesti internetimajandusest. KUI see äritegevus oleks siin Eestis nii soodne ja KASUMLIK, siis oleks terved külad teenusepakkujaid täis. Loomulikult on kulukas ja ainus kes maapiirkonnas viitsib mingi 200 kliendi pärast jaama ehitada ja võrku korrastada on Elion.
Konkurent saab tegutseda samadel võimalustel nagu Elion. ELASA puutub kokku ka endise televõrgu ehk tele2 optikaga, teenust saab tellida ka neilt, nii on ilmselt ka Starman teinud ja paar kolm asumit (vähemalt Raplamaal) tervenisti uue võrguga valmis ehitanud, seega ei ole midagi võimatut.
Sõimake, karjuge kuid rääkige seda mida te teate, mitte seda mida te endale ette kujutate.

Seega järjekordselt sinu jutt, et "paigaldage ise optiline kaabel", on samuti pullikaka, kuna kaabel võib ju olla, aga kui seda pole kuhugi ühendada, siis ei tule sealt kaablist bittigi. Kui muidugi seda enne netist täis ei laeta mobiilse neti abil. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
indrpo
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.12.2013 23:11:12 vasta tsitaadiga

LiivaneLord kirjutas:
indrekp kirjutas:
Seega ma näen ja kuulen ja loen siin rahva emotsioone mis on puhtalt endale ette kujutatud versioon eesti internetimajandusest. KUI see äritegevus oleks siin Eestis nii soodne ja KASUMLIK, siis oleks terved külad teenusepakkujaid täis. Loomulikult on kulukas ja ainus kes maapiirkonnas viitsib mingi 200 kliendi pärast jaama ehitada ja võrku korrastada on Elion.
Konkurent saab tegutseda samadel võimalustel nagu Elion. ELASA puutub kokku ka endise televõrgu ehk tele2 optikaga, teenust saab tellida ka neilt, nii on ilmselt ka Starman teinud ja paar kolm asumit (vähemalt Raplamaal) tervenisti uue võrguga valmis ehitanud, seega ei ole midagi võimatut.
Sõimake, karjuge kuid rääkige seda mida te teate, mitte seda mida te endale ette kujutate.

Seega järjekordselt sinu jutt, et "paigaldage ise optiline kaabel", on samuti pullikaka, kuna kaabel võib ju olla, aga kui seda pole kuhugi ühendada, siis ei tule sealt kaablist bittigi. Kui muidugi seda enne netist täis ei laeta mobiilse neti abil. icon_rolleyes.gif

Kogu see foorum on "pullikaka" ja ma ainult "pullikakat" räägingi. Las olla.
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 22.12.2013 23:20:25 vasta tsitaadiga

kaspar737 kirjutas:
bladerunner kirjutas:
kaspar737 kirjutas:
pots4t4j4 kirjutas:
palju teistel 100/20 ühenduse kasutajatel torrent max kiiruseks annab ? Endal max 11.3MB/s ja ei tilkagi rohkem, nad võiks pigem download kiirust juurde lisada 10GB jubinaid peab 20 minti ootama yawn.gif

Oh õudust küll, mina ootan neid oma 5 Mbit/s DSLi otsas 5.5 tundi, niiet võib ka halvemini minna icon_smile.gif
... ja mul 1Mbit WiMax otsas tuleb 4.xxGB oodada ca 12-13h lausa. Kui tahan et teised kodus ka netti saaksid, siis 24h.
Diablo 3 välja tuli, siis mõnel oli mäng juba lõppfaasis kui mina alles tirimisega poole peal. icon_lol.gif

Aga 08.01 on tehnik tulemas, saab lõpuks optika ühendatud.
Liitumistasu on ~400€, ehk siis laias laastus samapalju kui tulevane 1 aasta kuumaksete summa neti ja nuti eest.

Kas see 400 eurot on kõik kokku, ehk siis kaevamiste, optika enda ja ühendamise hind?
Pmst küll. Aga ühendus ehitati valmis 20 krundi piirini + 14 majapidamist veel kõrvaltänavas + võimalus edasiliikumiseks 2 suunas.
Ehk kogu seda ehitamist tuleb vaadelda tervikuna.
Usun, et tegelik hind tuli selline, et liitumistasud + 5a kuumaksed peaksid investeeringu ära tasuma.
Sest ega kõik kellel optika aia taga, siis kohe liituma ei torma(nud).

kaspar737
Kreisi kasutaja

sõnum 22.12.2013 23:28:06 vasta tsitaadiga

bladerunner kirjutas:
kaspar737 kirjutas:
bladerunner kirjutas:
kaspar737 kirjutas:
pots4t4j4 kirjutas:
palju teistel 100/20 ühenduse kasutajatel torrent max kiiruseks annab ? Endal max 11.3MB/s ja ei tilkagi rohkem, nad võiks pigem download kiirust juurde lisada 10GB jubinaid peab 20 minti ootama yawn.gif

Oh õudust küll, mina ootan neid oma 5 Mbit/s DSLi otsas 5.5 tundi, niiet võib ka halvemini minna icon_smile.gif
... ja mul 1Mbit WiMax otsas tuleb 4.xxGB oodada ca 12-13h lausa. Kui tahan et teised kodus ka netti saaksid, siis 24h.
Diablo 3 välja tuli, siis mõnel oli mäng juba lõppfaasis kui mina alles tirimisega poole peal. icon_lol.gif

Aga 08.01 on tehnik tulemas, saab lõpuks optika ühendatud.
Liitumistasu on ~400€, ehk siis laias laastus samapalju kui tulevane 1 aasta kuumaksete summa neti ja nuti eest.

Kas see 400 eurot on kõik kokku, ehk siis kaevamiste, optika enda ja ühendamise hind?
Pmst küll. Aga ühendus ehitati valmis 20 krundi piirini + 14 majapidamist veel kõrvaltänavas + võimalus edasiliikumiseks 2 suunas.
Ehk kogu seda ehitamist tuleb vaadelda tervikuna.
Usun, et tegelik hind tuli selline, et liitumistasud + 5a kuumaksed peaksid investeeringu ära tasuma.
Sest ega kõik kellel optika aia taga, siis kohe liituma ei torma(nud).

Kuskohas sa elad täpsemalt? Kas Elion ise tundis huvi ehitamise vastu või käis keegi naabrite uksed läbi ja küsis et kas soovite kiiremat netti?
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 49
tagasi üles
netmaster
HV kasutaja
netmaster

sõnum 23.12.2013 02:09:50 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Spoiler Spoiler Spoiler

Ilmselgelt on sul asjadest äärmiselt piiratud arusaam. Tõenäoliselt ei ole sa kunagi ärikliendina Elion'i erilahendusi kasutanud, ega kellelegi konkurentsi pakkunud. Mina olen maksnud viimased 15 aastat Elionile ja tema eelkäiatele umbes 60000 eurot aastas. Olen maakonnas (ilmselt) Elioni suurim klient ja usu mind, ma tean, kuidas internetimajandus käib, mitte ei pea midagi "huupi pakkuma" või endale "ette kujutama", nagu sina.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 23.12.2013 10:43:57 vasta tsitaadiga

kaspar737 kirjutas:
Spoiler Spoiler Spoiler

Kuskohas sa elad täpsemalt? Kas Elion ise tundis huvi ehitamise vastu või käis keegi naabrite uksed läbi ja küsis et kas soovite kiiremat netti?
Ikka elanike enda huvi oli see, siin kõik uuselamud ümberringi. Asjale andis hoogu ka see, et kõrvaltänavasse, nii 400-500m eemal ehitati aasta tagasi (väidetavatele) vene rikkuritele mõned uued majad ning need lasksid omale ca 1km kauguselt optika tuua mis möödub ka meie tänavaotsast. Eks Elion lasi siis projekteerida nii, et ühendus laiendatav oleks. Projekt tehti juba 3a tagasi.
Ehk veidi õnne oli ka selle ühenduse saamisega.

EDIT:
http://forte.delfi.ee/news/digi/saa-tuttavaks-uus-parem-ruuter-elioni-interneti-kasutamiseks.d?id=67489816
(allikas: http://www.kahvel.ee/28393/elion-toob-jaanuaris-turule-uue-ruuteri-inteno-dg301/ )

weasel
HV Guru
weasel

sõnum 27.12.2013 16:35:55 vasta tsitaadiga

Kas ma selle valge Thomsoni ruuteri wan pordi abil saan juba majas levivat netti edasi jagada? Nt tõmban juhtme sellest tg789n vms ruuterist sinna valge thomsoni wan porti ja jagan wifiks edasi?
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 27.12.2013 17:01:43 vasta tsitaadiga

weasel kirjutas:
Kas ma selle valge Thomsoni ruuteri wan pordi abil saan juba majas levivat netti edasi jagada? Nt tõmban juhtme sellest tg789n vms ruuterist sinna valge thomsoni wan porti ja jagan wifiks edasi?
Topelt-NAT on paha.
"valges thomsonis" keera DHCP kinni ja neti ühendad lan porti. Thompsoni LAN ip tuleb ka soovituslikult ära muuta.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
weasel
HV Guru
weasel

sõnum 27.12.2013 17:20:16 vasta tsitaadiga

siinus kirjutas:
weasel kirjutas:
Topelt-NAT on paha.
"valges thomsonis" keera DHCP kinni ja neti ühendad lan porti. Thompsoni LAN ip tuleb ka soovituslikult ära muuta.

1. Kuidas ma täpselt teen dhcp kinni keeramise teen? Kui ma wani ühendasin, siis ma ei saanud enam 789-le ligi. Võtsin tagant valge ja siis sain.
2. Mul oleks kõiki nelja porti vaja tegelikult erinevatele seadmetele.

See "valge" võiks töötada ni switch mode's ainult (ja teha wifit sealhulgas).

Kas see kui ma ta "bridge"-ks teen, on õige: http://www.youtube.com/watch?v=Vs6x9FW7Rqw

siinus
HV Guru
siinus

sõnum 27.12.2013 17:23:50 vasta tsitaadiga

weasel kirjutas:
1. Kuidas ma täpselt teen dhcp kinni keeramise teen? Kui ma wani ühendasin, siis ma ei saanud enam 789-le ligi. Võtsin tagant valge ja siis sain.

telnetis
:dhcp server config state disabled
:saveall

weasel kirjutas:
2. Mul oleks kõiki nelja porti vaja tegelikult erinevatele seadmetele.

jään vastuse võlgu. Selleks peab wan pordi ümber seadistama. Eks spetsialistid aitavad.

weasel kirjutas:
See "valge" võiks töötada ni switch mode's ainult (ja teha wifit sealhulgas).

See on point, kuhu ma sind suunata üritan.

weasel kirjutas:
Kas see kui ma ta "bridge"-ks teen, on õige: http://www.youtube.com/watch?v=Vs6x9FW7Rqw

Bridge'imine teeb sellest ruuterist lihtsa modemi, mis aga pole see, mida saavutada soovid.

tagasi üles
p2ep
HV veteran

sõnum 27.12.2013 17:31:52 vasta tsitaadiga

siinus kirjutas:
Selleks peab wan pordi ümber seadistama. Eks spetsialistid aitavad.

TG789-l käib WAN LAN-iks nii:
eth bridge vlan ifadd name=default intf=ethWan untagged=enabled
eth bridge vlan ifdelete name=vlanKmInet intf=ethWan
eth bridge vlan ifdelete name=vlanIptv intf=ethWan
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 28
tagasi üles
Muhekas
HV Guru
Muhekas

sõnum 27.12.2013 20:28:02 vasta tsitaadiga

Täiesti marru ajab see, et Elion surub peale oma teenuseid. Pean siis siinkohal silmas uut nuti tv-d. Lisakanaleid ega midagi muud ennem tellida ei lase kui oled teinud paketivahetuse. Krt ma olen rahul oma senise puldi ja praeguse valikuga. Miks te rsk surute mulle peale muid asju???? icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif
indrpo
HV Guru

sõnum 27.12.2013 20:31:55 vasta tsitaadiga

El-Fuego kirjutas:
Täiesti marru ajab see, et Elion surub peale oma teenuseid. Pean siis siinkohal silmas uut nuti tv-d. Lisakanaleid ega midagi muud ennem tellida ei lase kui oled teinud paketivahetuse. Krt ma olen rahul oma senise puldi ja praeguse valikuga. Miks te rsk surute mulle peale muid asju???? icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif

1. kas Elion tahab lisakanaleid sulle peale määrida või sina tahad neid juurde tellida?
2. vana nutitv kliendid saavad oma vanu teenuseid muuta uuesti alates 22.jan.2014
https://www.elion.ee/infoportaal/uudised/25926/22+jaanuarist+2014+muutuvad+ekodu+tootetingimused+ja+hinnakiri+

OT: mis see üldse interneti teemasse puutub, selleks on TV teema ja Elioni üldteema.
tagasi üles
riffman
HV kasutaja
riffman

sõnum 27.12.2013 21:02:29 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
El-Fuego kirjutas:

1. kas Elion tahab lisakanaleid sulle peale määrida või sina tahad neid juurde tellida?

ot:
Point oli siiski uue eKodu pähe määrimises, mitte lisakanalite pähe määrimises ega nende tellimises.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
Muhekas
HV Guru
Muhekas

sõnum 27.12.2013 22:35:01 vasta tsitaadiga

riffman kirjutas:
indrekp kirjutas:
El-Fuego kirjutas:

ot:
Point oli siiski uue eKodu pähe määrimises, mitte lisakanalite pähe määrimises ega nende tellimises.

Jah suure vihaga unustasin t2psustamata, et ei saa lisakanaleid tellida kuna ei oma uut ekodu? Hetkel kaalun viasati kasutusse võtmist.

weasel
HV Guru
weasel

sõnum 27.12.2013 22:56:35 vasta tsitaadiga

p2ep kirjutas:
siinus kirjutas:
Selleks peab wan pordi ümber seadistama. Eks spetsialistid aitavad.

TG789-l käib WAN LAN-iks nii:
eth bridge vlan ifadd name=default intf=ethWan untagged=enabled
eth bridge vlan ifdelete name=vlanKmInet intf=ethWan
eth bridge vlan ifdelete name=vlanIptv intf=ethWan

Kas ma ühendan selleks 585e otse arvuti külge? Või kuidas ma talle ligi pääsen, sest ta tahab 1.254 aadressi endale kohe ja see on juba 789 oma.

Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 27.12.2013 23:11:30 vasta tsitaadiga

El-Fuego kirjutas:
riffman kirjutas:
indrekp kirjutas:
El-Fuego kirjutas:

ot:

Jah suure vihaga unustasin t2psustamata, et ei saa lisakanaleid tellida kuna ei oma uut ekodu? Hetkel kaalun viasati kasutusse võtmist.

Vihma käest räästa alla. Elionist saad vajadusel kergesti lahti, aga Viasat koorib enne seitse nahka thumbs_down.gif
Kommentaarid: 730 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 551
tagasi üles
Muhekas
HV Guru
Muhekas

sõnum 28.12.2013 00:17:26 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
El-Fuego kirjutas:

2. vana nutitv kliendid saavad oma vanu teenuseid muuta uuesti alates 22.jan.2014
https://www.elion.ee/infoportaal/uudised/25926/22+jaanuarist+2014+muutuvad+ekodu+tootetingimused+ja+hinnakiri+

OT: mis see üldse interneti teemasse puutub, selleks on TV teema ja Elioni üldteema.

Kuna tv ja internet kuuluvad ekodu alla siis igati sobilik koht ma leian.
Tänan vastuse eest.

indrpo
HV Guru

sõnum 28.12.2013 11:26:18 vasta tsitaadiga

El-Fuego kirjutas:
indrekp kirjutas:
El-Fuego kirjutas:

Tänan vastuse eest.

Ei kuulu nad midagi, eKodu kasutajate hulgas on ka ainult interneti kasutajaid ja ainult nutitv kasutajaid.
Hetkel oleme siis teemas eKodu Internet.
Nutitv teema on siin:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=191182&postdays=0&postorder=asc&start=0
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 28.12.2013 11:34:34 vasta tsitaadiga

kusjuures kui on tellitud ainult internet, siis näitab teenuseks ekodu, kuigi pole mingit ekodu, ja ei taha kah ekodu. ennevanasti oli ilusti näha, mis toode, mis pakett jne.
indrpo
HV Guru

sõnum 28.12.2013 11:59:55 vasta tsitaadiga

RCC kirjutas:
kusjuures kui on tellitud ainult internet, siis näitab teenuseks ekodu, kuigi pole mingit ekodu, ja ei taha kah ekodu. ennevanasti oli ilusti näha, mis toode, mis pakett jne.

toode: eKodu (sisaldab erinevaid teenuseid vastavalt soovitud tellimusele)
teenus: Internet (kiirus)
teenus: nutiTV (eesti/vene põhipakett) lisateenused: lastepakett, lisakanalitepakett, noppekanalid, salvestusteenus jms.
teenus: lauatelefon (telefonipakett) lisateenused: minutipakett, automaatvastaja jms.
teenus: kodujuhtimine jms.
....

nii see kirjas on...
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 28.12.2013 13:10:59 vasta tsitaadiga

tea , teenuste loetelus iseteeninduses oli aint ekodu ja ei miskit muud. arvepeal oli vist ka eraldi välja toodud. keeruliseks on aetud asi.
Muhekas
HV Guru
Muhekas

sõnum 28.12.2013 13:17:55 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
El-Fuego kirjutas:
indrekp kirjutas:
El-Fuego kirjutas:

Tänan vastuse eest.

Ei kuulu nad midagi, eKodu kasutajate hulgas on ka ainult interneti kasutajaid ja ainult nutitv kasutajaid.
Hetkel oleme siis teemas eKodu Internet.
Nutitv teema on siin:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=191182&postdays=0&postorder=asc&start=0

ot:
Kuna nuti tv on ekodu üks osa + siis ka internet siis ta on ikkagi õige teema all. Kuna ta eksisteerib ainult sel juhul kui sa oled neti omanik. Vastasel juhul ei saa sa mingit tv-d. Ole kena ära rohkem tule vaidlema sel teemal. icon_biggrin.gif

The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 28.12.2013 14:29:34 vasta tsitaadiga

El-Fuego, loe palun teema pealkirja. Siia ainult internetiteemalised probleemid, küsimused, arutlus. TV, kodujuhtimine, telefon ja muud asjad lähevad teistesse teemadesse.

Kas autoteemalised küsimused läheksid inimsuhete teemasse, sest auto ostuks on vajalik suhtlemine (vahet pole, mismoodi suhtlemine)?
Või kas näiteks OS tasandil küsimused läheksid riistvara alafoorumisse, sest OS jooksutamiseks on vajalik riistvara?

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 196, 197, 198 ... 919, 920, 921  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.