Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
sukelduja
HV Guru

|
20.12.2013 12:02:09
|
|
|
Mnator kirjutas: |
Varieerin oma mõtet ka siia teemasse.
Mis imevalu see on, et kogu aeg peab ilmtingimata KÕIGIL arvutitel opsüssi ja office tarkvara uuendama??? Mis on vanemad masinad, need las teenivad edasi just sellise tarkvara nagu nende ajajärgul pakuti ja ei jää mitte millestki tõesti olulisest ilma! Uuued masinad osta koos uuema tarkvaraga ja saab juba selliselt koosostult kõvasti odavamalt, kokkuhoid missugune Aga ei, kõik peavad miskipärast ilmtingimata pidevalt laristama raha täiesti mõttetute uuenduste peale ja siis pärst vinguma, et m$ pakutu on neile liiga kallis osta jms. |
Neil on tarkvara rendilepingutega, kui see lõpeb, siis pole õigust enam kasutada.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
20.12.2013 12:21:24
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Väike uudishimulik küsimus, et kas Linuxi-rahvas käis üleüldse Aaviksoo kabinetis, et tutvustada enda soovi koolide üleminekust tasuta tarkvarale. Tundub sedamoodi, et Microsofti töötajad leidsid selle kabineti ikka palju kiiremini üles.
Ja siis edasi oli, nagu karmis maailmas ikka, et sellega läheb diiliks, kes esimesena kohale jõuab ja oma kauba esimesena letti laob.  |
Sa mõtle vähe laiemalt, enne kui sa tuled oma tarkusi jälle välja laduma
Linuxi ja vabavara puhul tuleb arvestada ka teatud ümberõppimisega, mis oma aja lisaks võtab.
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
20.12.2013 12:21:45
|
|
|
Ühest küljest ma pole kindel, et see rendileping arukas on, sest selle peamine väärtus on pidev uus tarkvara aga just seda viimast ma olengi korduvalt nimetanud ebavajalikuks. vanematel arvutitel vanema tarkvaraga saab vajaliku piisavalt hästi tehtud.
Lisaks, kas pole õigust enam üldse kasutada või kaob vaid õigus uuematesse arvutitesse installiks See on oluline vahe. Mina olen seni näinud vaid jutte ja litsentsitingimusi, kus olemasolevail arvuteil juba installitud tarkvara võib rahulikult edasi kasutada......
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
20.12.2013 12:27:06
|
|
|
Soovitav on kasutada ükskõik mis tarkvara uusimat versiooni, et soovitada inimestel edasigi kasutada 12 aastat vana opsüsteemi on veidi tagurlik
Arvata ka on, et mõne aasta pärast on XPd toetavat tarkvara väga vähe.
-kirjutatud XP pro-ga masina tagant-
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
20.12.2013 13:16:19
|
|
|
Mnator kirjutas: |
Ühest küljest ma pole kindel, et see rendileping arukas on, sest selle peamine väärtus on pidev uus tarkvara aga just seda viimast ma olengi korduvalt nimetanud ebavajalikuks. vanematel arvutitel vanema tarkvaraga saab vajaliku piisavalt hästi tehtud.
Lisaks, kas pole õigust enam üldse kasutada või kaob vaid õigus uuematesse arvutitesse installiks See on oluline vahe. Mina olen seni näinud vaid jutte ja litsentsitingimusi, kus olemasolevail arvuteil juba installitud tarkvara võib rahulikult edasi kasutada...... |
Microsoft Open Subscriptioni tüüpi lepingu lõppedes pole enam õigust tarkvara kasutada ja see tuleb kõikdest arvutitest eemaldada. Software Assurance lepingu lõppedes võid viimast versiooni edasi kasutama jääda.
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
20.12.2013 13:26:59
|
|
|
softis kirjutas: |
tahanteada kirjutas: |
Väike uudishimulik küsimus, et kas Linuxi-rahvas käis üleüldse Aaviksoo kabinetis, et tutvustada enda soovi koolide üleminekust tasuta tarkvarale. Tundub sedamoodi, et Microsofti töötajad leidsid selle kabineti ikka palju kiiremini üles.
Ja siis edasi oli, nagu karmis maailmas ikka, et sellega läheb diiliks, kes esimesena kohale jõuab ja oma kauba esimesena letti laob.  |
Sa mõtle vähe laiemalt, enne kui sa tuled oma tarkusi jälle välja laduma
Linuxi ja vabavara puhul tuleb arvestada ka teatud ümberõppimisega, mis oma aja lisaks võtab. |
Aga ma polegi ju seda kirjutanud, et ümberõppimise jms. ajakulud ei kirjutata pakkumisse sisse. Peaks ju täiesti loomulik tegevus olema, selliste tegevuste üksikasjalik kirjapanek.
PS: Kusagil mingi 10 aastat tagasi nägin üsna lähedalt pealt, kuidas toimus tollane Raamatukogude Linuxiseerimise protsess. Ja tollal küll olid need lahendused üsnagi poolikud.
1. Arvutid, koos Linuxiga tulid ilusti-kenasti kohale.
2. Aga siis tuli välja, et keegi polnud lepingutesse kirja pannud ei hilisemat hooldust ega hilisemat arengut.
Ja nii siis läks, kus Linuxiga arvuti töötas, seal ta töötas ja kus enam mingil põhjusel Linux ei töötanud, seal osteti Windows XP asemele.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
20.12.2013 14:11:01
|
|
|
tahanteada, sedasi juhtub kui liiga palju windowsit kasutada. See hävitab lugemis- ja mõtlemisvõime (Millal windowsi kasutaja loeb manuaali ja mõtleb oma tegevusele kaasa?).
Tahab see asi (windows) olla kasutajast targem ja teada ise paremini, mida kasutaja vajab. Aga Linuxis nii ei saa ka kõige parema tahtmise juureski mitte. Linux annab kasutajale suure vabaduse kuid kasutaja ei oska vabadusega midagi peale hakata.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
20.12.2013 14:57:37
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
tahanteada, sedasi juhtub kui liiga palju windowsit kasutada. See hävitab lugemis- ja mõtlemisvõime (Millal windowsi kasutaja loeb manuaali ja mõtleb oma tegevusele kaasa?).
Tahab see asi (windows) olla kasutajast targem ja teada ise paremini, mida kasutaja vajab. Aga Linuxis nii ei saa ka kõige parema tahtmise juureski mitte. Linux annab kasutajale suure vabaduse kuid kasutaja ei oska vabadusega midagi peale hakata. |
Raamatukogutöötaja ei peagi teadma - ja tal polegi aega Linuxit uuesti installida ja siis igasugu Linuxi programme uuesti tööle panna. Tema tahab, et tal on olemas masin, kus jookseb tema tööks vajalik Raamatukoguprogramm.
Ja veel - kordan üle - küsimus polnud mitte niiväga Linuxi tulemises raamatukogudesse, vaid selles, et keegi ei pakkunud selles lepingus, koos Linuxi-müügiga, kaasa seda hilisemat Linuxi-hooidust ja arendust.
---------------------
Seepärast ma eespool ka küsisin - ja nüüd siis täpsemas sõnastuses: et kas Linuxi-rahvas pani ikka Aaviksoole laua peale Pakkumise, kus sees siis koolide varustamine Linuxiga ning selle hilisem hooldus.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
ossa
HV kasutaja

|
20.12.2013 15:07:07
|
|
|
tahanteada, mis bullikakat sa nüüd ajad siis?
Sinu jutust saan aru, et XP vastupidiselt Linuxile ei vaja hooldust ja hilisemat arengut
Ja kui XP mingil põhjusel enam ei töötanud siis osteti Mac OSx asemele
Või tahad sa öelda, et Tallinnas ei ole firmat või meest. kes suudaks raamatukogu masinad Linuxi peal korras hoida?
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
20.12.2013 15:19:44
|
|
|
Ma endiselt ei saa aru, kes või mis see Linuxi-rahvas on ja mida nad Aaviksoo juures teinud oleksid. Tean, et mingid Linuxi distrotega tegelevad grupeeringud on Eestis olemas (valdavalt vist tõlkimisega seoses), aga kas neil reaalselt mingi katusorganisatsioon või esindaja kah olemas on, kes siis vajadusel Linuxit nö "müüks" ja esindaks vms?
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
1 :: |
1 :: |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
20.12.2013 15:43:36
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Ma endiselt ei saa aru, kes või mis see Linuxi-rahvas on ja mida nad Aaviksoo juures teinud oleksid. Tean, et mingid Linuxi distrotega tegelevad grupeeringud on Eestis olemas (valdavalt vist tõlkimisega seoses), aga kas neil reaalselt mingi katusorganisatsioon või esindaja kah olemas on, kes siis vajadusel Linuxit nö "müüks" ja esindaks vms? |
On vaid ilus jutt ja käsi pikal raha järele pakkudes "tasuta" kraami.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
20.12.2013 17:31:26
|
|
|
...
viimati muutis number 25.06.2014 23:27:12, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
20.12.2013 17:52:30
|
|
|
number kirjutas: |
kellelgi pole õigust tasuta vabavara müüa. |
Mismoodi ei ole? Oskad sa litsentsis näidata kohta, mis keelab linuxit müüa? Ja tegelikult võid müüa näiteks paigalduse või suppordi teenust.
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
20.12.2013 18:16:54
|
|
|
...
viimati muutis number 25.06.2014 23:25:20, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
21.12.2013 00:35:56
|
|
|
Milline koht täpselt keelab Linuxit müüa kui ma ise lolli leian, kes seda ostma on nõus?
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
DoS
HV veteran

|
21.12.2013 01:46:37
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
sukelduja, GNU Linux ei ole müügiks, võid ainult pakendite, andmekandjate ja teiste toetavate teenuste eest raha küsida. |
http://www.gnu.org/philosophy/selling.html
tsitaat: |
Many people believe that the spirit of the GNU Project is that you should not charge money for distributing copies of software, or that you should charge as little as possible — just enough to cover the cost. This is a misunderstanding.
Actually, we encourage people who redistribute free software to charge as much as they wish or can. |
|
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|