Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Eesti Posti uputavad jõulupakid Hiinast märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.12.2013 12:20:41 Eesti Posti uputavad jõulupakid Hiinast vasta tsitaadiga

Eesti Posti sorteerimiskeskuses Tallinnas on alanud jõulueelne kõrghooaeg, kus töötajatel tuleb öö jooksul sorteerida sajad tuhanded kirjad ja 10 000 pakki. Eesti Posti juhatuse liige Ansi Arumeel tõi välja, et suurem osa pakkidest kuulub kategooriasse, mida postitöötajad kutsuvad Hiina müüriks.

"Need on need pakid, mis ongi Hiinast tulnud ja neid pakke on sel aastal 700%-i rohkem, mis tulevad Hiinast. Rahvusvahelise e-kaubanduse kasvuga on pakkide arv kasvanud mitmekordseks: inimesed on avastanud, et erinevaid asju saab eriti just Hiinast soodsalt osta," ütles Arumeel.

Loe edasi ERR Uudistest.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
renekas
HV kasutaja
renekas

sõnum 09.12.2013 13:41:41 vasta tsitaadiga

Minu meelest on eesti postil pidevalt mingi hiina müür ees, sest alati istuvad pakid seal kinni.
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
madd0g
HV veteran
madd0g

sõnum 09.12.2013 13:45:54 vasta tsitaadiga

renekas kirjutas:
Minu meelest on eesti postil pidevalt mingi hiina müür ees, sest alati istuvad pakid seal kinni.

Tõsi!
Samas ma tellisin ka paar pakki eelmine kuu Hiinast.

levma
HV vaatleja

sõnum 09.12.2013 14:54:54 vasta tsitaadiga

Nad lihtsalt otsivad seal pakke mis maksavad enam kui 22eur, et lisada tollimaksed. Eesti oma Nokia.
tagasi üles
tonis12
HV kasutaja

sõnum 09.12.2013 15:24:16 vasta tsitaadiga

Kui inimesed tellivad odavaid asju hiinast või mujalt- küll siis leiutatakse, kuidas sellele lõpp teha. Nii on ajalugu näidanud, kuidas eestis asjad käivad.
tagasi üles
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 10.12.2013 09:25:36 vasta tsitaadiga

Eesti postis Hiina pakke sorteerida peaks küll olema mõnus töö teades kui palju inimesi see õnnelikuks teeb, nad võiks võtta lisatööjõudu icon_razz1.gif
Hiina postis on neil ka vist seal oma müür:
Sündmus Kuupäev Asukoht Vastuvõtja Kommentaar
Vastuvõtmine 19.11.2013 11:19 Hiina
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
Kruvi
HV kasutaja

sõnum 10.12.2013 11:23:54 vasta tsitaadiga

Sellel aastal tellitud pakk hiinast tuli 2+ nädalat hiljem kui eelmine aasta - samas hiinakad väitsid ise kah, et neil seal tollid ja asjad karmimaks läinud.

Samas sai tellitud kolm väikest pakki UK Ebay müüjatelt.
Kõik pakid läksid ühe päevaga teele kuid kohale jõudis kiireim 4 tööpäeva ning aeglasem 10 tööpäeva.
Eelmine kogemus oli, et 4 tööpäeva on optimaalne kuna 1 päevaga on Eestis ning siin sõidetakse sellega 3-4 päeva ringi enne kui viitsitakse ära tuua.

Naljakas oli see, et ühtki Eesti Posti märget enam pakkidelt ei leia - seega kui on probleeme võib sind ainult saatja aidata, EP vastutust seaduslikult ei oma.
(See oli põhimõtteliselt nende endi vastus minu küsimuse peale, et kas Royal Mail toimetab nüüd Eestis)
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 10.12.2013 17:25:14 vasta tsitaadiga

Mul ka üks hiina pakk üle kuu aja juba tuleb. Samas olen mingi 60 pakki ka see aasta tellinud ja kõik kohale tulnud icon_rolleyes.gif Ja järjest rohkem tellin. Hind tuleb enamusel nännil ebay kaudu 2-3x odavam, loomulik asjade käik ütleks selle peale.
tagasi üles
tarvo-usoi
HV vaatleja
tarvo-usoi

sõnum 10.12.2013 17:50:36 vasta tsitaadiga

need "ebameeldivad" väljastusteated

papi tahaks äkki asutada oma Meeldiva Posti ettevõtte äkki ? tööd ei peaks üldse tegema ja raha saaks niisama ...

vaadates neid hiina pakkide kokkukuhjamist ma ei imesta et kus mu pakk on , kas siis UK pakid pannakse eraldi? ( maksi- või lihtkirjad samad ju ? )
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Kruvi
HV kasutaja

sõnum 10.12.2013 18:11:55 vasta tsitaadiga

Noname kirjutas:
Mul ka üks hiina pakk üle kuu aja juba tuleb. Samas olen mingi 60 pakki ka see aasta tellinud ja kõik kohale tulnud icon_rolleyes.gif Ja järjest rohkem tellin. Hind tuleb enamusel nännil ebay kaudu 2-3x odavam, loomulik asjade käik ütleks selle peale.

Jep.
Just vaatasin üle 15.10 teele läinud - 27.11 küsisin kus on ning öeldi et jõudis tartusse.
Järgmine päev oli pakk olemas. (1 kuu ja kaks nädalat)
Hiinakad saavad trackida küll kui vaja.

Samas viimasest ostust 10 meetrit HDMI kaablit (väga korralik, varjestatud, kullatud otsad ja 1.4 standard) 22.40 USD (~16 EUR)
Mõni koht siinmail müüb 3m ~60 EUR juba ning sama raha eest saab ainult mingi suvaka.
Ühesõnaga kui vähegi viitsimist ja aega oodata siis mujalt tellides hoiad hunnikutes raha kokku (võibolla ei hoia kah, sest ega kui mujalt ei saaks siis prooviks võibolla üldse ilma hakkama saada)

Eesti Post võiks selle asemel, et teisi kehvasti kopperida (Post24) mõelda hoopis mingi parema lahendi peale äkki kuidas Hiina turule vastu tulla ja kuidagi proovida toimetusaegasi omalt poolt lühemaks teha.
Näevad ju, et business kasvab tohutult, seega ehk mõtleks kuidas mõistlikult antud turust proovida midagi välja võtta (tarneaegasi saab kindlasti Eesti poolt lühemaks teha, kasvõi kohalikul tasemel nädal maha saagida).
Siis muidugi oleks neil ju vaja oma teenuste kvaliteeti parandada, aga see ei paista just nende huvi olevat.
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 11.12.2013 02:13:39 vasta tsitaadiga

Teenuse kvaliteet ei paista jah prioriteet olevat. Päris hull mis Tartu kesklinna kontoris toimub. Täna ja eile ooteaeg üle tunni aja. Päris nõme on iga 15 minuti tagant autol kella edasi lükkamas käia. 15 mintsa on selline OK ooteaeg ühe teenuse juures, aga 4x rohkem on liig. Küsisin eile, kas mulle on veel pakke tulnud, et peaks nagu olema. Ei teie nimele pole midagi. Täna tuli teade, et pakk on kesklinna kontoris. No kurat võiks osata arvutist otsida andmeid. icon_evil.gif

Mis rahasse ja hiina/uk vms asjadesse puutub siis oma selle aasta tellimuste pealt olen tonkari "tasku" pannud kui eesti hindu võrrelda icon_wink.gif

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 11.12.2013 02:18:20 vasta tsitaadiga

Varem või hiljem peab sellega midagi toimuma.
Kas muutub EP teenus kallimaks (palkavad lisatööjõudu, suurendavad läbilaskevõimet) või hakatakse piirama mingil moel (ajutiselt) Hiina importi.
Endiseks see vaevalt jääb pikas perspektiivis, eriti kui Hiinast jms tellimised suurenevad.

tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 12.12.2013 12:12:55 vasta tsitaadiga

Ehk siis turul on ruumi konkurentidele. Keegi võiks nüüd uue tootega turule tulla nagu SmartPost oma teenusega mõned aastad tagasi seda tegi.
Kommentaarid: 730 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 551
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 13.12.2013 13:29:59 vasta tsitaadiga

Hiinakad sellesuhtes juba midagi toimetavad, et saadavad pakid hiinast singapuri ja siis keegi paneb singapurist edasi EU-sse. Vähemalt nii mulle üks asi saadeti, mis ilmselt CE märgist ei kanna icon_redface.gif

http://www.tarbija24.ee/2621402/eesti-posti-kontoris-valitseb-juba-joulukaos

tagasi üles
kussu
HV veteran
kussu

sõnum 13.12.2013 14:08:59 vasta tsitaadiga

Täna jõudis Hiinast 2 kuud (posted 16.10.2013) teel olnud 1£ (incl. transa) pakk kohale, olin juba paki "maha kandnud". Sisu oli küll kannatada saanud, aga tundub, et kasutada saab icon_smile.gif.
Kommentaarid: 69 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 68
tagasi üles
nunnu
Kreisi kasutaja
nunnu

sõnum 13.12.2013 15:01:19 vasta tsitaadiga

Inglismaalt postitatud pakid igatahes on seekord väga kaua teel. Kahjuks pole ka jälgimisnumbreid. Kas kellelgi on infot kaua Eesti Posti sorteerimiskeskuses need pakid praegu seisavad enne kui maakonnakeskustesse saadetakse?
Kruvi
HV kasutaja

sõnum 13.12.2013 15:57:10 vasta tsitaadiga

nunnu kirjutas:
Inglismaalt postitatud pakid igatahes on seekord väga kaua teel. Kahjuks pole ka jälgimisnumbreid. Kas kellelgi on infot kaua Eesti Posti sorteerimiskeskuses need pakid praegu seisavad enne kui maakonnakeskustesse saadetakse?

Jepp, mul kolm pakki, kolma päeva jooksul järjest teele läinud aga kohalejõudmine oli 4 päeva, 6 päeva ja 10 päeva.

Eesti Post väitis, et neil ei ole kohustust lihtsaadetist tembeldada - mälu järgi aga samas õnnestus mul eelmise aasta Inglismaalt tulnud saadetisega täpselt teada saada millal ta Eestisse jõudis ja millal mina selle kätte sain (ehk siis Inglismaa -> Eesti 1 tööpäev ning Eesti -> mina 4 tööpäeva)

Lingiti allolevale dokumentatsioonile posti standardite osas - ei ole veel jõudnud läbi vahtida kas tõesti nii on.
http://www.upu.int/uploads/tx_sbdownloader/actInFourVolumesLetterPostManualEn.pdf

tsitaat:
Universaalse postiteenuse osutajal on kohustus osutada rahvusvahelisi postiteenuseid vastavalt Eesti Vabariigile siduvatele Ülemaailmse Postiliidu aktidele.
Rahvusvaheline kirjaregulatsioon sätestab kalendertempli kasutusala, -eesmärgi ja erandjuhud (Letter Post Regulations art. RL 117). Eelnevast tulenevalt on sihtriigi postioperaator kohustatud märgistama ainult valesihitusega saadetised.

Minu probleem on see, et kui ühegi postiasutuse sorteerimis/töötlemis/vastuvõtmis märget pole siis järelikult pole käidelnud ega lasu mingit vastutust.
Ehk siis kui keegi tee peal paki peesse keerab lasub vastutus näiteks Royal Mailil kuna ainukesena eksisteerib pakil nende märge.
Riigi sisese postiga on mul kama kaks millal ta kuhu posti keskusesse jõudis aga kui tegemist on välismaalt tuleva lennu postiga peaks ju ikka esimese kohaliku sorteerimiskeskuse töötaja talle mingi templi peale lööma?

Kuid eks mu ootused ole liialt kõrged, sama nagu ELS'iga pakki (laptop parandamiseks) Tallinnasse saates. (oli vaja konkreetsesse ettevõttesse ukse taha toimetada seega Smart ei sobinud)
Kirjutasin ilusti välja prinditud aadressile ülaossa käsitsi "fragile", et juht hoiaks pakki natuke ette vaatlikumalt käitleks ning ei loobiks väga.
Kohe öeldi, et sellist märget ei tohi olla ning maksa 2x rohkem, muidu nemad ei vastuta. Sai ennast mõnusalt välja elatud muidugi aga ega rohkem tagasi kah ei lähe.
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 13.12.2013 17:04:43 vasta tsitaadiga

Mul on megahalvad kogemused DHL-iga. Tellisin sportsdirectist nänni. Nänn asus ilmselt erinevates ladudes, seega postitati üks pakk hiljem kui teine. Pakid jõudsid inglismaalt eesti sorteerimiskeskusesse 3 päevaga. Tallinnast jõudis pakk 4 päeva pärast eestisse jõudmist minuni (pakk mis pandi teele hiljem). See pakk mis postitati varem ja oli varem tallinnas jõudis minuni Tartusse 10 päeva peale eestisse jõudmist. Vot see on tase. icon_eek.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
tagasi üles
woozy
HV Guru
woozy

sõnum 13.12.2013 17:39:02 vasta tsitaadiga

Täna

nunnu
Kreisi kasutaja
nunnu

sõnum 13.12.2013 17:47:48 vasta tsitaadiga

Noname kirjutas:
Mul on megahalvad kogemused DHL-iga. Tellisin sportsdirectist nänni. Nänn asus ilmselt erinevates ladudes, seega postitati üks pakk hiljem kui teine. Pakid jõudsid inglismaalt eesti sorteerimiskeskusesse 3 päevaga. Tallinnast jõudis pakk 4 päeva pärast eestisse jõudmist minuni (pakk mis pandi teele hiljem). See pakk mis postitati varem ja oli varem tallinnas jõudis minuni Tartusse 10 päeva peale eestisse jõudmist. Vot see on tase. icon_eek.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

See on Tartu transamehe süü tegelt. Tal on pakid mitu päeva auto peal aga ei viitsi kohale neid viia. Ootab "mõned päevad" kui saabub samasse piirkonda viidav pakk. Testitud ja DHL peamajaga sellest pikalt ja põhjalikult räägitud.
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
Metsjeesus
HV Guru
Metsjeesus

sõnum 13.12.2013 18:38:30 vasta tsitaadiga

See on koguaeg nii, et pakk tuleb 2 päevaga ükskõik kust Euroopast Eestisse ja siin kolm päeva hiljem saad paberilipaka posti või hellab härra.
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 15.12.2013 08:21:04 vasta tsitaadiga

nunnu kirjutas:
Noname kirjutas:

See on Tartu transamehe süü tegelt. Tal on pakid mitu päeva auto peal aga ei viitsi kohale neid viia. Ootab "mõned päevad" kui saabub samasse piirkonda viidav pakk. Testitud ja DHL peamajaga sellest pikalt ja põhjalikult räägitud.

Ja ikka toimub selline jama? Ju siis talle on sellised korraldused antud

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Eesti Posti uputavad jõulupakid Hiinast
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.