Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Klm_on
Kreisi kasutaja

|
27.11.2013 10:32:38
Wifi tegemine Suurde majja 3 korrust ja meetrised kiviseinad. |
|
|
Tere
Kuna olen wifi seadmete teemas veits nõrk, siis uurin teadjamatelt.
Plaan on igale korrusele mingi levi tekitaja panna, sest ühelt korruselt teisele ei levi eriti. Maja on paksude müüridega ja puust vahelaed.
Võiks olla nii, et arvutis ei teki katkestusi, kui ühest levist teise hüppab.
Võrk: Microtik ruuteris on kaks võrku. Üks pesa teeb LAN-i ja teine pesa on seadistatud wifi jaoks (eraldi välised IP-d). Wifi port hetkel teeb DHCP-d (vajadusel saab selle DHCP kinni keerata)=> Edasi on vaja wifi levi kolmele korrusele.
Palun pakkuge võimaliku lahendust. Ise mõtlen, et mingi AP keskele ja kaks repeaterit viimasele korrusele ja esimesele korrusele (läbi lagede wifi veidike võtab), aga ma ei tea, mis seadmed oleks vajalikud ja mõistlikud.
|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
kussu
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
Klm_on
Kreisi kasutaja

|
27.11.2013 11:09:05
|
|
|
Kasutajaid on mingi 10 - 20. Korraga nad kindlasti sees ei istu. Seega Sinu pakutu on veits jõhker hinna ja kasutajate arvu suhtes .
Ehk midagi kodusemat?
Korruste suurus on silma järgi mingi 30x15 ruutmeetrit või midagi.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 458 loe/lisa |
   |
388 |
|
tagasi üles |
|
 |
Klm_on
Kreisi kasutaja

|
28.11.2013 21:44:37
|
|
|
Kas ma saan õigesti aru, et piisab, kui ma panen ruuteri switchi ja vean kolm kaablit igale korrusele ning sinna otsa näiteks kolm UniFi aparaati ja on wifi olemas?
Haldus käib nii, et üks arvuti, mis on ka selle wifi otsas saab hallata neid unifi seadmeid?
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Xcater
HV kasutaja
|
01.12.2013 21:52:16
|
|
|
Võid juu osta sellised seadmed, mis mööda elktrikaableid andmesidet edastavad. Võtmesõnaks oleks "Powerline Ethernet Adaptor"
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Klm_on
Kreisi kasutaja

|
02.12.2013 09:32:38
|
|
|
Kaablivedu ei ole probleem, küsimus on selles, et kas ma sain sellest lahendusest õigesti aru. Kui sain, siis see on päris hea lahendus.
A kui ma panen 3 tavalist AP-d sama võrgunimega, kas siis ei teki probleeme, kui läpakas ühest levist teise liigub?
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
02.12.2013 10:26:57
|
|
|
Klm_on kirjutas: |
Kaablivedu ei ole probleem, küsimus on selles, et kas ma sain sellest lahendusest õigesti aru. Kui sain, siis see on päris hea lahendus.
A kui ma panen 3 tavalist AP-d sama võrgunimega, kas siis ei teki probleeme, kui läpakas ühest levist teise liigub? |
Elektrijuhtmete kaudu "internetiveoga" pead arvestama ühe pisikese, kuid olulise asjaga, nimelt sellega, et Su maja ruumide voolupesad peavad olema ühe ja sama faasi peal. Kui on erinevate faaside peal, siis see süsteem ei tööta.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
02.12.2013 10:58:05
|
|
|
Unusta need Powerline'i asjad kohe ära. Kodus võid nendega mängida ja loota, et äkki töötavad. Isegi sama faasi peal olles on nende junnide võimekus kaheldav.
Vahur'i pakutu on väga hea variant. Omadest kogemustest võin öelda, et pikemas plaanis on selliseid keskse kontrolleriga lahendusi väga mõnus hallata. n+1 purgis käsitsi konfi sünkroonis hoida on üsna tüütu.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
3 :: |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
Klm_on
Kreisi kasutaja

|
02.12.2013 11:21:12
|
|
|
warwas kirjutas: |
Unusta need Powerline'i asjad kohe ära. Kodus võid nendega mängida ja loota, et äkki töötavad. Isegi sama faasi peal olles on nende junnide võimekus kaheldav.
Vahur'i pakutu on väga hea variant. Omadest kogemustest võin öelda, et pikemas plaanis on selliseid keskse kontrolleriga lahendusi väga mõnus hallata. n+1 purgis käsitsi konfi sünkroonis hoida on üsna tüütu. |
Kuidas selle haldamisega on? Kuna plaanis on üks DHCP ainult wifi jagama panna, siis kaabliga sinna võrku asja ei ole, kas üle wifi saab konfida või pean ikka pesa ka arvutile tekitama (pesa tekitamine ei ole ilmselt probleem, saab switchist kaablid ümber pätsida).
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
02.12.2013 11:32:50
|
|
|
Pole isiklikult Ubiquiti aparaate torkinud aga näituseks Ruckuse lahendust sai küll üle wifi ilusti konfida.
Iseasi muidugi kui mõistlik see on (seda nii turvalisuse kui ka puht praktilisest vinklist vaadatuna). Kui sul üle wifi konfides õnnestub kuidagi võrk ära tappa, siis pead ikkagi ennast kaabli külge panema ja asja korda tegema.
Mina teeks Mikrotik'u tulemüüri reegli, millega saad tavavõrgust kontrollerile ligi.
PS! Sa ei ole küll eelarvest rääkinud aga soovitaksin sul ka Ruckuse ZoneFlex seadmeid vaadata. Nende BeamFlex tehnoloogia on keerulistes oludes lihtsalt super.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
3 :: |
224 |
|
tagasi üles |
|