praegune kellaaeg 19.06.2025 20:02:49
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
armido15
HV kasutaja

|
20.11.2013 20:35:28
Asus lülitub välja suvaliselt |
|
|
Tervist!
Arvutiks on Asus r500vj. Probleemiks on see, et arvuti lülitub suvaliselt välja aeg-ajalt. Arvuti on üsna uus, 3 kuud vana. Ei juhtu väga tihti, kuid siiski on üsna häiriv. Siis, kui välja lülitub käib väike klõps ka läbi. Jääb mulje nagu oleks akuga mingi probleem, sest viskab pildi kohe mustaks, ilma et hakkas välja lülituma.
Kahtlen, kas tegemist on ülekuumenemisega, kuna viimane kord, kui see juhtus olin arvuti just hetk tagasi sleep mode'lt maha võtnud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kakukeo
HV Guru
|
21.11.2013 11:34:06
|
|
|
Kas arvuti käitub nõnda ka kui on laadija küljes ?
Oled proovinud akuta ainult laadija pealt arvutit kasutada ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
21.11.2013 12:08:20
|
|
|
Vea garantiisse, milleks ülekuumeneva, poolsureva läppariga ise mässtata.
Postitatud Sony Ericsson mobiililt
|
|
tagasi üles |
|
 |
armido15
HV kasutaja

|
21.11.2013 13:47:44
|
|
|
Kuna enamus ajast on laadija küljes, siis on see juhtunud ainult siis, kui laadija on küljes.
Kuna arvutit on koolitööde juures igapäevaselt vaja, siis hetkel ei saa garantiisse viia. Kas põhjuseks on tõesti ülekuumenemine ? Millegipärast tahaks selle kahelda, sest eile, kui see juhtus, siis oli arvuti tööl olnud max 2 minutit. Mida ma ennem ei lisanud oli tegelikult varem esinenud probleem, et arvuti freezib 5-10 sec. Seda ei ole samuti väga tihti juhtunud, vb kord nädalas.
Offtopic:Ostsin arvuti freedosiga ja panin win8 peale, kui viia garantiise ja nad annavad uue arvuti, kas nad hüvitavad ka win8, mis on selle vea tõttu kasutuks muutunud ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
kakukeo
HV Guru
|
22.11.2013 00:33:36
|
|
|
Ei hüvita nad midagi enamat, kui algne seadeldis!
Pakuks ise,et toiteahelas viga
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.11.2013 09:58:54
|
|
|
kakukeo kirjutas: |
Ei hüvita nad midagi enamat, kui algne seadeldis!
Pakuks ise,et toiteahelas viga |
Hoopis on tegu ülekuumenemisega ja siis, emaplaadil olev, "kuri kontroller" lülitab läppari kinni.
Kõige reaalsem põhjus siis "kivistunud / kuivanud" termopastad ja seetõttu siis ka need ülekuumenemised.
--------------------------------
armido15: Üks variant, mida võid katsetada ja mis võib aidata.
1. Installid mõne programmi, mis näitab nii protsessori kui video temperatuuri.
2. Siis keerad igasugu kiirused nii maha, et temperatuurid ei tõuseks üle 60-65 kraadi.
Ja vaata siis, kas arvuti trikitab edasi või mitte.
PS: Ma oma majapidamises jooksutan üht "ülekuumenevat" läpparit juba oma pool aastat selliselt, et kõikvõimalikud kiirused on "alla tiritud", temperatuuri max, mida olen lubanud, on 65 kraadi ja läppar töötab igati edukalt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kakukeo
HV Guru
|
22.11.2013 10:45:40
|
|
|
Kui läppar on 3kuud vana nagu arusaan ?
siis milleks nõnda jurada ? Ülekuumenimine ja sitt pasta vähendavad ainult emaplaadi eluiga seega garantiisse minek.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.11.2013 11:35:58
|
|
|
Niipalju võib lisada, et väga paljudel uutel läpparitel on sees ikka väga mannetu temperatuuritaluvusega termopasta ja sellist on võimalik "kiviks keeta" täiesti vabalt isegi mõne nädalaga.
Ei räägi asjata, ma juba päris paljude tuttavate uute läpparitega selle keissi ees olnud, et tuleb koheselt laiali lammutada ning "kivist-termopasta" ära vahetada. Viimati oli Dell, alla aasta vana ja samuti siis kõva-kivi termopasta juba sees.
--------------------------
Asustega kipub olema see "õnnetus", et Asus kasutab üsna tihti garantii-kleepse ja kui läppar lahti lammutada, siis garantii kaob.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kakukeo
HV Guru
|
22.11.2013 12:07:44
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Niipalju võib lisada, et väga paljudel uutel läpparitel on sees ikka väga mannetu temperatuuritaluvusega termopasta ja sellist on võimalik "kiviks keeta" täiesti vabalt isegi mõne nädalaga.
Ei räägi asjata, ma juba päris paljude tuttavate uute läpparitega selle keissi ees olnud, et tuleb koheselt laiali lammutada ning "kivist-termopasta" ära vahetada. Viimati oli Dell, alla aasta vana ja samuti siis kõva-kivi termopasta juba sees.
--------------------------
Asustega kipub olema see "õnnetus", et Asus kasutab üsna tihti garantii-kleepse ja kui läppar lahti lammutada, siis garantii kaob. |
Ega ometi inspiron n5xxx seeria ?
Olen ise näinud 4kuud vana antud seeria masinaid millel pasta oli kivinenud ja lajali lagunemas ning lausa 3 masinat nõnda
|
|
tagasi üles |
|
 |
armido15
HV kasutaja

|
22.11.2013 12:34:30
|
|
|
Spoiler 
Sellise temperatuurid, kui lahti oli vaid speedfan ja mozilla.
Välja ta nii tihti ei lülita, et ma seda ootama hakkaksin.(max 2-3x nädalas)
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|