Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
warkriss
Kreisi kasutaja
|
19.11.2013 22:07:34
Kas kellegi digiallkirja ja isikuandmeid saab kurjasti ära kasutada? |
|
|
Tere,
küsimus siis selline, et kui keegi saadab mulle dokumendi ja palub selle ära täita minu isikuandmetega ning see digiallkirjastada, siis kas seda saab kuidagi kurjasti minu vastu ära kasutada?
Isikuandmete all pean silmas näiteks nime, sünniaega, elukohta ning isikukoodi.
|
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
19.11.2013 23:01:35
|
|
|
Jah.
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
1 :: |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
warkriss
Kreisi kasutaja
|
19.11.2013 23:09:35
|
|
|
Kas sa täpsustaksid natuke?
Nimelt mul on selline olukord, et mõned aastad tagasi käis Valgevenest üks neiu siin sõbral külas. Nüüd tema sõbranna võttis minuga ühendust ning sooviks siia külastusviisat saada ning selle jaoks olekski neid andmeid vaja.
Seega 90% tõenäosus, et midagi halba nendega ei tehta, aga millega peaksin arvestama?
Ja lisaks kuna tegu on neiuga, siis vaevalt, et ta arvutitest just väga palju teab ning digiallkirjaga midagi tegema hakkab.
|
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
-vodafone-
HV Guru

|
19.11.2013 23:13:27
|
|
|
Allkiri kehtib ikka allkirjastatud dokumendi piires. Kui läbi loed ja tingimustega nõus oled siis pole karta midagi.
Või eksin?
|
|
Kommentaarid: 244 loe/lisa |
   |
3 :: |
216 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
19.11.2013 23:53:57
|
|
|
Kui dokumendis pole midagi, mida momendil küll ei näe, aga mis mõne aja pärast välja paistma hakkab (mingil kujul peidetud tekst), siis pole tõesti midagi karta.
Seega, soovitaks allkirjastada vaid enda koostatud dokumente või siis dokumenti enne allkirjastamist väga põhjalikult uurida.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
20.11.2013 10:05:10
|
|
|
warkriss kirjutas: |
Kas sa täpsustaksid natuke? |
Ma nüüd ei saagi täpselt aru, mida sa silmas pidasid su järgmiseid postitusi lugedes.
Kui pidasid silmas seda, kas digiallkirjastatud failis/konteineris olev info on kõigile nähtav, siis jah - kõik kellel see fail ja DigiDoc programm arvutis on, näevad, mis seal sees on. Nii faili kui ka allkirjastaja andmeid a la isikukood ja muud lisaandmed, kui need on sinna juurde kirjutatud. Mina üldjuhul mingeid aadresse ega muud pudru sinna lahtritesse pole kirjutanud. Juhul, kui keegi plaanib identiteedivargust, siis on enamik andmetest olemas
Üks lahendus oleks fail krüpteerida ja anda ligipääsuõigused ainult selleks ettenähtud inimestele, aga kui välismaalased mängus, siis see võib komplikatsioone tekitada.
|
|
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
NAIRI2
HV kasutaja

|
20.11.2013 10:27:56
|
|
|
warkriss kirjutas: |
Nüüd tema sõbranna võttis minuga ühendust ning sooviks siia külastusviisat saada |
Kui ta tahab sulle külla tulla, siis pole probleemi? Kui ta tahab sind ära kasutada EL piirist üle saamiseks, siis mina ei teeks seda.
Veel:
tsitaat: |
Mis on vajalik viisa taotlemiseks?
MILLAL VÕIB TAOTLUSE ESITADA?
Viisataotlus tuleks üldjuhul esitada vähemalt 15 kalendripäeva enne kavandatavat külastust ja mitte varem kui kolm kuud enne kavandatud külastuse algust.
KAS EELNEVALT ON VAJA KOHTUMINE KOKKU LEPPIDA?
Taotlejalt võidakse nõuda viisa taotluse esitamiseks kohtumise broneerimist. Täpsema info saamiseks palume pöörduda konkreetse esinduse poole
Viisataotlusi menetlevad Eesti välisesindused
Eestit esindavate riikide välisesindused
KAS KUTSE ON VAJALIK?
Alates 30. juulist 2009 ei pea nii füüsilisest kui ka juriidilisest isikust küllakutsuja vormistama viisakutset Kodakondsus- ja Migratsioonibüroos, piisab vabas vormis kirjutatud kinnitusest. Reisi eesmärki tuleb tõendada lisadokumentidega.
Küllakutsuja kohustused on välja toodud välismaalaste seaduses.
Kutsuja on kohustatud kontrollima, et tema poolt Eestisse kutsutud välismaalasel oleks Eestis viibimiseks seaduslik alus.
Kutsuja on kohustatud võtma välismaalase Eestis vastu, tagama tema majutamise ning kandma välismaalase Eestis viibimise ja Eestist lahkumise kulud.
Kui välismaalane ei kanna menetluskulusid või väljasõidukohustuse sundtäitmise või väljasaatmiskeskuse või politsei arestimajas viibimise kulusid, siis on kutsuja kohustatud hüvitama nimetatud kulud, kuid mitte rohkem kui 32 000 eurot.
Kutsuja on kohustatud tõendama vastavust kutsuja suhtes kohaldatavatele nõuetele.
|
_________________ Tehnikadoktor. |
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
20.11.2013 10:56:32
|
|
|
Kui mina seda neiut ei tunneks ja tema tegelik Eestisse tulemise eesmärk poleks mulle või mõnele heale sõbrale külla tulla, siis oleks mina sellega ettevaatlik. Nagu eelnevast näed, võib sul endal jama tulla, kui tal polegi plaanis Eestist lahkuda või saab siin mõne muu sigadusega hakkama.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaspar00
HV Guru

|
20.11.2013 11:22:30
|
|
|
näita pilti, siis oskab öelda, kas on pointi allkiri anda
|
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
20.11.2013 11:42:19
|
|
|
Ja kuidas te kontrollida, et pilt õige on kui keegi siit selle neiuga silmast silma kohtunud pole?
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaspar00
HV Guru

|
20.11.2013 11:51:43
|
|
|
hoiab pildil paberit käes kuhu on tõestus kirjutatud et tema
|
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
20.11.2013 13:50:52
|
|
|
ot: |
kaspar00 kirjutas: |
hoiab pildil paberit käes kuhu on tõestus kirjutatud et tema  |
Midagi sellist?
Spoiler 
|
|
|
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
warkriss
Kreisi kasutaja
|
20.11.2013 18:01:43
|
|
|
Selge, seega praegu oleks pigem probleem see, kui ta siin sigatsema hakkab
Muidu piltide pealt tundub, et on selline rändav neiu, reisib palju ja tahab Eestisse külla tulla (on siin ka varem käinud) (mitte mulle isiklikult küll )
Ja no pilti ma ei hakka siia praegu panema, aga ütleme nii, et üsna keskpärase välimusega. Desperate times call for desperate measures, so I would
|
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|