Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
R3negadeX
Kreisi kasutaja
|
07.11.2013 21:23:47
Läptop + LG SmartTV filmi vaatamine |
|
|
Tere,
Sai soetatud LG SmartTV, sinna juurde ka Samsungi kodukino. Üheks põhjuseks oli vaadata bluray filme kuid olen nüüd mure ees, et kuidas ma saaksin seda võimalikult mugavalt teha. Millegipärast minu Dell vostro 3550 ei taha HDMI kaudu pilti korralikult edastada ja film jookseb väga sloppylt. Kas keegi on kuidagi endal suutnud olukorra nii lahendada, et saaksin telekast käivitada filmi mis on arvutis? Proovisin LG Cloudi kuid seal on mahu piirang 2GB per file mis mulle ei sobi.
Üks variant on Välise HDD peale panna film ja siis ots telekasse kuid selle puhul ei saa rääkida mugavusest. Kas ei ole mõnda sellist rakendust nagu näiteks dropbox, et viskan filmi arvutis olevasse kausta, toimub uploadimine ning kui fail on uploaditud siis automaatselt on see olemas rakenduses mis asub telekas ( ilmselgelt on protsessina seal vahel faili download ) ning saan telekast filmi käima panna. Veel parem oleks kui saaks läbi LAN võrgu seda teha.
On kellelgi ideid välja pakkuda?
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
kureke
HV kasutaja
|
08.11.2013 07:34:16
|
|
|
Jagad filmid kas otse arvutist või eraldi NASist võrku välja ja teler leiab jagatud failid üles. Input menüüsse tekivad vastavad seadmed, mida välja jagasid ja nende all kataloogid failidega.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
McCoffin
HV kasutaja
|
08.11.2013 08:59:43
|
|
|
Nii lihtsalt see ei käi, et jagad failid välja ongi kõik. Vaja on siiski DLNA server kuhugi installida (NASi, arvutisse). LG telekaga muuseas tuleb ju kaasa vastav tarkvara arvuti jaoks. Mis aasta SmartTV on? On võimalus ka kasutada Plex serverit - telekas on sees eraldi Plex app, mis algajale käib kah. Minu LGga tuli kaasa Nero tarkvara, millega sai arvutis DLNA asja klõps-klõps käima - kui arvutis DLNA installitud, siis ilmub ka teleka input valikutesse DLNA. Sealt saadki üle võrgu oma filme ja videosid ja muusikat sobrada. See tarkvara peaks ka LG kodulehelt saada olema - otsid oma mudeli üles ja laed sealt tarkvara alla.
Googelda Serviio, DLNA, Plex ja vaata mis tuleb ja vali endale meeldivaim variant.
Ise kasutan Synology NASi, mille sisseehitatud Media Server ajab asja täiesti viisakalt ära, subtiitrite korralikult käima saamiseks tuli siiski paar trikki teha. Arvutis oli alguses Serviio installitud, kuid otse NASist on oluliselt mugavam jagada, kuna filmid niikuinii seal.
Ja kuidas Samsungi kodukino su probleemi puutub?
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
08.11.2013 09:36:46
|
|
|
Näiteks WMP saab sellega hakkama. Iseasi, kuidas see üle wifi vaatamine 1080p materjali puhul pruugib õnnestuda
_________________ Reisijate ja fekaali vedu kahekorruselise bussiga.
Praepelmeenid ja Vana Tallinn suudavad nii mõndagi muuta! |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
R3negadeX
Kreisi kasutaja
|
08.11.2013 21:49:24
|
|
|
McCoffin, Tänud informatiivse vastuse eest, sain siit häid mõtteid ja tegutsen edasi.
edit: Oeh, sai DLNA serve püsti, TV leidis ilusti üles kuid selgub, et LG ei taha .mkv faile süüa mis on DTS heliga.. hakkavad need takistused tekkima
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
tommike
HV veteran

|
08.11.2013 21:51:12
|
|
|
mis telekaga tegu?
tarkvara uuendatud?
|
|
Kommentaarid: 132 loe/lisa |
   |
114 |
|
tagasi üles |
|
 |
R3negadeX
Kreisi kasutaja
|
08.11.2013 22:47:25
|
|
|
LG LA620S, tarkvara uuendus tuli koheselt kui teleka võrku panin. Proovin praegu mingisugust converterit kuigi noh, convertimine = kvaliteedi kadu.
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winman
HV Guru

|
08.11.2013 22:54:42
|
|
|
la640 mudel mängib probleemideta dts heliga .mkv kodeeringus faile (proovitud kasutades üle wifi NERO mainitud lahendust ja failiks FullHD), aga subtiitreid automaatselt külge ei poogi.
|
|
Kommentaarid: 1474 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
1085 |
|
tagasi üles |
|
 |
McCoffin
HV kasutaja
|
09.11.2013 00:05:00
|
|
|
Loen, et selle teleka jaoks on LGl pakkuda SmartShare PC tarkvara. Proovi seda?
http://www.lg.com/ee/toetus/software-manuals on lehe link, sinna sisesta oma mudelinumber. Tarkvara otselink http://liu.lge.com/smartshare/release/smartshare.zip
Proovi erinevaid DLNA lahendusi, ära konvertimise peale oma aega raiska. Minul töötab 99% videokraamist mitte midagi konvertimata ning subtiitrid jooksevad ka ilusti. Eelpoolmainitud Serviioga peaks minimaalselt probleeme olema nii heli kui subtiitrite koha pealt.
EDIT: Tarkvara võib mitmes etapis uueneda, mul tuli pakist võttes 2 uut tarkvara järest peale installida. On sul SOFTWARE FILE(VERSION 04.00.29)?
|
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
R3negadeX
Kreisi kasutaja
|
09.11.2013 13:05:57
|
|
|
Tarkvara oli tõesti vana, esimese versiooni sain automaatse uuendusega üle võrgu aga viimase versiooni pidin USB pealt panema. Viimase tarkvara versiooniga .mkv fail toimib edukalt, LG oma sharingu DLNA töötab samuti hästi. Seega suured tänud McCoffin, aitasid väga palju!
Üks küss veel, minu filmil oli saksa subtiitrid külge pandud, telekas hakkas neid automaatselt mängima ja ei tuvastanud seda sub faili mis mul folderis kaasas oli. Proovisin seda ka Serviigot kuid sama mure, probleemi lahendasin ühe programmiga mille abil sain eesti subtiitrid juurde lisada ning saksa omad eemaldada.
Eniveis, süsteem toimib nii nagu lootsin, et võiks tööle hakata
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
McCoffin
HV kasutaja
|
10.11.2013 13:55:36
|
|
|
Oli hea meel aidata:) Omal nahal kõik järgi proovitud ja tarkust pritsib igas suunas, oleks vaid kellegagi jagada:D
|
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
R3negadeX
Kreisi kasutaja
|
25.11.2013 20:01:03
|
|
|
Tekkis üks küsimu. Nimelt on mul üks väline kõvaketas mille ühendasin telekaga. Kas on selline süsteem võimalik, et ma saan enda arvutis olevat sisu kuidagi panna välisele kõvakettale läbi teleka, ilma et peaksin USB juhtme TV tagant välja võtma ja arvuti külge panema ning seda tegevust kordama aeg-ajalt?
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
TEcH
HV kasutaja
|
11.12.2013 01:36:34
|
|
|
tere
kui sa DLNA tööle said, siis miks seda kõvaketta tuge vaja?
aga üldiselt ei saa.
ma LG sisu ni palju ei tea, et kas ta lihtsalt arvutist jagatud katalooge ka oskab näha nagu näiteks samsungi smart tv, vb küsimus McCoffinle
|
|
   |
1 :: |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
McCoffin
HV kasutaja
|
20.12.2013 15:06:31
|
|
|
Ametliult ei ole sellist asja kindlasti, et üle võrgu sharedele ligi saab lihtsa failibrausimise teel. Osadel LG telekatel on tarkvara lahti häkitud, võib-olla neil saab midagi sellist teha, aga noh jah, see ei ole kindlasti tavakasutaja teema. Et siis vastus on EI:)
Kui on riiulist võtta, siis on olemas võrgutoega kõvakettaid, mida saab ka edukalt USB kettana kasutada. Sellise lahenduse puhul poleks enam probleemi:) Sealt on muidugi küsimus, et miks peab ringiga tegema, kui võib otse - NAS nurka ja pidu käima:)
|
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|