09.10.2013 13:30:03
Elion tõi turule uuenenud ja numbriklahvideta nutiTV
Elion toob tänasest turule märgatavalt muutunud välimusega ning parandatud funktsionaalsusega televisiooniteenuse.
Uue nutiTV nime kandva lahenduse puhul jääb esmalt silma disain – menüüs liikumine on tehtud lihtsamaks ning oluline hulk informatsiooni on korraga ekraanil nähtav. Ka on Elion võtnud kuulda klientide tagasisidet ning vähendatud nutiTV puldil olevate nuppude arvu. Uuel puldil on vaid olulised nupud, mis asuvad pöidla all.
No mis sa oskad siukse jama kohta öelda. Uskusin, siin asjaga kursis olevate Elioni telgitagustega kursis olevate isikute sõnu, et turule tuleb ennenägematu teenus. Oodake, ja te näete
Esialgu paistis, et nagu midagi head on ka juurde tulnud, aga tutkit.
Uurisin just noppekanalite eluolu. Esialgu tundus, et saab igast paketist valida ka noppekanaleid kõikide kanalite seast. Aga igat paketti eraldi uurides selgus, et ei saa siiski.
Näiteks ID Discovery liikus lisapaketist Discovery paketti ja eraldi noppida ka ei saa.
Lisaks on vähehenud kanalite hulk nii põhipaketis kui ka lisakanalite paketis 18+54 kanalit=72 kanalit.
Nüüd on seis selline Põhipaket ja lisakanalite pakett 16 (milles 2x TallinnaTV) ning 36 kanalit = 52-1xTTV=51 kanalit.
Põhipaketis on kahenädalane automaatne salvestamine sisse lülitatud+ filmiriiul (mis midagi ei ütle esmapilgul).
VanaNutiTV põhipakett+ lisakanalite pakett maksis mulle 9.53€ kuus
uusNutiTV põhipakett+ lisakanalite + Discovery pakett (et näeks samu huvipakkuvaid kanaleid) maksab nüüd 13€
+ laste nõudmisel ka Lastenurk +3€
Kokku teeb see 16€
Selles valikus ei ole enam kõiki kanaleid, mis vanas kahes paketis kokku! Ümbervangerdamistega on küll juurde tulnud kanaleid, mida varasemalt tellitud ei olnud.
Laste multifilmikanalite eest peab nüüd lisa maksma, et Pingviniukast edasi näha jne. Hind muudkui kerkib.
Sama muster kordub, mis paari aasta eest, kui tuli turule NutiTV osa.
See uue puldi asi on ka arusaamatu. Kas see on kohustuslik väljaminek uue teenusega liitumisel, st, et vana pult lakkab töötamast? _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
No seal teemas vaat, et iga teine post ta enda kirjutatud Hetkel hinge tõmmates kommenteerimise vahele jäi tal ka see teema silma _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
jägaja, selgusetuks jäi see "uusNutiTV põhipakett+ lisakanalite + Discovery pakett (et näeks samu huvipakkuvaid kanaleid) maksab nüüd 13€"
Discovery paketis olevad kanalid on KÕIK lisakanalite paketis juba sees.
Hind muidugi on sellegipoolest 5+8 e. 13€.
Ennast teeb veidi tigedaks, et "Film ja elustiil" all on ainult Viasati filmikanalid.
Silver, TNT, Diva, Universal, mis need on? Noppida neid ka eraldi ei saa...
Muidu võtaks sealt lisapaketist ainult VH-1 ja Universali. _________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
No ilmselt ma ei vaadanud tähelepanelikult. Samas vast ka mitte, kuna Elion on päeva jooksul oma kodukal asju mitu korda ümber tõstnud, mida kasutajad on ka täheldanud.
Kusjuures mälu järgi oli Dokumentaalides noppekanaleid rohkem, kui hetkel kaks kanalit valikus. Tee või screenshotte .
Igatahes, hetke seisuga on siis 13€, multika kanalid on puudu ikka veel. Kas Pingviniukas ka tekib?
Viasat hinnakirja vaadates on mõistlik igatahes võtta nende endi salvestava superboksiga, salvestusvõimalus ka Viasati kanalitele.
Universal ka puudu Vaatasin ka ise seda kanalit. Mitu euri nüüd juurde tuleb? Oehh, 13€ vist ikka ei jääks lõpphinnaks.
Noppekanalid peaks ikka kõik muud olema, mis valitud pakettides ei sisaldu. Siis võiks juba vaaau öelda
Aga nii palju ikka kasutajate soovidele vastu ei tuldud. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
jägaja, Universal on lisapaketis olemas aga endale oleks piisanud Põhi + Discovery (+ NAT GEO) + Lastenurk e. siis ~10€. Universali soovides tuleks siis 16€ _________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
Olen täna pimedusega löödud.. tõesti on. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Asjal tegelikult on iva ju. Hakkasin ise oma telekavaatamise harjumusi pärast selle puldi nägemist jälgima ja selgus, et ma üldiselt muid nuppe ei kasutagi nagu. Pigem on numbrinupud vajalikud selleks, et kanaleid mööda surfates 89. kanalini jõudes saaks kiiresti algusesse ehk ETV peale tagasi
Kahvliga peetud vestluses tunnistas Elioni sisuteenuste juht Paul-Kristjan Lilje, et...
tsitaat:
Klientidele, kes ei soovi uut teenust kasutada, jääb vana nutiTV alles, kuid sinna ei arendata enam uusi funktsioone. Kuigi Elionil ei ole veel lähiajal kavas lõpetada vanema teenuse pakkumist, on paratamatus, et ühel päeval jõuab kätte aeg, mil tuleb kõik kliendid tõsta ümber uuema teenuse peale.
tsitaat:
Kuigi uus nutiTV on täiesti teistsuguse välimusega ning sel on ka mitmeid lisafunktsioone, ei ole Elionil lähiajal kavas suurendada netiühenduste kiirust. Firmal ei ole hetkel konkreetseid plaane hakata klientidele pakkuma uuemaid digibokse. Kuigi Elioni esindajad ei öelnud seda pressiüritusel otse välja, jäi meile mulje, et nad pigem ootavad seda, et eraldi boksi jaoks ei ole lähiajal ühegi teleritootja puhul vajadust.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Veel räägiti mõne sõnaga androidi ja iOS seadmetele sisu striimimisest, mille avalik betatestimine algavat järgmise aasta esimesest kvartalist. Eks näis kui suure kirvega see teenus rahakotile põrutab. _________________ Süümi, juumi, makkami ja kui tüüle nakkami...
Kahvliga peetud vestluses tunnistas Elioni sisuteenuste juht Paul-Kristjan Lilje, et...
tsitaat:
Klientidele, kes ei soovi uut teenust kasutada, jääb vana nutiTV alles, kuid sinna ei arendata enam uusi funktsioone. Kuigi Elionil ei ole veel lähiajal kavas lõpetada vanema teenuse pakkumist, on paratamatus, et ühel päeval jõuab kätte aeg, mil tuleb kõik kliendid tõsta ümber uuema teenuse peale.
tsitaat:
Kuigi uus nutiTV on täiesti teistsuguse välimusega ning sel on ka mitmeid lisafunktsioone, ei ole Elionil lähiajal kavas suurendada netiühenduste kiirust. Firmal ei ole hetkel konkreetseid plaane hakata klientidele pakkuma uuemaid digibokse. Kuigi Elioni esindajad ei öelnud seda pressiüritusel otse välja, jäi meile mulje, et nad pigem ootavad seda, et eraldi boksi jaoks ei ole lähiajal ühegi teleritootja puhul vajadust.
Kuseme aga klientidele pähe ja loodame, et nad ei hakka massiliselt lahkuma oleks nagu tõlge.....
See on see, kui asi on võõrastes "valedes" kätes.
Ennemuistsel aal, polnud ka vase otsas ping-ilgi midagi ja viimane hää uudis oligi see, kui püsikleindile tuldi vastu ja kanalite valikut laiendati.
Peale seda pole nagu suurt midagi ja nii linnas kui veel vähegi olla saab, mul ikka eredalt helgib paar traati.
*Digilevis on tasuta nähtavad ühtekokku neli Eesti telekanalit: ETV, ETV2, Kanal 2 ja TV3. Tasuta kanalite vastuvõtuks ei ole vaja liituda ühegi teenusepakkujaga ega tasuda kuutasu...
Neile, kes veel ei tea kõiki asjaolusid siis siin on 10 vastust kümnele küsimusele uue nutiTV kohta, http://www.digitark.ee/10-korduma-kippuvat-kusimust-uue-elioni-nutitv-kohta/ _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
5€ on aga nn. TV põhipaketi hind, millele lisanduvad muude tellitud pakettide ja noppekanalite hinnad. Aga jah, 5€ on miinimumsumma, mis tuleb uusNutiTV teenuse eest igakuiselt välja käia.
---------------------------------------------
Edit:
postitatud: 24.10.2013 11:07
Nüüd siis jookseb vist igas meediakanalis Elioni uusNutiTV reklaam, kaasa arvatud HV lehel.
---------------------------------------------
Tahanteada vahepala: Ma kuulsin, et juhtivaid ettevõtteid on tabanud p*sarahe, Apple esitles oma uusi seadmeid ja need pidavat meenutama nokiat.
See selleks, mulle uuendused istuvad, taga nutma ei hakka aga traditsioonilist (numbritega) televisiooni Elion enam pakkuma ei hakka. Ainult nutikamaks läheb ja tuleval aastal kirume loodetavalt nutitelefoni ja -tahvli nutitelevisiooni.
indrekp, loodetavasti oled sa vähemalt selles ühel meelel, et tänases kiiresti arenevas ja muutuvas tehnoloogiamaailmas ei pruugi tänane tõde ülehomme käibel olla. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Tahanteada vahepala: Ma kuulsin, et juhtivaid ettevõtteid on tabanud p*sarahe, Apple esitles oma uusi seadmeid ja need pidavat meenutama nokiat.
See selleks, mulle uuendused istuvad, taga nutma ei hakka aga traditsioonilist (numbritega) televisiooni Elion enam pakkuma ei hakka. Ainult nutikamaks läheb ja tuleval aastal kirume loodetavalt nutitelefoni ja -tahvli nutitelevisiooni.
Võssa sõitsid oma teooriaga , kuna mul täiesti savi, millist pulti Elion pakub või millist polti Sina isiklikult eelistad.
Need on ikka need, kurvad, uue-imepuldiomanikud, kes sind nüpeldavad selle ime-puldi eest.
Aga see Sinu probleem, et vabatahtlikult Elioni kaitseks džotile viskunud oled. Kui juba viskusid, siis tuleb välja kannatada ka see kriitika-kuulide rahe, mis sind tabavad.
ega jah, kui sul ikka on vaja minna kanalile 45, siis kas lihtsam on 4 ja 5 sisse toksida või kasutada uut pulti? _________________ sometimes i hug myself for no reason.
you dont need a reason to call me. me not answer anyway
Mulle tundub ka, et pigem esindab antud kasutaja ikka elioni, kui enda seisukohti antud E-teemades.
tsitaat:
Igaüks võiks jääda omade liistude juurde, ehk tehnik võiks abistada tehnilistes küsimustes, mitte üritada firma kõneisikut mängida ja korporatiivseid otsuseid selgitada.
Hetkel on juba hästi näha kus üritatakse lennata kõrgemalt kui tiivad kannavad.
Selline ütelus siis. Kusagilt E-teemast võetud. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
...aga traditsioonilist (numbritega) televisiooni Elion enam pakkuma ei hakka. Ainult nutikamaks läheb...
Ma sain juba enne kooli numbrid selgeks aga Elion on nüüd alustanud ahvide tasandilt. Sealt ei olegi mujale, kui nutikamaks minna.
Kunagi ehk keegi Elionis leiutab, et paneks numbrid puldile. Et siis oleks veel lahedam.
...aga traditsioonilist (numbritega) televisiooni Elion enam pakkuma ei hakka. Ainult nutikamaks läheb...
Ma sain juba enne kooli numbrid selgeks aga Elion on nüüd alustanud ahvide tasandilt. Sealt ei olegi mujale, kui nutikamaks minna.
Kunagi ehk keegi Elionis leiutab, et paneks numbrid puldile. Et siis oleks veel lahedam.
Saab elion ju sulle uue - nuppudega puldi maha müüa aasta pärast. S2 pult aga kohe mitte ei sobi enam.... Äriidee ju....
ega jah, kui sul ikka on vaja minna kanalile 45, siis kas lihtsam on 4 ja 5 sisse toksida või kasutada uut pulti?
Mille kuradi pärast sul on 45 kanalit või rohkem nimekirjas? Tõsiselt jõuad jälgida kõiki kanaleid?
Kuigi uue nutiTV omanik ei ole siis vanas on tehtud lemmiklist, mis varasemalt koosness 24st kanalist kuid mis on nüüd 8 kanali peale tehtud mul, sest ma lihtsalt reaalselt ei vaata neid teisi kanaleid.
Elukaaslasele meeldib kõikide kanalite listi vaadata kuigi ka tema vaatab kindlaid kanaleid ja neid on alla 10ne.
Aga eks Eestlasele meeldib, et mida rohkem seda uhkem. Küll on vinge kõik kanalid läbi klõpsutada millest ainult 10% võtab suurema osa vaatamise
Mille kuradi pärast sul on 45 kanalit või rohkem nimekirjas? Tõsiselt jõuad jälgida kõiki kanaleid?
Sest need on paketis, mille ma tellinud olen? Ei tohi olla või? Ütleb kes?
Ei, kogu aeg kõiki ei vaata, aga mõnikord küll. Kas see on halb? Kas ma ei sobigi nüüd 21. sajandisse ja Elioni kliendiks, kuna Elioni uus tootekontseptsioon ei näe ette nii suure hulga kanalite haldamist? Järgmiseks tuleb veel uuem nutiTV, kus on kanalite arvu veelgi vähendatud, sest "tuldi vastu klientide soovile, kes ei soovinud nimekirjas nii palju kanaleid näha"?
R3negadeX , sul on vist ainult üks telerivaataja kodus, kellel võimalik luua ainult 1. saadaolev lemmikkanalite loend oma 10. kanaliga...uusNutiTVs.
Ülejäänud "juhuslikud" telerivaatajad on ilmselt saanud omale mingi "eripaketi" kus elion on lihtsalt üleliigsed kanalid paketist välja võtnud, et ei peaks kerima kanalini 138?
Ilmselt saame tõesti kahe aasta pärast (elioni arendustsükli pikkus) näha, et kanalite arv ongi piiratud kümneni. Lihtsalt rohkem kanaleid kokku ei ole võimalik võtta, pead alati millestki loobuma. Seda siis kasutajate "nõudluse" tõttu. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
... tuleme pilvelt alla, Elion ei ole Apple, isegi mitte ligilähedaselt "teisted teevad kah" või õigemini antud kontekstis "teistel juhtub kah" pole kuidagi tõsiseltvõetav argument ja hakkab juba kergelt habet kasvatama. Parem küsimus oleks, miks nii läinud on ? Miks on valinud Elion sellise konfliktse tee ? Miks raiud sa siin piike ja kiidad üha takka ajaloolist PR fiaskot ? Kas üritad kuu, aasta või suisa viisaastaku parima töötaja tiitlit teenida ? Ma siiralt ei saa enam aru, kus peitub sinu jaoks kasutegur. Meenutab juba ajupestud pioneeri ja see pole solvang vaid ma olen tõepoolest nii vana, et neid aegu mäletada. Tegemist on ainukese paralleeleliga, mis paneks su kaitseinstinkti mõistetavatesse raami ... _________________
... tuleme pilvelt alla, Elion ei ole Apple, isegi mitte ligilähedaselt "teisted teevad kah" või õigemini antud kontekstis "teistel juhtub kah" pole kuidagi tõsiseltvõetav argument ja hakkab juba kergelt habet kasvatama. Parem küsimus oleks, miks nii läinud on ? Miks on valinud Elion sellise konfliktse tee ? Miks raiud sa siin piike ja kiidad üha takka ajaloolist PR fiaskot ? Kas üritad kuu, aasta või suisa viisaastaku parima töötaja tiitlit teenida ? Ma siiralt ei saa enam aru, kus peitub sinu jaoks kasutegur. Meenutab juba ajupestud pioneeri ja see pole solvang vaid ma olen tõepoolest nii vana, et neid aegu mäletada. Tegemist on ainukese paralleeleliga, mis paneks su kaitseinstinkti mõistetavatesse raami ...
Elus on täiesti loomulik, et sulle ei meeldi aga mulle meeldib. Mina kasutan juba aasta aega Samsungi nutitv menüüd ja ei kurda midagi.
PS. ja kiitvaid kommentaare ei tule mitte ainult minult vaid foorumist leiab teisigi tavakliente kes muudatustega üldiselt rahul on kuid vaid pisivigade parandust ootavad.
Uue teenusega pole üldiselt midagi viga ja mitmed väidavad, et mõte on isegi hea aga lihtsalt vanad harjumused on liiga kinnistunud, ei suudeta või ei taheta kanaleid teisiti sirvida. Mõtelgem siis selle peale, et teenuse kasutamisel on ikka olulisem oma sisu tarbimine mitte ainult menüüs lahmimine. Keegi isegi ei oska mõista, et reklaamivaba kordusTV on hea näide uuest nutiTV teenusest millega või üsna palju vaba aega võita.
Teine asi milles kinni ollakse on arvamus, et tõsteti julmalt hinda. Tegelikult ei ole ju uustv vanaga võrreldav, täiesti erinet teenus. Pealegi on kliendile valikuvõimalus jäetud, säilitada seni kasutusel olnud nutiTV koos kasutusharjumustega.
Foorum ei pea olema ainult kirumise ja vingumise koht, võib ju vahel ka midagi head öelda mis silma on jäänud.
... su vastus vaid tõestab mu öeldut, sel teemal on juba tohutult kriitikat tehtud nii siin, kui mujal keskkondades, isegi ajalehes aga ikka üritad sa taandada kogu teemat kellegi personaalse meeldivuse või harjumuse tasandile ? Uuel teenusel ei pruugigi midagi iseenesest viga olla, kuid mis oli viga vanal ? Vana on endiselt kasuliku funktsionaalsuse poolest üle uuest, kanaleid saab numbriklahvidega kiiremini valida, menüüd pole hoomamatu ja kirju virr-varr, viited on selgemad ja konkreetsemad, kanalilist koos saatekavaga ülevaatlikum, salvestuste haldamine asjalikum jne. võiksin jätkata veel pikalt. Seega, kuidas uus küll mugavam on ? Mis idee järgi on uues lahenduse sisu tarbimine efektiivsem, parem või mugavam, kui selleks peab tegema rohkem liigutusi ja selles on vähem võimalusi ? Sellest kõigest on juba nüristumiseni räägitud aga sinu vastused oleks kui silmaklapistatud, mingeid triviaalseid probleeme näed, kuid tervet ruumi okupeerivat elevanti mitte ? Hinnatõusu tõestuseks on tehtud samuti hulk poste, kus on toodud ära konkreetsed näited, mis tõenäoliselt on laiendatavad väga paljudele klientidele, kuid neid sa samuti ignoreerid. Ma olen nõus, et uus pole vanaga võrreldav, kuid seda mitte heas mõttes ja uue kasuks sest uus ei paku sisu tarbimiseks midagi kasulikku lisaks, pigem vastupidi. Tegemist on põhimõtteliselt uue keskkonnaga, mida pole keegi küsinud ja mida mitte keegi ei vaja, peale Elioni enda ja selle kohta kahjuks pole midagi head öelda ... _________________
Käisin ka perega seda pulti eile kaemas. Lugedes enne neid elioni teemadel kritiseerimisi, siis kartsin seda pulti kasutada. Krt teab, et äkki ma vana lammas ei oska kasutadagi.
Tegelikult üsna lihtne ja omamoodi loogiline. Vajab lihtsalt natukene aega, et sellega ära harjuda.
4 aastane poisslaps sai ka asjale pihta, kui lihtne on kanaleid vahetada.
Mis mind häiris, oli ehk see, et televiisor, mille peal katsetada sai, siis see oli nii juust. No alla 400 eurone asi vast ei näitagi peale ruudukeste miskit.
Igatahes tundus päris huvitav. Kui nüüd natukene kiiremini ka toimetaks, siis võib isegi uuest kuust liituda. Vaatan ja loen uuenduste tagasisisidet... _________________ ▂ ▃ ▅ ▆ █ We forget to live █ ▆ ▅ ▃ ▂
Mis mind häiris, oli ehk see, et televiisor, mille peal katsetada sai, siis see oli nii juust. No alla 400 eurone asi vast ei näitagi peale ruudukeste miskit.
Mis mõttes!?
Mul 280 euroga ostetud 32 tolline 1080p telekas, täitsa õiget pilti näitab.
... nagu ma juba varem kirjutanud olen, asi pole selles, kas keegi saab hakkama või mitte vaid selles, miks peaks hakkama saama ? Ükski normaalne firma ei väntsuta oma kliente niimoodi ja ei muuda teenuse toimimise loogikat nii kardinaalselt, kui sellega ei kaasne tugevaid argumente, mida kliendile müüa. Hetkel ongi kogu väidetav kasutegur vaid väidetav, selle taga pole reaalselt midagi uut, mida vanas keskkonnas poleks olnud või poleks saanud rakendada. Vanas keskkonnas on teenuste tarbimine sihilikult piiratud, et sundida kliente üle minema. Kaua vana keskkond üldse veel eksisteerib ? Toimub jälle mingi tuumikvõrgu viga, pilve lööb äike sisse või lihtsalt tehnikul on halb päev ja ..., kuidas saab teenusepakkujat usaldada, kui selliseid sundkäike teeb ? Amino digibox, mis kõlbaks vabalt kööki või mõnda olemruumi pilti näitama muudetakse lihtsalt prahiks, mis tähendab jällegi tarbetut väljaminekut. Ma tõesti ei saa aru, kuidas võib keegi pidada seda kõike normaalseks, hullem veel, müüa seda, kui arengut ... _________________
Ei, kogu aeg kõiki ei vaata, aga mõnikord küll. Kas see on halb? Kas ma ei sobigi nüüd 21. sajandisse ja Elioni kliendiks, kuna Elioni uus tootekontseptsioon ei näe ette nii suure hulga kanalite haldamist? Järgmiseks tuleb veel uuem nutiTV, kus on kanalite arvu veelgi vähendatud, sest "tuldi vastu klientide soovile, kes ei soovinud nimekirjas nii palju kanaleid näha"?
Ma ei räägi Elioni eest, kaugeltki sellest. Kas enam isikliku arvamust ei või olla? Minugi poolest olgu Elionil 1000 kanalit ja need sama 1000 kanalit võiks ka sinu digiboksis olla koos numbritega, et saaksid ikka väledalt kanalile 321 või 792. Mõnikord kui sa neid kanaleid vaatad, siis saab ühe nupuvajutusega omale kõik kanalid ette, et neid siis läbi klõptustada, igapäevaselt vaadatavate kanalite jaoks oleks lihtsam teha oma list kanalitest kus on need mida vaatad.. või ei? Kui sul oli numbritega pult siis kuidas saab olla numbritega pult etem võrreldes ilma numbriteta puldiga kui sa nagunii klõpsid need kõik kanalid läbi? Või on tänapäeval tark puldikasutaja selline, et alguses number 3, siis number 72, siis number 34, siis number 131? Vabandust väga, aga selline kasutamine on way too eelmine sajand
tsitaat:
sul on vist ainult üks telerivaataja kodus, kellel võimalik luua ainult 1. saadaolev lemmikkanalite loend oma 10. kanaliga...uusNutiTVs
Kaks aga siiski vana nutiTV peal, seega saab neid liste rohkem teha kuigi vajadust pole, sest minul on list ja elukaaslane kasutab "kõik kanalid" valikut ( millest enamasti vaatab 2 erinevat kanalit + eesti omad ).
Ma ei räägi Elioni eest, kaugeltki sellest. Kas enam isikliku arvamust ei või olla? Minugi poolest olgu Elionil 1000 kanalit ja need sama 1000 kanalit võiks ka sinu digiboksis olla koos numbritega, et saaksid ikka väledalt kanalile 321 või 792. Mõnikord kui sa neid kanaleid vaatad, siis saab ühe nupuvajutusega omale kõik kanalid ette, et neid siis läbi klõptustada, igapäevaselt vaadatavate kanalite jaoks oleks lihtsam teha oma list kanalitest kus on need mida vaatad.. või ei? Kui sul oli numbritega pult siis kuidas saab olla numbritega pult etem võrreldes ilma numbriteta puldiga kui sa nagunii klõpsid need kõik kanalid läbi? Või on tänapäeval tark puldikasutaja selline, et alguses number 3, siis number 72, siis number 34, siis number 131? Vabandust väga, aga selline kasutamine on way too eelmine sajand
Ma küsin siis vastu et kui sina tahad ise nii kangesti oma arvamust omada, siis miks sa sedasama privileegi teistele ei luba, vaid üritad neid kangekaelselt ravida, et nemad ka uut ja õiget tõde näeks? Kui sa nüüd mõttega seda lõime loeks, siis sa näeks et mitte keegi ei taotle et "uus" nooleklahvidega liikumine ära keelataks ja kõik "uutmoodi" menüü kasutajad auku aetaks, vaid et oleks parallelselt alles jäänud vana puldi kasutamise võimalus ning numbriklahvide kasutamise võimekus. Jah, mõnedele meeldib "vanamoodi" ja mõnele ei meeldi täiesti töökorras pulti prügikasti visata ning siin ei ole mitte mingit tehnilist põhjendust, miks ei oleks võinud need kaks võimalust ka koos uue menüüga edasi eksisteerida. Paraku oled just sina see, kes enda arvamusega mittenõustujaid vanamoodsaks ja mitte 21. sajandisse kuuluvaks peab, kuigi ei sul ega Elionil ei ole selleks ühtki ratsionaalset argumenti (see et teie arvates on niimoodi nüüd uuem ja mingit moodi "innovaatilisem ja kasutajasõbralikum" EI OLE ratsionaalne argumenteerimine, vaid korporatiivne PR ja sellele pimesi järelejooksmine).
viimati muutis pppd 29.10.2013 19:20:48, muudetud 1 kord
R3negadeX, kumb tegevus on sinu arvates sisu tarbimise aspektist olulisem, kas kiire õige kanalini jõudmine või sihitu kanalite vahel liuglemine ? _________________
Harjumus, kasutusharjumus. Ma olen vist ikka väitnud, et esimene nädal oli Samsungi nutit kasutades eelmisel aastal ikka paras depressioon. Täna ma enam otseselt vana menüüd ei igatse kuigi telekava tundus siis lihtsam. Samas ei ole ka telekava eriti enam vaja sest saateid vaatan kordusTVst ikka reklaamideta.
Vastuväitena võin öelda, et ega need numbrid nii lillelised ka ei olnud. Pensionäridele koolitust tehes võin ju neile lemmikanali numbri öelda aga no reaktsioonikiirus on ju teada. 1 misasi, 3 mismis ja 6, selleks ajaks oli kas 1 ETV või 3 TV3 juba ees.. või veel hullem 13. Sama lugu lastepaketi kanalitega mis 100 sisse jäid... arvad, et lastel oli lihtne multikaid ise vaadata?
Hetkel, vanainimene, vaatan seda, seda ja seda kanalit. lemmiklist ette, teised listid peitu, mure lahendatud.
Nii nagu teises teemas kirjutasin, 4a. laps vajad vaid 1x ettenäitamist kus asub lastenurk ja ülejäänuga saab ta ise hakkama.
No 4 aastane laps vajab ka vanas nutiTVs ühe või siis kaks -kolm korda ettenäitamist. Oleneb täiesti lapsest.
Edasi läheb lastel aga asi kuidagi automaagiliselt. Ei kujuta ettegi, kuidas nad juba on progenud igasugu meelespead ja asjad menüüdes ära, et neile olulised saated nägemata ei jääks.
Keset jalgpalli vaatamist avastad, et mingi multika meelespea on ekraanil olulise löögi ees tolgendamas .
See ei käi ainult elioni TV, vaid iga TV teenuse pakkuja kasutajaliideste ja digiboksikeste kasutamise juurde. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Pensionäridele koolitust tehes võin ju neile lemmikanali numbri öelda aga no reaktsioonikiirus on ju teada. 1 misasi, 3 mismis ja 6, selleks ajaks oli kas 1 ETV või 3 TV3 juba ees.. või veel hullem 13. Sama lugu lastepaketi kanalitega mis 100 sisse jäid... arvad, et lastel oli lihtne multikaid ise vaadata?
Hetkel, vanainimene, vaatan seda, seda ja seda kanalit. lemmiklist ette, teised listid peitu, mure lahendatud.
Hämmastav.
Kust sa need vanainimesed küll leidsid? Unes nägid seda koolitust?
Enda 50+ tehnikakaugele emale näitasin ka kaks korda uut pulti ja kuidas kasutada. Kolmandal korral kui tal oli vaja abi ja mina polnud kättesaadav, siis ta leidis oma võimetega menüüst puldi õpetuse üles ja peale seda on kõik korras, leiab oma kordused üles, salvestusteenust kasutab rohkem kui enne, sest nüüd ei pea midagi salvestama panema ja kõik on tema jaoks korras. Esimene nädal ütles, et on harjumatu, rohkem ei ole midagi öelnud. Ilmselt võtavadki kõige rohkem sõna need inimesed, kes on tehnika alal rohkem kodus ja neile meeldib kui neil on meeletu valikute meri sõrmede all. Ise olin ka üks nendest kes hakkas kohe halama kui esimest korda hakati rääkida numbriteta puldist. Arvestades, et ma ei ole eriline telekavaataja ehk siis ma ei teadnud enne kanalite numbreid ega tea siiani ja telekas on rohkem taustaks või spordi vaatamiseks, siis kui ma jälgisin oma puldi kasutamist natuke aega, sain selgeks, et ma ei kasuta üldse numbriklahve. Sellele lisaks ei kasutanud ma vanal puldil üldse enamusi nuppe.
Kokkuvõtteks olen mina hetkel üldiselt rahul.
Suuremad miinused: Megauimane, kanalite nimekiri näitab enamus aega valet saadet, ja kanali nimekirjas võiks näidata ka järgmist paari saadet, nii nagu vanal liidesel oli.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.