Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mikk36
HV Guru

|
22.10.2013 09:26:56
|
|
|
Chidori, oeh, kes see hull veel eri keeles muutujanimesid kokku segab?
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
22.10.2013 12:19:15
|
|
|
olavsu1, Endal oli see esimene kokkupuude C keelega ja erinevate teiste keeltega tegin alles lähiaastatel tutvust - kuna see oli robootika jaoks, siis headest tavadest ja stiilist ei räägitud vaid oli tähtsam tema toimivus.
mikk36, Sellele mul tõesti head põhjendust ei ole...
Kindlasti ei pea ma oma taset piisavalt heaks, et õpetada kedagi teist progema...
|
|
Kommentaarid: 114 loe/lisa |
   |
98 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
22.10.2013 17:56:03
|
|
|
See kood tundub küll väga lihtne olema ...
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
22.10.2013 19:35:12
|
|
|
Natuke kaldusin teemast kõrvale, aga mu point oli see, et Robootika on täitsa olemas aine ja selle õpetamiseks on olemas õpikud ja töövihikud ja see annab ka mingisuguse aluse programmeerimisteadmistele. Kahjuks küll enamus koolides ei ole neid õpikuid ja samuti ei ole õpetajaid kes õpetaksid seda valikainet.
|
|
   |
98 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
22.10.2013 21:10:39
|
|
|
robootika pole päris see, millega tegeleda tahaks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
22.10.2013 21:22:53
|
|
|
Eks ma ise saan tuleristsed varsti kätte. Koolile sai tellitud 5 robootika stardikomplekti esialgu. Vaatame kuidas meil kulgeb
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
22.10.2013 21:52:35
|
|
|
olavsu1, eks maitseid ole erinevaid, aga HTML/CSS oleks vast enamustele veel hullem ja keerulisem
|
|
   |
98 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
23.10.2013 15:38:07
|
|
|
Chidori kirjutas: |
olavsu1, eks maitseid ole erinevaid, aga HTML/CSS oleks vast enamustele veel hullem ja keerulisem |
Selles ma kahtlen. Kodulehti on kõik üritanud teha. Ise ka, mul olid kasutusel php, mysql, kindlasti olid kasutusel html ja css. Koduleht on praeguseks maha võetud.
Põhiliselt huvitab ennast audio dsp teema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
23.10.2013 16:06:44
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
Selles ma kahtlen. Kodulehti on kõik üritanud teha. |
Oma gümnaasiumis tegin ma poole rühma word ja excel tööd nende eest ära - naisterahvastel ei olnud üldse mingit kokkupuudet natukenegi keerulisemate asjadega ja veebilehtede tegemisest pole mõtet üldse rääkida - hea kui mõni oma FB/Orkut sotsiaalmeedia kontos teemat muuta oskab.
Nii palju kui mina tean, siis veebilehtede tegemist ei õpetata pea mitte kuskil arvutitunnis - mõnes koolis võibolla mõne programmiga ladumist, aga mitte koodi ja nende hulk kes omapäi seda õppinud on, on ikka väga väike kogus.
Muidu selles suhtes nõustun - HTML oleks kah täitsa variant mida põhikoolis õpetada võiks, aga ma ei tea kas selle jaoks meiemaal mingit õpikut/töövihikut on.
|
|
   |
98 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
23.10.2013 17:14:04
|
|
|
tsitaat: |
Nii palju kui mina tean, siis veebilehtede tegemist ei õpetata pea mitte kuskil arvutitunnis - mõnes koolis võibolla mõne programmiga ladumist, aga mitte koodi ja nende hulk kes omapäi seda õppinud on, on ikka väga väike kogus.
|
sellele ma vaidlen küll vastu. üsna paljud tuttavad on olnud veebiadministraatorid. mõnedele sai tehtud kodulehe majutustki. Üks lingike elu uurimiseks.
http://www.astangu.ee/oppetoeoe/kursused/kutseharidus.html#c243
endal on just sellelt alalt diplom.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
23.10.2013 18:13:09
|
|
|
olavsu1, Veebiadministraatorid põhikoolis?
Kutsehariduskoolid on üldse vähe spetsialiseerunumad - üldhariduskoolis tavaliselt ei ole nii põhjalikku teemat (vähemalt Tallinnast ei tea sellist)
|
|
   |
98 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
23.10.2013 20:01:30
|
|
|
Chidori, jajah, kõige noorem oli minu mäletamist mööda 8 aastane. Temal oli koduleht MatMice keskkonnas, see oli tragimate hulgas siis populaarne. Väideti, et kõigil lastel olla koduleht seal. Õppematerjal oli http://www.w3schools.com/ Konsultatsioonikeskkond oli rate.ee . Vanemad noored on tegelenud apache, sambar, mysql, uniform server ja teiste serveritega. Isegi Linuxit on taltsutatud.
Netpointi tasuta sajamegane kodulehe majutus oli laste hulgas pop, seni kuni tasuliseks läks. Veebirakendustest olid phpnuke ja phpbb2 populaarsed. Mäletan, et omal ajal sai õpetatud kuidas veebilehe haldamisel kasutada programmi CuteFTP. Selles oli nii ftpklient kui veebieditor sees. Pärast seda tuli juba notepad++.
Selline vabatahtlik juhendamistegevus tekkitas palju vaenlasi, kes tegevust kahjustama hakkasid.
tsitaat: |
aga ma ei tea kas selle jaoks meiemaal mingit õpikut/töövihikut on. |
https://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?4620
|
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
26.10.2013 11:34:31
|
|
|
... taolised mõtteinimesed, nagu Viik seda on, unustavad tihti ära, et kool ei ole mingi vabameelne instants, mis teeb kõike omatahtsi vaid tegemist on riiklikule programmile allutatud õppeasutusega. Praegused programmid ei jäta just palju ruumi omanäoliseks isetegevuseks, vahendeid piisab heal juhul vaid keskpärase koolihariduse andmiseks. Loota üksikutele entusiastidel on naiivsuse kõrgeim pilotaaž, nende varal ei muuda kahjuks üldist pilti ...
   |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
26.10.2013 13:49:40
|
|
|
DigeBeni, siiski osade (valik)ainete õppekava mõeldakse ise välja.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
26.10.2013 13:57:11
|
|
|
DigeBeni, siiski osade (valik)ainete õppekava mõeldakse ise välja. |
Väike asi, mille kogu aeg ära unustada tahad - Viik räägib hoopis algtõdede ABC õpetamisest, mitte ei räägi juba hilisemate raskusastmete edasiõpetamisest.
PS: Kui kunagi lugema õppisid, siis õppisid ju ka kõigepealt selgeks tähestiku, mitte ei hakanud kohe, esimesest päevast alates, raamatut või ajalehte lugema. Ning selleks, et arvutamine selgeks saaks, õppisid kõigepealt numbreid tundma.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
26.10.2013 14:51:25
|
|
|
DigeBeni, siiski osade (valik)ainete õppekava mõeldakse ise välja. |
... hea fantaasia korral võib mõelda tõepoolest üsna loominguliselt, vanadest ajalehtedest ja ise kokku keedetud kliistrist võib luua äärmiselt ilusaid taieseid, lauluoskust võib arendada kasvõi metas, puu all. IT aga ei ole paraku valdkond, mis saaks pisiku külge pelgalt heast ja innustavast mõttest, vaja on palju vahendeid, infrastruktuuri selle kasutamiseks ja pädevat õppejõudu teema resultatiivseks kohale viimiseks. Kahjuks seda kõike ajalehtedest ja kliistrist kokku ei liimi ...
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
26.10.2013 15:01:43
|
|
|
DigeBeni, kes keelab ettevõtetel koole toetada vajalike vahenditega? Mõned halavad ajakirjanduses, et tööjõudu pole, pangu siis õlg alla.
Enda viimases koolis käis kooli tehnilise baasi arendamine läbi usa kristlike koguduste. Eesti riigilt ei tulnud mitte mingisugust tuge.
|
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
26.10.2013 15:15:23
|
|
|
... ja-jah, kui vaadata riigi viimaste aastate plaane, siis tundubki, et väga paljud olulised riigi funktsioonid tahetakse lükata tänamatult suures mahus vabatahtlike õlule. Kodanikualgatus on muidugi teretulnud iga kell ja igas valdkonnas, kuid selle varal ei saa üles ehitada kandvat tulevikuvisiooni, mis aitaks hoida riigi eelarvet tasakaalus vms. iganes riigi jaoks pikemas perspektiivis oluline on. Ma olen näinud oma elu jooksul piisavalt, mida vaba tahe ja leidlikkus ära võib teha, kuid reeglina tuleb lõpuks ikka tõdeda, et see kõlbab vaid mingite konkreetsete projektide alustamiseks vms. kuid mitte lõputuks ekspluateerimiseks. Mingil hetkel tekib vajadus kandvamaks raamistikuks, kui vaid mõned entusiastlikud eestvedajad suutelised on. Kahjuks seda saab pakkuda vaid riiklik programm ja seadusandlik regulatsioon ...
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
26.10.2013 15:20:00
|
|
|
DigeBeni, kes keelab ettevõtetel koole toetada vajalike vahenditega? Mõned halavad ajakirjanduses, et tööjõudu pole, pangu siis õlg alla.
Enda viimases koolis käis kooli tehnilise baasi arendamine läbi usa kristlike koguduste. Eesti riigilt ei tulnud mitte mingisugust tuge. |
Aga miks Sa siis ei taha minna kooli Progemise Algõpetajaks.
Selleks pole palju ju vaja, ainult 2-e aastane, paralleelselt toimuv, kohustuslik Õpetajaõpe tuleb läbida.
-------------------
PS: Mul on mõned tuttavad läinud koolidesse õpetajateks ning, nagu naksti, on ka see kohustuslik, 2-e aastane Õpetajaõpe ka läbitud.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
26.10.2013 19:51:50
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Enda viimases koolis käis kooli tehnilise baasi arendamine läbi usa kristlike koguduste. Eesti riigilt ei tulnud mitte mingisugust tuge. |
Aga miks Sa siis ei taha minna kooli Progemise Algõpetajaks.
Selleks pole palju ju vaja, ainult 2-e aastane, paralleelselt toimuv, kohustuslik Õpetajaõpe tuleb läbida.
-------------------
PS: Mul on mõned tuttavad läinud koolidesse õpetajateks ning, nagu naksti, on ka see kohustuslik, 2-e aastane Õpetajaõpe ka läbitud. |
Ma ei hakka enam iial noortega tegelema! Kuigi on õpetajaametit soovitatud. Igasugused kutsesobivus testidki pakuvad ühe sobivaima ametina õpetaja tööd.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|