Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
Linux |
|
30% |
[ 209 ] |
Windows |
|
62% |
[ 429 ] |
muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
hääli kokku : 688 |
|
autor |
|
sukelduja
HV Guru

|
12.10.2013 09:19:06
|
|
|
DigeBeni kirjutas: |
... arendustegevus maksab raha misiganes platvormil, linux iseenesest, ei loo vähemalt platvormi tasemel mingeid pseudokulusid, mida ei oska teinekord mõne teise kommertsplatvormi müüja ise kah mõistlikult selgitada, põhjendamisest rääkimata. Samuti puuduvad igasugused piirangud linuxi kasutamisel olenemata, mille jaoks seda kasutatakse. Linux on oma olemuselt igas aspektis avatud, seega läbipaistev, mis on turvalisuse aspektist hindamatu väärtusega. Rääkides riigi tasandist, saan täiesti aru, et inimene, kes ei tegele ega puutu kokku sedavõrd mastaapse haldustegevusega, ei hooma kulutuste suurust ega sisulist väärtust. Mina leian, et märksa mõistlikum oleks suunata ressurss vajaliku asja kohalikku arendamisse ja toetamisse, kui lihtsalt lugematu arvu ülehinnatud ja ülemääraselt ahistavate tingimustega litsentside kinni maksmisse välisfirmadele ... |
Täpselt sama piiravad on arenduseks kuluvate ressursid. Arendajad maksavad raha ja arenduseks kulub aega. Häid arendajaid ei ole üldse mitte lihtne palgata ja ka sellel palgal kinni hoida. Litsentsitasud on üsna kindlas korrelatsioonis arenduse hinnaga. Kommertssofti tootjad teavad üsna hästi turuseisu ja korrigeerivad ka hindu vastavalt. Ka kommertssektoris on pidevalt küsimused, kas arendada mõnda komponenti ise või osta sisse. Nii mõnelgi juhul oleks kasulikum arendada ise ... kuid hetkel puuduvad vajalikud arendajad ja siis hakkab mängima aeg.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
16.10.2013 11:39:00
|
|
|
... sa unustad ühe olulise momendi, arendamises pole mingi suvaline rakendus vaid riiklik lahendus ja selle jaoks leiab kindlasti arendajaid. Riigil on palju rohkem erinevaid võimalusi eelarveliste projekte näol püsti panna, millest suvaline kommertsfirma ei saaks isegi mitte unistada. Sama kehtib ka litsentside kohta, otsene majanduslik matemaatika ei määra siin kuigi palju, kui küsimuse all on muuhulgas riigikaitse, riigi turvalisus ja riigi jätkusuutlikus ...
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
16.10.2013 11:50:06
|
|
|
DigeBeni kirjutas: |
... sa unustad ühe olulise momendi, arendamises pole mingi suvaline rakendus vaid riiklik lahendus ja selle jaoks leiab kindlasti arendajaid. Riigil on palju rohkem erinevaid võimalusi eelarveliste projekte näol püsti panna, millest suvaline kommertsfirma ei saaks isegi mitte unistada. Sama kehtib ka litsentside kohta, otsene majanduslik matemaatika ei määra siin kuigi palju, kui küsimuse all on muuhulgas riigikaitse, riigi turvalisus ja riigi jätkusuutlikus ... |
Riik saab oma arendajad täpselt samast kohast, kus kommertsfirmad ehk siis tüüpilselt ostab teise firma arendaja üle. "Leidub kindlasti" on tore öelda, aga see ei maksa midagi. Vaadates mis seisus on x-tee ja muud sellised arendused, siis ma küll nii kergelt sõnu ei loobiks. Kui Prantsusmaa suurusel riigil võib-olla oleks asjal perspektiivi, siis Eestis mitte.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
16.10.2013 11:59:03
|
|
|
... ma pole eriti märganud, et riigil oleks olnud tegelikult oma projektidele arendajate leidmisega raskusi, pigem kisklevad arendajad (firmad) omaette ja kuna pädev kontroll puudub, siis on tulemus teinekord tõepoolest üsna kentsakas, kuid see on juba teine teema ...
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
23.11.2013 17:41:32
|
|
|
Olen ikka vahetevahel mõne Linuxi distro huvi pärast arvutile peale lasknud, eile panin Ubuntu 13.10 peale ning kahjuks eriti pikalt seda kasutada ei plaani:
-Imelikul kombel on ta päris aeglane. Ma ei ütleks, et mu läpakas nüüd kõige aeglasema riistvaraga oleks, kuid Ubuntu suutis selle ikka vahetevahel päris kooma tõmmata. Gnome'iga läks asi veidi paremaks, kuid Windows 8.1 lippab ikkagi paremini. Isegi boot oli kohutavalt pikk.
-Ubuntu reklaamib küll end kui lihtsat ja inimestele mõeldud op.süsteemi, aga see pole normaalne, kui esimese asjana pärast puhast installi pean ma läbi terminali kõige lihtsamaid funktsioone parandama hakkama. Miks ei võiks ekraani taustvalguse muutmine out-of-the-box töötada? Miks pean ma eraldi TLP installima, et vähemalt natukenegi aku peal töötada saaks (ja aku kestvus on ikka ca 2 korda kehvem kui Windowsi peal, täpselt nagu oli nii eelmine aasta kui ka üle-eelmine aasta). Rääkimata sellest, et nii hiire kui ka touchpadi puhul töötavad ainult kõige algelisemad funktsioonid.
-Windows 8.1 start-ekraan võib perverssne olla, aga Unity on veel vähemalt 3 korda hullem. Okei, vähemalt saab selle asemele mingi normaalsema asja tõmmata
-Üks asi mis mind kogu aeg närvi ajab on see, et korraga suudab Ubuntu ainult 1 asja teha. Kahte programmi korraga installida ei saa. Uuendusi ning mingit suvalist programmi samaaegselt installida ei saa. No miks...
-Vana hea "Sorry, Ubuntu 13.10 has experienced an internal error" mis on alates 12.04'st saadik parandamata.
Võib-olla olen ma Windowsi poolt ära rikutud, aga mulle meeldib, kui op-süsteem on ise piisavalt tark, et vajalikud draiverid üles otsida ja ära installida. Ja ma ei viitsi läbi terminali kõige algelisemaid funktsioone hakata parandama.
_________________ Custom 3d-prinditud mATX / ITX / APU case - http://bit.ly/4kIJQZs |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
23.11.2013 19:07:14
|
|
|
1. Ei oska peast kohe pakkuda, mis Unity uimab sul. Enda kogemuste järgi see jookseb suht normaalselt ka vanematel masinatel.
2. Ekraani valgus, aku vastupidavus jms. on arvatavasti selle konkreetse masinaga seotud. Midagi ei ole teha, paljud masinad lihtsalt ei toimi Linuxi all korralikult ja kunagi ei hakka ka seda tegema. (Tootjapoolne tugi puudub) Enda kogemustel on enamjaolt asjad siiski kõik out-of-the-box toiminud.
3. Uuenduste/installimise ja ka pideva parooli küsimise teema on puhtalt turvalisuses, praegu detailidesse ei lasku aga kui neid ei oleks siis oleks palju lihtsam pahavara Linuxisse saada.
Vastuseks küsimusele, et miks ei panda Linuxisse ülemäära palju erinevaid featuure, et automaatselt asju teeks ja võibolla ka köögi laual tantsiks kui igav hakkab:
Paljudele ei meeldi sellised "lisad" ja pole mõtet palju vaeva näha nende sisse panemisega. Linuxi eeliseks on see, et sa saad asja enda vajaduste järgi kohandada. See ei ole Windows mille uuesti installimisega 1a pärast pead arvestama. Kui linuxi installid esimest korda, siis leia aeg ja säti ükshaaval kõik oma käe järgi ja sa saad seda kasutada kuni arvuti otsa saab. Isegi kui arvuti saab otsa ja tahad ikka sama edasi kasutada, ka see võimalus on olemas eeldusel, et enne vana lõppemist tagavarakoopia tegid kettast.
See minuarust ongi üks suurimaid erinevusi Win ja Linuxi vahel: Windows on täielikult välja arendatud ja hakkab peale paigaldamist lihtsalt vananema, Linux sünnib installides ja kogu ülejäänud aja areneb koos kasutajaga.
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
23.11.2013 21:32:16
|
|
|
tsitaat: |
C:\Users\londiste>systeminfo|find /i "install"
Original Install Date: 14.06.2011, 19:45:33 |
*shrug*
ja siiski oli install sellepärast, et sama süsteemi storage osas native ide > ahci > raid > ahci üleviimine raidi juures mitte kuidagi ei õnnestunud ja kasutasin juhust w7 installiks.
need kes iga aasta windowsi installivad, peavad linuxit täpselt samamoodi iga aasta installima.
käe järgi sättimine ja ümbertõstmine ei käi ka windowsis oluliselt erinevalt. aega ja vaeva võtab samamoodi ning profiil on samuti üsna lihtsalt uude masinasse ringi tõstetav.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
1 :: |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
23.11.2013 22:13:53
|
|
|
londiste kirjutas: |
need kes iga aasta windowsi installivad, peavad linuxit täpselt samamoodi iga aasta installima.
käe järgi sättimine ja ümbertõstmine ei käi ka windowsis oluliselt erinevalt. aega ja vaeva võtab samamoodi ning profiil on samuti üsna lihtsalt uude masinasse ringi tõstetav. |
Neid kes seda teevad on tõesti vähe, neid kes peaks seda tegema on rohkem kui arvata oskad. Keskmise arvutikasutaja Windowsi installi korras hoidmine nõuaks täiskohaga tööd.
Mis puutub oma käe järgi sättimisse siis ma mõtlesin selle all veidi enamat, kui kasutaja parooli/ikoonide välimuse muutmist. Proovi Windowsi all näiteks vahetada login/window manager ära ja loota, et koos kasutaja ümberliigutamisega need ka kaasa lähevad.
Loomulikult see, et Linux laseb kõike enda juures muuta muudab selle installi ka väärtuslikumaks kui Windowsi oma (kes tahaks mitu kuud peale reinstalli jamada, et kõik paika saaks jälle.) Päästjaks on siiski see, et Linuxit on tunduvalt kergem liigutada teisele masinale ja see ei "mädane" lihtsalt pikapeale ära. Mina pole veel ühtegi windowsi installi näinud, mis käituks peale ~5a kasutamist samamoodi nagu peale esimest installi, ükskõik kui asjatundlik kasutaja selle taga on olnud. (Register läheb jura täis ja selle puhastamine on jube töö, igasugu pahalasi vajub sisse millest kasutaja ei pruugi teadagi, uuenduste backupid jms. on Windowsi mahu mitmekordseks teinud jne.)
Ise Windowsi all olles ma kasutasin ka aastaid üht installi ja kõik tundus nagu korras, ometi peale väsket installi oli alati palju puhtam ja värskem tunne. Linuxi all ei ole seda probleemi veel tekkinud ja uue installi nägemine on pigem õudus, mis meenutab regulaarseid backupe tegema olemasolevast installist
|
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
24.11.2013 15:06:11
|
|
|
woox2k, tegele vähem pira ja porriga ja win püsib ehk ka sinul kasutuskõlbulik. Minu installitud ja minimaalselt konfitud win7 töötab igatahes ametlikust tulekuajast alates siiani suurepäraselt! See on küll ainult neli aastat nõutud viie asemel aga usun, et aasta pärast on ikka seis sama hea.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
24.11.2013 16:42:04
|
|
|
Mnator kirjutas: |
suurepäraselt!. |
Kui igapäevaselt seda masinat kasutatud on, siis julgen kahelda. Ükskõik kui hästi sa Windowsi üritad hoida, kuskilt otsast hakkab ta ikka ära mädanema ja muutub järk-järgult aeglasemaks.
Natuke lisapunkte:
1. Pira ja porriga kaasa tulev saast on rohkem müüt kui reaalsus, peamiselt on probleem kehvas tihendis aga see laseb mujalt ka jama läbi.
2 Ülevalpool ma loetlesin mõned probleemid, mis Windowsis on ja "tundmatu" pahavara oli kõigest üks nendest (Endal pole Windowsis nähtavate viirustega probleeme olnud umbes 8 aastat)
3. Nõustun, et on inimesi kelle käes ka Windows püsib täiesti "normaalselt"* pikka aega aga erand kinnitab reeglit, valdav enamus Windowsiga arvuteid on ikka sellised millest tahaks kauge kaarega mööda minna. Sellistele kasutajatele oleks Linux tunduvalt muretum variant. (Mitte perfektne aga parem!)
*Ega tegelikkuses ei saa kunagi 100% kindel olla, et masin saastast puhas on. Väga paljude pahavarade põhiülesanne ongi arvutis tegutseda ilma kasutaja teadmata.
|
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
24.11.2013 16:52:59
|
|
|
woox2k, sinu väited win ülisuurtest probleemidest ongi need mis vägisi panevad arvama, et sinu ja su tutvusringkonna ainus tegevusvaldkond/huvi on just piramine ja porriga lehtedel pidev kolamine......... Muid tõsiselt arvessevõetavaid põhjusi ei tea lihtsalt, need kaks oma lõpututes variatsioonides on lähemal uurimisel ikka ja alati põhisüüdlased.
EDIT:
Ahjaa - ühe võimaluse jätsin siiski mängust välja - saast raud.......
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
24.11.2013 17:16:19
|
|
|
woox2k, ära toida trolli.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
24.11.2013 21:38:54
|
|
|
woox2k, sinu väited win ülisuurtest probleemidest ongi need mis vägisi panevad arvama, et sinu ja su tutvusringkonna ainus tegevusvaldkond/huvi on just piramine ja porriga lehtedel pidev kolamine......... Muid tõsiselt arvessevõetavaid põhjusi ei tea lihtsalt, need kaks oma lõpututes variatsioonides on lähemal uurimisel ikka ja alati põhisüüdlased.
EDIT:
Ahjaa - ühe võimaluse jätsin siiski mängust välja - saast raud....... |
Ma tean ainult üht windowait, mis töötas kasti surmani (poiss lasi toite punase nupuga mängides pool sisu vastu taevast) ja see oli w2k oma seitsme tööaastaga. Ühtegi bsodi ka ei näinud. Muud windowsid pole üle kahe-kolme aasta vastu pidanud. Aga nii muretut elu kui nüüd Ubuntuga oma kastis pole mul iial olnud. Win 8.1 uuendus keeras osa süsteemist täitsa pekki- uninstallis printeri, id-kaardi lugeja, skype ei lähe tööle, sreamtransport ka, 8gadgetpack on töökõlbmatu, veel mõne progega on nii, kahjuks ei meenu, mis need olid. Uus install tuleb, kui selleks aega leian.
Linuxi versiooniuuendustega pole sellist jama veel olnud.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
25.11.2013 09:01:46
|
|
|
Märt. kirjutas: |
EDIT:
Ahjaa - ühe võimaluse jätsin siiski mängust välja - saast raud....... |
Ma tean ainult üht windowait, mis töötas kasti surmani (poiss lasi toite punase nupuga mängides pool sisu vastu taevast) ja see oli w2k oma seitsme tööaastaga. Ühtegi bsodi ka ei näinud. Muud windowsid pole üle kahe-kolme aasta vastu pidanud. Aga nii muretut elu kui nüüd Ubuntuga oma kastis pole mul iial olnud. Win 8.1 uuendus keeras osa süsteemist täitsa pekki- uninstallis printeri, id-kaardi lugeja, skype ei lähe tööle, sreamtransport ka, 8gadgetpack on töökõlbmatu, veel mõne progega on nii, kahjuks ei meenu, mis need olid. Uus install tuleb, kui selleks aega leian.
Linuxi versiooniuuendustega pole sellist jama veel olnud. |
Vähe kogemusi sul siis. Win NT4 oli hästi stabiilne. Win XP samuti talutav, kui lollusi ei harrasta.
Ja kui win 8 sulle ei istu ja seejuures veel raud on veidi ebasobilik, miks siis üldse jamad sellega - win 7 on endistviisi olemas....
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
pinux
HV vaatleja
|
03.02.2014 20:26:48
|
|
|
Windows tekitab minus paranoiat.
Kasutan Gnu/Linuxit.
Win Xp ei ole enam turvaline ja Win7 ja Win8 on see parandus tiba tehtud.
Kuid mina jõudsin arusaamale, et avatud süsteem on mulle parem.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Bssldr
HV kasutaja
|
16.02.2014 19:01:23
|
|
|
Natuke tobe on argumenteerida linuxi kasutamise kasuks, et seal pole pahavara probleeme. Windowsi puhul on selle probleemiga silmitsi peamiselt rumalamad kasutajad. Ja ainuke põhjus, miks see probleem esineb, on Windowsi populaarsus. Ühtegi pahavara kirjutajat ei huvita linuxi kasutajaskond, neid kasutajaid on liialt vähe ja pahavara levimise kiirus oleks liialt madal - väiksem kriminaalne tulu. Linuxi "turvalisuse" põhjus ei ole see, et linuxi jaoks pahavara kirjutamine kuidagimoodi keeruline või raske oleks. Oleks hoopis lihtsam, kuna erinevalt Windowsist enamik linuxi kasutajaid ei oma AV ega FW.
UNIX'i baasil Mac OS X kogus natuke rohkem populaarsust ja juba tulid esimesed botnetid ka sellele OS'le.
Linuxi baasil Androidi jaoks leidub juba hulgaliselt pahavara.
Ja kuna pahavara kirjutajaid linuxi tavakasutajad absoluutselt ei huvita, siis üks sihtgrupp siiski on. Pahavara kirjutajatele väga meeldivad 1+Gbit ühendusega linuxi serverid ja üsna suur osa neist on ka nakatatud, et võimsaid DDoS rünnakuid läbi viia.
Lõpetuseks ma arvan, et kui sellist OS ebapopulaarsusest tingitud turvalisust taga ajada, võiks vabalt MS-DOS peale üle kolida. Tänasel ajastul vaevalt mingi nakkuse saab, kui just mingites vanades patogeene sisaldavates tarkvara hauakambrites ringi ei kola.
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
16.02.2014 20:03:00
|
|
|
Pole hea üritada võrrelda closed source ja open source unixite turvalisust.
Pahavara kipub levima enamasti closed source asjade peal, sest neid lapib vaid käputäis tegijaid ja augud jäävad pikaks ajaks ripakile.
Pahavara kirjutajatele väga meeldivad 1+Gbit ühendusega linuxi serverid ja üsna suur osa neist on ka nakatatud, et võimsaid DDoS rünnakuid läbi viia.
|
need on scriptijuntsud, kellele veebisaitide näotustamine meelt mööda.
ja väidad et linuxil pole tulemüüri? Eks lülita linuxi iptables välja ja vaata kas saad veel netti
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
17.02.2014 13:16:23
|
|
|
Bssldr kirjutas: |
Natuke tobe on argumenteerida linuxi kasutamise kasuks, et seal pole pahavara probleeme. Windowsi puhul on selle probleemiga silmitsi peamiselt rumalamad kasutajad. Ja ainuke põhjus, miks see probleem esineb, on Windowsi populaarsus. Ühtegi pahavara kirjutajat ei huvita linuxi kasutajaskond, neid kasutajaid on liialt vähe ja pahavara levimise kiirus oleks liialt madal - väiksem kriminaalne tulu. Linuxi "turvalisuse" põhjus ei ole see, et linuxi jaoks pahavara kirjutamine kuidagimoodi keeruline või raske oleks. Oleks hoopis lihtsam, kuna erinevalt Windowsist enamik linuxi kasutajaid ei oma AV ega FW.
UNIX'i baasil Mac OS X kogus natuke rohkem populaarsust ja juba tulid esimesed botnetid ka sellele OS'le.
Linuxi baasil Androidi jaoks leidub juba hulgaliselt pahavara.
Ja kuna pahavara kirjutajaid linuxi tavakasutajad absoluutselt ei huvita, siis üks sihtgrupp siiski on. Pahavara kirjutajatele väga meeldivad 1+Gbit ühendusega linuxi serverid ja üsna suur osa neist on ka nakatatud, et võimsaid DDoS rünnakuid läbi viia.
Lõpetuseks ma arvan, et kui sellist OS ebapopulaarsusest tingitud turvalisust taga ajada, võiks vabalt MS-DOS peale üle kolida. Tänasel ajastul vaevalt mingi nakkuse saab, kui just mingites vanades patogeene sisaldavates tarkvara hauakambrites ringi ei kola. |
http://forte.delfi.ee/news/digi/kaspersky-paljastas-uhe-keerukaima-kuberspionaazi-juhtumi-ajaloos.d?id=67791621
"...
Mis teeb Careto tähelepanuväärseks, on selle poolt kasutatavate tööriistade ülim keerukus. Grupeeringu kasutada on väga komplitseeritud juurkomplekt ja bootkit ning lisaks Mac OS X-ile ja Linuxile ka Androidile ja iOSile suunatud versioonid kõnealusest pahavarast.
..."
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Uhuu
HV kasutaja

|
17.02.2014 17:50:31
|
|
|
Sinu postituse point?
Et windowsile seda pahavara ei eksisteeri?
_________________ Windows ei ole viirus, viirus teeb midagi...
 |
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
17.02.2014 18:14:15
|
|
|
Artiklist seda küll mitte kuidagi järeldada ei saa....
Lihtsalt muude süsteemide kasutajad hõljuvad liiga pilvedes roosad prillikesed ees.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Uhuu
HV kasutaja

|
17.02.2014 18:23:54
|
|
|
Lihtsalt muude süsteemide kasutajad hõljuvad liiga pilvedes roosad prillikesed ees. |
Kui ajakirjanik seda ei kirjuta, then that MUST be true. Võtaksid ehk ise korraks oma prillid eest ära?
_________________ Windows ei ole viirus, viirus teeb midagi...
 |
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
17.02.2014 19:04:30
|
|
|
Plärtsumise asemel mine uuri algallikaid.
(Ja jälgi paremini, et mida su arvutustehnika teeb )
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
17.02.2014 19:09:43
|
|
|
Mnator, ei ole mõtet tuua mängu relvadest põhjustatud turvariske.
on ikka vaks vahet, kas serveri kallal kangutab teismelisest naabripoiss või suurriigi hästimakstud häkkeridiviis.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Bssldr
HV kasutaja
|
17.02.2014 19:19:32
|
|
|
Uhuu kirjutas: |
Lihtsalt muude süsteemide kasutajad hõljuvad liiga pilvedes roosad prillikesed ees. |
Kui ajakirjanik seda ei kirjuta, then that MUST be true. Võtaksid ehk ise korraks oma prillid eest ära?  |
Ma arvan, et sa said Mnatori postitustest valesti aru. See mida ta rõhutas oli see, et eksisteerib ka teiste süsteemide jaoks.
Kaspersky Labs põhjalikust aruandest:
http://www.securelist.com/en/downloads/vlpdfs/unveilingthemask_v1.0.pdf
What makes “The Mask” special is the complexity of the toolset used by the attackers. This includes an extremely sophisticated malware, a rootkit, a bootkit, 32- and 64-bit Windows versions, Mac OS X and Linux versions and possibly versions for Android and iPad/iPhone (Apple iOS).
|
olavsu1 kirjutas: |
Mnator, ei ole mõtet tuua mängu relvadest põhjustatud turvariske.
on ikka vaks vahet, kas serveri kallal kangutab teismelisest naabripoiss või suurriigi hästimakstud häkkeridiviis. |
Ja mis nüüd järgmine teema on? Et linux on nii turvaline, et selle kallal suudab ainult suurriigi hästimakstud häkkeridiviis kangutada? Botnet startup kitid (bot, web control panel - ja ainult levita) lähevad tänapäeval nendele nii-nimetatud skriptijuntsudele hästi müügiks. Konkreetsete toodete loomise taga on oma ala eksperdid, mitte skriptijuntsudest lõppkasutajad. Mine kola natuke blackhat müügifoorumites, näed ka hulgaliselt linuxi jaoks mõeldud 'tooteid'.
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|