Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Plondiin
HV kasutaja

|
13.02.2004 18:17:28
tulemüürist läbi? |
|
|
Mind huvitab tulemüüri traffic logi. Nimelt on tulnud sisse
ICMP protocol, Remote port 0, Rule name: Allow ping replay. Remote host:
% This is the RIPE Whois server.
% The objects are in RPSL format.
%
% Rights restricted by copyright.
% See http://www.ripe.net/ripencc/pub-services/db/copyright.html
inetnum: 80.235.88.0 - 80.235.91.255
netname: EE-ESTPAK
descr: ADSL address-pool
descr: ADSL light (prn)
descr: Sole 14
descr: Tallinn
descr: Estpak Data/Estonian Telephone Co
country: EE
admin-c: ET332-RIPE
tech-c: ET332-RIPE
rev-srv: dns.estpak.ee
rev-srv: dns2.estpak.ee
status: ASSIGNED PA
notify: ripe@estpak.ee
mnt-by: ESTPAK-MNT
changed: klem@estpak.ee 20020514
source: RIPE
route: 80.235.0.0/17
descr: EE-ESTPAK-80-235-0-0-17
origin: AS3249
notify: klem@estpak.ee
changed: klem@estpak.ee 20011011
role: ESTPAK NOC
address: Elion Enterprises Ltd.
address: Hostmasters and NOC helpdesk
address: Sole str 14, Tallinn
address: Estonia
fax-no: +372 639 1180
e-mail: abuse@estpak.ee
e-mail: ripe@elion.ee
trouble: 24/7 phone +372 639 1082
trouble: abuse@estpak.ee
remarks: ----------------------------------------
remarks: Abuse notifications to: abuse@estpak.ee
remarks: Network problems to: noc@elion.ee
remarks: Peering requests to: peering@elion.ee
remarks: IPv6 peering requests to: ipv6@elion.ee
remarks: ----------------------------------------
admin-c: KK3254-RIPE
tech-c: RIX2-RIPE
tech-c: JT82-RIPE
tech-c: AK546-RIPE
tech-c: AI451-RIPE
nic-hdl: ET332-RIPE
notify: ripe@elion.ee
changed: klem@estpak.ee 20010726
changed: klem@estpak.ee 20010904
changed: klem@estpak.ee 20020110
changed: klem@estpak.ee 20030210
changed: ripe@elion.ee 20031106
lisaks veel selline: Remote port 0 ja host: 65.177.41.81
OrgName: Sprint
OrgID: SPDN
Address: 12502 Sunrise Valley Dr
City: Reston
StateProv: VA
PostalCode: 20196
Country: US
NetRange: 65.176.0.0 - 65.181.31.255
CIDR: 65.176.0.0/14, 65.180.0.0/16, 65.181.0.0/19
NetName: SPRINT-IPDIAL-2BLK
NetHandle: NET-65-176-0-0-1
Parent: NET-65-0-0-0-0
NetType: Direct Allocation
NameServer: NS1.DIALSPRINT.NET
NameServer: NS2.DIALSPRINT.NET
NameServer: NS3.DIALSPRINT.NET
Comment: ADDRESSES WITHIN THIS BLOCK ARE NON-PORTABLE
RegDate: 2001-08-07
Updated: 2003-12-01
TechHandle: SPRINT-NOC-ARIN
TechName: Sprintlink (Sprint)
TechPhone: +1-800-232-6895
TechEmail: NOC@sprint.net
OrgTechHandle: ARINS-ARIN
OrgTechName: arin-sprint-iprequest
OrgTechPhone: +1-800-232-3458
OrgTechEmail: ip-req@sprint.net
# ARIN WHOIS database, last updated 2004-02-12 19:15
# Enter ? for additional hints on searching ARIN's WHOIS database.
Kas need tähendavad seda, et on sisse murtud neilt aadressidelt. Ometi ma ei olnud peale restarti internetis käinud ja tulemüüris on Running aps vaid RAS PPPoE.
|
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
15.02.2004 01:12:18
|
|
|
Lühidalt öeldes: ära selle pärast muretse. "Sisse murtud" ei ole, lihtsalt pingitud. ICMP protokoll ongi justnimelt selle vana hea "ping" tegemiseks mis näitab, kui kiire on ühendus sinu ja pingitava masina vahel. Et sulle asja üleüldse mainiti on tingitud sellest, et su tulemüüris on ping lubatud (kohe su posti alguses olev "Rule name: allow ping reply"). Kui sind häirib, et raal netist tulevate "oled olemas ka vä?" päringute peale "jah" vastab, siis pead lihtsalt vastava reegli deaktiveerima.
Huvitav näha muidu, et sul pingi tegijale kohe WHOIS tehakse Suure tõenäosusega ei mõju asi küll kuigi hästi neti kiirusele.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plondiin
HV kasutaja

|
16.02.2004 12:54:41
|
|
|
Milleks üldse on vaja pingida? Mida annab võõrale inimesele see teadmine, et olen olemas ja kui kiire on meie arvutite vaheline ühendus?
Ma ei leia tulemüüris kohta, kus pingimine otseselt ära keelata.
http://forums.sygate.com/vb/showthread.php?s=34bb8ce77feee914c60ac2fca0ae4a2e&threadid=50
järgi toimides on võimalus General->Rule description alla tühja kasti midagi kirjutada. Tegelikult on juba vaikimisi Action all oli raadionupp Block this traffic märgendatud. Ja Ports and Protocols all on Apply this rule to - ALL.
Kas ma siis jätan seal General->Action->block traffic ja Ports and Protocols alt valin protokoli ICMP ning märgendan Enable Echo Reply - 0 and Echo Request - 8 ?
Seal valikus tundusid veel asjakohased olevat näiteks Information Request -15, Information Reply - 16
Aga ausalt öeldes pole mul õrna aimugi mida need tähendavad
Ja mis on veel huvitav tulemüüri juures see, et UDP protocoli kaudu, Remote port 68 on sisse lubatud. Ask all running aps. Remote host ei näita ip-d vaid on 0.0.0.0
See tuleb umbes iga kuue minuti tagant. Ja kui real paremklõpsu alt teen Back trace, siis ütleb et This is an invalid IP for back tracing. Tulemüür näitab ka Romote MAC-i, Local hosti ja local MAC-i. Kuidas ma teen kindlaks mis see on ja kust ta tuleb?
Kodutöö tulemusena http://www.iana.org/assignments/port-numbers tuvastasin, et UDP port 68 on:
bootpc 68/udp Bootstrap Protocol Client
# Bill Croft <Croft@SUMEX-AIM.STANFORD.EDU>
aga see ei ütle mulle midagi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plondiin
HV kasutaja

|
16.02.2004 16:34:51
|
|
|
Dijital kirjutas: |
no ping tuleb ka näiteks irc, p2p, jne.. |
irc peaks mingi suhtlusproge olema, miski jutuka variant? Jutukates ma ei käi. Kas msn-il on ircuga miskit pistmist?
peer to peer-i peaks vist KazaaLite kasutama? Kazaad pole käivitanud, küll aga on ta tulemüüri Aplication listis lubatud.
Minu teadmised siinkohal lõpevad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
TzigaLind
HV veteran
|
16.02.2004 17:55:09
|
|
|
Äkkitselt ISP pingib? või mingi app millel on keep'alive funktsioon?
_________________ Piix! |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
2 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
17.02.2004 11:57:15
|
|
|
bootpc on vahend sinu ja ISPi vaheliseks suhtluseks (sel teel saab su masin pidevalt inffi DNS ja teiste serverite kohta). Imelik muidu, et milleks see täpselt, kuna tänapäeval käib ju kõik DHCP kaudu... Aga samas esines ka mu oma masinal seda... Muidu selle pärast *ka* ei tasu muretseda.
Kunagi muidu KLite'i tööle oled lasknud? Keskserverist paistab offline olevate arvutite alane inff *väga* aeglaselt välja lendama, näiteks ise sain isegi mingi poolteist kuud peale KLite'i poolt kasutatava pordi muutust päringuid ennem avatud olnud porti... Pole ka võimatu, et MSN *kah* mingit pingi teostab (nägemaks, kas sa üldse liinil oled).
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
tom1245
HV veteran
|
17.02.2004 12:05:08
|
|
|
mul on ka ruuteris näha, et toimub aktiivne meie netiühenduse IP pingimine. On näha, et perioodiliselt pingib ka ISP ning ma kardan, et kui sa pingimise ära keelad, siis võib-olla ei saa netiühendustki
_________________ Ehitusteemalised arutelud:
https://www.ehitusfoorum.com |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plondiin
HV kasutaja

|
18.02.2004 12:13:31
|
|
|
TzigaLind kirjutas: |
Äkkitselt ISP pingib? või mingi app millel on keep'alive funktsioon? |
Tulemüüri Aplication listis on allowed järgmised asjad:
Ad-aware
AVG (3 asja)
C:/Programs/KazaaLite - (KazaaLite.kkp ja KazaaLite.exe)
C:/WINDOWS/system32/Macromed/Shockwave8/Download.exe
Internet Explorer
Microsoft Outlook
RAS PPPoe mini-port
Windows Explorer
Ülejäänud asjad on block või ask, st et nad isetegevusega ei tohiks tegeleda.
HacaX kirjutas: |
Kunagi muidu KLite'i tööle oled lasknud? Keskserverist paistab offline olevate arvutite alane inff *väga* aeglaselt välja lendama, näiteks ise sain isegi mingi poolteist kuud peale KLite'i poolt kasutatava pordi muutust päringuid ennem avatud olnud porti... Pole ka võimatu, et MSN *kah* mingit pingi teostab (nägemaks, kas sa üldse liinil oled). |
Teine kasutaja siin eelmisel õhtul kasutas KLitet, arvuti sai vahepeal kinni pandud ja tükkis sellega ka KLite, rookisin selle ka startupist välja. Msn-iga sama lugu.
tom1245 kirjutas: |
mul on ka ruuteris näha, et toimub aktiivne meie netiühenduse IP pingimine. On näha, et perioodiliselt pingib ka ISP ning ma kardan, et kui sa pingimise ära keelad, siis võib-olla ei saa netiühendustki |
Heast peast ei hakka ma ju vajalikke asju ära keelama. Kui ma teaks täpselt mis on milleks vajalik siis ei muretsekski. Lihtsalt teadmatus tekitab ebakindla tunde.
No näiteks, mis see siis veel olgu - kohe kui arvuti sisselülitamisel interneti ühendus tekkis tuli selline asi:
Allowed Outgoing UDP 169.254.255.255 Remote port 137
Back Trace ->whois:
OrgName: Internet Assigned Numbers Authority
OrgID: IANA
Address: 4676 Admiralty Way, Suite 330
City: Marina del Rey
StateProv: CA
PostalCode: 90292-6695
Country: US
NetRange: 169.254.0.0 - 169.254.255.255
CIDR: 169.254.0.0/16
NetName: LINKLOCAL
NetHandle: NET-169-254-0-0-1
Parent: NET-169-0-0-0-0
NetType: IANA Special Use
NameServer: BLACKHOLE-1.IANA.ORG
NameServer: BLACKHOLE-2.IANA.ORG
Comment: Please see RFC 3330 for additional information.
RegDate: 1998-01-27
Updated: 2002-10-14
OrgAbuseHandle: IANA-IP-ARIN
OrgAbuseName: Internet Corporation for Assigned Names and Number
OrgAbusePhone: +1-310-301-5820
OrgAbuseEmail: abuse@iana.org
OrgTechHandle: IANA-IP-ARIN
OrgTechName: Internet Corporation for Assigned Names and Number
OrgTechPhone: +1-310-301-5820
OrgTechEmail: abuse@iana.org
# ARIN WHOIS database, last updated 2004-02-17 19:15
# Enter ? for additional hints on searching ARIN's WHOIS database.
Ning samas kohe Allowed Incoming UDP 169.254.139.121 Remote port 137 Back Trace andmetel on sama tegelane - OrgName: Internet Assigned Numbers Authority... bla bla bla
Ma saan aru, et kui ta on trace route aknas ainus aadress (Back Trace information) siis järlelikult on ta otse tulnud, mingeid servereid läbimata?.
Miks Incoming ja Outgoing puhul on Remote hostid ja Local hostid samal tegelasel erinevad?
|
|
tagasi üles |
|
 |
tom1245
HV veteran
|
18.02.2004 12:36:53
|
|
|
äkki on tegemist mingi spiooniprogega, mis pingib oma n.ö peremehe serverit? Ja kas äkki AVG käivitamisel ei ürita update'e kontrollida?
_________________ Ehitusteemalised arutelud:
https://www.ehitusfoorum.com |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plondiin
HV kasutaja

|
18.02.2004 13:12:25
|
|
|
tom1245 kirjutas: |
äkki on tegemist mingi spiooniprogega, mis pingib oma n.ö peremehe serverit? Ja kas äkki AVG käivitamisel ei ürita update'e kontrollida? |
Ma ei tea kas sain su küsimusest nüüd õigesti aru, aga mul on AVG tulemüüris allowed (ja ka starupis enabled) järelikult ta ei küsi ühenduseks luba.
Need kolm lubatud avg asja on: avg application, avg control center ja downloading update.
|
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
18.02.2004 19:13:54
|
|
|
UDP port 137 on WINSi (Win DNS) jubin. Väidetavalt pidid mingid NTl jooksvad serverid selle kaudu sinu kohta lisainffi uurima. Põhimõtteliselt võiks kinni keerata.
Muidu, kas on on hea mõte Win Exploreri võrkulaskimine?
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plondiin
HV kasutaja

|
18.02.2004 20:33:04
|
|
|
UDP port 137 on WINSi (Win DNS) jubin. Väidetavalt pidid mingid NTl jooksvad serverid selle kaudu sinu kohta lisainffi uurima. Põhimõtteliselt võiks kinni keerata.
Muidu, kas on on hea mõte Win Exploreri võrkulaskimine? |
Aga kust mina pean teadma, mida on hea mõte võrku lasta ja mida mitte? Niipalju ma olen dumbuser küll ning seetõttu ma iga päev HinnaVaatluse küljes ripungi.
Kust ja kuidas saab porte kinni keerata?
|
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
20.02.2004 01:19:33
|
|
|
Kuule, panin siin vahepeal korraks Sygate'i peale (prii versiooni), a näiteks asja niikaugele ei saanudki, et pingile ei vastaks... Äkki PRO ja prii variandi vahe peale IDSi ongi selles, et tasulises saad redigeerida *kõiki* reegleid, vabas saad aga ainult lisada (ie neid, mis müüriga kaasa tulevad, sa muuta ei saa)? Outpostiga vähemalt oli nii.
Konkreetselt portidest... äkki aitaks just sellesama Winblows Exploreri ärakeelamine (kui su masin mingis sisevõrgus ei istu, siis ei näe mina küll mingit põhjust, mis Explorer üleüldse välismaailmast teadlik peaks olema). Sest peaasjalikult peaks just too sissetulevale andmevoole vastama (ei viitsinud Sygate'i pikemalt uurida, a kas too rohkem inffi ei andnud, ie *kes* (ehk siis milline proge) sissetulnud kõne vastu võttis?)
Muidu IANA paistab olevat OK organisatsioon... midagi mete Euroopa RIPE'i sarnast.
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plondiin
HV kasutaja

|
20.02.2004 11:46:32
|
|
|
Kuule, panin siin vahepeal korraks Sygate'i peale (prii versiooni), a näiteks asja niikaugele ei saanudki, et pingile ei vastaks... Äkki PRO ja prii variandi vahe peale IDSi ongi selles, et tasulises saad redigeerida *kõiki* reegleid, vabas saad aga ainult lisada (ie neid, mis müüriga kaasa tulevad, sa muuta ei saa)? Outpostiga vähemalt oli nii.. |
Sygate Personal Firewallil on Application list kus saab määrata failidele allow, ask või block. Seal mul pandud enamusele asjadele ask, ka. neile: TCP/IP Ping Command - ping.exe, TCP/IP Services Application- tcpsvcs.exe, TCP/IP Traceroute Command- tracert.exe,...
Ja märgendades neist mõne ning lähed Advanced, siis avaneb Advanced Application Configuration. Seal saab muuhulgas valida menüüst asju Remote Server ports UDP ja TCP kohta ning Local ports UDP ja TCP kohta. Samuti on seal vaikimisi valitud märkeruut Allow ICMP traffic. Huvitav kui ma selle linnukese ära korjan, kas siis pigimine keelatakse mõlemapoolselt ära, st ise ei saa ja teised ei saa ka mu masinat pingida?
Konkreetselt portidest... äkki aitaks just sellesama Winblows Exploreri ärakeelamine (kui su masin mingis sisevõrgus ei istu, siis ei näe mina küll mingit põhjust, mis Explorer üleüldse välismaailmast teadlik peaks olema). Sest peaasjalikult peaks just too sissetulevale andmevoole vastama (ei viitsinud Sygate'i pikemalt uurida, a kas too rohkem inffi ei andnud, ie *kes* (ehk siis milline proge) sissetulnud kõne vastu võttis?)
Muidu IANA paistab olevat OK organisatsioon... midagi mete Euroopa RIPE'i sarnast. |
Ma selle Windows Exploreri keelasin kohe samal päeval ära, kui selle lubamise mõttekuses kahtlesid Imelik oli see, et varem teda seal Running Application listis polnud, sigines sinna vähem kui nädal tagasi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|