Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tuul
HV vaatleja

|
13.02.2004 16:31:00
heli muutub läbi kõrvaklappide vaiksemaks |
|
|
Probleem on selline, et kui ma ühendan kõrvaklapid siis on igasugune heli väga vaikne,olen proovinud mitmeid eri klappe, läbi kõlarite lastes on kõik korras (kõlarid on tavalised "arvutite standard" ilma võimendita). Kas võiks viga olla helikaartis draiverites või muus?
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
13.02.2004 16:53:17
|
|
|
Kuidas sa saad võrrelda kõlarite ja kõrvaklappide helitugevust? See, et kõlaritest heli tuleb normaalse valjusega tähendab lihtsalt seda, et kõlaritest on volüümi rohkem peale keeratud. Kõrvaklappidel ju sellist võimalust ei ole.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Karel
HV kasutaja

|
13.02.2004 16:55:22
|
|
|
Kas helikaardi seadistuses mingit ümberlülitamise võimalust pole? Mõnel on võimalik valida sealt kohe, et kas kasutuses on kõrvaklappide või kõlarite jaoks. Muidu üldiselt aga loogiline, et nii käitub sest kõrvaklappide takistus on ju kõlarite omadest suurem, sama pinge juures seega läbib vähem voolu, ehk siis eraldub vähem võimsust, teeb vähem tööd ja liigutab vähem kõrvu
_________________ Minus vaidlevad sageli kaks häält ja mõlemad on võõrad. |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Metsavend
HV vaatleja
|
15.02.2004 14:50:27
|
|
|
Karel kirjutas: |
Kas helikaardi seadistuses mingit ümberlülitamise võimalust pole? Mõnel on võimalik valida sealt kohe, et kas kasutuses on kõrvaklappide või kõlarite jaoks. Muidu üldiselt aga loogiline, et nii käitub sest kõrvaklappide takistus on ju kõlarite omadest suurem, sama pinge juures seega läbib vähem voolu, ehk siis eraldub vähem võimsust, teeb vähem tööd ja liigutab vähem kõrvu  |
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Piperider
HV kasutaja
|
15.02.2004 16:13:21
|
|
|
ihvike kirjutas: |
See, et kõlaritest heli tuleb normaalse valjusega tähendab lihtsalt seda, et kõlaritest on volüümi rohkem peale keeratud. |
Täitsa huvitav teooria sul. Ainult et:
teemaalgataja kirjutas: |
kõlarid on tavalised "arvutite standard" ilma võimendita |
kuidas sa kõlaritele volüümi peale keerad sellisel juhul?
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
1 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
15.02.2004 17:56:05
|
|
|
PiperiderX kirjutas: |
ihvike kirjutas: |
See, et kõlaritest heli tuleb normaalse valjusega tähendab lihtsalt seda, et kõlaritest on volüümi rohkem peale keeratud. |
Täitsa huvitav teooria sul. Ainult et:
teemaalgataja kirjutas: |
kõlarid on tavalised "arvutite standard" ilma võimendita |
kuidas sa kõlaritele volüümi peale keerad sellisel juhul? |
Millised tavalised "arvutite standard" kõlarid need ilma võimendita on? Ma olen absoluutselt veendunud, et teemaalgataja vihjas sellele, et tal pole eraldi võimendit.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
escucha
HV veteran

|
15.02.2004 18:06:14
|
|
|
mul on sama lugu....
kui klapid panna ja kõik võimsused põhja keerata, siis klappidest tuleb heli kuidagi väga vaikselt!
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
15.02.2004 18:21:55
|
|
|
Karel kirjutas: |
Kas helikaardi seadistuses mingit ümberlülitamise võimalust pole? Mõnel on võimalik valida sealt kohe, et kas kasutuses on kõrvaklappide või kõlarite jaoks. Muidu üldiselt aga loogiline, et nii käitub sest kõrvaklappide takistus on ju kõlarite omadest suurem, sama pinge juures seega läbib vähem voolu, ehk siis eraldub vähem võimsust, teeb vähem tööd ja liigutab vähem kõrvu  |
See jutt on ka kergelt öeldes jama praeguses kontekstis. Arvutikõlarite takistus ei puutu üldse asjasse, kuna neil on 99% tõenäosusega võimendi vahel. Juhul kui võimendit vahel ei oleks, siis ei teeks need kõlarid ka miskit kõvemat häält kui kõrvaklapid, kuna kõrvaklappide takistus võib küll suurem olla, aga tundlikkus ja helirõhk peas kuulamisel võrreldav/suurem.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
16.02.2004 03:21:44
|
|
|
Helikaardist rääkides oleks viisakas mudel ka ära nimetada. Kuhu valjukad ühendad? kuhu klapid?...
Lohutuseks nii palju, et mu SB live platinumi kõrvakate väljundis pidi ka nupp enamasti põhjas olema, et kõvasti kuulata. See oli nii kuni KX-draiverid peale panin...
Ja ilma võimendita valjukad võivad ka üsna kõva häält teha, kui on õige "vana kooli" kaart, kus speaker out veel olemas
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
Siiasinna15
HV kasutaja
|
18.02.2004 19:13:05
|
|
|
See taksituse asi suht õige........minul on Philips kõrvaklapid ja neil takistus 23 oomi.....tavaliselt arvutikõllidel takistus ju 4 oomi
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
18.02.2004 23:42:02
|
|
|
Siiasinna15 kirjutas: |
See taksituse asi suht õige........minul on Philips kõrvaklapid ja neil takistus 23 oomi.....tavaliselt arvutikõllidel takistus ju 4 oomi |
Jah, mul ka pole taksikoera.
Ärge rääkige asjadest, millest te ei tea mitte midagi. Algatuseks siis - tavaliselt ei ole arvutikõllide takistus 4 oomi vaid 8 oomi. Mis pole absoluutselt oluline.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
escucha
HV veteran

|
19.02.2004 00:35:23
|
|
|
ihvike, mis sa nii närvi lähed siin teemas....???arumaisaa
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
19.02.2004 10:23:40
|
|
|
escucha kirjutas: |
ihvike, mis sa nii närvi lähed siin teemas....???arumaisaa  |
Sest ma kirjutan selges eesti keeles, kuidas asi on ja siis tuleb ikka mingi säga oma umbluud ajama.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Siiasinna15
HV kasutaja
|
19.02.2004 19:56:52
|
|
|
Mul mingid pannid arvutikõllid ja nad on 4 oomiste valjukatega( mingi creative 2 sp+1 sub)
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Siiasinna15
HV kasutaja
|
19.02.2004 20:02:00
|
|
|
Ja sa eksid kõvasti:"Ärge rääkige asjadest, millest te ei tea mitte midagi"
Võhik võibolla olen jah selles arvutihelivärgis(helikaardid ja arvuti kõllid), aga helitehnika ja elektroonikaga olen ikka väga palju tegelenud......
ära hakka kohe järeldama, kui midagi ei tea.
|
|
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
19.02.2004 21:22:32
|
|
|
Siiasinna15 kirjutas: |
Ja sa eksid kõvasti:"Ärge rääkige asjadest, millest te ei tea mitte midagi"
Võhik võibolla olen jah selles arvutihelivärgis(helikaardid ja arvuti kõllid), aga helitehnika ja elektroonikaga olen ikka väga palju tegelenud......
ära hakka kohe järeldama, kui midagi ei tea. |
Eino see on ju tore, teadmised tulevad kõigile kasuks. Võiks siis neid välja ka näidata foorumis postitades. Olgu need arvutikõllid siis pealegi 4-oomised. Mis see aga praeguse teema kontekstis meile annab? Kõrvaklappe on igasuguste erinevate takistustega - 16 kuni mingi 250 oomi vabalt tavakasutajate omad. Tahad nüüd öelda, et need 250 oomised kõrvaklapid ei tee üldse häält? Ja kuidas üldse saab helitehnikaga ja eletroonikaga palju tegelenud inimene võrrelda kõlarite ja kõrvaklappide helitugevust praeguse teema kontekstis? Iseenesest on ju loogiline ja õige, et samasuguse tundlikkuse juures teeb 4 oomine kõlar 16 oomisest kõlarist tugevamat häält. Aga jumalaeest, see ei puutu karvavõrdki antud teemasse.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Metsavend
HV vaatleja
|
21.02.2004 12:31:22
|
|
|
Hakkab selline mulje küll jääma, et teema postitajal probleem tooli ja klaveri vahel, kuid ülejäänud tegelinskid panevad ilgelt tarka teooriat siin
Ei imesta üldse, kui kõrvaklappide juhtmel üks väike jublakas seni märkamatuks jäänud...
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|