praegune kellaaeg 04.07.2025 02:34:22
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.09.2013 09:58:11
|
|
|
kalvis kirjutas: |
tsitaat: |
Millal ometi saadakse aru, et arvuti ja sellel jooksva tarkvara/opsüsteemi hind ei määra suures plaanis mitte kui midagi
|
Määrab ikka ja palju sõltub kes ja milleks. Sinu väitega nõus ei ole.
Kui sul on kommertsrakendus mis jookseb ainult windowsil siis pead nutuga pooleks windowsi kasutama, tahad sa seda või ei taha.
Linuxi pealt on võimalik üksjagu kokku hoida iseasi, kas leidub IT kutti kes oskab Linuxis administreerida. |
Ja vaat seda odavat palka küsivat Linuxi-spetsi Sa kusagilt ei leia. Leiad Linuxi-spetsi, kes küsib töötasuks nii suure raha, et potentsiaalne tellija saab seda numbrit kuuldes infarkti.
PS: Ja ega see praegu ainult nii pole, näiteks nii 10 aastat tagasi ei suutnud üks vald leida odavat Linuxi-spetsialisti, kes vallaasutustes, s.h. koolid ja raamatukogud, suudaks Linuxid tööle panna ja siis hiljem neid ka jooksvalt hooldada.
Keiss lõppes sellega, et vald ostis kõikidesse arvutitesse Windowsid ja ka nüüd a 10 aastat hiljem ei taha seesama Valla IT-juht mitte midagi teada Linuxitest ja kõik on usinasti Windowsi peal edasi.
Nii, et palgarahanumber paneb asja paika, kas suudetakse spetsialisti palgata või mitte.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
16.09.2013 10:54:54
|
|
|
...
viimati muutis number 25.06.2014 21:17:36, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.09.2013 11:55:20
|
|
|
Ega siin palkade üle pikalt midagi arutada pole, ajas tagasi on mulle endalegi mitmed IT-spetsid otse öelnud, et nii pisikese raha eest kui riigiasutused ja Omavalitsused pakuvad, ei hakata isegi seda tööpakkumist läbi uurima.
Ja kui juba kaevandamiseks läks ajaloos, siis Eesti vist kõige suurem ja samamoodi läbikukkunud projekt oli Raamatukogude Linuxiseerimine. Ehk siis raamatukogude varustamine arvutitega, millel Linux peal.
1. Kõik oli alguses tore, tulid arvutid, Linux peal.
2. Kuid siis üritus feilis, kuna ürituse läbiviijad ei suutnud tagada ei arministreerimist ega hooldust ega tuge.
3. Ja siis järgnes väga paljudes kohtades samuti sundkäik, kus selle õnnetu mittetöötava Linuxi asemele osteti Windows.
----------------------------
Nii, et aeg-ajalt on kasulik ikka teada, mida on varem tehtud ja kuidas on tehtud ja mis on olnud tagajärg.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
16.09.2013 13:10:37
|
|
|
...
viimati muutis number 25.06.2014 21:14:05, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
16.09.2013 13:50:58
|
|
|
Linuxi pealt on võimalik üksjagu kokku hoida iseasi, kas leidub IT kutti kes oskab Linuxis administreerida. |
Ja mida täpselt sa seal kokku hoiad? Ma olen siiralt väsinud kuulamast ja lugemast linuxlaste juttu sellest, kuidas Linuxi peale pannes on maailm pudrumäed ja karamellijõed. Saage ometi aru, et litsentsitasu on absoluutselt kõige väiksem kuluartikkel üksuses. Tähtis on garanteeritud uptime ja ühilduvus ning seda combot pakub endiselt ainult Windowsi platform. Need ajad, kui mitmesaja pealise firma IT'd tehti põlve otsas patsiga poiste poolt, on läbi.
PS ma olen taolist teksti näinud juba viimased 10+ aastat. Ei ole midagi muutunud ja ei muutu ka. Linux valitseb servereid, Windows valitseb töölaudu.
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
16.09.2013 13:56:02
|
|
|
Mehed ma ei saa endiselt aru teie rõhuasetusest. Sisuliselt on tekkinud olukord, kus on ilmnenud asjaolud, et võõrriigi luure- ja julgeolekuasutused võivad pealt kuulata meie riigiasutuste digitaalset eetrit, alates terviseandmetest, kaitsevaldkonnast, kuni iga salastatud dokumendini, ja teie lahendus on mis .. et võiks hakata lastele koolides õpetama linuxit, .. siis kunagi saame turvalist tarkavara kasutada oskavad riigijuhid ja ametnikud
Kordan veelkord - probleemi pakilisus ei ole niivõrd see, kui lapsed-kodanikud-firmad kasutavad USA tagaustega tarkvara - liberaalse ühiskonna korraldusega ei saa riik kodanikele-firmadele ette kirjutada, mis aukudega tarkvara nad oma tööks või meelelahutuseks kasutavad. Küll aga on kuri karjas riigitasandil, kes tulenevalt seadustest peab teatud turvalisust tagama nii riigi kogutud andmebaasides, salastatud dokumentides, kaitse-julgeolekuvaldkonnas jne-jne.
Soomlased on Snowdeni-PRISM-NSA teemat juba jõudnud analüüsida esimesed suunised ja sammud probleemi kõrvaldamiseks on astutud - soomlaste käitumine on loomulik reageering ja käik sellise info ilmsikstuleku puhul. Mida me oleme oleme kuulnud Eesti poliitikutelt ja IT asjapulkadelt - ID-kaart on turvaline ja inimesed ise on rumalad, et Facebooke, Googlet kasutavad ja oma infot laiali laotavad - see on täna kogu riigi reageering Snowdeni paljastatud info suhtes. Kas ma olen ainuke, kes näeb riigipoolset küündimatust või kuritegelikku lohakust antud teemaga.
Muidugi on võimalik, et Eesti IT tiiger & küberkeskus on integreeritud NSA osa, kus meite mehed poliitikust helgete IT peadeni on saanud NSA jaoks aidata ehitada üles salajasi tagauksi, pealtkuulamise süsteeme - võib ainult ette kujutada, et iga teine meist tunneks sellise tähelepanu eest kõrvust tõstetuna - anda väikse riigina oma panus suure liitlase USA julgeolekusse. Ma ei imestaks, kui Küberkaitsekeskuse "eduloo" taga on pelgalt USA huvi ka siinse nurga internetikaablite peale oma majake peale istutada.
Nüüd meite valitsus mökitab, et kuidas sa mõistad USA&NSA nuhkimise hukka, rääkimata vastumeetmetest, kui oled ise seda aidanud üles seda nuhkist ehitada ja oled olnud UHKE ka selle üle
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
0 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
16.09.2013 15:02:35
|
|
|
Scart kirjutas: |
Ja mida täpselt sa seal kokku hoiad? Ma olen siiralt väsinud kuulamast ja lugemast linuxlaste juttu sellest, kuidas Linuxi peale pannes on maailm pudrumäed ja karamellijõed. Saage ometi aru, et litsentsitasu on absoluutselt kõige väiksem kuluartikkel üksuses. Tähtis on garanteeritud uptime ja ühilduvus ning seda combot pakub endiselt ainult Windowsi platform. Need ajad, kui mitmesaja pealise firma IT'd tehti põlve otsas patsiga poiste poolt, on läbi.
PS ma olen taolist teksti näinud juba viimased 10+ aastat. Ei ole midagi muutunud ja ei muutu ka. Linux valitseb servereid, Windows valitseb töölaudu. |
Kusjuures pole need Win serverid ka nii halvad ühtigi, Kui on pädev administreerija olemas, siis töötavad nagu kulda
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
16.09.2013 15:19:39
|
|
|
Mnator kirjutas: |
Kusjuures pole need Win serverid ka nii halvad ühtigi, Kui on pädev administreerija olemas, siis töötavad nagu kulda  |
On. Windowsi platform kui selline on täiesti capable servereid jooksutama.
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
16.09.2013 15:43:08
|
|
|
Minevikus kaevata pole mõtet, 10 aasta tagune linux ei ole selline nagu ta on 2013. Ehk kui 2003 kukkus projekt läbi, ei tähenda see kohe seda, et sellest ajast igavesti on linux täiesti kõlbmatu süsteem.
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
16.09.2013 15:49:52
|
|
|
Filosoofid õpetavad, et kes minevikku ei mäleta see elab tulevikuta.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
16.09.2013 21:17:43
|
|
|
Muidugi
sest asjad üldse ei arene ju...
_________________ assumption is the mother of all fuck ups
,,think before you print and save a ROOT::TTree'' |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
16.09.2013 23:49:32
|
|
|
Ei ole midagi muutunud ja ei muutu ka. Linux valitseb servereid, Windows valitseb töölaudu.
|
Klient-server süsteeme ei teagi või? nende puhul valitseb Linux nii servereit kui tööalaudu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
17.09.2013 05:05:53
|
|
|
H_K, mees ma ei saa endiselt aru teie rõhuasetusest. Sisuliselt on tekkinud olukord kus oleks vaja midagi muuta aga sinu postist saan aru, et kõik on halvasti kuid muutusi pole vaja (sest midagi ise välja sa ju ei paku ning teiste ideed tembeldad "naljakaiks")?
Kui on teadmine, et sügisel on vilja vaja siis pole mõtet kevadel ilusaid , sisutihedaid lauseid loopida ise orase peal tallates.
Filosoofid õpetavad, et kes minevikku ei mäleta see elab tulevikuta.
|
Minevikku tuleb mäletada ja selle vigadest õppida aga minevikus elamine iseenesest pole küll kedagi peale filosoofide , ajaloolaste ja mõnede teiste vastava haru viljelejate elu edasi viinud. Win on ju ka peale aastat 200 edasi liikunud (või jooksem su masinas endiselt Win Million Error ?).
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
17.09.2013 07:49:33
|
|
|
lightbluefox kirjutas: |
Minevikus kaevata pole mõtet, 10 aasta tagune linux ei ole selline nagu ta on 2013. Ehk kui 2003 kukkus projekt läbi, ei tähenda see kohe seda, et sellest ajast igavesti on linux täiesti kõlbmatu süsteem. |
Küsimus pole selles, kas praegune Linux on hea, küsimus on selles, kas tänapäeval suudetakse kõik ette-taha ära näha ja süsteem selliselt püsti panna, et ta on olemas, töötab ning et vajadusel on ka kohe tugi olemas.
Mitte nii nagu vanade projektidega läks. Ega keegi ei öelnud ju vanasti, et Raamatukogude Linuxiseerimine kehv mõte oli, lihtsalt idee läbimõtlematus selle rajamisel oli see, mis selle hea idee korstnasse lennutas.
Raamatukogutöötaja tegeleb ikkagi raamatute ja lugejatega, mitte ei pea olema Linuxi administraator oma raamatukogutöötaja väikse palga eest.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
17.09.2013 08:26:59
|
|
|
|
Einoh, kui sulle on litsentsitasud tühine summa siis viskad mulla paarsada tasuta Windowsi litsentsi. Ma jagan hea meelega neile sinu antud litsentsid edasi. Ja on inimesi, kes loevad raha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
17.09.2013 08:41:52
|
|
|
korsten kirjutas: |
H_K, mees ma ei saa endiselt aru teie rõhuasetusest. Sisuliselt on tekkinud olukord kus oleks vaja midagi muuta aga sinu postist saan aru, et kõik on halvasti kuid muutusi pole vaja (sest midagi ise välja sa ju ei paku ning teiste ideed tembeldad "naljakaiks")?
Kui on teadmine, et sügisel on vilja vaja siis pole mõtet kevadel ilusaid , sisutihedaid lauseid loopida ise orase peal tallates.
|
See, et ma lihtsa kodanikuna muretsen riigi loiduse pärast turvalisuse tagamisel ongi see mida ma ette võtta saan. Mida ma siis tegema peaks, haarama initsiatiivi, kasutama jõudu, tungima riigiasutustesse, internetisõlmpunktidesse ja kodaniku algatuse korras riiklik-rahvuslike julgeolekuhuvide kaitseks ebaturvalised tagaustega arvutisüsteemid rivist välja viima ja infolekke peatama või?
Aga seleta mulle ära miks Simmi juhtumi puhul, kus mees pildistas salastatud dokumente ja andmeid ning need võõrriigi luureteenistusele edastas, hinnati kahjud, "pandi leke kinni", taastati turvalisus (muudeti kaitseväe ladude signalisatsiooni süsteeme, muudeti paroole jne-jne).
Täna, Snowdeni paljastatud info põhjal on olukord, kus võõrriigi luureteenistus saab samale infole ja rohkemalegi ligi läbi arvutisüsteemide ... aga riigi reageering - puudub, kui mitte lugeda reageeringuks riigipoolset sajatamist kodanike suunas, et inimesed on ise rumalad, et oma infot jagavad ja IT klassikat, et ID kaart on turvaline! Kas see on laiapõhjalisele riiklikule-turvalisus-julgeolekuprobleemile adekvaatne reageering või, minu arvates mitte.
Tegemist ei ole ju mingi Windows vs Linux teemaga vaid otseselt riikliku julgeoleku küsimusega.
Ja ma ei näe, et riik antud juhtumi puhul julgeoleku pärast mureks tunneks ja lekke sulgeks, meetmed tarvitusele võtaks.
Samas kui mitmetest teistest riikidest on signaale, et USA-NSA nuhkimise probleemiga tegeletakse, tegeletakse kohe ja intensiivselt.
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
17.09.2013 08:44:55
|
|
|
Raamatukogutöötaja tegeleb ikkagi raamatute ja lugejatega, mitte ei pea olema Linuxi administraator oma raamatukogutöötaja väikse palga eest. icon_cool.gif
|
Arusaadav, samamoodi ei tegele ta ka Wini administreerimisega. Küsimus pole siin kindlasti mitte palga suuruses vaid selles, et raamatukoguhoidjal ei ole vastaval alal teadmisi (tavaliselt).
H_K, . Millistes riikides tegeletakse probleemiga valitsuse tasandil?
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
17.09.2013 09:28:47
|
|
|
korsten kirjutas: |
Raamatukogutöötaja tegeleb ikkagi raamatute ja lugejatega, mitte ei pea olema Linuxi administraator oma raamatukogutöötaja väikse palga eest. icon_cool.gif
|
Arusaadav, samamoodi ei tegele ta ka Wini administreerimisega. Küsimus pole siin kindlasti mitte palga suuruses vaid selles, et raamatukoguhoidjal ei ole vastaval alal teadmisi (tavaliselt).
H_K, . Millistes riikides tegeletakse probleemiga valitsuse tasandil? |
Ei tegele tõepoolest win administreerimisega vaid lihtsalt töötab, teeb oma tööd..........
(odavatest win administraatoritest pole kuskil vähimatki puudust, pigem tuleb vaadata, et liiga odavat ei kutsu appi)
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
17.09.2013 21:39:41
|
|
|
H_K, siin on asi selles, et usa on liitlane aga venemaa ei ole seda mitte. Kunagi tuli endalgi laigulistega jutuks arvutite turvalisus. Öeldi seda, et arvuteid pole vaja usa eest turvata.
|
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
17.09.2013 22:00:53
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
H_K, siin on asi selles, et usa on liitlane aga venemaa ei ole seda mitte. Kunagi tuli endalgi laigulistega jutuks arvutite turvalisus. Öeldi seda, et arvuteid pole vaja usa eest turvata. |
Tõenäoliselt see nii ongi, aga see on väär mõtlemine, lühinägelik, ohtlik ja see ei ole ka õiguspärane ehk teistpidi võttes on see ebaseaduslik. Seadused ei erista, et üks riik võib meie järgi luurata ja teine mitte, võiks ka küsida kas riigiinstitutsioonidel on õiguspärane ilmnenud turvaleket eirata. Kuigi Eesti minevikus on vähemalt üks teadaolev juhtum, kus meie järele luuramisega on jäänud vahele üks nn liitlasriik, loomulikult vahelejäänud spiooni suure meediakäraga nagu Simmi-Dressenit ei arreteeritud ja vangikongi ei pandud, juhtum lahendati diplomaatiliselt nö vaikselt Vot selline õigusriik, seadused on ühed aga ühed saavad täie rangusega, teiste puhul seadusi nagu ei olekski. Õigusriik kas on või ei ole, ei saa olla natuke moraalne või natuke rase.
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
17.09.2013 22:24:52
|
|
|
H_K, see on asi, mida lihtsurelikel on raske mõista, sest lihtsureliku tasandil pole usa mitte miski liitlane, pigem vaenlane. see tants käib üle lihtsureliku pea ja tema õiglustunde pihta.
Kunas on olnud seadus seaduseks seadusetegija jaoks? ei iial. seadus on seadus vaid lihtsurelike jaoks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
18.09.2013 13:54:14
|
|
|
Einoh, kui sulle on litsentsitasud tühine summa siis viskad mulla paarsada tasuta Windowsi litsentsi. Ma jagan hea meelega neile sinu antud litsentsid edasi. Ja on inimesi, kes loevad raha. |
Ühe kontori jagu Windowsi litsentse maksab tuntavalt vähem kui selle kontorit täitvate kontorirottide ühe kuu palk. Ja kui sa raha loeks, oleks sul ammu Windowsi ökosüsteem üles ehitatud ja töötamas.
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
18.09.2013 15:32:29
|
|
|
Ühe kontori jagu Windowsi litsentse maksab tuntavalt vähem kui selle kontorit täitvate kontorirottide ühe kuu palk. Ja kui sa raha loeks, oleks sul ammu Windowsi ökosüsteem üles ehitatud ja töötamas. |
See peab küll väga helde firma olema kus see kehtiks. Seni on ikka windowsi arvutitöökoht koos litsentsidega maksnud kordades rohkem kui sellel arvutitöökohal töötajale palgaks makstakse.
linuxi töökoht maksab ca 192€ + mõne üksiku (eri)rakenduse litsents.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
18.09.2013 15:39:31
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
Ühe kontori jagu Windowsi litsentse maksab tuntavalt vähem kui selle kontorit täitvate kontorirottide ühe kuu palk. Ja kui sa raha loeks, oleks sul ammu Windowsi ökosüsteem üles ehitatud ja töötamas. |
See peab küll väga helde firma olema kus see kehtiks. Seni on ikka windowsi arvutitöökoht koos litsentsidega maksnud kordades rohkem kui sellel arvutitöökohal töötajale palgaks makstakse.
linuxi töökoht maksab ca 192€ + mõne üksiku (eri)rakenduse litsents. |
win + office ca 350€. Kasutusajaks 3-5 aastat. Võtame näiteks 3 aastaga, teeb ca 120€ aastas ehk 10€ kuus. Mis inimesed need nii vähe palka saavad?
Muid litsentse hetkel ei arvesta, kuna see on erinevatel firmadel erinev ja vaja ka linuxi peale soetada.
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
18.09.2013 18:44:09
|
|
|
kas ettevõtted ostavad tarkvara liisinguga nagu vaesed inimesed?
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|