Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Minimx38
Kreisi kasutaja

|
09.09.2013 21:40:44
Lauaarvutil järsku lagg sees |
|
|
Tere! Probleem siis järgmine, üks hommik lihtsalt üks ml kast hakkas jamama, algul käima pannes ei hakanud windowsigi bootima, bootis login logoni ära ja siis järsku see startup repair, tegi selle ära ja siis rebootis ja uuesti....
Okei, bootisin installika ülesse ja kustutasin partitionid ära, hakkasin formati tegema ja lõi mingi errori ette, google erilist vastust ei andnud, mingi partition manager vms asjaga buutisin ülesse ja sellega tegin ära. Installis ära ja oli mingi hetk okei, tegin resa ja siis läks käima aeglaselt, kui ülesse bootis laggas mingi 1minut, siis töötas ilusti nii 5 minta ja siis jälle lagg jne...
Võtsin arvuti juppideks, panin uue termopasta, puhastasin jupid ära ja kokku, mõtlesin et meibi ei anna miski asi ühendust.
Kokku pannes panin uue windowsi peale, sama asi, sai järgi pandud, mingi aeg töötas ja siis jäi tööle, sai õhtu otsa veel pelatud ja hommikul sama kamm, nüüd ainult bootib ülesse mingi pool tundi ja laggab.
Milles võib probleem olla ? Hdd? emaplaat ? Sellele arvutil oli kunagi miski elektrikahjustus, välk lõi kuskile elektrivõrku... selle tulemusena ütles lan ülesse ja sai asendatud see pci sloti käiva lan kaardiga, töötas nii mingi 5 aastat ilusti. Hdd mingeid hääli ei tee, et ei ragise ega midagi. mingi paar kuud tagasi lasin ketta hd tunega üle, oli korras.
|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
6 :: |
1 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
09.09.2013 22:08:39
|
|
|
hdd kõlab tõenäoline lase uuesti üle HDtunega. Ja proovi teist kaablit/pesa. ka kettale anda nt.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
   |
3 :: |
0 :: |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2tu
HV kasutaja

|
09.09.2013 23:27:57
|
|
|
HDD pakun ka. Proovi teise HDD'ga puhta win installiga, kohe asi selge.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Minimx38
Kreisi kasutaja

|
09.09.2013 23:30:11
|
|
|
okei, eks homme peab kuskilt ketta sebima ja järgi proovima siis
|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
6 :: |
1 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
10.09.2013 14:44:56
|
|
|
p2tu, on lemas selline plaat nagu UBCD millel on kõikide kettatootjate utiliidid. lased enne lammutamist vastava utiliidi käima ja saad kohe teada, kas kettal on mingi kamm või mitte. tarkvara ei tasu ka alahinnata. eile sai tegeletud masinaga, mis mingil hetkel hakkas võrku " unustama". draiverid ja asajd kõik justkui head aga mingilt maalt alates võrku ei saa enam.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2tu
HV kasutaja

|
10.09.2013 18:20:51
|
|
|
laurx kirjutas: |
p2tu, on lemas selline plaat nagu UBCD millel on kõikide kettatootjate utiliidid. lased enne lammutamist vastava utiliidi käima ja saad kohe teada, kas kettal on mingi kamm või mitte. tarkvara ei tasu ka alahinnata. eile sai tegeletud masinaga, mis mingil hetkel hakkas võrku " unustama". draiverid ja asajd kõik justkui head aga mingilt maalt alates võrku ei saa enam. |
Jah? Küsi, kas teemaalgataja teab, mis on UBCD ja kuidas kõiki neid utiile kasutada
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2tu
HV kasutaja

|
10.09.2013 19:47:37
|
|
|
kas sina oskad? ma olen mitu korda pidanud mingite wini installikatega "parandajate" jamast andmed tagasi tooma. not fun. |
Trollid? Mis see minu oskus siia puutub? Viimati ei olnud viisakas võõras teemas OT juttu ajada. Kui sind huvitavad minu oskused, siis kirjuta PS.
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2tu
HV kasutaja

|
10.09.2013 23:35:27
|
|
|
retooriline küsimus ilmselt. kuna sa justkui soovitad midagi siis võiks see olla adekvaatne, mitte midagi sellist, mis võimalusel ja asjaolude kokkulangemise korral jama tekitab onju. |
Astu samm tagasi ja vaata/loe palun uuesti teemat.
Millest sa õigupoolest räägid? Mida ohtlikku ma soovitasin? Teisele kõvakettale windows installida, et välistada esimese kõvaketta probleemid, on ohtlik?
Kui sa teemat tähelepanelikult loeksid või asjasse süveneksid, siis sa oleks juba aru saanud, et mitu korda on windowsi peale installidtud ja partitsioone kustutatud, seega andmete kadumine ei ole probleemiks või ma ei saagi aru, milles see oht seisneb.
Kui teemaalgataja teaks, mis on UBCD ja erinevad ketta testimise võimalused, siis ta ei küsiks siit abi. Mina soovitasin enda kogemusest ja teemaalgataja teadmiste tasemest lähtudes kõige LIHTSAMAT viisi asja testida. See on minu arvamus.
Aga ma sain juba aru, et sa oled väga tark... nunu
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
10.09.2013 23:50:53
|
|
|
kruvimise käigus tekkivat "tarkust" on tulnud parandada. teise kettaga katsetamine tähendab reaalis seda, et tuleb see teine ketas kuskilt trantsportida nii, et ta tööle jääks ja masinasse nii montida, et ta tööle jääks. lihtsam on võtta tootja utiliit, jooksutada see kettale ja vaadata, kas annab full scannil veakoodi. kui annab, kas fixib. kui annab, hakkame edasi lammutama. sinu enda kogemus tasub ka siis korrigeerimist. on juhte, kus sa ei saa ketast välja võtta lihtsalt niisama, siis võtad tootja utiliidi ning lased sellel diagnoosi panna. üldiselt kipuvad siin juba aegade algusest saati sõna võtma need , kellele format on parim ravim.
ja nagu sa ütled, ma olen seda asja nii omadel kui ka teistel nahkadel natukene katsetanud jah, "teise kettaga lihtsalt uut installi tegema" hakkamine ei ole pikemas perspektiivis enamasti kõige lihtsam lahendus.
tahad katsetada siis mul on tartus veel paarkümmend ketast testida.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2tu
HV kasutaja

|
11.09.2013 00:00:51
|
|
|
Et ta peaks arvutiga, mis buudib kaua ja laggib töötades, netist otsima utiilid, õpetused ning tegema teste? Hmm... päris põnev soovitus.
Aga kui sa oma arvamuses ja teadmistes nii kindel oled, siis palun, õpeta teda, selleks see teema ju siin ongi! Valesse kohta suunad praegu energia, mulle pole vaja neid asju tõestada
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2tu
HV kasutaja

|
11.09.2013 00:13:19
|
|
|
Minule vaatab UBCD laua pealt vastu, aga ometi ma ei eelda ega oota, et kõik on sama targad kui mina.
Minul on 180 kraadi teine kogemus ja minu meelest on vaieldamatult lihtsam keskmisele arvutikasutajale proovida teist kõvaketast, kui mässata UBCD ja utiilidega, millest aru saamiseks peavad ka teatud eelteadmised olema ning mis peamine, hea arvuti inglise keele oskus.
Aga näed, edusammud, lõpuks konkreetsed lingid ja isegi video. Case closed
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |