|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas möödasõidul ületad kiirust? |
| Ei, kiirus peab jääma karmilt lubatud piirkiiruse juurde |
|
1% |
[ 3 ] |
| Mõnikord läheb ca 5km/h üle |
|
4% |
[ 13 ] |
| Mõnikord läheb ca 10km/h üle |
|
10% |
[ 30 ] |
| Mõnikord läheb ca 15km/h üle |
|
7% |
[ 21 ] |
| Mõnikord läheb ca 20km/h üle |
|
24% |
[ 67 ] |
| Mõnikord läheb ca 30km/h üle |
|
23% |
[ 63 ] |
| Mõnikord läheb ca 40km/h üle |
|
9% |
[ 27 ] |
| Mõnikord läheb ca 50km/h üle |
|
8% |
[ 22 ] |
| Mõnikord läheb ca 70km/h üle |
|
9% |
[ 27 ] |
|
| hääli kokku : 273 |
|
| autor |
|
Magic
HV Guru

|
04.09.2013 11:27:47
|
|
|
Nooremas eas polegi probleemi, aga seal 12-14 kuni 16-18 loeb juba ülduse arvamus väga paljude jaoks.
Ei kasuta seda ka ise, aga ei käi ka mingitel üritustel. Sõidan üksi ja juba nii riski aste väiksem.
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
04.09.2013 11:30:39
|
|
|
| Magic kirjutas: |
Nooremas eas polegi probleemi, aga seal 12-14 kuni 16-18 loeb juba ülduse arvamus väga paljude jaoks.
Ei kasuta seda ka ise, aga ei käi ka mingitel üritustel. Sõidan üksi ja juba nii riski aste väiksem. |
Siis tuleb lapsel valida, kas sõidab kiivriga võis käib jala
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
04.09.2013 11:57:47
|
|
|
| tsitaat: |
Igasugused laurxjoonused,
|
ainult jalgrattus on suuteline a) ühesuunalisel teel sõitma vastassuunas, b) eirama parklas paremakäe reeglit ja seda järgiva auto varjust ennast eesõigust omava auto kapotile sõitma. c) ignoreerima märgistust, mille olemasolu kohta nad ise kiunuvad, et miks seda eiratakse (tõestus selles samas videos). d) mitte näitama suunda.. mootorratturitel vähemalt tekib mingil hetkel teadmine, mismoodi on mõistlik kolonnis (maleruutu) sõita aga see videol olnud kari väntasid on täiesti kaootiline ja kontrollimatu mass inimesi, kes arvavad, et nad on Nii Lahedad (TM). sorri, ei ole nõus sellise asjaga ja kui kari neid väntasid satuks samalaadselt korraldatud mootorratturite paraadi sisse, oleks kisa samamoodi taeva alla.
_________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582 |
|
| Kommentaarid: 1156 loe/lisa |
   |
4 :: |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
04.09.2013 12:09:31
|
|
|
laurx, mootoratturid on nüüd küll jah korraliku liikleja musternäidised
Aga nagu sa ka ise kirjutad "mootorratturitel vähemalt tekib mingil hetkel teadmine"
Täpselt sama mõte, mida ma ülalpool juba kirjutasin - et peaks selliseid asja justnimelt kampaaniakorras rohkem tegema, sest siis muutub ka ratturites liikluses osalemise oskus paremaks, eksole? Või kuidas see teadmine täpselt mootoratturitel tekib, kodus tugitoolis onades käib sähvatus ja teadmine on olemas?
Kampaaniakorras peab tegema selle pärast, et niimoodi on tiba ohutum - ka autojuhid on eelhoiatatud, et rattureid võib esineda rohkem, kui see üks keda ta kesklinna liikluses eelmisel nädalal kohtas.
Ja nagu eilne üritus näitas, siis mingit ummikut ju ei tekkinud kõikide delfidebiilikute kurvastuseks, kes olid selle pildistamiseks isegi lennumasina rentinud
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
1 :: |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
04.09.2013 12:45:39
|
|
|
erinevalt onudest ja tädidest vändaga, on motoorratta juhtimisõiguse saamiseks mõningaste koolituste läbimine. muuhulgas räägitakse ka grupisõidust. see, et mõnel meeleheitel peerisal sada + kilovatti kubeme all instinktiivselt parema käe sirgu lööb, on natukene tema enda probleem. mina olen sõitnud nii korraldatud kui korraldamata paraadde. korraldatud paraadid on alanud enamasti sellega, et loetakse veelkord sõnad peale ja mainitakse, et " sõidame maleruutu". kahjuks on Vänt ja motoriseeritud taburett hetkel veel asjad, millega justkui võib ka natukene rumal liikluses osaleda.
_________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582 |
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kodanik2
Kreisi kasutaja
|
04.09.2013 13:00:01
|
|
|
| namstoop kirjutas: |
Ja nagu eilne üritus näitas, siis mingit ummikut ju ei tekkinud kõikide delfidebiilikute kurvastuseks, kes olid selle pildistamiseks isegi lennumasina rentinud  |
Aga näitas ka seda, et tänu autojutide reageerimisvõimele ei jäänud osad väntadega liiklusrikkujatest lollakad auto alla.
Miks on vaja kampaania korras ja suure massiga linnavahele ülbitsema minna?
|
|
| Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
04.09.2013 13:15:01
|
|
|
| tumtum kirjutas: |
Ja nagu eilne üritus näitas, siis mingit ummikut ju ei tekkinud kõikide delfidebiilikute kurvastuseks, kes olid selle pildistamiseks isegi lennumasina rentinud  |
Aga näitas ka seda, et tänu autojutide reageerimisvõimele ei jäänud osad väntadega liiklusrikkujatest lollakad auto alla.
Miks on vaja kampaania korras ja suure massiga linnavahele ülbitsema minna? |
ja kus kohas oli ülbitsemine? Ja mismõttes oli üldse ülbitsemine? Minu arust oli autosid ka seal suure massiga linnavahel jube palju, mida nad seal ülbitsesid küll Ehket tee ei kuulu ainult autodele.
Ja see viimane ongi ju asja eesmärk ja sõnum.
Lisaks on üsna hämmastav, kuidas unustatakse ära see väike tõsiasi, et reaalsuses võis tänu sellele, et 200+ inimest olid jalgratastel, ummikut hoopis vähendada, sest vastasel korral oleks ilmselt suur osa neist autoga läbi kesklinna kulgenud. Mina kaasa arvatud, sest ilma selle ürituseta oleks eile autoga tööle tulnud.
Nii et iga inimene, kes valib auto asemel liikumiseks jalgratta peaks teisi autojuhte ju rõõmustama - üks konkurent võtab jälle vähem ruumi. Ja tipptunnil on ju autode voog selgelt aeglasem kui jalgratta oma, nii et mingist autode liikumise takistamisest rääkimine on sulaselge idiootsus. Autoga õhtul koju sõites on mu keskmine kiirus üksjagu madalam kui rattaga.
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
04.09.2013 13:24:16
|
|
|
Lisaks on üsna hämmastav, kuidas unustatakse ära see väike tõsiasi, et reaalsuses võis tänu sellele, et 200+ inimest olid jalgratastel, ummikut hoopis vähendada, sest vastasel korral oleks ilmselt suur osa neist autoga läbi kesklinna kulgenud. Mina kaasa arvatud, sest ilma selle ürituseta oleks eile autoga tööle tulnud.
|
need 200 olid nagunii miskid hipid kes tööl ei käi ja joovad pilsnerit tavaliselt sellel ajal haraka kohvikus.
Minuarust sellise ürituse korraldamine ei näita mittemidagi, vaid seda, et kord-kaks aastas on liikluses rohkem jalgrattureid kuna tahetakse protestida. Sõidaks kogu see seltskond siis aastas neli-viis kuud koguaeg kui ilm lubab aga ei. tullakse vaid mingi protesti eesmärgil lolli mängima.
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
5 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kodanik2
Kreisi kasutaja
|
04.09.2013 13:26:32
|
|
|
Ma räägin seda mida nägin, selle ajaga kui mina liikusin Tõnismäelt -> Kaubamaja, vuhises minust mööda 20+ ratturit (kampaania märgistega) ning mitte tee/sõidurea äärt mööda vaid nii kuidas jumal juhatas. Ühistranspordi rajal, autode vahele, lipsati igasse prakku - siis peab olema autojuht veel rohkem bussijuht hiromant olema, et äkki on keegi mulle külje alla trüginud/trügimas ja kui ma rooliga natukene (august, takistusest ümber põigates) keerama peaks, siis on keegi käpuli.
Kas see pole ülbitsemine kui tullakse mööda auto teed ja sujuvalt muututakse jalakäijaks ning sõidetakse risti üle selle sama sõidutee teisele poole kuskile kasutades sebra? Või vahitakse tigeda näoga jalgratta seljas kui ma ei anna neile ülekäigurajal teed?
Ei tasu arvata, et ma mingi jalgratturite vihkaja olen, ma olen tolerantne inimene kuid kui korraldatakse kampaania, et ohh täna teema ja näitame ennast, siis võiks äkki mingid reeglid ikkagi kehtida?
Sõidan ka ise jalgrattaga kuid ma annan endale aru, et mina olen nõrgem pool liikluses ja mul pole pärast õnnetust haigalas mõtet enam oma õigust taga ajada.
|
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
04.09.2013 13:31:00
|
|
|
Nii et iga inimene, kes valib auto asemel liikumiseks jalgratta peaks teisi autojuhte ju rõõmustama - üks konkurent võtab jälle vähem ruumi. Ja tipptunnil on ju autode voog selgelt aeglasem kui jalgratta oma, nii et mingist autode liikumise takistamisest rääkimine on sulaselge idiootsus. Autoga õhtul koju sõites on mu keskmine kiirus üksjagu madalam kui rattaga.  |
Kesklinnas kindlasti ja Tallinna areng ka selles suunas, kui mingid uued idioodid seda arengut ära ei keela.
Iseasi teema ongi see, et osad panid kuidagi väga tuima sõitmisega... reastud paremale ja keegi sul pimedas nurgas. Pidama rattaga kindlasti ei saa...
Ise jälgin seda ka Tartus, enamus rattureid ei suuda mõista, et autoteel ei või ta sinust mööda vuhiseda kui sa teed paremale pööret
Riia tänaval enne hansakeskust tähendab see lendu paremal juhul valgusfoori otsa. Rattatee ka kõrval, nii et tegelikult oleks viisakas seda kasutada.
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
04.09.2013 13:51:14
|
|
|
Ma räägin seda mida nägin, selle ajaga kui mina liikusin Tõnismäelt -> Kaubamaja, vuhises minust mööda 20+ ratturit (kampaania märgistega) ning mitte tee/sõidurea äärt mööda vaid nii kuidas jumal juhatas. Ühistranspordi rajal, autode vahele, lipsati igasse prakku - siis peab olema autojuht veel rohkem bussijuht hiromant olema, et äkki on keegi mulle külje alla trüginud/trügimas ja kui ma rooliga natukene (august, takistusest ümber põigates) keerama peaks, siis on keegi käpuli.
Kas see pole ülbitsemine kui tullakse mööda auto teed ja sujuvalt muututakse jalakäijaks ning sõidetakse risti üle selle sama sõidutee teisele poole kuskile kasutades sebra? Või vahitakse tigeda näoga jalgratta seljas kui ma ei anna neile ülekäigurajal teed?
Ei tasu arvata, et ma mingi jalgratturite vihkaja olen, ma olen tolerantne inimene kuid kui korraldatakse kampaania, et ohh täna teema ja näitame ennast, siis võiks äkki mingid reeglid ikkagi kehtida?
Sõidan ka ise jalgrattaga kuid ma annan endale aru, et mina olen nõrgem pool liikluses ja mul pole pärast õnnetust haigalas mõtet enam oma õigust taga ajada. |
Selle asja nimi on sõidutee. Sellist asja, nagu autotee pole ka liiklusseaduse mõttes olemas. Üsna põhimõtteline erinevus IMO ning kui sellest vaatepunktist lähtuda, siis äkki ei tundugi enam ülbitsemisena, kui seal teistsuguseid sõidukeid ka vahel liigub.
Aga sellega olen loomulikul nõus, et lollusi ei saa ja ei tohi teha ning peab teistega arvestama ja ette mõtlema. Iga sõiduki roolis või lenksus.
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
04.09.2013 13:52:42
|
|
|
namstoop, jalgrattaga sebrale kihutamine on üsna tavaliseks saanud viimasel ajal. lisaboonus neile, kes seda teevad kuskilt heki, majakese vms takistuse tagant.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
| Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
04.09.2013 14:03:11
|
|
|
| londiste kirjutas: |
| namstoop, jalgrattaga sebrale kihutamine on üsna tavaliseks saanud viimasel ajal. lisaboonus neile, kes seda teevad kuskilt heki, majakese vms takistuse tagant. |
| lollusi ei saa ja ei tohi teha ning peab teistega arvestama ja ette mõtlema |
Sebrale tuimalt tuiskamine on täisidiootsus. Kui võtta hoog maha ja vajadusel jalg maha panna, siis antakse väga kenasti teed, vbl paaril korral olen pidanud paar autot ära ootama. Vahel isegi liiga usinalt peetakse kinni, olen vaadanud sebrale lähenedes, et las see rivis viimane läheb ka üle, ei hakka ligi trügima, aga ikka peetakse kinni. Siin muidugi võib rolli mängida hirm nende sebrale kihutajate ees, seega eeldatakse, et kui jalgrattur, siis tuleb nagunii hooga peale.
Aga üldiselt ei viitsi vist enam sel teemal palju maailma parandada. Tahaks lihtsalt loota, et autojuhtidel (kelle jaoks jalgratturite arvu suurenemine on miskipärast muutunud jubedaks stressiallikaks ning ainuüksi selle sõna kuulmise peale tõmbub käsi taskus rusikasse) ja ratturitel õnnestub peagi üksteisega ära harjuda. Sest selge on see, et ka Eestis lumevabal perioodil igapäevaselt linnaliikluses jalgratast kasutavate inimeste arv jääb kasvama ning loodetavasti õpivad ka ratturid läbi kogemuse liikluskultuuri paremini austama ning kasvatavad enesealalhoiuinstinkti.
Mujal maailmas on see ju õnnestunud, miks siin ei peaks?
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
04.09.2013 14:10:26
|
|
|
Selle asja nimi on sõidutee
|
jah, on. selle kasutamine on nii autodele kui vändameestele ühes paksus dokumendis reguleeritud. mul on tunne, et vähemate ratastega liiklejad kohati ei tea sellest dokumendist suurt.
jalgrattalt maha tulemata ei oma jalgrattur sebral olles auto suhtes eesõigust: ootab ära või riskib liiklusohtliku olukorra tekitamisega. kehvemal juhul lõpetab haiglas ja saab veel liikluskahju ka kanda. jalgratturite arvu suurenemine on stressiallikaks läbi selle, kui palju nendes " uutes jalgratturites" on võimalikku ohuallikat.
mujal maailmas saab jalgrattaga juba ilmastikust tulenevalt sõita rohkem kui need neli sooja päeva. 8 kuud aastast on keskmise eestlase vändad soojas kohas seismas ja joonitud rattateed kenasti lumekuhja all.
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kodanik2
Kreisi kasutaja
|
04.09.2013 14:11:36
|
|
|
Sõidan ka ise jalgrattaga kuid ma annan endale aru, et mina olen nõrgem pool liikluses ja mul pole pärast õnnetust haigalas mõtet enam oma õigust taga ajada. |
Selle asja nimi on sõidutee. Sellist asja, nagu autotee pole ka liiklusseaduse mõttes olemas. Üsna põhimõtteline erinevus IMO ning kui sellest vaatepunktist lähtuda, siis äkki ei tundugi enam ülbitsemisena, kui seal teistsuguseid sõidukeid ka vahel liigub.
Aga sellega olen loomulikul nõus, et lollusi ei saa ja ei tohi teha ning peab teistega arvestama ja ette mõtlema. Iga sõiduki roolis või lenksus. |
Ja nüüd siis kuna mina ei olnud terminites seaduse mõistes täpne, muutub kogu jalgratturite tegevus JOKK tasemel seaduslikuks? Tähenärimise asemel võiks mõelda kuidas asja parandada mitte kiita üritus mis jalgratturite mainet alla tõmbas.
|
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
04.09.2013 14:23:07
|
|
|
Ürituse korraldajad rõhusid korduvalt ja korduvalt sellele, et liikluseeskirju tuleb täita ning ka korrati üle asjakohased punktid. See, et kallid kodanikud sellest hoolimata lollustega tegelema tulid linna, on kurb, aga korraldajad on ka selle ees suhteliselt võimetud. Üldises plaanis usun, et oli siiski korrektset liiklemist märksa rohkem jalgratturite poolt kui tavalisel päeval.
Keskmise jalgratturi seaduskuulekus tänaval on paraku üks väga suur probleem Eestis, aga see ei saa ju ka areneda muul moel kui praktikas.. Olen isegi rattaga liigeldes Tallinnas Rahumäe-Tervise ristis korra peaaegu mingi idioodi poolt peaaegu pikali sõidetud, kes arvas, et jumala äge on täishooga läbi punase tule mäest alla sõita, kui mina üritasin ristmikku ületada, et Järve haigla suunas edasi minna. Ajab endal ka harja punaseks, sest sellised idioodid rikuvad tõesti kõigi mainet kahjuks.
Eilne üritus oli aga vägagi okei minumeelest ja autojuhid võiks tõesti hetkeks aru pidada ja aru saada, et teed ei ole ainult sõiduautodele mõeldud.
Sellise teemaarenduse valguses võiks Maanteeamet pseudoteemadega tegelemise asemel panustada jalgratturite harimisse olulistes küsimustes. St kiivrikampaaniate asemel võiks üritada samas mahus elementaarseid liiklusreegleid promoda jalgratturitele. Saaksime ehk kiiremini rahuliku kooseksisteerimise ja teineteisemõistmiseni.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
04.09.2013 14:24:13
|
|
|
| laurx kirjutas: |
|
jah, on. selle kasutamine on nii autodele kui vändameestele ühes paksus dokumendis reguleeritud. mul on tunne, et vähemate ratastega liiklejad kohati ei tea sellest dokumendist suurt.
jalgrattalt maha tulemata ei oma jalgrattur sebral olles auto suhtes eesõigust: ootab ära või riskib liiklusohtliku olukorra tekitamisega. kehvemal juhul lõpetab haiglas ja saab veel liikluskahju ka kanda. jalgratturite arvu suurenemine on stressiallikaks läbi selle, kui palju nendes " uutes jalgratturites" on võimalikku ohuallikat.
mujal maailmas saab jalgrattaga juba ilmastikust tulenevalt sõita rohkem kui need neli sooja päeva. 8 kuud aastast on keskmise eestlase vändad soojas kohas seismas ja joonitud rattateed kenasti lumekuhja all. |
Mitu kuud aastas tsiklistid sõita saavad?
Reeglitest ja kiirusepiirangutest nad ju ka sittagi ei tea või siis lihtsalt eiravad neid
|
|
| Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
2 :: |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
04.09.2013 14:28:32
|
|
|
Jalgrattaga peabki ju linnas keset sõidurada väntama, muud võimalust lihtsalt ei jää üle.
Kui järgida seadust ja hoida paremale äärde siis võib ikka suht kindel olla, et saad mõne sõiduki peegliga litaka ja lebadki teel pikali. Sest igal juhul on ju vaja ratturist mööda pressida, mis sellest et vasakul ei pruugi piisavalt ruumigi olla.
Tsiklitest ei hakka rääkimagi, need anyway seadust ei tunne.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kodanik2
Kreisi kasutaja
|
04.09.2013 14:30:10
|
|
|
| salatoimik kirjutas: |
Tsiklitest ei hakka rääkimagi, need anyway seadust ei tunne. |
Aga vähemalt ei jää jalgu ja ei töllerda ees autodel
|
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
04.09.2013 14:31:17
|
|
|
5-6 kuna varustus on parem. kohatine meeleheitel pereisa tõmblus parema käega on sellest samast vähesest sõidust tingitud. mina olen oma kõvemal sõidusuvel saanud maha ~28500km. pikimal aastal sõitnud veebruarist novembri keskpaigani. oleks veel saanud aga lumehirmus panin ratta ära, sest mõte käru võtmisest ei meeldinud. lisaks on sellel ajal hommikud nii piisavalt pimedad ja vesised, et pidasin kõigi turvalisuse tagamiseks sikli ära panna. sellel aastal on kindlustus mai keskpaigast kuni novembri keskpaigani.
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Leinö
HV veteran

|
04.09.2013 14:31:20
|
|
|
| salatoimik kirjutas: |
Jalgrattaga peabki ju linnas keset sõidurada väntama, muud võimalust lihtsalt ei jää üle.
Kui järgida seadust ja hoida paremale äärde siis võib ikka suht kindel olla, et saad mõne sõiduki peegliga litaka ja lebadki teel pikali. Sest igal juhul on ju vaja ratturist mööda pressida, mis sellest et vasakul ei pruugi piisavalt ruumigi olla.
Tsiklitest ei hakka rääkimagi, need anyway seadust ei tunne. |
Olen mõnusalt kukkunud tänu idikale kes mind lihtsalt surus oma kastikaga vastu äärekivi.. Jätkas rahumeeli sõitmist, mul käed-põlved verised.
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
04.09.2013 14:34:52
|
|
|
Lihtsalt, kui nüüd nii tähte närida, siis jalgrattaga aastaringne sõitmine on üldiselt ka eelkõige tahtmises ja õiges riietuses-varustuses kinni. Ilmekalt oli seda näha mul juba praegu tööl.. nädal tagasi oli rattaparklas päeval ca 20 ratast, läks ilm tsipsa jahedamaks, jäi alla kümne järgi. Tõenäoliselt olen varsti ainuke ja kurdan jälle majahalduritele detsembris, et rattaparkla värava lukk on lund täis tuisanud ja ei tööta..
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
04.09.2013 15:07:23
|
|
|
|
mujal maailmas saab jalgrattaga juba ilmastikust tulenevalt sõita rohkem kui need neli sooja päeva. 8 kuud aastast on keskmise eestlase vändad soojas kohas seismas ja joonitud rattateed kenasti lumekuhja all. |
oh taara avita. üks ja sama sildistav ja tobe jauramine igas kohas.
Ja kõige huvitavam ongi see, et seda teevad need samad inimesed, kus mõnes teises teemas kilkavad oma liiklusalaste "saavutustega".
Või siis kui siinsamas teemas kui keegi postitab mõne pildi või video ebakorrektselt käitunud ja kummalisi manöövreid teinud autojuhi kohta, saab see postitaja kohe kaela terve laadungi jura stiilis: misse sinu asi on, las igaüks teeb nagu tahab ja no lasta sõitis risti üle tee ja tegi parempöörde neljandast reast, oli sul vaja signaali lasta, ta ju laadis kindlasti kaupa maha ja selle pärast seisis seal jne jne.
ühesõnaga kõik need targutajad, kes ratturite kellasid ja helkureid loendavad ja karjuvad, et nad tuleks nende puudumise pärast paariks aastaks kinni panna, sest on ikka ahvid tulevad tehniliselt mitte korras rattaga tänavale, on raudselt ülikorralikud liiklejad ja maantel igaks juhuks üle 85km/h ei sõida kunagi Ja autod läigivad ka nagu prillikivid.
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
04.09.2013 15:22:42
|
|
|
ainult jalgrattus on suuteline a) ühesuunalisel teel sõitma vastassuunas, b) eirama parklas paremakäe reeglit ja seda järgiva auto varjust ennast eesõigust omava auto kapotile sõitma. c) ignoreerima märgistust, mille olemasolu kohta nad ise kiunuvad, et miks seda eiratakse (tõestus selles samas videos). d) mitte näitama suunda..
|
minu saavutused on hetkel sellised, et millegi eest ma endiselt karistada saanud ei ole. on kaks hoiatust aastast 2010 ja kaks kiiruskaamerat aastatest 2011 ja selle aasta veebruarist summades 36 ja 19 eurot. veel mölinaid? võta nüüd oma vändavendadel kätest kinni ja tehke vabaduse platsis grupikalli ning mängige oma jalgratta juhilubade numbrite peale seda mängu, kus suurima numbriga juhiloa omanik toob poest täpselt nii mitu suurt mõmmi limonaadi.
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
04.09.2013 15:35:20
|
|
|
ainult jalgrattus on suuteline a) ühesuunalisel teel sõitma vastassuunas,]b) eirama parklas paremakäe reeglit ja seda järgiva auto varjust ennast eesõigust omava auto kapotile sõitma. c) ignoreerima märgistust, mille olemasolu kohta nad ise kiunuvad, et miks seda eiratakse (tõestus selles samas videos). d) mitte näitama suunda..
|
minu saavutused on hetkel sellised, et millegi eest ma endiselt karistada saanud ei ole. on kaks hoiatust aastast 2010 ja kaks kiiruskaamerat aastatest 2011 ja selle aasta veebruarist summades 36 ja 19 eurot. veel mölinaid? võta nüüd oma vändavendadel kätest kinni ja tehke vabaduse platsis grupikalli ning mängige oma jalgratta juhilubade numbrite peale seda mängu, kus suurima numbriga juhiloa omanik toob poest täpselt nii mitu suurt mõmmi limonaadi. |
tõeline liikluskangelane, president peaks medali andma lausa
a) minu teada näiteks Tartus on mõnedel ühesuunalistel konkreetselt lubatud rattaga vastassuunas sõita ning mujal maailmas on see üsna levinud praktika. Võiks ka Tallinnas olla mõned sellised lõigud.
b) lähen kohe vaatan täna mõnes suvalises parklas, kuidas kõik autod paremakäe reeglit järgivad
c) sama mis , aga mõne teises kohas
d) sama mis , aga vaadeldav igal suvalisel tänavalõigul
ise ikka saad aru, et oled pilkujoomisega endale vist veidi liiga teinud
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
04.09.2013 15:53:33
|
|
|
| a) minu teada näiteks Tartus on mõnedel ühesuunalistel konkreetselt lubatud rattaga vastassuunas sõita ning mujal maailmas on see üsna levinud praktika. Võiks ka Tallinnas olla mõned sellised lõigud. |
Kust ma sellise tänava leian?
|
|
| Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
04.09.2013 16:08:36
|
|
|
| raxz kirjutas: |
| a) minu teada näiteks Tartus on mõnedel ühesuunalistel konkreetselt lubatud rattaga vastassuunas sõita ning mujal maailmas on see üsna levinud praktika. Võiks ka Tallinnas olla mõned sellised lõigud. |
Kust ma sellise tänava leian? |
jään vastuse võlgu, ühes analoogilises diskussioonis Tartu jalgratturid kirjutasid nii, õigsuse eest pead ei anna. Ise olen vist elus ühe korra Tartus jalgrattaga raudteejaama sõitnud, et rongi peale minna.
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
04.09.2013 16:17:31
|
|
|
jään vastuse võlgu, ühes analoogilises diskussioonis Tartu jalgratturid kirjutasid nii, õigsuse eest pead ei anna. Ise olen vist elus ühe korra Tartus jalgrattaga raudteejaama sõitnud, et rongi peale minna. |
Ehk siis reaalselt ei ole sellist asja olemas.
Jalgrattur ei tee vahet ühe- ja pärisuunalisel teel ja hakkabki luuletama.
|
|
| Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
04.09.2013 16:26:36
|
|
|
jään vastuse võlgu, ühes analoogilises diskussioonis Tartu jalgratturid kirjutasid nii, õigsuse eest pead ei anna. Ise olen vist elus ühe korra Tartus jalgrattaga raudteejaama sõitnud, et rongi peale minna. |
Jalgrattur ei tee vahet ühe- ja pärisuunalisel teel ja hakkabki luuletama. |
mine otsi Tartust. Aga üldiselt - no pliis - kas tõesti sa reaalselt arvad, et kui inimesel on jalgratas, siis on tegu mingi eraladi inimtõuga vms? Et kellelgi neil kindlasti ei ole autot ja seeõttu liiklusseadusest teavad sama palju kui lehm lennuõnnetusest? Või millest täpselt igal sammul selline nõme suhtumine, et blabla, jalgrattur ei tee vahet selle ja tolle ja kolmandal? Endal ei hakka sellise ksenofoobse mõttemalli pärast veits imelik siiski? Täpselt samasugused inimesed nagu sa ise, lihtsalt vahel sõidavad autoga, vahel jalgrattaga, vahel käivad koguni jala ka. Äkki tasuks endal ka erinevad liikumisviisid ära proovida, et paremini mõista.
Ahjaa, ja kuule tumtum kas siin kirjeldatud grupp kandis kõik helkurveste ja värke? Või mida sa kampaania märgiste all silmas pead?
| Ma räägin seda mida nägin, selle ajaga kui mina liikusin Tõnismäelt -> Kaubamaja, vuhises minust mööda 20+ ratturit (kampaania märgistega) ning mitte tee/sõidurea äärt mööda vaid nii kuidas jumal juhatas. Ühistranspordi rajal, autode vahele, lipsati igasse prakku - siis peab olema autojuht veel rohkem bussijuht hiromant olema, et äkki on keegi mulle külje alla trüginud/trügimas ja kui ma rooliga natukene (august, takistusest ümber põigates) keerama peaks, siis on keegi käpuli. |
Nii palju kui ma nüüd olen aru saanud, siis see grupp, keda ma ka paaril korral trehvasin, oli linnaviletsuse kamp. Rohkem selliseid suuri gruppe nagu ei olnudki. Nad tegid jah imelike manöövreid. Draamateatri ees tegid mingil põhjusel tagasipöörde ja oleks takso alla jäänud, mis noore punasega üle sööstis. Ja kõige iroonilisem on see, et nemad konkreetselt sõitsid bussirajal, kuigi see, et seal tegelikult sõita ei tohi, on Tallinna linnavalitsuse tegu.
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
04.09.2013 16:30:20
|
|
|
jalgrattaga võid sa liikuda ühesuunalisel teel vastassuunas jalakäijana, mitte täie pedaaliga kuuma andes. sellieid selle päästab autokoolist alates sisse harjutatud praktika selle kohta, et " ka ühesuunalisel võib mõni idioot olla, kes märki ei tunne". Tartu LS kattub 100% tallinna LS ga, kuna jalgrattaga enamasti vahet õhe päevaga katta ei suudeta, sünnibki kuskil mäo risti lähistel kurevetele tuld annes mingi "erisus".
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
iir
HV Guru

|
04.09.2013 16:40:18
|
|
|
delhvi kirjutab, et üks rattur sai autojuhi käest peksa...
_________________ sometimes i hug myself for no reason.
you dont need a reason to call me. me not answer anyway |
|
| Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
04.09.2013 16:52:16
|
|
|
| jalgrattaga võid sa liikuda ühesuunalisel teel vastassuunas jalakäijana, mitte täie pedaaliga kuuma andes. sellieid selle päästab autokoolist alates sisse harjutatud praktika selle kohta, et " ka ühesuunalisel võib mõni idioot olla, kes märki ei tunne". Tartu LS kattub 100% tallinna LS ga, kuna jalgrattaga enamasti vahet õhe päevaga katta ei suudeta, sünnibki kuskil mäo risti lähistel kurevetele tuld annes mingi "erisus". |
kas sa tahad väita, et märgile 331 ei saa paigaldada lisatahvlit, mis rattaid lubaks või siis tahvel 836 on nalja pärast olemas?
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Jerry
4K külmavana

|
04.09.2013 17:18:24
|
|
|
Tartus on Baeri tänav selline. Ühesuunaline aga jalgratturitele on joonega eraldatud riba, kus on joonistatud nool, et võib vastassuunas liikuda
_________________ Kes meie maale tulnud on ja kellel siin ei meeldi –
me rajad lahkelt lahti on, las minna, kui ei meeldi /Hando Runnel
Ellu jääb see, kes oskab oma kätega midagi valmis teha |
|
| Kommentaarid: 135 loe/lisa |
   |
109 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ajuNolk
HV veteran

|
04.09.2013 17:18:44
|
|
|
Mida ei tea, seda pole olemas?
Karl Ernst von Baeri
Spoiler 
|
|
| Kommentaarid: 125 loe/lisa |
   |
121 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ajuNolk
HV veteran

|
04.09.2013 17:24:11
|
|
|
| Mõni on veel. See pole vändameeste viga, et linnaplaneerijad ei julge ühesuunalistele rattaradu märkida.
|
|
   |
121 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-Innu-
HV kasutaja
|
04.09.2013 17:27:46
|
|
|
Rohkem kui üks:
Spoiler 
|
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
04.09.2013 17:29:08
|
|
|
Laurxil on mingi lapsepõlve trauma, et sedasi jalgrattureid maha teeb?
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ajuNolk
HV veteran

|
04.09.2013 17:38:26
|
|
|
Mõned on veel.
Spoiler 
Spoiler 
| äkki ei märgita neid sinna mingil põhjusel ? |
Loogiline, et igale poole ei saa, põhjuseid erinevaid.
|
|
   |
121 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
04.09.2013 17:42:00
|
|
|
ma sõitsin väga palju jalgrattaga lapsepõlves. lihtsalt hetkel tundub, et jalgratturid on liikluses koos taburetimeestega kõige kaootilisem kaader. meie kolmandas klassis sai omale tekitatud kooli tööõpetuse õpetaja juures ka vastava sõiduki juhtumisõigust tõestav dokument.
ahjaa 1 koht kus veel on, on õnne tänav. sõpaka silla pealt otse üles tohib sõita vaid jalgrattaga.
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ajuNolk
HV veteran

|
04.09.2013 17:58:11
|
|
|
| Hah, raxz sai nii põske lihtsalt, LOL.
|
|
   |
121 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
04.09.2013 17:59:37
|
|
|
| ajuNolk kirjutas: |
Mida ei tea, seda pole olemas?
Karl Ernst von Baeri
Spoiler 
|
Ja mitut ühesuunalise tänava silti sa näed seal?
|
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
04.09.2013 18:00:38
|
|
|
| mikk36, mine vaata teiselepoole?
|
|
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
04.09.2013 18:17:09
|
|
|
| Max Powers kirjutas: |
| mikk36, mine vaata teiselepoole? |
link
link
Ei näe
|
|
| Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
04.09.2013 18:50:09
|
|
|
Vähemalt ühe autojuhi närvid ei pidanud vastu Autojuht tungis jalgratturile kallale
Eile kella 17-19ni toimus Tallinna kesklinnas jalgrattaentusiastide aktsioon Tipp d'Und, mille eesmärgiks oli teadvustada jalgratta kohta linnaliikluses, kuid vahetult enne ürituse algust langes üks jalgrattur autojuhi füüsilise rünnaku ohvriks.
Eile kella 19.20 ajal teatati politseile, et Põhja-Tallinnas Paldiski maanteel tungiti liiklustüli käigus kallale 33-aastasele mehele.
Kannatanu sõnul tungis talle kella 16 ajal trollidepoo lähedal kallale autojuht, öeldi Põhja ringkonnaprokuratuurist Delfile.
Täpsemaid detaile uurimisorganid hetkel juhtumi kohta avaldada ei soovi. Menetlust on alustatud kehalist väärkohtlemist käsitleva paragrahvi alusel. Süüdimõistmise korral karistatakse sellise teo eest rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. |
_________________ Erakopeerimistasu tõstmise ettepaneku tagasilükkamine
Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV-s ID-kaardiga autentimine |
|
| Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
04.09.2013 18:55:59
|
|
|
| Tasub kiivrit kanda. Hea kallaletungijat nüpeldada
|
|
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
iir
HV Guru

|
04.09.2013 19:02:30
|
|
|
Kas jalgrattur võib pesapalli kaigast kaasas kanda
_________________ sometimes i hug myself for no reason.
you dont need a reason to call me. me not answer anyway |
|
| Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|