Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
nokitseja
HV vaatleja
|
28.08.2013 19:37:06
Probleem Asus Altec K53S |
|
|
Mure lapse arvutiga. Mingi aeg jooksis kokku arvutil windows7 home. Sai uuesti pandud ja töötas kuidagi. Nüüd on asi väga hapuks läinud. mitmeid kordi kinni jooksun. Olen teinud mitmeid kord uuesti installeerimise nullist. töötab eh päeva ja siis hangu ja peale restarti ei käivitu. igasugused recoverid pole aidanud.
Küsimus ??? kas võib-olla mingi riistvara probleem ja kuidas seda tuvastad??? Olen ka teinud mälu teste - ei midagi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
28.08.2013 20:34:32
|
|
|
Viitab pigem sellele, et kõvaketas ise on hakanud tõrkuma. Parim kontrollvariant oleks leida mõni teine ketas, siis näed üheselt, et kas ketta probleem või midagi muud - kui sama viga kordub ka teise ketta korral.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kakukeo
HV Guru
|
29.08.2013 00:24:33
|
|
|
Ma katsetaks esialgu smart tunega ketta sektorid ja kui leiab vigu siis sectoreid taastavat programmi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
29.08.2013 07:38:13
|
|
|
kakukeo kirjutas: |
Ma katsetaks esialgu smart tunega ketta sektorid ja kui leiab vigu siis sectoreid taastavat programmi. |
Aga kas seda ikka lugesid, et arvuti enam üleüldse ei taha töötada ning jookseb kogu aeg kokku.
Aga igasugu Bad Sektorite parandamine on üsnagi suur mõttetus, kuna väga vähe on kettaid mis edasi ei hävine, enamus hävib edasi, järjest suurema kiirusega, ja siis on omanik üleüldse kettal olevatest andmetest ilma.
PS: Selles samas läpparis, millelt praegu kirjutan, jookseb katsetamiseks Bad Sektoritega 500GB ketas ja on ilusti näha, kuidas neid Bad sektoreid tasapisi juurde tekib.
|
|
tagasi üles |
|
 |
nokitseja
HV vaatleja
|
30.08.2013 12:25:12
|
|
|
Tänud vastuste eest.
Kuidas oleks täpsemalt kõvaketta kontrollimise programmi nimi - "smart tunega" ??
Kas on mingeid DOS põhiseid programme millega kõvaketast kontrollida. Tegin mäludele kontrolli siis paistis kõik nagu korras olema. Dos keskonnas toimetab ilusti, noh niipalju kui olen osanud..
Kas on ka mingi eelistus, kuidas uuesti instaleeritud arvutile asuse draivereid peale instaleerida ??? Ise olen võtnud vastavalt mudelile ikka kõige uuemad ja nii palju vaja kui Devise Manager on ok.
Üleeile lasin masinal omi repaire ja recovereyid teha üle tunni. lõpuks läks windows käima ja laps võis toimetada terve õhtu. Hommikul enam käima ei läinud.
Ennem on ,mitu korda, olnud et arvuti pannakse shut downist kinni ja kui pistik vooluvõrgust välja võetud siis enam ei käivitu....
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
31.08.2013 22:23:00
|
|
|
Kõvaketta tootja lehel on üldiselt vastav programmijupp olemas. Uuri välja, kelle toodetud ketas seal sees on. Kodukalt saad programmi ISO, mille plaadile/USB-pulgale kribad ja seejärel boodid selle pealt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Fortran
HV kasutaja

|
01.09.2013 01:58:25
|
|
|
Betamaxi soovitus on see esimene variant, millega peaks alustama. Isiklikult mainin, et olen kasutanud kõvaketaste testimisel Seagate Seatools'i ning seda mitte ainult nimetatud firma enda ketaste puhul. DOSis jooksutamiseks on vastav versioon ning õpetused olemas.
http://www.seagate.com/support/downloads/seatools/
|
|
tagasi üles |
|
 |
nokitseja
HV vaatleja
|
01.09.2013 11:21:11
|
|
|
Tere. Nagu arusain on just tegemist Seagate kõvakettaga: ST9320325AS. Biosis on näha.
Tõmbasin SeaTool for Dos ja tegin bootiva plaadi.
Tulemuseks on No Hard Drivers Foun...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Fortran
HV kasutaja

|
02.09.2013 00:51:06
|
|
|
See DOSi jäänuki baasil töötav tarkvara tahab ilmselt, et kõvaketas mode oleks IDE, mitte aga AHCI ja/või SATA. Koht, kus seda parameetrit muuta, on BIOSis endas olemas kusagil. Pärast seda proovi uuesti.
|
|
tagasi üles |
|
 |
nokitseja
HV vaatleja
|
03.09.2013 00:43:04
|
|
|
Fortran kirjutas: |
See DOSi jäänuki baasil töötav tarkvara tahab ilmselt, et kõvaketas mode oleks IDE, mitte aga AHCI ja/või SATA. Koht, kus seda parameetrit muuta, on BIOSis endas olemas kusagil. Pärast seda proovi uuesti. |
Tänud, nii toimis kui biosis muutsin. Aga ei teinud testi 1% kui leidis 3 viga ning viskas kirja ette - salvesta kood garantii jaoks.
Ilmselt tuleb remonti viia, peaks veel garantii kehtima...
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|