Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Jahutus »  Arutlus & nõuanded: õhuvoolu juhtimine, ventilaatorid ja mürataseme vähendamine. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 19, 20, 21  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 10.07.2013 16:31:38 vasta tsitaadiga

Naysayer kirjutas:
Võtan ajutiseks selle jahutuse: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=579102&highlight=
Kuna ma pean tõenäoliselt mõne aja pärast enamused komponendid välja vahetama, ei näe hetkel mõtet väga kallile jahutusele raha alla panna. Tänan kõiki abi eest!

See on ka väga hea, parem isegi kui minu pakutud. Aga pead veenduma et ta ära mahub. Ruumi tahab ta 16 sentimeetrit. Vanemad korpused nii palju ruumi ei oma.
Kommentaarid: 251 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 215
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Naysayer
HV kasutaja
Naysayer

sõnum 10.07.2013 16:47:47 vasta tsitaadiga

Mõõtsin ikka enne üle icon_wink.gif
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
ownagetime
HV kasutaja
ownagetime

sõnum 25.08.2013 15:42:24 vasta tsitaadiga

Loodan, et olen õiges kohas foorumis icon_biggrin.gif. Sooviks teada millised oleks head PWM ventilaatorid, endal on 2x Fractal R2 oma ja 1 Bitfenix Spectre, ei usu et need PWM ventikad. Vaja oleks siis 5x140mm PWM ventilaatorit.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Chidori
HV Guru
Chidori

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 25.08.2013 21:29:47 vasta tsitaadiga

ownagetime kirjutas:
endal on 2x Fractal R2 oma ja 1 Bitfenix Spectre, ei usu et need PWM ventikad.
mis suhtes ei usu - kas on 3 või 4 pin? ja kuhu sul 5x PWM venti vaja - ei ole veel ühtegi emaplaati ega seadet kohanud kust saaks sellist kogust PWM ventilaatorit juhtida ...
Kommentaarid: 115 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 99
tagasi üles
SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 25.08.2013 21:44:16 vasta tsitaadiga

Chidori kirjutas:
ownagetime kirjutas:
endal on 2x Fractal R2 oma ja 1 Bitfenix Spectre, ei usu et need PWM ventikad.
mis suhtes ei usu - kas on 3 või 4 pin? ja kuhu sul 5x PWM venti vaja - ei ole veel ühtegi emaplaati ega seadet kohanud kust saaks sellist kogust PWM ventilaatorit juhtida ...

Minu platel on 5x4pin vendi pesad täitsa olemas, uuemal mudelil väidetavalt 6tk: http://www.asus.com/Motherboards/MAXIMUS_IV_GENEZGEN3/
tagasi üles
ownagetime
HV kasutaja
ownagetime

sõnum 26.08.2013 13:20:25 vasta tsitaadiga

Ajasin ja veitsa sassi. Vaja oleks selliseid vaikseid ventilaatoreid mis liigutaksid piisavalt õhku. Kas mingid Enermaxi omad või Noiseblocker? Millist soovitaksite?
tagasi üles
caramis
HV Guru
caramis

sõnum 29.08.2013 01:04:22 vasta tsitaadiga

ownagetime kirjutas:
Ajasin ja veitsa sassi. Vaja oleks selliseid vaikseid ventilaatoreid mis liigutaksid piisavalt õhku. Kas mingid Enermaxi omad või Noiseblocker? Millist soovitaksite?

sõltub diameetrist, ventilaatori pöörete kiirusest ja kas lähevad kuskile radika ette/taha või puhuvalt vabalt õhku? iga otstarbe jaoks ikkagi kindlad nüansid, mida jälgida tuleb
Kommentaarid: 173 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 150
tagasi üles
korsten
HV veteran

sõnum 29.08.2013 08:51:33 vasta tsitaadiga

Sõltub ka kuidas defineerida väljend "piisavalt õhku" ja rahakoti paksusest. Noctual on head vendid aga kallid ka.
tagasi üles
SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 29.08.2013 09:08:06 vasta tsitaadiga

korsten kirjutas:
Sõltub ka kuidas defineerida väljend "piisavalt õhku" ja rahakoti paksusest. Noctual on head vendid aga kallid ka.

Selle kohapealt vaidleks ma tiba vastu. Ma ei väida et nad pole head, aga hinna ja kvaliteedi suhe küll paigas pole, saab 3x odavamalt tiba isegi paremaid vente.

2 aastat tagasi sai süda külmaks tehtud ja ostetud 4 venti, peale 2 nädalast kasutamist läksid nad HV'sse müüki, kuna lihtsalt vanad vendid mis maksid seal 7€ tk olid vaiksemad. Vb oli ka õhuvool väiksem aga tempid ei muutunud väga üldse.
tagasi üles
korsten
HV veteran

sõnum 29.08.2013 09:23:42 vasta tsitaadiga

Missuguste noctua'tega konkreetselt tegu oli? Ma otsisin 140mm ja neid küll kiideti. Hinna pärast nad ostmata jäid (tulid lärmakad kuid väga hea tootlikkusega skythe 120x38mm vendid).
tagasi üles
renekas
HV kasutaja
renekas

sõnum 29.08.2013 09:32:26 vasta tsitaadiga

Kuidas corsair h80 mürataset vähendada kui radikal on push pull.. Ventikad on vaiksed aga see õhuvool sealt radikast läbi tekitab ise juba kohutavalt palju müra..
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 29.08.2013 09:53:45 vasta tsitaadiga

korsten kirjutas:
Missuguste noctua'tega konkreetselt tegu oli? Ma otsisin 140mm ja neid küll kiideti. Hinna pärast nad ostmata jäid (tulid lärmakad kuid väga hea tootlikkusega skythe 120x38mm vendid).

Noctua NF-P12 http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=12&lng=en

Miinuseks oli minu jaoks veel see, et tollel ajal kasutasin ma Fan controllerit, ja alla 600rpmi nad lihtsalt enam ringi ei tahtnud käia, vb oli kontrolleri viga aga väga kahtlen selles. Neid takisteid ma ei kasutanud. Samas Nexuse 120mm vendid läksid kuni 250rpmi. http://www.nxstek.com/NXS-nexus120mmrealsilentcasefan.htm
Ja kui keerasin Noctua 1000rm'ile siis minu jaoks tekitav müra oli liialt kõrge, võrreldes Nexusega. Peale selle ei meeldinud mulle nende värv ja muidugi hind. Valus õppetund oli aga näed targemaks sain, 100€ eest vente müüsin pärast poole hinnaga ja higistasin et lahti saada.
140mm kasutan ma ka ühte ja see Nexuse oma, peab tunnistama et ka üpris vaikne vent, aga õhuliikutamine pole suurem asi ja minu vendil see must plastik raam on kuidagi väga karvaseks jäetud. http://www.nxstek.com/NXS-nexus140mmrealsilentcasefans.htm

Nüüd kasutan sooduks http://www.arctic.ac/en/p/cooling/case-fans/73/arctic-f-pwm.html?c=2183 neid vente, just sellepärast et 4pin connector, emaplaadil neid 5tk ja asuse softiga väga lihtsalt reguleeritav igatühte. Miks just need, meeldivad valged labad icon_smile.gif, hind ja kõik tundub paigas. Kui Nexusel oleks 4pinniseid vente siis vist kasutaks neid.
Vendid käivad 24/7 kuskil seal 550-650rpmi peal.
tagasi üles
ownagetime
HV kasutaja
ownagetime

sõnum 29.08.2013 12:09:20 vasta tsitaadiga

caramis kirjutas:
ownagetime kirjutas:

sõltub diameetrist, ventilaatori pöörete kiirusest ja kas lähevad kuskile radika ette/taha või puhuvalt vabalt õhku? iga otstarbe jaoks ikkagi kindlad nüansid, mida jälgida tuleb

1 ventilaator läheb CM Hyper 212+ peale õhku läbi ribide puhuma. 1-2 läheb ette õhku sisse puhuma. 1 tagant õhku välja imama ja 1 ülesse õhku välja imama. Peaks olema piisavalt õhuvoolu.
tagasi üles
SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 29.08.2013 12:20:28 vasta tsitaadiga

ownagetime kirjutas:
caramis kirjutas:
ownagetime kirjutas:

1 ventilaator läheb CM Hyper 212+ peale õhku läbi ribide puhuma. 1-2 läheb ette õhku sisse puhuma. 1 tagant õhku välja imama ja 1 ülesse õhku välja imama. Peaks olema piisavalt õhuvoolu.

Selle ülemise ma kaotaks ära, alati peab olema kerge ülerõhk kastis kui ala. Kuna kindlasti mingil määral lükkab kastist õhku välja ka toide ja GPU siis välja puhuma ma paneks 1 vendi ainult kui sisse 2. Kui sisse 3 siis välja 2.
tagasi üles
ownagetime
HV kasutaja
ownagetime

sõnum 29.08.2013 13:18:51 vasta tsitaadiga

SilQ kirjutas:
ownagetime kirjutas:
caramis kirjutas:
ownagetime kirjutas:

Selle ülemise ma kaotaks ära, alati peab olema kerge ülerõhk kastis kui ala. Kuna kindlasti mingil määral lükkab kastist õhku välja ka toide ja GPU siis välja puhuma ma paneks 1 vendi ainult kui sisse 2. Kui sisse 3 siis välja 2.

Selge icon_biggrin.gif aga pole suutnud otsustada kas panna ette 2 või 1.
tagasi üles
korsten
HV veteran

sõnum 29.08.2013 16:25:30 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kuna kindlasti mingil määral lükkab kastist õhku välja ka toide ja GPU

Osadel kastidel võtab toide õhu jahutuseks väljast ja õhk läheb ka välja. Kasti sisuga ei puutu see üldse kokku. Osad GPU-d samas ei puhu õhku "tagant välja".

tagasi üles
SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 29.08.2013 16:39:33 vasta tsitaadiga

korsten kirjutas:
tsitaat:

Kuna kindlasti mingil määral lükkab kastist õhku välja ka toide ja GPU

Osadel kastidel võtab toide õhu jahutuseks väljast ja õhk läheb ka välja. Kasti sisuga ei puutu see üldse kokku. Osad GPU-d samas ei puhu õhku "tagant välja".

Kui sa loed mu lause uuesti siis ütlesin mingil määral. Isegi kui toide istub põhjapeal vent allapoole siis seal korpuse ja toite vahel on ikka mingi väike vahe kust õhku ahmib, samamoodi on GPU'ga kui see vurr puhub seal igasse ilmakaarde õhku siis puhub ta ka mingil määral korpusest seda välja.
tagasi üles
korsten
HV veteran

sõnum 29.08.2013 17:35:32 vasta tsitaadiga

Ma teeks ikkagi vahet toitel mis lebab kasti põhjas ja toitel mis asub kasti ülaosas. Samamoodi GPU-l mis pressib kastis õhku laiali ja GPU-l mis konkreetselt veab kastist õhku välja.

Muidu peab "sisse-välja valemisse" lisama ka selle, et kast ise ei ole õhutihe ja seetõttu veab ise alt jahedamat õhku sisse ning pressib ülalt soojemat õhku välja ka ilma ühegi vendita.

tagasi üles
SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 29.08.2013 17:44:36 vasta tsitaadiga

korsten kirjutas:
Ma teeks ikkagi vahet toitel mis lebab kasti põhjas ja toitel mis asub kasti ülaosas. Samamoodi GPU-l mis pressib kastis õhku laiali ja GPU-l mis konkreetselt veab kastist õhku välja.

Muidu peab "sisse-välja valemisse" lisama ka selle, et kast ise ei ole õhutihe ja seetõttu veab ise alt jahedamat õhku sisse ning pressib ülalt soojemat õhku välja ka ilma ühegi vendita.

Vahe on ofc sees, aga mingil määral ta seda teeb, järgi testitud.
Kõik oleneb ka korpusest kui hõre või tihe ta on. Kui enamus on võrk siis tihtipeale ei olegi väga korpuse vente vaja sest nende kasutegur on suhteliselt 0, imeb samast kõrvalt värske õhu ja puhub selle kohe välja ehk ringitab õhku.
Minul isiklikult on need vendi avad kus ei asu venti kinni pandud, selle tagajärjelt muutus kasti õhuvoolu liikumine oluliselt paremaks ja langesid ka tempid. (kahjuks mitte kõik, ketas mis asub rommi peal tõusis 2-3 kraadi)
tagasi üles
ownagetime
HV kasutaja
ownagetime

sõnum 29.08.2013 20:06:36 vasta tsitaadiga

SilQ kirjutas:
korsten kirjutas:

Vahe on ofc sees, aga mingil määral ta seda teeb, järgi testitud.
Kõik oleneb ka korpusest kui hõre või tihe ta on. Kui enamus on võrk siis tihtipeale ei olegi väga korpuse vente vaja sest nende kasutegur on suhteliselt 0, imeb samast kõrvalt värske õhu ja puhub selle kohe välja ehk ringitab õhku.
Minul isiklikult on need vendi avad kus ei asu venti kinni pandud, selle tagajärjelt muutus kasti õhuvoolu liikumine oluliselt paremaks ja langesid ka tempid. (kahjuks mitte kõik, ketas mis asub rommi peal tõusis 2-3 kraadi)

Kinni panemine pole mingi probleem, kastiks on Define R4, millel on need ModuVent katted kaasas icon_biggrin.gif
tagasi üles
Maestr0
HV vaatleja

sõnum 30.08.2013 16:02:56 vasta tsitaadiga

Üks hea artikkel arvuti jahutusest leiate siit:

http://thetechnorat.wordpress.com/2013/08/29/kuidas-valida-arvuti-jaoks-jahutust/

SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 30.08.2013 16:29:51 vasta tsitaadiga

Maestr0 kirjutas:

http://thetechnorat.wordpress.com/2013/08/29/kuidas-valida-arvuti-jaoks-jahutust/

Teoreetiliselt kõik õige, praktikas tiba teistmoodi. Loeb selle asja juures väga palju kasti ehitus ja tema õhukindlus. Kui kast on hõre nagu sõelapõhi siis kindlasti ei ole negatiivne rõhk parem, pigem mõjub halvasti, kui aga kast on väga kinnine/tihenditega tihendatud jne siis on negatiivne rõhk väga soovitatud. Paraku selliseid kaste mina pole kohanud poe lettidel.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 30.08.2013 18:06:35 vasta tsitaadiga

SilQ kirjutas:
Maestr0 kirjutas:

Teoreetiliselt kõik õige, praktikas tiba teistmoodi. Loeb selle asja juures väga palju kasti ehitus ja tema õhukindlus. Kui kast on hõre nagu sõelapõhi siis kindlasti ei ole negatiivne rõhk parem, pigem mõjub halvasti, kui aga kast on väga kinnine/tihenditega tihendatud jne siis on negatiivne rõhk väga soovitatud. Paraku selliseid kaste mina pole kohanud poe lettidel.

Aga siin liitub juurde see lisaprobleem, et mida kinnisema kasti / tuulekanali ehitad, seda suurem saab olema kastisisene temperatuur ja seda võimsamaid ventilaatoreid ja suuremal arvul kasutama pead. Aga sel juhul kasvab oluliselt selle kasti müratase. Ja vaevalt Sa omale magamistuppa tahad saada kasti, mis põrgulärmi teeb ja magada ei lase. icon_cool.gif

Seetõttu ongi uuema aja kastid, nagu sõelapõhjad, et kastide sisetemperatuur oleks madalam ning et jahutuseks poleks vaja suurel arvul võimsaid ventilaatoreid. Vot sellise kasti kõrval magad magusasti. icon_smile.gif
----------------------
Tuttavate "kodukontoritega" järgi katsetatud, kõik on väga rahul, kui töötava arvuti kõrval magada saab. icon_smile.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 30.08.2013 21:32:52 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
SilQ kirjutas:
Maestr0 kirjutas:

Aga siin liitub juurde see lisaprobleem, et mida kinnisema kasti / tuulekanali ehitad, seda suurem saab olema kastisisene temperatuur ja seda võimsamaid ventilaatoreid ja suuremal arvul kasutama pead. Aga sel juhul kasvab oluliselt selle kasti müratase. Ja vaevalt Sa omale magamistuppa tahad saada kasti, mis põrgulärmi teeb ja magada ei lase. icon_cool.gif

Seetõttu ongi uuema aja kastid, nagu sõelapõhjad, et kastide sisetemperatuur oleks madalam ning et jahutuseks poleks vaja suurel arvul võimsaid ventilaatoreid. Vot sellise kasti kõrval magad magusasti. icon_smile.gif
----------------------
Tuttavate "kodukontoritega" järgi katsetatud, kõik on väga rahul, kui töötava arvuti kõrval magada saab. icon_smile.gif

Kes viib oma arvuti magamistuppa? Mina küll mitte. Kuigi ma saan ka tema kõrval magada, kõige lärmakam on 5900rpmi käiv ketas, mis kõiges hoolimata on suurte kummipukside peal.
Mina ehitasin oma kasti ikka väga kinniseks ja selle põhjal vähenes temperatuur, mitte meeletult aga mõned kraadid küll sama rpm'i juures. Kindlasti leiab seal väikeseid pilusid kust õhk liikuma pääseb aga sõelapõhjaks ma teda ei loe.
Samas on ammu teada tõde et lauapeale lahti laotatud pc on tulisem kui kastis, nii et õhuvoolu ta vajab, sõelapõhjas olevas kastis on ju sama tuuline kui lauapeale lihtsalt jupid laduda.
tagasi üles
korsten
HV veteran

sõnum 30.08.2013 23:53:33 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Samas on ammu teada tõde et lauapeale lahti laotatud pc on tulisem kui kastis, nii et õhuvoolu ta vajab, sõelapõhjas olevas kastis on ju sama tuuline kui lauapeale lihtsalt jupid laduda.

Päris plähmerdada pole mõtet (sinu jaoks tundub olema olemas ainult kinnine kast "õhuvooluga" ja siis kõik ülejäänud mis on nagu "lauapeale laiali laotatud").
Marke enamalt jaolt lastaksegi lauale laiali laotatud projektikatega icon_wink.gif Vaata lahtiste silmadega ja püüa ka asju teistest külgedest vaadata muidu oled nagu Aune1-mees.

tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 31.08.2013 01:24:53 vasta tsitaadiga

korsten kirjutas:
Marke enamalt jaolt lastaksegi lauale laiali laotatud projektikatega icon_wink.gif

^ Sest seal on tihtipeale vaja kiiresti komponente vahetada, multimeetriga otse emaplaadilt voolutugevust mõõta või eksootilisemaid jahutusmeetodeid kasutada mida kastis ei kasuta. Õhuvoolu või selle puudumisega pole seal midagi pistmist.

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
korsten
HV veteran

sõnum 31.08.2013 08:06:15 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
korsten kirjutas:
Marke enamalt jaolt lastaksegi lauale laiali laotatud projektikatega icon_wink.gif

^ Sest seal on tihtipeale vaja kiiresti komponente vahetada, multimeetriga otse emaplaadilt voolutugevust mõõta või eksootilisemaid jahutusmeetodeid kasutada mida kastis ei kasuta. Õhuvoolu või selle puudumisega pole seal midagi pistmist.

Nii võiks öelda, et suitsuvorstiga ei ole ka mingit pistmist.
Tõin lihtsalt näite "kinnine kast koos meeldiva briisiga" jahutab siin ühe kasutaja väitel paremini kui laua peal laiali olev plate (või siis hõre kast). Näide selleks, et laua peal laiali olevate "projektikate puhul on aeg-ajalt see võidetud 2-4 kraadi tempi tunduvalt olulisem kui 24/7 kasti puhul.

Kasti puhul (eriti kui vaiksest kastist rääkida) on küll arvestatavad tegurid alarõhk (tolm) , ülerõhk ja turbulents aga sedasi väita, et ei saa 24/7 kasti lahtise kastiga maha jahutatud... No andke andeks icon_smile.gif

tagasi üles
SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 31.08.2013 09:05:43 vasta tsitaadiga

korsten kirjutas:
Tomorrow kirjutas:
korsten kirjutas:

Nii võiks öelda, et suitsuvorstiga ei ole ka mingit pistmist.
Tõin lihtsalt näite "kinnine kast koos meeldiva briisiga" jahutab siin ühe kasutaja väitel paremini kui laua peal laiali olev plate (või siis hõre kast). Näide selleks, et laua peal laiali olevate "projektikate puhul on aeg-ajalt see võidetud 2-4 kraadi tempi tunduvalt olulisem kui 24/7 kasti puhul.

Kasti puhul (eriti kui vaiksest kastist rääkida) on küll arvestatavad tegurid alarõhk (tolm) , ülerõhk ja turbulents aga sedasi väita, et ei saa 24/7 kasti lahtise kastiga maha jahutatud... No andke andeks icon_smile.gif

Rannas istud oma arvutiga või? (briis: maismaa ja mere läheduses puhuv temperatuurierinevustest põhjustatud tuul)
Kui tundub uskmatuna teen proovi, kõige parem on seda teha suvel kus toatemperatuuriks mingi 30kraadi. Vaata kummad tulemused on paremad?

"Kasti puhu on küll arvestatavad tegurid alarõhk, ülerõhk ja turbulents aga sedasi väita, et ei saa 24/7 kasti lahtise kastiga maha jahutatud..." palun mulle tõlget
tagasi üles
korsten
HV veteran

sõnum 31.08.2013 12:07:56 vasta tsitaadiga

Ei istu rannas, briis on kujundlik väljend.
tsitaat:

palun mulle tõlget

Sa tõid kinnise kasti "maha jahutamise valemisse" igasugu põnevaid tegureid sisse aga ikkagi ei saa sa väita, et hõredat kasti (ehk sinu mõistes võrdväärset laual lahtise projektikaga) ei saa maja jahutada sama efektiivselt. Oluline pole üldine tuule suund vaid oluliste komponentide maha jahutamine (god demit, sa peaksid seda väga hästi teadma ju?).
Kui sa ei tea mis on alarõhk, ülerõhk ja turbulents siis mina sind küll ei aita.

tagasi üles
SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 31.08.2013 12:35:16 vasta tsitaadiga

korsten kirjutas:
Ei istu rannas, briis on kujundlik väljend.
tsitaat:

palun mulle tõlget

Sa tõid kinnise kasti "maha jahutamise valemisse" igasugu põnevaid tegureid sisse aga ikkagi ei saa sa väita, et hõredat kasti (ehk sinu mõistes võrdväärset laual lahtise projektikaga) ei saa maja jahutada sama efektiivselt. Oluline pole üldine tuule suund vaid oluliste komponentide maha jahutamine (god demit, sa peaksid seda väga hästi teadma ju?).
Kui sa ei tea mis on alarõhk, ülerõhk ja turbulents siis mina sind küll ei aita.

Ma pole öelnud et hõredat kasti ei saa maha jahutada. Ma ütlesin et hõreda ja tihedal kastil peaksid ole erinevad jahutus süsteemid, ei ole sellist kuldset reeglit olemas nagu seal artiklis kirjas.
Ma tean väga hästi mis need tähendavad. Tõlget palusin ma sellepärast et lause ehitus oli nii võrd segane et mina küll aru ei saanud mida sa selle lausega öelda tahtsid.
tagasi üles
caramis
HV Guru
caramis

sõnum 01.09.2013 14:53:54 vasta tsitaadiga

kaldun natukene teie teemast mööda, aga kui hõre on teie jaoks Corsair Carbide Air 540? eriti šeff oleks, kui kellelgi siit sellega ka juba kogemusi jagada on.

miks küsin? ostan ise selle, sest siiamaani netis ülevaated on head olnud ja sai kohapealgi seda vaatamas käidud. kui keegi seda nüüd täiega maha ei tee, siis on AHVide seas vähemalt üks kergelt ülehinnatud kuubik juures icon_biggrin.gif okei, seda hinnaasja ma ei tea tegelikult, sest ketaste puksid on pehmest silikoonist, ventilatsioon tundus silmaga vaadates korralik ja üldine esteetiline välimus samuti bueno. loodetavasti on õhuvoolu "disainimisel" vähem jama, kui mul Z11-ga oli (st. vähem testimist).
tagasi üles
Chidori
HV Guru
Chidori

sõnum 01.09.2013 15:14:47 vasta tsitaadiga

caramis, küljed on kinnised, seega kõige hullem ei ole - saad kenasti positiivset, negatiivset ja oma maitse järgi suunatud õhuvoolu teha.

edit: toiteplokk peab väga vaikne olema, sest selle vent on ju küljepeal.
tagasi üles
Go Kane!
HV Guru
Go Kane!

sõnum 22.09.2013 00:09:44 vasta tsitaadiga

Soovitage vaikseid/kvaliteetseid vente.

Tore oleks kui pakutaval seerial on olemas ka LED.-idega variante, samas see nii oluline pole.

Võiksid surtsu juurde keerates ka vaiksed olla icon_lol.gif

200mm ja 120mm

thumbs_up.gif

tagasi üles
korsten
HV veteran

sõnum 22.09.2013 11:11:18 vasta tsitaadiga

http://www.modikomp.ee/jahutused/XLF-F1254/
Selliste 140mm-ega on he kaogemus: vaiksed aga samas ka tootlikud.
Kahjuks on seda vaid 140 mm neid sees.
Sellest tulenevalt usaldaks ehk järgmisi tooteid:
170mm http://www.modikomp.ee/jahutused/XLF-1704/
120mm http://www.modikomp.ee/jahutused/XAF-F1256/
200mm on vist kõik sellised enam-vähem pandavad (vaiksed) kuna rpm pole eriti suur.

tagasi üles
Longero
HV veteran

sõnum 30.11.2013 20:04:14 vasta tsitaadiga

Kas selline korpuse jahutamine tuleks kõne alla... "paneks jõe tagurpidi voolama" icon_rolleyes.gif?
Küljel sissepuhuv: originaal 200mm vent asendada 2x120mm PWM vendiga (kinnituskohad olemas) ja teeks mingi tolmufiltri ette.
Esipaneeli allservas: mis HDD´d jahutab 2x92mm sissepuhuvad (originaalis). Pööran need ümber väljapuhuvaks ja jätan pooliku kiirusega tööle.
Pealmise 200mm vendi jätan järelt ära, õhk pääseb läbi võrgu niigi välja.
Tagumise 120mm vendi jätan tööle
Siis saavutaks kerge ülerõhu kastis ja ei peaks esimestele ventidele mingit tolmufiltrit hakkama kompunnima eraldi.
Kommentaarid: 57 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 28.02.2014 00:51:53 vasta tsitaadiga

jälgin teemat.

CPU teemas on päris suur arutlus jahutite kohta: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=8074290#8074290

caramis
HV Guru
caramis

sõnum 28.02.2014 01:53:53 vasta tsitaadiga

Noiseblocker eLoop-ide kohta kommentaare on kellelgi?
tagasi üles
W!ngs
HV kasutaja
W!ngs

sõnum 16.03.2014 14:51:27 vasta tsitaadiga

Kust ma saaksin osta LED ventilaatoritele mingisugust adaptrit. Ventilaatoril on 3-pin vms otsik + LEDi tarbeks 2-pin. Eeldasin ventilaatoreid ostes, et mul on kõik vajalik emaplaadil olemas, aga nope.
Kommentaarid: 23 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
Chidori
HV Guru
Chidori

sõnum 16.03.2014 15:34:46 vasta tsitaadiga

W!ngs, kust sa sellise ventilaatori ostsid ja mis selle mudeliks on?
tagasi üles
W!ngs
HV kasutaja
W!ngs

sõnum 16.03.2014 15:42:38 vasta tsitaadiga

Võib-olla kirjeldasin neid otsikuid natuke segaselt. Tegin parem pilti: http://imgur.com/1YDwec6
Kommentaarid: 23 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
StarLight
HV veteran

sõnum 17.03.2014 12:03:40 vasta tsitaadiga

Spectrel on need 2 pinnised mõeldud controlleri külge, et saaks sisse/välja lülitada valgustust.
Chidori
HV Guru
Chidori

sõnum 18.03.2014 00:58:23 vasta tsitaadiga

W!ngs, sul peaks seal karbis olema veel lisaks led kaablile pikendus ja ventika 7V adapter. Sellest adaptrist peaks saama teha 5V/12V ledi jaoks... see 2 pin pikendus peaks sinna ventika pistikusse minema kui vähe jõudu rakendada.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 01.05.2014 12:59:13 vasta tsitaadiga

Aerocool DeadSilence Series Fans Now Available
http://www.techpowerup.com/200388/aerocool-deadsilence-series-fans-now-available.html

Tunduvad huvitavad...

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Liil6u
HV veteran
Liil6u

sõnum 01.05.2014 13:04:34 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Aerocool DeadSilence Series Fans Now Available
http://www.techpowerup.com/200388/aerocool-deadsilence-series-fans-now-available.html

Tunduvad huvitavad...

Arvatavasti nimi ja tegelikkus kokku ei sobi. Nagu kipub pidevalt juhtuma. icon_lol.gif

Auron
HV Guru
Auron

sõnum 03.05.2014 09:31:06 vasta tsitaadiga

Ei usu mina, et mingid suuremasi vendid on. Äärmiselt vaiksed vendid ei vaja kuni 1500rpm vaid 1000-1100 oleks lagi. Kui on suuremad pöörded siis nende pöörete peal ka vaikust pole.
Kommentaarid: 156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 133
tagasi üles
immot
HV vaatleja
immot

sõnum 16.05.2014 16:51:40 vasta tsitaadiga

Suvi tulekul ja kuna praegusel kastil on ainult üks (korpuse) ventilaator (ees), siis mõtlesin, et võiks teise ka veel panna, aga kas taha või külje peale. Mõlemalt poolt on seinani sama kaugus (ca 30cm). On väga suur vahe, kus see olla võiks? Sooviks võimalikult head õhuvahetust eelkõige videokaardile, mis asub pigem kasti põhjas. Kastiks Cooler Master Elite 342 ja arvuti ei ole high end.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
TeaMeTzu
HV veteran

sõnum 16.05.2014 17:51:32 vasta tsitaadiga

Siis vast vent taha, see juhiks esimesest vendist tuleva õhe otse välja.
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 16.05.2014 19:58:57 vasta tsitaadiga

Mis videokaart on, kas puhub kuuma välja või ajab sees ringi? Ütleme, et ega paha ei teeks panna mõlemad, nii kaardile kui tagant välja.
Kommentaarid: 156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 133
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 16.05.2014 21:05:36 vasta tsitaadiga

Paistab, et ka be quiet!-i jahutid on jäänud testijate vaatevälja. icon_razz1.gif

be quiet! Dark Rock 3 CPU Cooler Review

http://www.kitguru.net/components/cooling/luke-hill/be-quiet-dark-rock-3-cpu-cooler-review/
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
martin366
HV Guru
martin366

sõnum 16.05.2014 21:07:40 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Paistab, et ka be quiet!-i jahutid on jäänud testijate vaatevälja. icon_razz1.gif

be quiet! Dark Rock 3 CPU Cooler Review

http://www.kitguru.net/components/cooling/luke-hill/be-quiet-dark-rock-3-cpu-cooler-review/

Kena asi on küll, jahutab ka maruhästi icon_smile.gif
Kommentaarid: 185 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 172
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Jahutus »  Arutlus & nõuanded: õhuvoolu juhtimine, ventilaatorid ja mürataseme vähendamine. mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 19, 20, 21  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.