Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Karm tõde: noored töötajad valivad tööandjat tehnikavidinate järgi märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.08.2013 13:18:37 Karm tõde: noored töötajad valivad tööandjat tehnikavidinate järgi vasta tsitaadiga

Y-põlvkond ehk 1982-1999 aastatel sündinud noored seavad end töökohtadel järjest enam sisse. Tööandja valivad nad aga endale selle järgi, kui vingeid tehnoloogiavidinaid see neile kasutamiseks pakub.

Seda näitab hiljutine CompTia uuring, millest selgub, et kaks kolmandikku Y-põlvkonna töötajatest annab ettevõttele hinnangu just selle järgi, milliseid seadmeid ettevõttes kasutatakse.

Loe edasi juhtimine.ee-st.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
maakas1
HV kasutaja
maakas1

sõnum 23.08.2013 14:21:02 vasta tsitaadiga

Sõge jutt.
Esiteks tööandja valib töötajaid, mitte vastupidi.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 27
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 23.08.2013 14:50:12 vasta tsitaadiga

maakas1 kirjutas:
Sõge jutt.
Esiteks tööandja valib töötajaid, mitte vastupidi.

Pigem ikkagi mõlemapoolne teema, kuna ka vanasti pöörati väga tihti sellele tähelepanu, et mis lisavõimalused (tööauto, töötelefon vms. hüve) juba eelnevalt välja pakuti.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Celion
HV kasutaja
Celion

sõnum 23.08.2013 15:03:18 vasta tsitaadiga

Tegelikult on siin natuke juttu tõlkes kaduma läinud - "judging your employer" ei ole tööandja valimine, vaid hindamine. Uuring näitas, et noorem põlvkond kasutab töötamiseks rohkem moodsat tehnoloogiat (nutitelefonid, e-õpe, sotsiaalvõrgustikud, jne.) ja seetõttu väärtustab rohkem töökohti, kus seda võimaldatakse, ning ootab tööandjalt paindlikkust töötingimuste ja -viiside suhtes.

Minu arust on see loomulik - loeb see, et töö tehtud saaks, mitte see, et sa iga päev kellast kellani oma laua taga istud. Seni, kuni sa oma ülesannetega hakkama saad ja kellelegi teisele oma tööviisiga probleeme ei põhjusta, peaks tööandja ka rahul olema.

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 23.08.2013 15:05:53 vasta tsitaadiga

Celion, thumbs_up.gif
tagasi üles
Sven
Kreisi kasutaja
Sven

sõnum 23.08.2013 15:08:24 vasta tsitaadiga

Ma ei saa aru milles probleem on? See kui sa oskad vahet teha heal ja halval töövahendil on ju justkui hea töötaja omadus. Pealegi töötajana ma küll ei tahaks närve seadmete peale raisata kui töövahend ikka jalgu jääb, siis loomulikult valin tööandja kellel on tööks kõlbulik tehnika.

Muidugi mingi iPhone pärast päris ei vali tööandjat...
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 32
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 23.08.2013 21:18:26 vasta tsitaadiga

ei tea, natuke kahtlane. ütleme, et ma oleks ELS kuller ja töövahendiks oleks 10a vana Mercedes Sprinter. ainuüksi sellepärast küll DPD-sse ei läheks, et seal oleks töövahendiks eelmise aasta Renault Master icon_rolleyes.gif
töö juures on ju märksa tähtsamaid asju kui ainult töövahendid. kolleegid jne.

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 23.08.2013 21:20:06 vasta tsitaadiga

arm2004, kõik ei hindagi töövahendite järgi

tsitaat:
Seda näitab hiljutine CompTia uuring, millest selgub, et kaks kolmandikku Y-põlvkonna töötajatest annab ettevõttele hinnangu just selle järgi, milliseid seadmeid ettevõttes kasutatakse.

tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 23.08.2013 21:22:59 vasta tsitaadiga

Jup, kui MacBooki, imaci, iphone, ipodi & ipad-i tööandja kasutada ei anna siis pole mõtet tööle minnagi. Parem juba kodus istuda icon_lol.gif
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 23.08.2013 21:42:27 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:

tsitaat:

no siis veidral kombel on vist kõik mu sõbrad-tuttavad selles ühes kolmandikus icon_razz.gif vähemalt ei tea küll kedagi kes nii triviaalse asja järgi töökohta hindaks.
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 23.08.2013 21:52:29 vasta tsitaadiga

arm2004, ilmselt antud uuringus peetakse silmas rohkem kontoritöölisi, müügiinimesi jne.
Kunagi töötasin lühikest aega ühes töökohas, kus ülikohmakas kiviajast mingi pakkumiste süsteem töötas exceliga (väga ebaefektiivne ja raiskas meeletult aega, kuigi kasutasin igapäevaselt excelit).
Kuna poldud nõus uuele, modernsemale/mugavamale/kiiremale süsteemile üle minema, siis oli see üks põhjustest, miks tulin sealt ära.

tagasi üles
ArturTT
HV veteran
ArturTT

sõnum 23.08.2013 22:18:27 vasta tsitaadiga

arm2004 kirjutas:
ei tea, natuke kahtlane. ütleme, et ma oleks ELS kuller ja töövahendiks oleks 10a vana Mercedes Sprinter. ainuüksi sellepärast küll DPD-sse ei läheks, et seal oleks töövahendiks eelmise aasta Renault Master icon_rolleyes.gif
töö juures on ju märksa tähtsamaid asju kui ainult töövahendid. kolleegid jne.

T66riistade kvaliteet n2itab 2ra firma olemuse ja suhtumise. sul v6ivad ju head kolleegid olla kuid kui vahendid t66 tegemiseks on vanad ja poolpidused siis reaalselt muutub su t66 kurnavaks ja stressirohkeks... 22rmiselt tore oleks ju t66d teha 10 aastat vana panniga mis 10x kuus lihtsalt 2ra laguneb....
Kommentaarid: 153 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 143
tagasi üles
korsten
HV veteran

sõnum 23.08.2013 22:33:01 vasta tsitaadiga

ArturTT, ei tea kuidas hetkel pankades lood on kuid mingi aeg tagasi töötasid nad küll sõjaaegsete arvutitega. Ometigi on pangandus suht populaarne valdkond kuhu tööle kiputakse.
Tanel, mõni kuu tagasi läks üks suuremat sorti Eesti firma seoses omanikuvahetusega üle "uuele" lao ja raamatupidamisprogrammile mis oli selge samm arengus 15-20 aastat tagasi minemine. Suht suitsiidimeeleolud valitsesid selles kontoris kui seda viimati külastasin... Midagi pole teha, omanikul on omad veendumused.

Üldiselt on meil siin töökohavalikutega minu meelest lood nii (igalühel muidugi õigus eriarvamusele): 1) kõigepealt vaatad kas üldse valikut on 2) valid palga järgi 3) valid kollektiivi järgi (tuttav ülemus, tuttavad kaastöötajad jne) 4) valid mugavuse (vidinate) järgi.
Kui kodus töötamine on prioriteet number üks siis muidugi tulevad tehnilised lahendused nr 2 valikuks.

E: Hiljuti EMTA-d külastades hakkas ka silma naisterahvas kellel arvuti ei tahtnud sõna kuulata. Võtsin Ctrl+Alt+Del litsumisi ja restarte meelelahutusena. Aega oli icon_smile.gif

viimati muutis korsten 23.08.2013 22:55:52, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 58
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 23.08.2013 22:43:15 vasta tsitaadiga

Tanel, no vat, ma ei tunnegi eriti selliseid "lihtsaid" inimesi icon_razz.gif valdavalt ongi kontori- ja müügiinimesed. ega mu tutvusringkond pole ka kuigi suur, aga siiski.
kui ise siirdusin vidina-priilt ametilt kontorisse, siis soetasin teisel nädalal omast taskust Logitech UltraX generic Logi 150-kroonise junni asemele ja võtsin kodust vana Logi MX600 hiire generic-u asemele. ühesõnaga tegin töökoha endale ise mugavaks. hiljem sain küll pähe, et oleks võinud küsida, aga natuke imelik katseaja teisel nädalal midagi nõudma ka hakata icon_biggrin.gif ja sellest ajast saati olen ise oma tööd optimeerinud maksimaalsele efektiivsusele (näiteks keeldusin eraldiseisvast videokaardist kui seda pakuti, kuna oleks ainult lisa mürareostust tekitanud, töösoft rauakiirendust kasutada niikuinii ei oska). ja tööandjale olen ka nõu andnud millele tasuks tähelepanu pöörata (see ka vilja kandnud - sel suvel vahetati 19" kuvarid 24" vastu; ükskord peale elektririkke järgset kaost soovitasin serveriruumi juhtmete organiseerimist, mis ka täide viidi jne).
õemehe olen ka oma usku pööranud - kui miski ei meeldi ja tööandja ei taha/saa olukorda parandada, siis ise annab ikka oma elu paremaks muuta. ausaltöelda natuke häirib see trend, et tööandja peab "meelitama" mingite võtetega, et tänapäeva noorele meeltmööda olla. tööandja peaks pakkumistele avatud olema, mitte huupi läikivaid asju lubama icon_rolleyes.gif

ArturTT, sõltub töö loomust. mu kulleri-näite puhul on muidugi varustus oluline, olulisemgi kui kolleegid. aga kontoritööl võivad tüütud kolleegid tunduvalt kiiremini silmust otsima panna kui aeg-ajalt crashiv *insert program here*. või ole ehitusel nõrga akuga trelliga kui kolleegid on näiteks pidevas joobes tainapead, ning vigade eest saate sõimata kollektiivselt - mis enim stressi tekitab?
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 24.08.2013 08:54:55 vasta tsitaadiga

Eks see nii ja naa teema ole. Firma seisukohalt on oluline ka selle nänni võimaldamine. Mõnda asja on vaja 2-3X aastas, aga see kasum suurem jubinast.
Hiire ja klaviatuuri jutt üsna õige... tegin kiiresti kontorile tiiru peale nende jubinate osas.
Siis läksid monitorid...24"-le.

Mis sellesse sotsiaalsesse poolesse puutub, siis nutimobla on hea eraldumise võimalus - kui mingist lollist asjast ikka lällatakse pool päeva, siis on õigem minna "lõunale" icon_smile.gif
Eriti veel kui asjad mul peas ja vaja vaid kliendi numbrit thumbs_up.gif
Elu sees ei suudaks töötada range kellast kellani korraldusega...seda enam, et teen nagunii tööd rohkem kui see 160h, mis lepingus.

Kohati see võibki olla teatud noorte probleem - nad ei saa selles kontori müras tööd teha. Mingi noor tibin istus hiljuti suures asutuses "kõrvatappiga" aknalaual.

viimati muutis Magic 24.08.2013 09:05:23, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 24.08.2013 08:58:56 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:

tsitaat:

Ega ise ka ei läheks tisleriks firmasse kus pole griggio seadmeid.
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 24.08.2013 09:13:56 vasta tsitaadiga

Magic, sa siis korvad neid tunde mis mul tegemata jäävad icon_lol.gif (kuigi mul pole lepingus sõnagi tööajast, ainult töö hulk, ja selle teen ära vähem kui poole normaaltööajaga - optimization).
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 24.08.2013 10:22:27 vasta tsitaadiga

arm2004 kirjutas:
Magic, sa siis korvad neid tunde mis mul tegemata jäävad icon_lol.gif (kuigi mul pole lepingus sõnagi tööajast, ainult töö hulk, ja selle teen ära vähem kui poole normaaltööajaga - optimization).

Umbes nii...lihtsalt nii kujuneb. Hetkel ka töö "muinasjutt" ees. Optimeerida pole mul väga midagi - igasugu alusvormid viivad selleni, et on 150lk teksti, aga mida lugeda tasub 5lk icon_razz.gif
Ja jälle kogemuslikult ei saa ka teha - tegin ja saatsin õhtul kohe sõnumi järgi, et teen ümber kuna nende "tellija" on näinud väga suuri illukaid.
Nüüd kirjutan numbreid suuremaks...

Kuigi kui võtta töö nii, et teen järjest ära, siis see 2-3 päeva projekt on võimalik teha ka 3-4h-ga ära kuskil tööpäeva õhtul üksi.
Ehk kui nõutaks siis saab ka nii.
Optimiseerida seega saaks, aga molutamine on omaette riskimaandus.
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Karm tõde: noored töötajad valivad tööandjat tehnikavidinate järgi
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.