Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Riigiportaalis eesti.ee näeb oma andmeid ühes kohas märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 15.08.2013 09:31:58 Riigiportaalis eesti.ee näeb oma andmeid ühes kohas vasta tsitaadiga

link :: ERR

Riigiportaali eesti.ee sisse loginud kasutajad näevad nüüd väljavõtet olulisematest isiklikest andmetest ja sündmustest.

Ettevõtjatele on lisandunud teavituskalender, mis muudab sujuvamaks riigi ja ettevõtte suhtluse, teatas riigi infosüsteemi amet (RIA).

Seni pidi riigiportaali kasutaja oma andmete nägemiseks klõpsima eri teenustel. Nüüd näeb portaali sisenenud kasutaja "Minu asjade" all koondülevaadet, millise e-posti on ta riigiga suhtlemiseks valinud, millisele numbrile SMS-teavitused tellinud, kus elukoha registreerinud, kes on tema perearst ja kaua kehtib Euroopa ravikindlustuskaart.

Samuti näeb kasutaja oma ID-kaardi ja passi numbreid ning nende kehtivusaega. Ülevaatesse on toodud ka juhiloa kehtivusaeg, dokumendifoto, ettevõtted ja lemmiklooma andmed.

Riigiportaali eesti.ee juhi Mihkel Tiku sõnul tehti muudatused ennekõike riigiportaali kasutajate elu lihtsustamiseks. "Soovime, et kasutajad saaksid mugavalt ja kiiresti kätte olulisima info, mida neil on riigiga suheldes vaja. Plaanime koondülevaadet edaspidi täiendada ning võtame arvesse kasutajate tagasisidet, millist infot sinna veel lisada," ütles Tikk.

Teine oluline riigiportaali täiendus loodi ettevõtjate ja riigi suhtlemise hõlbustamiseks. Teavituskalender annab ettevõtjatele edaspidi võimaluse jälgida lähenevaid sündmusi ja aruannete esitamise tähtaegu ning saada nende kohta meeldetuletusi oma e-posti aadressile. E-kirja saamiseks tuleb aga esmalt suunata riigiportaalis ettevõtte ametlik @eesti.ee aadress tavalisele meiliaadressile.

Ettevõtja teavituskalender sündis koostöös Registrite ja Infosüsteemide Keskusega. "Ettevõtja jaoks koondatud info võimaldab tulevikus paremini analüüsida ja võimalusel optimeerida riigi aruandluskorraldust, näiteks ühtlustada aruannete esitamise tähtaegu ja vähendada dubleerimist andmete kogumisel. Teavituskalendri sündmusi saab peagi vaadata ka äriregistri ettevõtjaportaalis," ütles keskuse asedirektor Piret Meelind.

Registrite ja infosüsteemide keskus, riigi infosüsteemi amet ning majandus- ja kommunikatsiooniministeerium suhtlevad aktiivselt mitmete riigiasutustega, et need ettevõtjatele mõeldud teavitusinfo kalendrisse lisaksid. Seni on teavituskalendri vastu huvi tundnud ligi 20 riigiasutust, näiteks statistikaamet, tarbijakaitseamet ja ka majandustegevuse register.

Riigiportaalis eesti.ee käib iga päev umbes 10 000 inimest. Kõige sagedamini teatatakse portaalis elukohta, taotletakse vanemahüvitist ning vaadatakse oma andmeid rahvastikuregistris. Kasutajatel on võimalik oma e-posti aadressile tellida ka mitmesuguseid tasuta teavitusi, neist populaarsemad on märguanded juhiloa, tervisetõendi ja tehnoülevaatuse aegumise kohta.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
heretic666
HV Guru
heretic666

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.08.2013 22:32:30 vasta tsitaadiga

Lehekülg ei ole ajutiselt kättesaadav. Vabandame! - see oli minule näidatud kokkuvõte lehe avamisel.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Toomas
Kreisi kasutaja
Toomas

sõnum 15.08.2013 22:52:52 vasta tsitaadiga

Täna peaks olema hooldustööd, hommikul oli vastavasisuline teade lehel üleval ...
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
Leinö
HV veteran
Leinö

sõnum 16.08.2013 08:37:19 vasta tsitaadiga

Oeh, kui mitu korda ma pean saatma oma uue elukoha aadressi neile?
Olen mitu avaldust MTA-le, eesti.ee-le jms saatnud residentsuse muutmiseks, no ei ole uuendatud seda infot.. sama asi telefoninumbriga..
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
tiido
484
tiido

sõnum 16.08.2013 08:39:23 vasta tsitaadiga

Leinö kirjutas:
Oeh, kui mitu korda ma pean saatma oma uue elukoha aadressi neile?
Olen mitu avaldust MTA-le, eesti.ee-le jms saatnud residentsuse muutmiseks, no ei ole uuendatud seda infot.. sama asi telefoninumbriga..

Kui aadress kuhu sisse tahad kirjutada ei kuulu sulle on vaja ka omaniku digiallkirja.
Kommentaarid: 139 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 130
tagasi üles
Leinö
HV veteran
Leinö

sõnum 16.08.2013 08:43:46 vasta tsitaadiga

Tiba keeruline soomlaselt saada digiallkirja
E: aga mis põhjusel nad telefoninumbrit ära ei muuda? Või siis aadressi tühjaks ei jäta? See, et ma neile seda allkirja ei hangi, ei tähenda, et ma seal ei ela..
Elan, Soome registris olen ka seal sees, miks SM-le see ei sobi? icon_smile.gif

Nats debiilne bürokraatia ehitatud portaali sisse.
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 16.08.2013 16:35:52 vasta tsitaadiga

Saada digitaalselt allkirjastatud avaldus Soomes olevasse Eesti saatkonda. Vahemalt mul nii toimis, muud polnud tarvis teha.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Riigiportaalis eesti.ee näeb oma andmeid ühes kohas
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.