Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  RDX alternatiiv märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
warwas
HV Guru
warwas

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.08.2013 11:59:49 RDX alternatiiv vasta tsitaadiga

Olen mingite lihtsalt 'majandatavate' väliste ketaste otsingul. Otsin sellist lahendust, kus ketas oleks sellises omaette 'karbis' ja selle karbi ühendamiseks ei peaks kaablitega ülearu majandama.
Kui kirves hind ja mõningased tehnilised nüansid kõrvale jätta, siis oleks bränditootjate poolt promotav RDX suht ideaalne lahendus.

Situatsioon on ise selline, et on üks Synology NAS, millest tuleks iga nädal teha backup ja see backup siis majast välja viia. Mainin kohe ära, et Syno enda peegeldamine üle võrgu kuhugi teise kohta ei ole võimalik.

Esialgu mõtlesin kasutada välised USB kettaid. Kuna aga Synology USB ots on ainult 2.0 võimekusega, siis venib see varundamise protsess natuke liiga pikaks. Praegu jämedalt mõõtes sain jõudluseks umbes 100GB tunnis, mis praeguste andmemahtude (~1,2TB) juures oleks veel talutav aga kui tulevikus andmemahud veel suurenevad, siis tekib mul raskusi protsessile ette nähtud ajaaknasse mahtumisega.

Järgmine katse sai tehtud ühe eSATA kettaga millele sai sama varundamine ikka kordades kiiremini tehtud.
Ja nüüd siis otsingi sobivaid kettakarpe või päris valmislahendust. Põhjus, miks mulle see RDX just meeldib ongi see, et ketta ühendamiseks pole mul vaja muud teha, kui see oma pesasse lükata ja ongi kõik. Tavalise välise ketta puhul tekib tahes tahtmata kaablitega majandamise vajadus (2.5" välise ketta puhul pääsenuks õnneks kõigest ühe kaabliga). Pealegi tundub see eSATA pesa jube habras. Ei oska arvata, kui kaua see mul sellist pidevat külge-lahti-külge-lahti sikutamist vastu peab.

Olles juba pikemat aega guuglis ringi tuhlanud, tundub, et ma tahan vist võimatut.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
wicked
HV Guru
wicked

sõnum 13.08.2013 12:24:41 vasta tsitaadiga

http://www.markit.eu/ee/et/raidsonic-icy-box-ib-390stusd-b-hard-drive/v2p219974c141004 ( http://www.sharkoon.com/?q=en/node/1261 )
https://www.hinnavaatlus.ee/products/pricelist/?Product=st050 ( http://www.sweex.com/en/assortiment/connectivity/converters-data-linking/ST050/Sz/ )
Ketas pole kahjuks eraldi karbis, eSata-t ei pea aga iga kord puutuma.

2.5" jaoks on ka sahtliga variante
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Varia/264018/

Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 13.08.2013 12:40:03 vasta tsitaadiga

warwas, kasutame HV serverite puhul sisemist, tehases paigaldatud RDX lahendust ja kiire/lihtne/lollikindel süsteem on thumbs_up.gif
Meil oli veel tähtis, et oleks tootjapoolselt sertifitseeritud ja garantiiga.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 15.08.2013 18:33:06 vasta tsitaadiga

Tanel, täitsa äge setup! thumbs_up.gif
Üks SQL ja kaks veebiserverit (load-balance või failover?)?

Olen siin nüüd mitu päeva seda asja ühte ja teistpidi mõtelnud ja lõpuks läksin ikkagi tavaliste väliste eSATA ketaste teed. Eks aeg näitab, kas tuleb otsust kahetseda või mitte.

RDX on tõesti lihtne, lollikindel ja just selline lahendus nagu ma ideaalis ette nägin. Samas seade koos 1.5TB ketastega (maht, millest võib mul lähima aasta jooksul väheks jääda ja suuremaid kettaid hetkel ei pakuta) oleks läinud üle kahe korda kallimaks, kui tavalised välised 2TB eSATA kettad.
Õnneks (või kahjuks) ei ole mul selle lahenduse juures tootjapoolset sertifitseerimist vaja niiet mõningane 'koonerdamine' on võimalik.

Need ICY BOX'i lahendused jäid mulle endale ka silma. Kahjuks pole neid aga meil siin kohapeal kuskilt saada (Markit näitas ainult mingeid Saksamaa ladusid) ja päris ehku peale poleks ma julgenud seda kaadervärki ära osta.
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 15.08.2013 18:51:25 vasta tsitaadiga

tulemüür, mysql, veeb, ssh (arendus, raamat, pildid jne)
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Osiris
HV Guru
Osiris

sõnum 16.08.2013 17:38:36 vasta tsitaadiga

Ise olen kasutanud Delli PowerVault RD1000 seadeldust.

Välja näeb sedamoodi

Spetsümbrisega kettad sellele - viimati vist oli kuni 500GB suuruseni saada.
tagasi üles
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 16.08.2013 17:41:34 vasta tsitaadiga

PCman, see ongi see sama seade. Dell on lihtsalt selle X'i nimest välja võtnud.
Kettamahud on nüüdseks natuke kasvanud. Quantum pakub praegu kuni 1.5TB
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  RDX alternatiiv
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.