Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Sülearvuti jahuti märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
alts
HV vaatleja

sõnum 21.07.2013 17:25:49 Sülearvuti jahuti vasta tsitaadiga

Sülearvutiks on Asus A53S.

Otsustasin tolmust puhastada ja termopasta ära vaheta.

Sain ilusti hakkama puhastamisega ja termopasta vahetus tuli ka enda arvates normaalselt välja, vaatasin youtubes olevate õpetuste järgi.

Kuid nüüd peale puhastamist mingi hetk jahuti hakkab lampi täis tuuridel töötama ja undama, nagu oleks juba 1h aega järjest mänginud. Temperatuurid on ok ja see juhtub isegi siis kui lihtsalt desktopil olen. Ja siis ta undab nii 30 sek järjest. Siis on jälle paar minutit vaikust ja praegu selle teema kirjutamise ajal on juba 5 min vaikust olnud..

Milles asi võib olla?

EDIT: Hetke seis on siis selline, et 20-30 sek undab täis võimsusel, siis on täielik vaikus kuni 1 min ning undab edasi.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
JOKKER666
HV veteran
JOKKER666

sõnum 21.07.2013 22:34:46 vasta tsitaadiga

Tõenäoliselt midagi natuke valesti läinud. Jahuti kehvalt kinni, liiga palju pastat, liiga vähe pastat.
tagasi üles
alts
HV vaatleja

sõnum 21.07.2013 23:39:56 vasta tsitaadiga

Lugesin pasta kohta siis nii palju, "less is more" ehk siis parem on seda vähem panna kui rohkem.

Võtsin uuesti arvuti juppideks ja puhastasin termopasta ära mis alles sai pandud ja panin siis vähem, õhukese kihi. Ikka sama probleem

Temperatuuridest nii palju- speedfan näitab alla 50 natukene. Kui temperatuurid hakkavad 50 täis saama siis tavaliselt see undamine hakkab. Ja muidugi ikka täisvõimsusel.

Enne termopasta vahetust/tolmu eemaldamist mängsin näiteks fifa13 oli temperatuur 80, niisama internetis surfates 60+. Seega temperatuurid on paranenud, aga jahuti käitub äärmiselt veidralt :S

Proovisin isegi meeleheitest BIOSis fan speed sättida. Panin trip point 1 kiiruse 75lt 25le. Ikka midagi ei muutunud. (Miks peakski. Ega biosi seadistused ise ei muutu)

Ma olen nõutu..

Keegi oskab veel midagi soovitada? Äkki kuhugi parandusse arvuti viia? Saab äkki kusagilt uut jahutit osta? Ma ei tea.. mõte koos.

EDIT: Kas äkki või viga olla selles, et ma lasin surveõhu kompressoriga otse sinna venti sisse ja see kahjustas venti? Seega kas võib lahendus olla uus vendikas?
tagasi üles
real
HV kasutaja

sõnum 22.07.2013 22:21:31 vasta tsitaadiga

thumbs_up.gif
tagasi üles
alts
HV vaatleja

sõnum 22.07.2013 22:44:33 vasta tsitaadiga

Enda mõistusega olen nii kaugele jõudnud, et plaan on ebayst uus jahuti tellida. Kas jahtuis võib viga olla ja selle vahetamine aitab midagi? Või on temperatuuri sensoritega midagi lahti ? :S
tagasi üles
Villemk2
HV veteran
Villemk2

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.07.2013 23:46:39 vasta tsitaadiga

Seda saad mõõta IR termomeetriga.
tagasi üles
taaviu
Kreisi kasutaja
taaviu

sõnum 23.07.2013 10:53:55 vasta tsitaadiga

Villemk2 kirjutas:
Seda saad mõõta IR termomeetriga.

Tallinnas võin endaoma laenata kui soovi. thumbs_up.gif

alts
HV vaatleja

sõnum 31.08.2013 20:41:08 vasta tsitaadiga

Vahepeal olen siis tellinud ebayst uue jahuti, mille ma ka siis täna edukalt külge panin. Algul tundus et probleem lahendatud. Aga arvuti oli 10 minutit töötanud kui jälle sama jama peale hakkas. Enamus aega on vaikus, aga siis vahe peal ventilaator töötab ikka täis tuuridel 15 seki, mõni kord 1 minut jne. Imelik igatahes. Temperatuurid on korras, seda nii seefanist kui ka käega katsudes. Mul enam vähem tunnetus olemas kui ikka temperatuurid 80 kraadi peale viskab.

Kas viga võib olla tarkvaras? Kas format ja windows 8 võiks kuidagi aidata ? Ma ei tea... mul juhe täiesti koos. Keegi oskab midagigi pakkuda?
tagasi üles
Fortran
HV kasutaja
Fortran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.09.2013 01:52:26 vasta tsitaadiga

Kas probleem esineb nii sellisel juhul, kui laadija on küljes, kui ka juhul, kui laadijat taga pole?

Kas termopasta on värske või juba ammu ostetud?
tagasi üles
alts
HV vaatleja

sõnum 01.09.2013 11:58:06 vasta tsitaadiga

Laadijaga või ilma, sama probleem.

Termopasta oli mingi 1.5 aastat tagasi ostetud.

Praegu postituse kirjutamise ajal jahuti koguaeg undanud. Kontrollisin speedfanist, temperatuurid 40-44 juures. Ei mahu pähe.. Jahuti vanasti töötas täistemperatuuridel ikka siis kui fifa 13 olin 2 tundi mänginud ja temperatuurid umbes 70 kraadi olid.

Temperatuuri andurite kohta lugesin niipalju, et tänapäeva sülearvutitel on temperatuuri andurid kõik kõvaketaste, protsessorite, videokaartide jne sees. Kusagil emaplaadi küljes rippumas midagi pole. Seega peaks välistatud olema, et ma mingit x moodi oleks saanud temperatuuri andureid kahjustada.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Sülearvuti jahuti
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.