Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Rahvas võrdleme oma (arvuti) helisüsteeme märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 55, 56, 57 ... 154, 155, 156  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
marcor1
HV veteran
marcor1

sõnum 17.07.2013 13:35:32 vasta tsitaadiga

Lindist ja euronicsist - milleks võrrelda võrreldamatut - võta vanemad Technics, Revox, Teac.
[/ot]

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Taavi©
Piiratud kasutaja
Taavi©

sõnum 17.07.2013 14:05:58 vasta tsitaadiga

WAV kirjutas:
Taavi© kirjutas:
Rääkides kõlaritest, siis need nõuka tooted tegid lihtsalt heli, midagi head seal ei olnud, võimendid olid tugeva põhjaga, aga kehva lõpptoodang.

Võimendite ja muu elektroonilisega oligi sedasi, vähemalt meie kohalikus RET'i konstrueerimisbüroos (kus mul mitu head tuttavat tollal töötasid), et insenerlahendused olid väga head (füüsika ja matemaatika väljaõpe meestel tasemel), kuid enamuse asjade realiseerimine jäi vähegi töökindlate ja sobilike komponentide puudumise taha kinni. Sellest omakorda siis ka tohutud paratamatud fluktuatsioonid ja tõrked masstoodangul.

Ilmselt nii ongi, ei ole haruldus leida inimesi, kes tehnilise teadmise poolest on võimelised ehitama väga korralikke asju, kuid paljudel puudub rahaline võimalus testida sadu, kui mitte tuhandeid komponente ja omada aparatuuri mis on vajalikud tehnika ehitamisel.
Olen küsinud omaala spetsialistidelt, et miks mitte ehitada ise endale võimud jms, vastus on tulnud mitmelt erinevalt inimeselt, et see aeg mis selle ehitamiseks kulub, lisaks kõik testimine, pole seda ajakulu väärt, odavam on messidel kuulata highend tehnikat ja seal oma valikud teha.
25.000€ maksvad võimendid pidid koosnema + - 15 k € komponentidest ja ülejäänud siis tootearendus ja muud kulud.
Niipalju, kui neid "isetegijaid" on käinud tõelist tehnikat kuulamas enda oma kõrval, siis on nurka visatud oma elutöö ja hakatud vaatama hoopis teist suunda.

marcor1
HV veteran
marcor1

sõnum 17.07.2013 14:25:43 vasta tsitaadiga

Isetegijaid igasuguseid. Lihtsalt eesti on väike, tasemel elektroonikuid on vähe, audiofiile on vähe, aega on vähe. Aga et tasemel toode tuleks, siis peavad kõik tingimused kokku langema.
Lisaks kui näiteks Tegija on teinud endale võimendi siis selle kopeerimine on juba tulus ettevõtmine. Samas nad põhimõtteliselt väärtustavad oma aega, et panevad "täishinna". Sellist tippspetsialisti tööaega, ei ole aga enamus audiohuvilisi kinni maksma. Pigem võetakse secondhand produkt. No näiteks ~1500 € lampvõimu asemel, ~2000€ kasutatud Accuphase, McIntosh vms.

Edit: see ~25k€ võimuteema - vaevalt, et seal 5k€ materjalegi on. Ikka seesama tippspetsialisti töötund ja eksemplaride müügikoguse suhe määravad hinna.

tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 17.07.2013 15:06:11 vasta tsitaadiga

Noname, noh sa võiks sama tee ette võtta, kuhu sa mind saadad. Ma lihtsalt ei nõustu sellega, et mingi suurkorporatsioon arvab end teadvat, mis mulle on hea.

WAV kirjutas:
Taavi© kirjutas:
Rääkides kõlaritest, siis need nõuka tooted tegid lihtsalt heli, midagi head seal ei olnud, võimendid olid tugeva põhjaga, aga kehva lõpptoodang.

Võimendite ja muu elektroonilisega oligi sedasi, vähemalt meie kohalikus RET'i konstrueerimisbüroos (kus mul mitu head tuttavat tollal töötasid), et insenerlahendused olid väga head (füüsika ja matemaatika väljaõpe meestel tasemel), kuid enamuse asjade realiseerimine jäi vähegi töökindlate ja sobilike komponentide puudumise taha kinni. Sellest omakorda siis ka tohutud paratamatud fluktuatsioonid ja tõrked masstoodangul.

Nad ei suutnud kaasata või rajada komponendi tehast, kõik suured tegijad teevad ise sobivad komponendid.

Taavi© kirjutas:

Ilmselt nii ongi, ei ole haruldus leida inimesi, kes tehnilise teadmise poolest on võimelised ehitama väga korralikke asju, kuid paljudel puudub rahaline võimalus testida sadu, kui mitte tuhandeid komponente ja omada aparatuuri mis on vajalikud tehnika ehitamisel.

Ongi nii. Ma teeks kõik ise, siis ma tean mida saan ja mitte ükski sell ei tule midagi äranudima. Siiski leidub inimesi, kes kingivad mõõtetehnikat. Tänud Eesti Philipsile ostsilloskoobi eest icon_smile.gif

Taavi© kirjutas:

Olen küsinud omaala spetsialistidelt, et miks mitte ehitada ise endale võimud jms, vastus on tulnud mitmelt erinevalt inimeselt, et see aeg mis selle ehitamiseks kulub, lisaks kõik testimine, pole seda ajakulu väärt, odavam on messidel kuulata highend tehnikat ja seal oma valikud teha.

Inimesed on lihtsalt äärmiselt laisad ja mugavad . on ju tore kui japs ja hiinlane musta töö ära teevad.

Taavi© kirjutas:

25.000€ maksvad võimendid pidid koosnema + - 15 k € komponentidest ja ülejäänud siis tootearendus ja muud kulud.

Käärid komponentide hinna ja valmistoote hinna vahel on väga suured. On sedasigi, et võimu komponendid on alla 100€ aga poes on valmistoode üle 1000€. Kõik pidavat ainult kasumit taotlema ja kõik muu on teisejärguline.
Mulle kunagi toodi kontrolli üks hifi võimendi (kirjade järgi), üks kanal läbikõrvetatud. Selles oli vaid üks kivi, võimsusvõimendi, mille hind oomipoes oli 14€. Eelvõimendid puudusid üldse, oli vaid passiivelementidest helivaljuse ja tämbriregulaator ning mehaaniline surunupp lülitusega kommutaator. Korpus oli suur ja vägev ning vingete kirjadega.

tsitaat:

Niipalju, kui neid "isetegijaid" on käinud tõelist tehnikat kuulamas enda oma kõrval, siis on nurka visatud oma elutöö ja hakatud vaatama hoopis teist suunda.

Nii ja naa. Mõni võib olla saab ideid oma loomingu parandamiseks aga neid ei lasta üldse asjale ligi. Spioonid.
tagasi üles
Taavi©
Piiratud kasutaja
Taavi©

sõnum 17.07.2013 15:20:54 vasta tsitaadiga

marcor1, ju sa pole asjaga väga kursis, ma kuulan inimesi kes tegelevad igapäevaselt sellega, käivad välismaal asju kuulamas ja vaatamas, tunnevad komponente ja nende hindasid.
Mina rääkisin siin hinnast, millega saab edasimüüja kätte tootjalt, mitte nendest hindadest mis on korrutatud maaletoojate, edasimüüjate jms vahel kahekordseks.
Ja kordan veelkord, me ei räägi siin kõikidest tootjatest, palju on ka neid, kes panevad 25k hinnaks ja sees on tühjus, piltlikult.

olavsu1, saan su viimase lause irooniast aru, aga paraku isetegijad saavad ka lõpuks aru, et kõiges ei saa tugev olla ja peab ostma kellegi äranägemise järgi määratud hinnaga, millele läheb otsa tema "kirves" raske töö eest.

Ma usun, et highend tehnika tegemine, on pigem hobi, kui mingi tohutu tulu, inimesed pühendavad terve oma elu, et ajada taga perfektsust, sealjuures ka mõni kopikas tasku panna, olen kindel, et kopikaga on paraku lood pahad.

Püüame nüüd mõista seda, et need, kes on valinud tee teha tõelist tippklassi, ei lähe enam kindlasti seda rada nagu on läinud kõik suurtootjad, ala iga aasta uus ressiiver, uus silt peale, sisu on enamasti sama, aga soft on vähe uuem, tehtud.

Chime
Kreisi kasutaja
Chime

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 17.07.2013 15:53:30 vasta tsitaadiga

Selle kompoti juures võib proovida keerata ülemine paar kõlareid "jalad üles". Saaks parema helipildi, kui kõrg- ja kesksagedused üksteisele lähemal on. Umbes nagu sedasi icon_biggrin.gif

Kommentaarid: 140 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 127
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 17.07.2013 16:31:01 vasta tsitaadiga

Taavi©, jajah, sisu on juba aastaid sama, muutub ainult vorm. pole mõtet põlveotsas teha highendi müügiks, kui siis vaid ise endale ja sõbrale. Visatoni sarnased masstootjad lämmatavad väikese käitise ära.
Eriti juhul, kus riik rõhub liberaalsusele ja ei kaitse väiketootjat, sest enamus inimesi vaatab hinnasilti ja ostavad Visatoni. Dumping, RIP kohalik väiketootja. Ainuke võimalus on teha asja neile, kes ostavad seda kui luksuslikku disainielementi, hinnast ja omadustest olenemata. Tehniliste omaduste kohta kehtib seal üks sõna, enough - piisav. Kehtiks meil siin mõned kaugida seadused, oleks Audes suurem kui praegu ja soodsam kui Visaton.
tagasi üles
pistyk
HV veteran
pistyk

sõnum 17.07.2013 16:57:19 vasta tsitaadiga

Chime kirjutas:

Selle kompoti juures võib proovida keerata ülemine paar kõlareid "jalad üles". Saaks parema helipildi, kui kõrg- ja kesksagedused üksteisele lähemal on. Umbes nagu sedasi icon_biggrin.gif

Proovisin icon_smile.gif ,ei täheldanud küll oma kõrvaga mingit muutust,seega panin tagasi,pigem eelistan nii nagu on,kuna ülemistel on kõrged ikkagi enamvähem kõrvade kõrgusel kui istuda.

Taavi©
Piiratud kasutaja
Taavi©

sõnum 17.07.2013 17:06:10 vasta tsitaadiga

olavsu1, audese probleem on kehvad juhid ja ajaga kaasas käimine.
Marketingi osa on nad ka metse keeranud, vahepeal neil isegi hakkas minama, aga peagi kukkusid neil välismaalt edasimüüjad ära, kuna nad pakkusid althõlma ka ise kõlareid, umbes poole retail hinnaga, seda küll eestis sees, aga välismaalased leidsid ka need kanalid kiiresti ülesse ja kodus edasimüüjale öeldi, et mis sa siin nii kallist hinda tahad, sealt saab poole odavamalt.
Sealt tekkisid huvide konflikid ja edasimüüjatel polnud enam mõtet reklaamiga tegeleda, kuna tootja ise kasutas alatuid võtteid ja proovis suuremat kasumit lõigata, mis on lollilegi selge, et sellel pikka pidu pole.
Nüüd teevad nad enamuselt välismaale kõlarikaste jms.
Audes teeb muidu häid kõlareid, aga neil kõigil on üks sama jama, keskosa on tuim, ainuke millel on see hea on orpheus, retail hinnaga ~12k, mis minumeelest on natuke palju selle kõlari eest, kunagi käisin kuulamas, siis pakuti 5.5k eest, mis on tegellt täitsa mõistlik hind, aga kahjuks mulle natuke kallis.

EDIT: kustutasid oma posti ära, no pole hullu icon_biggrin.gif

NATAS999
HV Guru

sõnum 17.07.2013 17:12:34 vasta tsitaadiga

mul läks keeramisega helipilt veidi rohkem paremaks, ehk põmst peale keeramist n.ö. instrumentide paigutusel pole vahet, kas on sisse lülitatud 1 paar või 2 paari. thumbs_up.gif enne 2 paariga viskas pildi veidi segamini.

e: mis probleem selle visatoniga muidu on? endal hetkel "tee see ise" 2 paari + sub visatoni komponentidest, visatoni lineupist keskklassi kaup. töötavad küll.
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 17.07.2013 17:38:47 vasta tsitaadiga

Mul on veel üks ketserlik küsimus tarkadele (nagu kivi, mis visatud loheammastest võrsunud sõdalaste sekka). Kuna ma liigun ringi üsna lahtiste silmadega, siis on sattunud kätte ovaalne laiaribaline valjukas Mitsubishi Diatone. Googeldades seda nime leian juttu, et tegu spetsiaalselt Jaapani riiklikule raadio-televisioonile, stuudiomonitoride tootmiseks loodud ettevõtmisega, mis hiljuti suleti. Toodangu piltidelt vaatavad Riia Radiotehnika kõlaritega äravahetamiseni sarnased asjad. Siis kas on kehtiv rida:

Radiotehnika = Diatone = stuudiomonitor ?
tagasi üles
pistyk
HV veteran
pistyk

sõnum 17.07.2013 19:29:24 vasta tsitaadiga

Kui tõsta ka alumised kõlarid maast mingi 40 cm kõrgemale,siis see tagurpidi variant töötab ehk paremini,homme proovin
WAV
HV veteran

sõnum 17.07.2013 21:21:25 vasta tsitaadiga

Taavi© kirjutas:
Marketingi osa on nad ka metse keeranud, vahepeal neil isegi hakkas minama, aga peagi kukkusid neil välismaalt edasimüüjad ära, kuna nad pakkusid althõlma ka ise kõlareid, umbes poole retail hinnaga, seda küll eestis sees, aga välismaalased leidsid ka need kanalid kiiresti ülesse ja kodus edasimüüjale öeldi, et mis sa siin nii kallist hinda tahad, sealt saab poole odavamalt.

No aga kui sedasi kaup müüs hästi, siis miks nad ei olekski võinud niimoodi jätkata - müük ainult Eestis, poole hinnaga, huvilised tulgu ise kohale siia (kui neid tuli, järelikult tasus tulla). Oleks jäänud ära vaevarikkad ülemaailmsed edasimüüjate otsingud, neile vahenduskasumi võimaldamine, näidiste laialisaatmine, transpordikulud, logistika jne. Võimalik, et Audes müüski edasimüüjatele kaupa just sellise poole retail hinnaga, seega nende jaoks kokkuvõttes vahet ju poleks. Isegi sekeldusi vähem sedasi kui teha ainult tehase väravast käest-kätte müümine.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
kaspar00
HV Guru
kaspar00

sõnum 17.07.2013 22:00:32 vasta tsitaadiga

WAV kirjutas:
(kus mul mitu head tuttavat tollal töötasid),

mõni neist praegu ei tegele oma kunagise loomingu remondiga? mul nende cd mängija mingi aasta juba kellegi käes remondis.. või noh, selle ootel, olnud. äkki leiduks kedagi kes selle kohta natuke kiiremini midagi uurida viitsib.
Kommentaarid: 114 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 102
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 17.07.2013 22:26:11 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
tsitaat:

Iseendale räägid vastui ju. Kas USB-ga sündid on ju ka tänapeäva helitehnika. Krt maga välja ennast

Ei räägi ikka küll. Vene tehnikast pidasin silmas makke, grammofone, võimendeid ja kõlareid mis sageli on olnud etemad kui lääne samast klassist asjad. ainuke häda, makkide mehhaanika väsib ükskord ära.
mul oli Radiotehnika M201 makk, sellest paremat lääne laiatarbe (euronicsis müüdavat) makki pole kohanud. Ma olen mõelnud, et ostaks mõne uue, kuid kõigil lindimäärijatel mis silma jäävad on kustutuspeaks tükike püsimagnetit. Ei taha sellist rämpsu, kuulnud küll kui hirmsa kahinaga need sellised salvestavad.
see 201 oli veel madalama astme tehnika
omal ajal oli 001 tegija, 101 oli kõvem tavatarbijaklass
kuid juba 96 liikus siin viisakaid sony kassettmakke, mille võimekus oli võrreldes nõukaomadega teine dimensioon
samas need mürasummutusmehhanismid ja jutud ei olnud just nõukaaegsega ühilduvad, mis võisid põhjustada mõningates olukordades vene makkidel rohkem müra, kui dolby makkidel
vene makid ei kannatanud dolby s'i, kui õigesti mäletan

samas üks sony, mida sai kasutatud, oli väga võimekas hindama lindi kvaliteeti, et sai vastavalt heliribale võimendust juurde lisada - mitte ainult ei seadistanud väljundmaki helinivoosid, vaid ka salvestava maki omasid

see oli paras seiklus

olavsu1
külaline

sõnum 18.07.2013 02:10:06 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
korsten
HV veteran

sõnum 18.07.2013 08:18:33 vasta tsitaadiga

WAV kirjutas:
Taavi© kirjutas:

No aga kui sedasi kaup müüs hästi, siis miks nad ei olekski võinud niimoodi jätkata - müük ainult Eestis, poole hinnaga, huvilised tulgu ise kohale siia (kui neid tuli, järelikult tasus tulla). Oleks jäänud ära vaevarikkad ülemaailmsed edasimüüjate otsingud, neile vahenduskasumi võimaldamine, näidiste laialisaatmine, transpordikulud, logistika jne. Võimalik, et Audes müüski edasimüüjatele kaupa just sellise poole retail hinnaga, seega nende jaoks kokkuvõttes vahet ju poleks. Isegi sekeldusi vähem sedasi kui teha ainult tehase väravast käest-kätte müümine.

Sa võiksid Jõhvi turundusjuhiks minna icon_razz.gif Mul poleks midagi selle vastu kui Audeseid kodumaal letist mõistliku hinnaga saaks thumbs_up.gif Paraku on olukord selline, et isegi täishinnaga on nende saadavus nii nagu on.

Nendest meestest ma ei saa aru kes siin 25 a vana teknikat (eriti kõlareid) kiidavad... Peske kõrvad puhtaks ja tehke silmad lahti icon_smile.gif
Nende mp3 kuulamistega on minu meelest selline vahe, et kui kuulata flac-i ja seejärel juutuubi siis sita tehnikaga vahe tuntav pole, mida parem on helitehnika (ja ma ei pea siin hinda silmas) seda suuremaks erinevused kärisevad.
"tiheduste", "piltide" ja muude selliste parameetrite osas ei oska kahjuks kaasa rääkida aga rahkunud ja kõvaks läinud membraanidega 25+ a vana kõlar eriti tihedat pilti ei anna. Selles olen ilma kuulamatagi suht veendunud icon_smile.gif

tagasi üles
Smith
HV veteran
Smith

sõnum 18.07.2013 11:01:59 vasta tsitaadiga

Mu meelest mingit erilist progressi kõlarite ehituses pole viimase 30 või rohkemagi aasta jooksul ju toimunud. Igasugu audiofiilsed totrused jätame vaatluse alt välja, pean silmas normaalseid (hinnalt ja konstruktsioonilt), terve mõistusega inimestele mõeldud tooteid. Ja kahtlus on, et tolleaegne laiatarbe kraam võis vabalt ka parem olla praegusest. Minu vanadel kõlaritel ei tundu ka, et oleks midagi oluliselt kõvaks läinud või ära kuivanud.
korsten
HV veteran

sõnum 18.07.2013 12:06:39 vasta tsitaadiga

tsitaat:

mingit erilist progressi kõlarite ehituses pole viimase 30 või rohkemagi aasta jooksul ju toimunud

icon_rolleyes.gif
Stereoheli tuli nõuka ajal "laia tarbesse" nõks alla 30 aasta tagasi kui õigesti mäletan (kuldpeadega grammarid ei olnud lai tarve ja minu meelest polnud need tol ajal ka stereod). Sedagi esialgu lintmakkide näol, lindid levisid ka althõlma ja mitmeid(kümneid) kordi ümberlindistatuna. Enne seda ja sel ajal üldiselt olid "laias tarbes" kesks-madal sagedus(mono)kõlarid mida praegustega (isegi kõige odavama sitaga) on suht keeruline võrrelda. CD tulekuga alles algas "revolutsioon" kus "laia tarbe" helikandjad jõusid sellisele tasemele kus oli vaja kvaliteetsemaid kõlareid mis seda ka mõistlikult esitada suutsid. Tänapäevane "lai tarve" on ka suhteline mõiste.
Valulävi on muidugi erinev aga hetkeseisuga ma ei läheks S-90-te peale tagasi. Pole viimase pea 10 a jooksul neist ühtegi kuulnud mis normaalselt heli esitada suudaks, ei usu, et sinu omad erandid on.

tagasi üles
Smith
HV veteran
Smith

sõnum 18.07.2013 16:23:24 vasta tsitaadiga

Ma ei mõelnud ainult N. Liidu toodangut, vaid üldiselt.

Ja ega ma ise poleks ka nõus ainult S-90 kõlaritega kuulama. Natuke aega sai lihtsalt huvi pärast seda tehtud, ja osa tüüpi muusikat kõlas nendest ikka päris kehvasti. Mingi aja kompenseerisin puudujääke väiksemat sorti Olavi Räsänen OY toodetud kõlaritega ja siis oli üsna talutav juba. Siis likvideerisin ühe kuulamiskoha ja sellega seoses sai S-90 ja Estoniad kokku pandud ja see oli ikka päris üllatav, kui mõnusa tulemuse see andis. Karta on, et muidugi võib ka paremat tulemust veel saavutada. Mingi hetk kindlasti ostan kõlareid juurde ja eksperimenteerin edasi, kuigi see peab veidi ootama, sest hetkel pole eriti raha loopida.

libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 18.07.2013 19:44:39 vasta tsitaadiga

kui korra head heli kuuled, siis mõistad, et kõik mis sul kodus on, on halb icon_lol.gif
korsten
HV veteran

sõnum 18.07.2013 20:59:16 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:
kui korra head heli kuuled, siis mõistad, et kõik mis sul kodus on, on halb icon_lol.gif

Ja nii iga kord. Pole vahet kui hea süsteem kodus on, alati on kusagil mujal olemas veel ägedam/parem.
Elu paratamatus on see, et tuleb rahakoti ja kõrvaga miski kompromiss leida.

tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 18.07.2013 21:12:06 vasta tsitaadiga

korsten kirjutas:
libe kirjutas:

Ja nii iga kord. Pole vahet kui hea süsteem kodus on, alati on kusagil mujal olemas veel ägedam/parem.
Elu paratamatus on see, et tuleb rahakoti ja kõrvaga miski kompromiss leida.
kompromiss on kõrvaklapid, kus ikka tõsise high endi saab 1k€ ja suhteliselt sarnase helipildiga klapid 400€, kui just mingi hapnikukuulja pole icon_lol.gif
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 18.07.2013 21:35:38 vasta tsitaadiga

kõrvaklappide häda on ebamugavus ja juhe on annoying icon_sad.gif
ja wireless klappide heli on ikka täitsa mööda, niipalju kui ma neid kuulanud olen ( mida pole palju )
Kommentaarid: 493 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 401
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 18.07.2013 21:36:10 vasta tsitaadiga

pots4t4j4 kirjutas:
kõrvaklappide häda on ebamugavus ja juhe on annoying icon_sad.gif
osta mugavad klapid siis icon_rolleyes.gif
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 18.07.2013 21:39:13 vasta tsitaadiga

olgu nad nii mugavad kui tahes peale paaritunnist kuulamist tahaks nad peast kus kurat visata, võibolla on asi minus
Kommentaarid: 493 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 401
tagasi üles
pinkman
Kreisi kasutaja

sõnum 18.07.2013 21:40:32 vasta tsitaadiga

Kui siis sellised http://www.audiocity.eu/kodu-audio-video/korvaklapid/1151-266 Olen neid kuulanud-väga kõva asi-
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 3 :: 28
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 18.07.2013 22:10:02 vasta tsitaadiga

pinkman kirjutas:
Kui siis sellised http://www.audiocity.eu/kodu-audio-video/korvaklapid/1151-266 Olen neid kuulanud-väga kõva asi-

Hind ka soodne thumbs_up.gif
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 18.07.2013 22:35:26 vasta tsitaadiga

heretic666 kirjutas:
pinkman kirjutas:

Hind ka soodne thumbs_up.gif
vana mudel, uus hulka odavam ka
http://www.headphone.com/headphones/denon-ah-d7100.php

aga nahast padjad on jubedad
ei osta ühtegi klappi, millel pole viisakad sametpadjad icon_idea.gif
pehmed, enda klappe sisuliselt ei tunne peas - isegi prillisarvedega ei ole koormavad

Noname
HV Guru
Noname

sõnum 19.07.2013 00:30:14 vasta tsitaadiga

Kõrvaklapp pole küll miski õige asi muusika kuulamiseks. Vahest võib aga õiget kõla sealt kätte ei saa..
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 19.07.2013 01:56:10 vasta tsitaadiga

Noname kirjutas:
Kõrvaklapp pole küll miski õige asi muusika kuulamiseks. Vahest võib aga õiget kõla sealt kätte ei saa..

Pean sellist väidet ausaltöeldes rumalaks. Selleks, et sa kõlaritega (õigete kõlaritega) õige heli kätte saaks on ka õiget ruumi vaja.
Samas eks kõik ole jällegi suhteline, kellele ema, kellele tütar. Ise just vastupidi kasutan klappe muusika nautimiseks. Kuna mul nö. õigeid kõlareid ja ruumi ei ole, siis on see suht paratamatu. Millegipärast arvan, et sa ei ole muusika kuulamiseks mitte kuulmiseks korralikke klappe proovida saanud koos korraliku tehnikaga? Kes teab, äkki oled saanud ka aga lihtsalt siis ei istu sedasi? Kuna HV-s on kombeks kohe nokkima kukkuda siisi viitan kohe ära, et minu Aune T1 + HD-681 ei ole nö. korralikud. St. minu jaoks on see kooslus ratsionaalse mõtlemise, rahakoti ja kuulmise jaoks ideaalne ja piisav kuid see ei ole kindlasti mitte mingi high-end ega isegi mitte keskklass. Siiski eelistan klappe iga kell kõlaritele kui tegelen muusika kuulamisega. Niisama taustaks mingile tegevusele kasutan kõlareid.
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 83
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 19.07.2013 02:30:19 vasta tsitaadiga

korsten kirjutas:
Stereoheli tuli nõuka ajal "laia tarbesse" nõks alla 30 aasta tagasi kui õigesti mäletan

Umbes 40 aastat tagasi ikka. Kusagil 70ndate keskel, täpsemalt peaks vaatama tollaseid "Radio" ajakirju, aga pole hetkel viitsimist (kuigi mitu aastakümmet nende aastakäike täielikult olemas kolikambris). Mälu järgi umbes meenutades stereomagnetofonid Majak olid väga popid 70ndate keskelt alates, Radiotehnika tegi siis ka hästi odavaid ja rahuldava kvaliteediga stereogrammofone (kuigi piesoelektrilisi), ka meie Punane RET tootis eliitklassi laiatarberadioolat (raadio-grammofon-võimendi-kõlarid) "Estonia 006 Stereo" alates aastast 1973 juba, ehk siis just täpselt 40 aastat tagasi. Mäletan seda Estonia 006 Stereo't tollal pidevalt müügil Tallinnas Suur-Karja tänava raadiopoes "Rekord", oli seal kohe sissepääsuuksest paremal silmapaistval kohal seina ääres...
tagasi üles
korsten
HV veteran

sõnum 19.07.2013 03:20:50 vasta tsitaadiga

WAV, Õigus http://www.radiomuseum.org/r/tallinn_estonia_006s006_stere006.html . 72-78 toodeti seda väidetavalt 95 tuhat icon_question.gif tükki seal sõjatehases, jätkus ehk parteibossidele ja mõnele tõsisele huvilisele. Huvi pärast tahaks sellist pilli isegi laulmas kuulda. Ei tea mis häält teeb icon_razz.gif
Majaki all vist mõtled 205 numbriga marki. Kahjuks on netist tootmise kohta vähe andmeid (ma ei leia vähemalt). Kui infost aru saan siis kõlarid olid sellel ikka mono. Sellest ka aru ei saa kas sellel oli reaalselt 4 riba lugev helipea või siiski 2 riba lugev?

E: Eelkäiaks veel selline aparaat: http://www.radiomuseum.org/r/tallinn_estonia_stereo.html 420 rutsi uues rahas (peale '61 aastat) oli suht küva summa...

tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 19.07.2013 10:26:46 vasta tsitaadiga

CoiL kirjutas:
Noname kirjutas:

Pean sellist väidet ausaltöeldes rumalaks. Selleks, et sa kõlaritega (õigete kõlaritega) õige heli kätte saaks on ka õiget ruumi vaja.
Samas eks kõik ole jällegi suhteline, kellele ema, kellele tütar. Ise just vastupidi kasutan klappe muusika nautimiseks. Kuna mul nö. õigeid kõlareid ja ruumi ei ole, siis on see suht paratamatu. Millegipärast arvan, et sa ei ole muusika kuulamiseks mitte kuulmiseks korralikke klappe proovida saanud koos korraliku tehnikaga? Kes teab, äkki oled saanud ka aga lihtsalt siis ei istu sedasi? Kuna HV-s on kombeks kohe nokkima kukkuda siisi viitan kohe ära, et minu Aune T1 + HD-681 ei ole nö. korralikud. St. minu jaoks on see kooslus ratsionaalse mõtlemise, rahakoti ja kuulmise jaoks ideaalne ja piisav kuid see ei ole kindlasti mitte mingi high-end ega isegi mitte keskklass. Siiski eelistan klappe iga kell kõlaritele kui tegelen muusika kuulamisega. Niisama taustaks mingile tegevusele kasutan kõlareid.

Ei ole õiget ruumi vaja, et kõlarid mängiksid, mängivad ka kehvas ruumis, kõlad on ikka olemas. Kui keegi sulle laulab või pilli mängib ei pea ju mingis ideaalses ruumis olema.
Aga klappides kuuleb üks kõrv ühte klappi ja teine kõrv teist klappi. Mingi tehnika ei puutu siin asjasse, pole vahet kas kuulad maailma parimate klappide ja võimuga või mitte. Kõrvklapid on hädalahend kui on vaikust vaja või kui muusikat tehes on vaja heliriba uurida.

Ma ütleks, et sa coli pole siis head soundi üldse kuulnud icon_rolleyes.gif

tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 19.07.2013 11:51:53 vasta tsitaadiga

Noname kirjutas:

Aga klappides kuuleb üks kõrv ühte klappi ja teine kõrv teist klappi. Mingi tehnika ei puutu siin asjasse, pole vahet kas kuulad maailma parimate klappide ja võimuga või mitte. Kõrvklapid on hädalahend kui on vaikust vaja või kui muusikat tehes on vaja heliriba uurida.

sul on ikka vapsee väärastunud arusaam helipildist
Ja ei aima vist kuidas stuudios salvestamine käib.

Ei ole nii, et vasakus kanalis on instrument ja paremas ei ole

Lõppkokkuvõtteks on sul ikkagi üks pea, mis pildi kokku paneb
Amplituudierinevustega kanalites antakse vihje instrumendi positsioonist orkestris
Klappidega on võimalik tagada stereo keskpunkti säilivus allika ja kuulaja suhtes.
Seetõttu ei ole ka väliseid mõjureid amplituuti mõjutamas, igasugu takistusi, mis summutavad ja peegeldavad heli

Sold OUT
Aeg maha 1p
Sold OUT

sõnum 19.07.2013 11:57:08 vasta tsitaadiga

Öelge "Aune T1" veelkord...palun.
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 19.07.2013 12:06:01 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:
Noname kirjutas:

Amplituudierinevustega kanalites antakse vihje instrumendi positsioonist orkestris
Klappidega on võimalik tagada stereo keskpunkti säilivus allika ja kuulaja suhtes.
Seetõttu ei ole ka väliseid mõjureid amplituuti mõjutamas, igasugu takistusi, mis summutavad ja peegeldavad heli

Mul just ongi väga hea arusaam kuidas salvestamine käib. Miks siis stuudiotes monitorkõlarid on?
Selles ju probleem ongi, et ei ole väliseid tegureid mõjutamas, see ei ole loomulik. Sellepärast klappide heli ongi ebaloomulik.

tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 19.07.2013 12:41:59 vasta tsitaadiga

korsten kirjutas:
Majaki all vist mõtled 205 numbriga marki. Kahjuks on netist tootmise kohta vähe andmeid (ma ei leia vähemalt). Kui infost aru saan siis kõlarid olid sellel ikka mono. Sellest ka aru ei saa kas sellel oli reaalselt 4 riba lugev helipea või siiski 2 riba lugev?

Olemas isegi praegu üks Majak 203, ca 1977 aastast. Väga töökindel ja tankitugevusega korpusega pill, töötab enam-vähem siiani, kuigi seda sai ca 20 aastat jutti iga päev käiatud. Jah, lõppvõimendi (võimsusvõimendi) on sellel mono ja sisemine valjuhääldi samuti (ning ka välise kõlari ühenduspesa), kuid liiniväljund ja kõik sisendid on tal stereo, loomulikult siis ka helipea (ühine salvestus/lugemispea) on 4-realise salvestuse jaoks (kahe kanaliga, st. lindile 2 rida ühes suunas, 2 teises suunas). Põhimõtteliselt täisväärtuslik stereomagnetofon-deck (ehk pristavka nagu tollal neid kategoriseeriti).
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 19.07.2013 15:32:57 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:
Noname kirjutas:

Nõustun libe`ga. Sellise klappide helipildi arusaama peale ei ole tõesti muud kosta kui et Noname ei ole korraliku heliga klappe (korralikult allikast) vist kordagi proovinud icon_rolleyes.gif

Ja niipalju kui mina stuudios olen olnud tehakse enamus miksimist ja masterdamist ikkagi klappidega kuna stuudio monitorid ei tekita sellist detailset stereo "pilti" nagu klapid.

Mis puutub korraliku ruumiga ja kõlaritega kuulamisse, siis olen ikka kuulnud küll ja stuudios olen ka päris palju aega viitnud päris kalli tehnika taga icon_wink.gif
Sellepärast räägingi, et mul ei ole korralikku ruumi ja kõlareid ja ilmselt ei saagi olema sellist lahendust nagu sooviksin, sest see käiks ilmselgelt rahaliselt ja puht füüsilise ruumipuuduse tõttu üle jõu. Ja mingi jõukohase nö. "pooliku" lahenduse tekitamine oleks kordades kallim kui klappidega lahendus.
tagasi üles
Tux
HV kasutaja

sõnum 19.07.2013 15:34:30 vasta tsitaadiga

Tulised vaidlused käivad, valan veel õli tulle:
Klappide mugavusest rääkides, siis proovige Sennheiser HD800-d ära ja räägime edasi icon_smile.gif
Jah, ise neid ei oma, aga olen põhjalikult kuulata saanud ja võrreldes teiste minu pähe sattunutega (ATH M50, Senni HD205, AKG K701 ja veel mõned), ei anna seda kogemust võrreldagi. Sennheiser tõestas minu arvates nende klappidega, et kõrvaklapid ei pea olema väsitavad ega ebamugavad.

Noname
HV Guru
Noname

sõnum 19.07.2013 15:34:34 vasta tsitaadiga

Oeh naljamehed. Siis on selge miks kõrvaklapid paremad on, lihtsalt pole raha, et kõlareid osta, seega on klapid paremad. Hea loogika.
Muidugi saab paljude klappidega täpsema heli, selleks on spets stuudio klapid. Aga see ei ole loomulik helide kuulmine, et üks pool kuuleb ühte klappi ja teine teist. Krt peab ikka oinas olema, et sellest aru ei saaks icon_confused.gif

Aga HV-sse ikka koguneb selliseid naljamehi, üks vana kusagil mängufoorumis kiiris oma xeon serverit, et sellega on palju parem mängida sest see on server. Umbes sarnane on see stuudiotehnika iba.

tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 19.07.2013 15:51:22 vasta tsitaadiga

Noname kirjutas:
Aga see ei ole loomulik helide kuulmine, et üks pool kuuleb ühte klappi ja teine teist.

Kes meist oinas ja naljamees on? icon_lol.gif Väljun edasisest diskussioonist beer_yum.gif
tagasi üles
korsten
HV veteran

sõnum 19.07.2013 15:58:56 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Väljun edasisest diskussioonist beer_yum.gif

thumbs_up.gif
Mulle isiklikult meeldib rohkem kõlaritest kuulata, kinnised klapid on hädaabinõu kui teised kodus on. Kõrv pole ju inimesel ainuke organ mis helivõnkeid registreerida suudab icon_razz.gif
Sennheiser 280 Pro-d ilmselt maailma parimad klapid pole ka muidugist icon_smile.gif

tagasi üles
krist2an
HV veteran
krist2an

sõnum 19.07.2013 17:41:03 vasta tsitaadiga

Super AMOLED kirjutas:
Öelge "Aune T1" veelkord...palun.

Aune T1

Võta heaks thumbs_up.gif
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 41
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 19.07.2013 17:43:34 vasta tsitaadiga

Noname kirjutas:
Oeh naljamehed. Siis on selge miks kõrvaklapid paremad on, lihtsalt pole raha, et kõlareid osta, seega on klapid paremad. Hea loogika.
Muidugi saab paljude klappidega täpsema heli, selleks on spets stuudio klapid. Aga see ei ole loomulik helide kuulmine, et üks pool kuuleb ühte klappi ja teine teist. Krt peab ikka oinas olema, et sellest aru ei saaks icon_confused.gif
füüsika räägib klappide kasuks icon_idea.gif
kummaski kanalis ei ole autonoomne heliallikas - kumbki kanal jagab seda sama heliallikat ning mõlemad koos annavad pildi ideaalselt ajule signaalitöötlemiseks

kui sul kõrvad kuuleksid mõlemast klapist tulevat heli võrdselt, siis on heli monos thumbs_up.gif
kindlasti pagutad omale kõlarid ka üksteise kõrvale

Noname
HV Guru
Noname

sõnum 19.07.2013 19:10:32 vasta tsitaadiga

Ei räägi ju, just vastupidi. Kas füüsilist bassi edastust kuuled klappidega läbi kogu keha? Ei.
Kui sa kuuled kedagi kõnelemas/laulmas, orkestrit vms siis sa ei kuule neid ju nagu klappidega kuulates. Klappidesse ja kõlaritesse tuleb sama heli, autonoomne või mitte, klappidega kuuleb üks kõrv ühte mitteautonoomset heli ja teine teist. Kõlaritega seda probleemi pole.

Aune T1

tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 19.07.2013 19:13:29 vasta tsitaadiga

Klappide kaks põhiprobleemi:

1. Heliallikas (solist, bänd) hakkab esinema näiliselt kuulaja pea sees, mitte vaateväljas eespool, nagu kontserdi kuulamisel loomulik oleks. Mingil määral saab seda kompenseerida nn. kvadroklappide abil, kuid see on jällegi omaette käkerdav sünteesimine stereo baasil siis.

2. Stereokanalid ei segune nii nagu kõlaritega läbi mõlema kõrva jaoks ühise õhuruumi. See tähendab, et kui salvestus on miksitud-masterdatud kõlarite jaoks, pole ta klappidega kuulates autentne ja kui oleks miksitud-masterdatud klappide jaoks, siis kõlaritega kuulates jääb stereopanoraam lahjaks.
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 19.07.2013 19:35:54 vasta tsitaadiga

Noname kirjutas:
Ei räägi ju, just vastupidi. Kas füüsilist bassi edastust kuuled klappidega läbi kogu keha? Ei.
Kui sa kuuled kedagi kõnelemas/laulmas, orkestrit vms siis sa ei kuule neid ju nagu klappidega kuulates. Klappidesse ja kõlaritesse tuleb sama heli, autonoomne või mitte, klappidega kuuleb üks kõrv ühte mitteautonoomset heli ja teine teist. Kõlaritega seda probleemi pole.
sa lihtsalt ei mõista, loobun icon_lol.gif
ma ei ole see makk põhjas tüüpi inimene vist

klappidega aga saab helirõhu piisavalt võimsaks keerata, et bass pea võnkuma paneks - vibra on küll tunda sellest, kuidas klapid kõrvadel vibreerivad

samas kõlarite kasutamisel ideaalse tulemuse saavutamiseks pead olema täpselt sweetspotis ja ruum peab olema loodud sellisena, et ei oleks ebaühtlast peegeldumist ning materjalid tagaksid sulle samasuguse kõlapinna, nagu stuudios heliresissööril
piisab, kui sul tuba on kolmnurkne või ühel pool mingi raamaturiiul ja teisel pool baarikapp - kohe peab hakkama skeemitama kõlaripaigutuse ja balansiga
sul võib olla huippu tehnika, kuid kätte saad vaid pool

pinkman
Kreisi kasutaja

sõnum 19.07.2013 19:53:23 vasta tsitaadiga

Noname kirjutas:

Aune T1
Väga huvitaks-mis asjadega sina muusikat kuulad.Paned mingi nimekirja-võim-kõlarid-cd mängija.
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 3 :: 28
tagasi üles
Chime
Kreisi kasutaja
Chime

sõnum 19.07.2013 19:54:27 vasta tsitaadiga

Kõlarid on asendamatud (või ainult asendatavad bändiga) ainult siis kui kuulata nö. päris muusikat, mida päris pillidega tehakse icon_smile.gif Elektroonilise materjali puhul ei saa nii kriitiline olla kõrvaklappide suhtes. Kui mista Noname kuulab eranditult priitahtlike koduvanade pasunakoori ja sarnaseid, siis on klappide võõristamine arusaadav icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 140 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 127
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Rahvas võrdleme oma (arvuti) helisüsteeme mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 55, 56, 57 ... 154, 155, 156  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.