Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
thoppers
HV vaatleja
|
30.01.2013 20:46:31
BlackBerry OS10 |
|
|
Nagu näha siis blackberry tuli päris huvitavate uute seadmetega välja. Tahaks sellist asja teada, kas neid kunagi võimalus ka Eestis kasutada? Ma ei tea täpselt mis teema nende vanade blackberrydega oli, aga need ka vist ei töötanud korralikult siin võrgus ja sestap neid ka ei müüdud ju eesti poodides? Kas uutega sama lugu?
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
30.01.2013 20:53:01
|
|
|
Võrk peaks ikka töötama, BBM ja muud lisaväärtused peaksid kaheldavad olema.
_________________ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
12.05.2013 22:06:50
|
|
|
Z10 ei vaja enam BIS'i ja töötab igas võrgus.
Mul on LTE toega STL-100-2 mudel ja hetkel kaebusi ei ole. Enamus puudusi on juba välja toodud erinevates ülevaadetes. Operatsioonisüsteemi esimene väljalase on palju paremal tasemel kui seda oli W7 või esimene iOS.
Suhtluste haldamine on peaaegu samal tasemel BB OS7-ga ehk siis väga hea. Vahe ainult selless, et OS7 on jõudnud oma elutee lõppu, OS10 alles alguses. Potentsiaali küllaga
Minus võib veidike rääkida paadunud BB fännboi aga pärast paaritunnist kasutamist polnud välja käidud rahast enam kahju.
EDIT: Z10-le väljas 10.1 tarkvara ja Skype.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
09.06.2013 20:45:58
|
|
|
Vahepeal on palju vett mere voolanud ja mõned uued seadmed silmapiiril.
Q5, qwerty klaviatuuriga kesklassi seade. Võrreldes Q10-ga aeglasem protsessor, LCD ekraan, vähem sisemälu, kaameral vähem piksleid ja puudub HDMI ühendus.
Lisaks räägivad kuulujutud 5 tollisest A10-st.
http://crackberry.com/flagship-blackberry-a10
http://crackberry.com/what-blackberry-a10-may-look
EDIT:
Üks tähtis uudis jäi mainimata. BBM tuleb ka Androidile ja iOS'le. Ilmselgelt on see paar aastat liiga hilja ja konkurentsi palju. Isegi tänasel päeval on tegemist ühe parima kiirsõnumilahendusega.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
16.07.2013 22:59:55
|
|
|
Q5-e reklaam. Samsungi ja Apple'i tasemeni ei küündi. Ilmselgelt nooremale klientuurile suunatud. Q5-l on lootust ka Eestis ametlikult müügile tulekuks.
Spoiler 
Lisaks on väljas 10.2 SDK ja beta OS. Suurema muutusena on Androidi runtime uuendatud 4.2.2 peale. Uuem kui enamusel päris Androidi telefondel .
Beta OS igapäeva kasutuseks ei sobi. Internetiavarustes liiguvad hübriidid mis on täisfunktsionaalsusega ja enam-vähem stabiilsed.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
26.07.2013 23:03:59
|
|
|
A10-ne kohta on mõningat uut infot.
Pilt
Tehnilised andmed
Põhimõtteliselt suur Z10. OLED ekraan on hea uudis, 720p mitte nii väga.
Suvine 10.1 uuendus toob IMAP'i kogu postkasti sünkroniseerimise. Siiani oli piirang 90 päeva (10.0-l 30 päeva).
Instagram pidavat ka BB10 versiooni kallal töötama. Kahjuks pole selle kohta tähtaegu.
ot: |
Paar päeva tagasi kasutasin Androidiga telefoni. Androidi kasutajaliidese disain on alla igasugust arvestust. Telefoni põhifunktsioonid on väga ebamugavad kasutada |
EDIT: Väike video ka A10-ne kohta. Keelest aru ei saa. Peale vaadates võib öelda, et operatsioonisüsteemiks on mingi 10.2 väga hiljutine versioon.
Spoiler 
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
02.08.2013 22:59:08
|
|
|
OS 10.1 MR väljas. Suurema täiendusena, juba eelpool mainitud, postkastide sünkroniseerimine.
Väga hea uudisena saab nüüd postkastis kasutada viipeid järgmisele-eelmisele teatele liikumiseks. QWERTY-ga seadmetel polnud selle puudus probleemiks, Z10-l PITA.
Nüüd pikema kasutuskogemuse juures võib paari asja tõdeda. Ülevaated olid väga pealiskaudsed, kirjutatud inimeste poolt kes ei tahtnud operatsioonisüsteemiga kurssi viia või neil oli negatiivne eelhäälestus. Paljud ülevaadetes toodud punktid on tulnud oskamatusest või lihtsalt valed.
Suhtlusseadmena on see paremuselt teine operatsioonisüsteem mida kasutanud (esikohal endiselt BB OS7 ja kolmandal, keda huvitab, Nokia Symbian). Mul käib suur osa suhtlusest e-posti, SMS-e ja muid noortepäraseid vahendeid kasutades ning alates Z10 kasutusevõtust ei meenu ühtegi juhust kui vastamisega hiljaks või üldse vastamata oleks jätnud. Enne seda kasutasin paari kuu jooksul ühe tuntud tootja Androidi seadet ja sama ei saa selle perioodi kohta öelda. Suunitlus on erinev. Suhtlus vs meelelahutus. iOS-ga sama lugu.
Jah ma võin olla fänboi, aga kindlasti mitte nii suur kui see tüüp
Spoiler 
EDIT: Täna kasutasin esimest korda häälnavigatsiooni. Andis tipptunnil kõige kiirema marsruudi. Sama mis inimkatsete tulemusel on leitut olevat kiireim. Intelligentne navigatsiooni ei tööta maades kus TomTom liiklusinfot ei paku.
Telefon läks teekonna jooksul mõõdukalt soojaks. Kartsin hullemat.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
08.08.2013 23:16:00
|
|
|
Lõpuks sai ka selline asi tellitud. Laeb telefoni ja lisaakut samaaegselt ja saab hädapärast ka laadijana kasutada. Selline asi peaks iga tänapäevase targa telefoniga tasuta kaasa tulema.
Mõnda aega ka kasutusel olnud mitteametlik 10.2, mis on kasutamismugavuses tuntav hüpe edasi. Lõpuks on kohal hüpikteavitused ja võimalus seada lastele piiranguid.
Lühike nimekiri muudatustest on siin.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
17.08.2013 22:33:35
|
|
|
Q2 telefonide müüginumbrite lugemise taustal sai veidike filosofeeritud.
Mõte 1
Lühidalt. Minu teadmiste põhjal,peab Blackberry, kulude tasa teenimiseks, müüma kuus 2,4 miljonit telefoni. Hetkel on see number umbes 2 miljonit. Pangas on üle miljardi dollari vaba raha. Kui asi paremuse poole ei muutu jookseb ettevõte rahast tühjaks järgmise aasta-pooleteise jooksul. Ilmselt ei aita siin ka QNX-i haru kasvav turg ja kasumlikus.
Lisaks on BB(ettevõte) olnud põhimõtteliselt müügiks alates 2012 aasta keskpaigast. Ostjaid pole. Patentidele oleks ostja ja QNX'i vastu on huvi, kuid kogu kompotti ei taha hetkel keegi.
Kuhu mahun siia pildile mina, kasutaja, fännboi. Suure tõenäosusega jääb Z10 minu viimaseks Blackberry telefoniks. Mul on sellest kahju. Hetkel pole turul telefoni millel oleks ligilähedanegi funktsionaalsus. Kui disainifilosoofiat kirjeldada, siis iOS on tehtud disainerite poolt, Android disainitud kommitee poolt ja OS10 on ehitatud insenerde poolt. Seda viimast on mul vaja. Telefon, mis on ehitatud täitma kindlat ülesannet ja teeb seda väga hästi. Mitte ilusasti ja kindlast mitte kümmet erinevat mõttetut võimalust pakkuvalt vaid lihtsalt väga hästi.
Mõte 2
Ma sain aru, et mul on raske mõista keskmise OS10-ga telefoni ostja probleeme. Minu telefonil jookseb juba päris kaua versioon 10.2, samas kui paljud operaatorid pole välja lasknud isegi 10.1 uuendust, rääkimata 10.1MR-st.
Operatsioonisüsteem on teinud selle aja jooksul läbi tohutu arengu. Uuenduste kättesaadavuse kiirus on suureks probleemiks. Samas on see probleem ka kõikidel teistel tootjatel, kui Apple välja arvata. Värske OS-i puhul annab see väga teravalt tunda.
Mõte 3
Kõik mobiilsed operatsioonisüsteemid mis mulle on südamelähedased on läinud lõpuks peldikust alla.
Symbian läks.
WebOS läks. Seda suuresti tänu HP-le, kes ei osanud sellega m idagi peale hakata.
BB OS7/OS10 tundub sama teed minevat.
Kallid tootjad. Kui tahate karmis konkurentsis püsima jääda, ärge müüge mulle telefoni
EDIT: Pärast seda pikka juttu läksin ja muretsesin endale W8-ga telefoni lisaks. Peab arenguga kursis olema. Üritan nädalavahetusel ainult Windowsit kasutada. Esimesed märgid ei ole julgustavad. Mul esimese paari tunniga A4-ja pikkune nimekiri puudujääkidest. Osad tulenevad telefoni tarkvarast, teised vaja lihtsalt enesele selgeks teha.
EDIT 2: Nimekiri suurematest puudujääkidest. https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=7770206#7770206
Ilmselt minu igapäevatelefoniks ei saa.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
18.08.2013 21:53:22
|
|
|
pacho, mis mudelit kasutate OS 10 puhul? Jäin hetkel Z10 pooletunnist ülevaadet vaatama ja tegelikult tundub väga asjalik opsys olema ja telefon ise ka asjalik
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
18.08.2013 22:02:48
|
|
|
Kasutusel STL-100-2 Z10-e. Lihtsalt põhjusel, et see oli esimesena saadaval. Esialgne plaan vahetada see Q10-ne vastu, kuid nüüdseks olen sellest plaanist loobunud. Z10-ne positiivsed küljed kaaluvad üles Q10 omad.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArturTT
HV veteran

|
19.08.2013 04:48:22
|
|
|
oskad kommenteerida ka vanemate berryde aku kestvust? oleks vaja sellist qwerty klavaga telo millel aku peaks 3-4 p2eva,suudaks teha vajadusel wifi hotspoti ja saaks ka gpsiga hakkama... on see liiga ulme? vaataks hoopis nokia ashade poole kuid neil ikkagi paar vidinat puidu...
Poes olen n2ppinud ka q10, k6ik muidu supper aga aku kestvus asjal sitt nagu tavaliselt....
|
|
Kommentaarid: 153 loe/lisa |
   |
143 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
19.08.2013 23:01:13
|
|
|
Vanemate Blackberry'de akud kestavad tööpäeva. Kapi peal seistes on kestnud ka 3 päeva. Kasutades ja ringi liikudes tuli iga õhtu laadida.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
20.08.2013 13:23:47
|
|
|
pacho, Z10 on võimalik ainult kuidagi Ameerikast tellida? Kui sel ühtegi tuttavat ees pole, siis vist päris keeruline see aparaat omale soetada?
|
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArturTT
HV veteran

|
20.08.2013 15:38:48
|
|
|
T2nud pacho ausa vastuse eest!
olafsand kirjutas: |
pacho, Z10 on võimalik ainult kuidagi Ameerikast tellida? Kui sel ühtegi tuttavat ees pole, siis vist päris keeruline see aparaat omale soetada? |
Ei ytleks et ainult usas on...Siin Perthis myyvad nii telstra kui ka optus z10 kui ka q10...
|
|
Kommentaarid: 153 loe/lisa |
   |
143 |
|
tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 149 loe/lisa |
   |
131 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
SCSI
HV vaatleja

|
|
tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
24.08.2013 22:45:47
|
|
|
SCSI, supervärk, tänud! Ma oleks ülimalt rahul kui pärnus kohvi või õlle kõrvale äkki kasutaja pacho lubaks enda oma katsuda ja räägiks ka lugu kõrvale
Aga seda vast palju tahetud. Mul lihtsalt androidist siiber ja ülejäänud nagunii ei meeldi. Teeks hoopis hea meelega kardinaalse muutuse
|
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
24.08.2013 22:59:42
|
|
|
olafsand, mu hetke elukorraldus on selline, et Eestis käigud on jäänud väga harvadeks külastusteks.
Kui ma Eestisse tulen siis ei ole selle vastu midagi.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
24.08.2013 23:26:41
|
|
|
pacho, äkki annad siis palun märku, kui eesti pinnal oled?
|
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
09.09.2013 21:52:28
|
|
|
BBM esitati 2 nädalat tagasi Apple'le ülevaatamiseks. Androidi versioonid liiguvad juba mõnda aega. Samsung teatas BBM toomisest oma seadmetele.
Suure tõenäosusega tuleb teadanne nädala jooksul. Enne 27. septembri majandusaruannet. Lihtsalt selleks, et mõned head uudised ka avaldada.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
jared
HV vaatleja
|
13.09.2013 14:26:04
|
|
|
Kuidas panna Q10 sisse EMT pöörduspunkti? Kohe pärast sisestamist ta kaob jälle, ei salvestu.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
13.09.2013 16:48:58
|
|
|
jared kirjutas: |
Kuidas panna Q10 sisse EMT pöörduspunkti? Kohe pärast sisestamist ta kaob jälle, ei salvestu. |
Milline tarkvaraversioon?
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
jared
HV vaatleja
|
16.09.2013 16:09:59
|
|
|
pacho kirjutas: |
jared kirjutas: |
Kuidas panna Q10 sisse EMT pöörduspunkti? Kohe pärast sisestamist ta kaob jälle, ei salvestu. |
Milline tarkvaraversioon? |
10.2.0.1323 beta
ja 10.1.0.4181 sama seis.
Orange SIM töötab meie roamingus.
Tundub, et APN võetakse SIMi järgi ja EMT seadeid lihtsalt BB softis pole.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|