praegune kellaaeg 21.06.2025 14:52:48
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
jägaja
HV Guru

|
03.07.2013 17:51:30
|
|
|
olafsand , ära lase ennast häirida, et kellelgi on nii hea ühilduvusega raud ja riistvara, mis 20-30 sekundiga üles tuleb. Reaalselt on enamusel kasutajatel minut vähemalt aeg, mil Win7 desktop ette tuleb.
Tegu peab ikka hästi optimeeritud draiverite ja raua kooslusega olema, mis ennast kiiresti liigutab.
Solutoga sai kunagi neid buutimisaegu mõõdetud, väga "kiired" polnud enamus arvuteid.
Soluto teema on kusagil HV foorumis ju ka olemas.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
03.07.2013 22:55:09
|
|
|
Tundub, et nüüd saab saab 8.1 preview'd Store kaudu paremini installida: http://www.neowin.net/news/windows-81-preview-now-available-for-pcs-with-language-packs-installed
Enda süleri Pro Upgrade peal igatahes nüüd lõpuks asi toimis - sikutas Store kaudu alla, installis ära ja ongi olemas.
Paar head asja, mis kohe silma hakkas:
Uus kompaktne otsing, mis ei viska suurele avaekraanile.
Vasaku ekraaninurga "Appside lüliti" saab kinni keerata. See ajas ikka hirmsasti närvi desktopil..
Inteligentne Charms Bar (liigub vastavalt kas üles või allapoole, olenevalt kummast nurgast klikid). Settings nupule klikkimisel on graafiline efekt ka parem.
Shutdown ja Restart kiired valikud parema klikiga Start nupul
Ja muidugi uus ja funktsionaalsem Start ekraan..
Kui millegi kallal iriseda, siis on see Start nupp Ei, mul ei ole midagi selle nupu vastu. Küll aga ei meeldi mulle, mida see nupp teeb, kui sellele hiirega peale minna
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
03.07.2013 23:07:48
|
|
|
Tõesti, hetkel hakkas allalaadimine Windows Storest. Varasemalt andis ainult teate, et proovige hiljem uuesti.
Polegi siiani viitsinud ISOst plaati teha ja läpakas USB kaudu installi ei toeta.
Vaatame siis ka asja..
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
03.07.2013 23:40:16
|
|
|
jägaja kirjutas: |
olafsand , ära lase ennast häirida, et kellelgi on nii hea ühilduvusega raud ja riistvara, mis 20-30 sekundiga üles tuleb. |
Siis on küll mulle ja Tomorrow `ile mingi ime raud juhtunud, sest mul buudib Windows 7 ülesse 18 sekundiga desktopini...
Läpakas vana uims kulutab selleks Windows 8 all tervelt 24 sekundit...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
tagasi üles |
|
 |
UrmoZ
HV Guru

|
03.07.2013 23:56:07
|
|
|
Peab veidi sättetes tuhnima. 8.1 uuendus rikkus Sleep režiimi ära.
Sleep rakendamisega tõmbab pildi mustaks, kuid HDD jääbki midagi laadima ja masin end välja ei lülita.
Sama jama oli alguses sulgemisega (Shut Down), kuid selle parandas Auslogics Boostspeed´i kasutamine. Sulgemise kiiremaks muutmine (programmide/protsesside kiirem lõpetamine).
_________________ Amazon - will not buy! |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
04.07.2013 08:46:14
|
|
|
Etz kirjutas: |
olafsand , ära lase ennast häirida, et kellelgi on nii hea ühilduvusega raud ja riistvara, mis 20-30 sekundiga üles tuleb. |
Siis on küll mulle ja Tomorrow `ile mingi ime raud juhtunud, sest mul buudib Windows 7 ülesse 18 sekundiga desktopini...
Läpakas vana uims kulutab selleks Windows 8 all tervelt 24 sekundit...  |
Ime on sündinud siis tõesti
http://www.soluto.com/boot-time
Tööl olev W8-64bit arvuti igatahes Store kaudu uuendust ikka ei tee. Kodus W8-32bit läpakas oli hommikuks uuendusega peaaegu ühel pool.
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
04.07.2013 16:31:30
|
|
|
Mnator kirjutas: |
Tomorrow kirjutas: |
Mnator, Sleep ei tööta, Hibernate on jama. Seega lülitan välja, kui magama lähen. Seega veidi oluline ikka on  |
Ja mina lasen vaid monitoril automaatselt välja lülituda. Kuna teadaolevalt 90 % elektriseadmete rikkiminekutest toimub seadme sisse/väljalülitusmomendil, siis eelistan arvuti enda tööle jätta. Puhkerežiime kasutan küll pikemate teadaolevate pauside puhul, selles suhtes hoian raua ja opsüssi korras.
Pane endal sleep ja hiberneerimine tööle. |
Paneks sleepi tööle ja kasutaks hea meelega aga va raip ei tööta kui uni pikem, kui 15min. Üles tuleb aga pilti netu. Aitab ainult restart nupust. Mingi aeg nüüd proovin uuesti, kuna uus videokaart. Vb oli vana kaardi viga, aga eriti lootusrikas pole. Seda ka BIOS @ optimized defaults ja clean win7 install seadeid muutmata. Hibernate mõttetult aeglane. Isegi restart mul kiirem.
olafsand kirjutas: |
olafsand kirjutas: |
Tomorrow, boot up 15-20 sek vs win7 min 1,5 minutit. Seda siis tavalise hdd kettaga. Progede jne asjade avanemise kiirus suurem, aga see võib ka lihtsalt efekt olla. |
Kui sul raud muutunud pole 7 vs 8, siis oli sul midagi valesti seal 7 peal, et poolteist minutit käivitus. Mul teb ainuüksi taaskäivituse 31 sekundiga ja boot on veelgi kiirem olles alla 20 sekundi. See video on tehtud enam kui aasta tagasi (OS ja SSD sama hetkel. Aeg jookseb video ülaservas):
Spoiler 
Kahtlemata win8-l on veelgi kiirem boot ja veel nipet näpet on paremaks/kiiremaks tehtud, aga märgatavalt kiiremat küll midagi pole. |
Mul win7 clean install isegi on aeglane miskipärast. Peale update veel hullem. See Sinu videos olev "aken" ,mis värvidest kokku lendleb, pulseerib mul veel 6-7x ja siis tuleb desktop ette, aga ikoonid on poolikud (valged lärakad ilma ikoonipildita) ja umbes kokku 1,5minuti pärast on masin enamvähem kasutuskõlblik. Aga see selleks, win 8 on 20 sekundit ja selle ajaga olen metrost desktopis ning ikoonid on kohe olemas ja võin desktopilt näiteks Opera avada ja ta ka avaneb mitte ei jää mõttesse ja rõngast keerutama
Ja su SSD annab oluliselt juurde. Tööläpakas on mul ka SSD ja win7 ja see on samuti silmapilk üleval ja töötab  |
SSD tõesti mõnevõrra kiirem, aga vb kuskil 10-20 sekundit, sest mäletan HDD-ga oli restart 40-50 sek ja SSD-ga 31 sek. Seega oli ka HDD-ga hea aeg.
|
|
tagasi üles |
|
 |
pwn13
HV veteran

|
04.07.2013 16:36:56
|
|
|
Ssd kiirus oleneb suuresti sata liidesest. Sata3 on vähemalt 2 korda kiirem kui sata2, nagu enamik nagunii teavad.
Sai ka kunagi testitud, kui palju arvuti kiiremaks läheb sama süsteemiga. Kloonisin ketta ära ja teise boodi ajal mõõtsin sata 2 otsas. Kiirus tõusis 1.50s pealt 1.05 kanti (W7). Samas kloonimisega kaotab veidike kiirust ka.
Nüüd lauaarvutis uus platvorm koos sata3 ja w8-ga, seal üles boot on põhimõtteliselt sama kiire, kui käbe jõuad salasõna kriblada.
_________________ pWn |
|
tagasi üles |
|
 |
aixi
HV kasutaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
05.07.2013 09:55:03
|
|
|
No worries, kuni sul pole kaarti mis seda toetaks võib rahus 7`me peal edasi elada
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
12.07.2013 09:37:06
|
|
|
Etz kirjutas: |
No worries, kuni sul pole kaarti mis seda toetaks võib rahus 7`me peal edasi elada  |
Arvatavasti pole vahet. Esiteks on sse 11.2 uuendus tarkvaraline niikuinii (kõik märgid viitavad sellele, et uut rauda ei nõua) ja teiseks win8 kasutajaid on vähe võrreldes win7-ga. Seega mõnes üksikus mängus kuskil graafikamenüüs saab ehk seda aktiveerida, aga mingit põhjapanevat muutust see endaga kaasa ei too.
EDIT: 8.1 lõplikud ISO-d siis lekivad ilmselt järgmine kuu juba: http://www.techpowerup.com/186848/windows-8-1-rtm-ready-by-august-oems-get-it-first.html
|
|
tagasi üles |
|
 |
pwn13
HV veteran

|
12.07.2013 13:36:09
|
|
|
Keegi muidu start8 programmi on W8.1 ga jooksutanud? Mis teil muidu WEI graafika indeksiks näitab, mul hd4000 paneb 6.5, kellelgi maksimumis ka see?
_________________ pWn
viimati muutis pwn13 12.07.2013 19:11:24, muudetud 3 korda |
|
tagasi üles |
|
 |
MiuhYn
HV vaatleja

|
12.07.2013 18:34:01
|
|
|
Muidu jäädki elu lõpuni kogu aeg uuendama ainult sellepärast, et usud pimesi midagi paremat olevat, kuna tootja väidab nii. |
Aga nii ongi, nad mõtlesid välja meetodi, mil moel inimesed hakkaksid ostma seda uuesti, mis neil juba olemas on. Koos toredate kastikestega muidugi. Järgmine OS võiks tulla mullidega, tegelikult ühe mulliga. Kõik aplikatsioonid, sätted, pildid, meilid, videod, sõbrad jne, ühes mullis (mis on põhiline argument uuenduslikkuse suhtes), väga mugav. Aga sel juhul "Start menu" võiks nähtavale tulla ctrl+alt+x+y. Aga pole väga hullu, keegi ei sunni mind seda kasutama, kuniks see seadusesse ei kirjutata
|
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
12.07.2013 19:23:42
|
|
|
MiuhYn kirjutas: |
Muidu jäädki elu lõpuni kogu aeg uuendama ainult sellepärast, et usud pimesi midagi paremat olevat, kuna tootja väidab nii. |
Aga nii ongi, nad mõtlesid välja meetodi, mil moel inimesed hakkaksid ostma seda uuesti, mis neil juba olemas on. Koos toredate kastikestega muidugi. Järgmine OS võiks tulla mullidega, tegelikult ühe mulliga. Kõik aplikatsioonid, sätted, pildid, meilid, videod, sõbrad jne, ühes mullis (mis on põhiline argument uuenduslikkuse suhtes), väga mugav. Aga sel juhul "Start menu" võiks nähtavale tulla ctrl+alt+x+y. Aga pole väga hullu, keegi ei sunni mind seda kasutama, kuniks see seadusesse ei kirjutata  |
pea aasta möödas ja ikka virisetakse - tore, et nõuka ajal elama ei pidanud
_________________ ☠ |
|
tagasi üles |
|
 |
MiuhYn
HV vaatleja

|
12.07.2013 20:09:42
|
|
|
libe kirjutas: |
MiuhYn kirjutas: |
Aga nii ongi, nad mõtlesid välja meetodi, mil moel inimesed hakkaksid ostma seda uuesti, mis neil juba olemas on. Koos toredate kastikestega muidugi. Järgmine OS võiks tulla mullidega, tegelikult ühe mulliga. Kõik aplikatsioonid, sätted, pildid, meilid, videod, sõbrad jne, ühes mullis (mis on põhiline argument uuenduslikkuse suhtes), väga mugav. Aga sel juhul "Start menu" võiks nähtavale tulla ctrl+alt+x+y. Aga pole väga hullu, keegi ei sunni mind seda kasutama, kuniks see seadusesse ei kirjutata  |
pea aasta möödas ja ikka virisetakse - tore, et nõuka ajal elama ei pidanud  |
Tegelikult avaldasin lihtsalt arvamust, aga eks igaüks võtab seda nii nagu tajub. Mul on hea meel, et oled rahul oma sünniajaga.
Olen win8-s ka positiivset leidnud. Ennist kritiseerisin selle kindlat omadust. Ega selle "Metro" pärast mu elu rikutud pole, et vingumisest abi ootaks
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
13.07.2013 18:30:34
|
|
|
Kuidas Windows Store poes rakenduse eest maksmine käib? Kas PayPal on sealmail maksevahendina OK?
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
13.07.2013 19:36:37
|
|
|
Kuidas Windows Store poes rakenduse eest maksmine käib? Kas PayPal on sealmail maksevahendina OK? |
Paypal sobib neile küll, nii nagu ka Visa & MasterCard.
|
tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
13.07.2013 20:10:47
|
|
|
Viimased juhul kui regioon on õige - Mu UK account ei taha muud peale PayPal külge võtta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Nu
HV Guru

|
31.07.2013 00:41:17
|
|
|
jaanuaris kui see kampaania oli ostetud versioon laskis clean installi teha ja activeerida aga nüüd ei lase ütleb, et see "product key" oli mõeldud ainult upgradeks ja clean installi ei saa teha.
ehk siis viskan minema ja ostan uue?
_________________ DO you want it.. And if you had it would you flaunt it...
ss |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
31.07.2013 01:04:00
|
|
|
Nu kirjutas: |
jaanuaris kui see kampaania oli ostetud versioon laskis clean installi teha ja activeerida aga nüüd ei lase ütleb, et see "product key" oli mõeldud ainult upgradeks ja clean installi ei saa teha.
ehk siis viskan minema ja ostan uue? |
Saab ikka...
tsitaat: |
1. Run the registry editor (regedit)
2. Find the following key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Setup\OOBE
3. Change the value for 'MediaBootInstall' from 1 to 0
4. Open an elevated command prompt (run as admin)
5. Run the following command: slmgr -rearm
6. Reboot |
|
tagasi üles |
|
 |
Rajareits
HV Guru

|
05.08.2013 01:58:43
|
|
|
Kas keegi oskab arvata, miks mu 'pagefile.sys' üle 40 GB suur tahab olla?
Lasin ta korra maha, ja kui uuesti lubasin tal eksisteerida, läks kohe jälle tagasi. Kusjuures tagasi nii, et peale veebis surfamise pole miskit teinudki.
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
05.08.2013 12:10:41
|
|
|
Kui füüsilist mälu piisavalt on, keera see üldse kinni. Kui kinni keerata ei saa, siis määra suurus käsitsi. Automatic on saatanast, alates XP-st on windowsil kange tahtmine taustal töötavad asjad isegi siis swap-i toppida kui füüsilist mälu piisavalt on ja vähemalt mina pole selle vastu muud rohtu leidnud kui masinasse rohkem mälu ja swap täiesti ära keelata.
|
|
tagasi üles |
|
 |
karlutikas
HV kasutaja

|
05.08.2013 13:23:41
|
|
|
Tere!
Ei viitsinud hetkel tervet teemat läbi lapata ja google otsing ei andnud ka sobivaid vastuseid. Probleem siis selline, et sai hiljuti paigaldatud windows 8 arvutile. Paar päeva tagasi hakkas siis arvuti sellist nalja tegema, et kui käima paned, siis on ainult must pilt, nurgas ilutseb miski 9C. Kui aga restardinuppu vajutada, siis bootib ilusti üles. Samamoodi on ka siis, kui arvutil miski uuendus tahab restarti, siis alguses on ainult must pilt, aga kui restardinuppu vajutad siis bootib kenasti üles. Mõtlesin et äkki mõni targem inimene oskab seletada, milles probleem võib olla.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
05.08.2013 13:31:59
|
|
|
Kõik vajalikud draiverid ilusti peal?
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|