Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Elisa ja Tele2 lükkasid 4G mobiiliplaanid edasi märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 30.06.2013 11:07:44 Elisa ja Tele2 lükkasid 4G mobiiliplaanid edasi vasta tsitaadiga

link :: ERR

Elisa plaanib 4G võrgu mobiilikasutajatele avada aasta teises pooles ning Tele2 alles järgmisest aastast. EMT tõi juba aasta alguses turule paketi, mis võimaldab 4G teenust kasutada ka telefonis. Jaanuaris kinnitasid nii Tele2 kui Elisa, et tahavad 4G telefonipakette müüma hakata aasta esimeses pooles, kuid praeguseks on plaane edasi lükatud.

"Elisal on plaanis 4G teenused mobiiltelefonis avada selle aasta teises pooles," kinnitas Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu ERR-i uudisteportaalile.
"Peamiseks põhjuseks on see, et varasemalt on olnud 4G-d toetavate seadmete valik väga kesine," selgitas ta.
"Alles käesoleva aasta teisel poolaastal on näha mõistliku hinna-kvaliteedi suhtega ning tavatarbijale vastuvõetava hinnaga nutitelefone."

Ka Tele2 kommunikatsioonijuht Hans Saarvelt kinnitas, et 4G telefone on kasutuses väga vähe.
"Minu teada on üle 70% kõigist praegu kasutatavatest mobiilidest endiselt vanakooli nuputelefonid ning ka uutest telefonidest on 4G võimekusega kümmekond protsenti," märkis ta. "Sellest omakorda murdosa on neid, kes 4G teenust telefonis kasutavad või kasutaksid.," kinnitas Saarvelt.

Tema sõnul oleks Tele2 saanud 4G võrgu telefonidele avada, kuid ei pidanud seda otstarbekaks.
"Tele2-l on tänavu käimas suured tehnilised tööd, mille käigus vahetatame välja kogu raadiovõrgu ja keskseadmed Baltikumi moodsaimale tasemele," rääkis ta. "4G mobiilikasutajatele avamine on seotud nende tööde lõpetamisega. Oleksime saanud 4G mobiilis avada ka praegu, kuid see tähendanuks 50 000 euro eest lisatöid," lisas Saarvelt. "Analüüsisime, kui vähe on mobiiltelefoniga 4G kasutajaid Eestis, ja otsustasime see 50 000 eurot kõikide klientide raha säästa. Avame teenuse uue aasta alguses."

Enne EMT 4G mobiilipaketi turuletoomist oli 4G internet Eestis kasutatav vaid modemite ja ruuteritega. Ka 4G telefonid kasutasid endiselt 3,5G, 2G ja GPRS võrkusid.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Mario.
HV Guru

sõnum 01.07.2013 09:25:00 vasta tsitaadiga

Pean seda mõistlikuks.
Kindlasti on minu suhtumises asi selles, kuidas 4G paketid on EMT'l ameerikalikud e totaka mahupiiranguga, mida mina Elisa kliendina kunagi kogenud ei ole.

Ootame ja loodame kasutajasõbralikku teenuse ja hinna suhet (loe: ma ei taha maksta 120€ kuus, et inimlikult andmesidet kasutada).
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 01.07.2013 15:42:02 vasta tsitaadiga

Ei mõista, kuidas saab töötada 4G arvutis ja telefonis mitte icon_neutral.gif
Paned selle simi 4G telefonisse, siis 4G ei tööta, aga modemis töötab?
Mis tehniline vahe on 4G telefonis ja 4G usb modemis? eusa_think.gif
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 01.07.2013 15:47:47 vasta tsitaadiga

DVDRW kirjutas:
Ei mõista, kuidas saab töötada 4G arvutis ja telefonis mitte icon_neutral.gif
Paned selle simi 4G telefonisse, siis 4G ei tööta, aga modemis töötab?
Mis tehniline vahe on 4G telefonis ja 4G usb modemis? eusa_think.gif
Kui ma ei eksi, siis pannes telefoni ja kasutades telefoni modemina on ka töövõimelisus olemas, ainult kõnesid ei lubata..........
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 01.07.2013 16:05:52 vasta tsitaadiga

Siis Dualsim telefon ja probleem lahendatud?
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 01.07.2013 17:00:16 vasta tsitaadiga

DVDRW kirjutas:
Siis Dualsim telefon ja probleem lahendatud?

Ja kas on mõtet ennast sellega piinata, selle 4G kõne & neti korral saad päevas 2-3x telefoni laadida. icon_wink.gif

Ei usu hästi, et diiselgeneraatorit või (seljas tassitavat) akuplokki kaasas vedada tahad. beer_yum.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
ents75
HV kasutaja

sõnum 01.07.2013 17:00:16 vasta tsitaadiga

Mario. kirjutas:
Pean seda mõistlikuks.
Kindlasti on minu suhtumises asi selles, kuidas 4G paketid on EMT'l ameerikalikud e totaka mahupiiranguga, mida mina Elisa kliendina kunagi kogenud ei ole.

Ootame ja loodame kasutajasõbralikku teenuse ja hinna suhet (loe: ma ei taha maksta 120€ kuus, et inimlikult andmesidet kasutada).

loe: ma ei taha maksta 4x suuremat kuumakset kui Telia Sonera (EMT omanikfirma) kliendid sama teenuse eest Soomes maksavad! Vot on vahetegemine...
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Elisa ja Tele2 lükkasid 4G mobiiliplaanid edasi
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.