Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  EMT 4G andmemaht saab ebareaalselt ruttu täis ja klienditeenindusest abi ei saa märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
g0lll
HV vaatleja

sõnum 27.06.2013 01:50:11 EMT 4G andmemaht saab ebareaalselt ruttu täis ja klienditeenindusest abi ei saa vasta tsitaadiga

Kasutan seda ruuterit: https://www.emt.ee/sisu/-/pood/mobiilne_internet/huawei_b593u_4g
Leviga pole selle ruuteriga mitte ühtki probleemi olnud. Väga stabiilne on ka ja pingides www.elion.ee näitab stabiilselt 30-40 ms, nii et selle koha pealt mitte midagi ette heita pole.
Probleem aga seisneb selles, et andmemahuga on mingisugune anomaalia toimumas. Andmemahu limiit minu paketil on 30gb. Seda peaks minu arvates olema rohkem kui küll. Varemasti kasutasin Elisa 3.5G pulka, millel oli limiit 15gb, limiit ei täitunud kordagi, vaid siis, kui teadlikult midagi selle piires alla laadisin, nt mõned filmi enne kuu lõppu. Täpselt samasuguste toimingute juures nagu ma Elisa pulka kasutades tegin, saab aga see EMT 30gb limiit täis iga kuu 15.-20. kuupäeva paiku. Tegin siis andmeside päringu, et teada saada, mis asi see võrku koormab nii hullult. Vastuseks sain 2 A4 lehte, mis olid täis IP-aadressi laadseid numbreid, millest mina ei osanud midagi välja lugeda. Jätsin siis asja sinnapaika, nüüd kuu aega hiljem sai jälle limiit täis. Helistasin siis klienditeenindusse, et mis anomaalia selle andmemahuga toimub. Andsin siis oma telefoninumbri, vaatas üle ja sai sama targaks nagu mina - andmemahu limiit on täis. Selle peale küsis ta, kas ma Skype kasutan. Jah, kasutan, videokõnesid ei tee, ainult teksti vahendusel suhtlen. (seda ma ei tahaks kohe kuidagi uskuda, et sellest see 30gb täis saada võib..) Pärast seda hakkas ta mulle soovitama kallimat piiramatu andmemahuga paketti, mis on 120 eurot kuus, mida on jube palju interneti eest maksta. Küsisin veel, et kuidas ma saaksin dešifreerida seda andmeside päringust saadud numbreid. Seda ta ei teadnud, kuidas saab teha. Mina ka ei tea. Ise mõtlesin, et äkki on EMT mastiga mingisugune probleem, mis paneb masti arvama, et ma kasutan seda rohkem, kui ma tegelikkuses kasutan. Lootsin, et äkki ta saab vaadata, mis seis sellega on ja äkki EMT spetsialistid saata testima. Seda kahjuks tal võimalik teha polnud.

Küsin siis sedasi:
1) Mis ma nende saadud IP-aadressidega peale hakata võiksin?
2) Kelle poole ma pöörduma peaks EMT-s, et nad võibolla uuriksid seda seisu ise siin lähemalt?
3) Äkki kellelgi on samalaadne kogemus andmemahu ülikiire täituvuse osas ja oskab omast kogemusest aidata.

beer_yum.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mega
HV Guru
mega

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.06.2013 02:11:57 vasta tsitaadiga

kas see ruuter loeb ka kasutatud mahtu? kui jahh, siis kuidas sealt paistab?
g0lll
HV vaatleja

sõnum 27.06.2013 02:29:03 vasta tsitaadiga

Jah, looeb täitsa. 208 päeva kasutanud ja hetke seisuga sellised andmed:

Üleslingi/allalingi kiirus 2 Kbps / 107 Kbps
Üleslingi/allalingi maht 23,07 GB / 316,08 GB
Kogumaht 339,15 GB
Võrguühenduse aeg 208 day 22 hour 6 min 52 sec

// Kasutasin natuke Google abi. Leidsin programmi nagu NetBalancer. See näitab ära, kui palju mis programm võrku koormab. Mingisugust kahtlast protsessi ma seal ei näe, mis võrku kasutab üleliia. Vaadake ise: http://www.upload.ee/image/3407700/internet.png . Järelikult peab see mingi external värk olema ikkagi. Ah jaa muidu, ükski teine seade peale selle arvuti, võrku ei kasuta.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 27.06.2013 03:13:08 vasta tsitaadiga

Üks v6imalus, et keegi suudab sinu ruuteri WiFi kaudu sinu v6rku kasutada.
Pane WhFi kinni ja pane oma arvuti kaabli otsa. Et mis siis toimub.

Postitatud Sony Ericsson mobiililt
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 27.06.2013 09:56:30 vasta tsitaadiga

g0lll, äkki näitad EMT vastust ja seda "kahte A4-ja", et oskaksime midagi täpsemalt arvata.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
mega
HV Guru
mega

sõnum 27.06.2013 11:20:27 vasta tsitaadiga

Aga siis peaks saama näha sealt ruuterist ehk aktiivseid ühendatud seadmeid ka... ehk tõesti istub keegi seal veel...
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 27.06.2013 11:32:25 vasta tsitaadiga

g0lll, palju su Skype kontakte on? Teine võimalus on see, et kui kasutad Desktopi Skype siis su Skype on supernodeks hakanud tänu kiirele internetiühendusele. Siin pilt kuidas see välja lülitada (ühekordne tegevus).

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
g0lll
HV vaatleja

sõnum 27.06.2013 15:48:09 vasta tsitaadiga

Skypes kontakte täpselt 20. Tund aega Skype idle seisus olnud all, 15KB on alla laadinud selle ajaga ja 25KB üles NetBalanceri andmetel. Ja panin sinna seadetesse need eelistused. Ehk on abi mingil määral, tänud.

Seda kahte lehte .pdf failis pole enam ema e-mailil (tema tellib internetti, kasutab vanamoodsalt hot.ee postkasti, tühjendab iga kuu). Küsisin klienditeenindusest, kas seda saab uuesti teha - ei ole olnud sellist võimalust neil pakkuda. Ma ei tea, kust ema selle päringu tegi siis. Küll aga soovitati vaadata sessioonide järgi, millal, mis tegusid tehes, kui palju andmemahtu on kasutatud järgmine kuu. Et ehk siis saab teada. http://www.upload.ee/image/3408429/gker.png selliste andmete põhjal siis, mida sain tellida e-maili peale. Järgmine kuu vaatan, kui palju mu tegevused võtavad siis seda nii palju, kui muidu lahendust ei leia.

Üritasin sealt enda ruuteri lehelt 192.168.1.1 leida siis, et mis seadmed parasjagu kasutavad ka. Et äkki sealt leiab midagi võõrast. Aga mina vähemalt ei leia küll sealt kasutatavaid seadmeid selles võrgus. Äkki mingisuguse teise programmiga on võimalik vaadata, kes minuga samas võrgus on?

Helistasin hommikul uuesti klienditeenindusse. Soovitati saata täpne kiri esinevate probleemidega ja oma andmetega info@emt.ee, seda ma ka tegin. Ootan vastust hetkel.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 27.06.2013 22:08:57 vasta tsitaadiga

Mitu arvutit sul selle ühenduse taga on? Võid ka arvutites võrguliikluse mahtu monitoorida. Tasuta tarkvara selleks:
http://www.floriangilles.com/software/netspeedmonitor/

Vaata, kas selle tulemused lähevad ruuteri mahulugejaga kokku. Varsti algab uus kuu, nulli ära ja hakka jälgima.

Uploadi osa on enamasti küll downloadist 10 või enam korda väiksem, kuid ei tasu unustada, et mahu moodustab siiski UL+DL. Tihti unustatakse.

Kui selle posti järgi keskmiselt 1.6GB päevas kasutad, teeb see kuu kohta keskmiselt 49GB ja siis võib 30GB maht poole kuu pealt täis saada küll. EMT su ruuteri lugejat mõjutada ei saa, see on täiesti iseseisev.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
lauri
HV veteran
lauri

sõnum 27.06.2013 22:13:34 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
Teine võimalus on see, et kui kasutad Desktopi Skype siis su Skype on supernodeks hakanud tänu kiirele internetiühendusele.

Skype ei kasuta kliendi arvuteid enam supernodedena.

salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 27.06.2013 22:15:29 vasta tsitaadiga

üks võimalus ka selles, et varem elisa vms ei arvestanud uploadi andmemahu sisse.

Hetke statistika järgi oled iga kuu ~48gb andmeid liigutanud. Samuti ei tasu unustada et 4G on kiirem kui 3G ning võimalus märkamatult andmemaht täis tirida on selle võrra suurem

Etz
HV Guru
Etz

sõnum 27.06.2013 22:16:06 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
Teine võimalus on see, et kui kasutad Desktopi Skype siis su Skype on supernodeks hakanud tänu kiirele internetiühendusele.

Skype klient ei oma juba jupp aega enam Supernodeks hakkamise funktsionaalsust, selleks on tsentraalsed serverid... icon_rolleyes.gif

tagasi üles
alar26t
HV kasutaja

sõnum 08.07.2013 01:42:19 vasta tsitaadiga

Ei tea kas aitab, aga osade mängudega tuleb kaasa pando meedia booster, mis sööb päris hea osa bandwithist ära.
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
Cemtey
HV kasutaja
Cemtey

sõnum 08.07.2013 16:13:20 vasta tsitaadiga

.. kustutatud ..

viimati muutis Cemtey 23.04.2014 01:45:19, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 17
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 08.07.2013 16:46:10 vasta tsitaadiga

lauri, Etz - kust te seda võtate? Tsentraalsed serverid on teotavad ainult, mitte primaarsed icon_wink.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
hendrik32
HV Guru

sõnum 08.07.2013 22:56:04 vasta tsitaadiga

EMT on üldselt üks kurjajuur, kes täpselt 30GB täitumisel kraanid jõuga kinni keerab. Lisaks on 4G kiiruste juures 30GB andmemahtu väga vähe, arvestades juba seda, et YouTube's kõrgekvaliteedilised videod on mitusada megabaiti.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 12
tagasi üles
MelesMeles
HV Guru

sõnum 12.07.2013 20:45:51 vasta tsitaadiga

Võtsin täna proovimiseks EMT 4G pulga. Kas nad piiravad kiirust andmemahu piiri täitumisel, või keeravad neti kinni kuu lõpuni?
hendrik32
HV Guru

sõnum 12.07.2013 22:58:33 vasta tsitaadiga

MelesMeles kirjutas:
Võtsin täna proovimiseks EMT 4G pulga. Kas nad piiravad kiirust andmemahu piiri täitumisel, või keeravad neti kinni kuu lõpuni?

Piiravad kiirust, 200kbit ehk 0.2Mbit allalaadimisel ja 50kbit ehk 0.05Mbit üleslaadimisel.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 12
tagasi üles
MelesMeles
HV Guru

sõnum 13.07.2013 11:24:39 vasta tsitaadiga

Aitäh vastamast, siis pole hullu. Pigem EMT 4G leviala 24/7, kui Elisaga iga tunni tagant 3g ja 2g vahel tõmblemine.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  EMT 4G andmemaht saab ebareaalselt ruttu täis ja klienditeenindusest abi ei saa
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.