Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
plaier
HV kasutaja

|
09.02.2004 19:48:38
Naaber ja jagatud internet? Plussid-Miinused? |
|
|
Küsimus selline:
Naaber ajab peale,et võtaks kahepeale Starmani StarNeti ja maksaks kulud pooleks.Praegu mul endal StarLight ja temal Mini (no arusaadav,miks ta huvitatud on).
Vajaks teadjamate nõuannet,mis on sellise asja plussid ja miinused (pluss küll vist ainult veidi odavam kuumakse ja muud midagi).
Mis riistvara selleks vaja,mis ligikaudu maksab?Kui suur on võimalus,et naabril õnnestub minu arvutisse kolama pääseda?Modem jääks minu korterisse ja kõik muu ka mis vaja läheks,ainult kaabli ajaks seinast läbi tema poole.
Minul endal W2K SP4 ,temal XP Pro.
Seda,et ftp serveritesse sissepääs üheaegselt blokitud on,olen ma kursis - aga kuidas igasuguste teiste progedega on?ICQ,Messenger,Skype,igasugused download managerid,meiliproged,newsserverid jne jne.
Jään asjalikke soovitusi,nõuandeid ja isiklikke kogemusi ootama.
|
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ivoshiee
HV veteran
|
09.02.2004 20:25:17
|
|
|
Ise olen ka ühes sarnases võrgus nö. naabrivõrgus, mitte küll kaabli otsas, vaid raadiolingi küljes (1.5Mbit/s) ning 15+ kasutajat on seni suht hästi läbi saanud.
Üksteise häkkimist justkui ei esine ning ka lingi omanikule ei ole veel jama kaela toodud.
Kui odavam ja (kohati*) kiirem ühendus ei ole argument, siis ei ole siin rääkida suurt midagi.
kohati - sõltuvalt kasutajate harjumustest ei pruugi sa kiiremat ühendust saada. Seepärast pead valima netijagamisseadmed sellised, et sa saaksid piirata "üleliigset" kasutust.
_________________ Folding@home
FAH foorum |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
tryku
HV kasutaja

|
09.02.2004 20:30:15
|
|
|
muidu msniga küll mingit probleemi ei teki
_________________ Eesti-Läti piiril rekka, millele taha kirjutatud saksa keeles: "Selles autos töötavad 500 hobust ja üks eesel". |
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
2 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru

|
09.02.2004 20:31:15
|
|
|
No ise oli n ka naabriga netijagaja aga seda siis nii et oma masin jagas 2 võrkariga ja see oli suck ...
Kui teha tahad osta mingi seebikarp ja jaga sellega Tulemus peaks hea olema
|
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
plaier
HV kasutaja

|
09.02.2004 20:33:43
|
|
|
Ivoshiee kirjutas: |
Seepärast pead valima netijagamisseadmed sellised, et sa saaksid piirata "üleliigset" kasutust. |
Ja millised need oleks? Ma oleks väga rahul kui saaks naabrile eraldada näiteks ainult kolmandiku üles-alla kiirusest.
|
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
plaier
HV kasutaja

|
09.02.2004 20:35:14
|
|
|
pots4t4j4 kirjutas: |
No ise oli n ka naabriga netijagaja aga seda siis nii et oma masin jagas 2 võrkariga ja see oli suck ...
Kui teha tahad osta mingi seebikarp ja jaga sellega Tulemus peaks hea olema  |
Mis põhjusel see sakkis siis? Ja mida sa pead seebikarbi all silmas?
|
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
09.02.2004 20:37:15
|
|
|
plaier kirjutas: |
Seepärast pead valima netijagamisseadmed sellised, et sa saaksid piirata "üleliigset" kasutust. |
Ja millised need oleks? Ma oleks väga rahul kui saaks naabrile eraldada näiteks ainult kolmandiku üles-alla kiirusest. |
Üldiselt pole eriti kuulnud, et seebikarbid traffic shapingut mõikaks, vähemalt hinnaskaala odavamas otsas, küll aga peaks seda mõikama nurgas pikutav linuxiront, mille seadistamine on muidugi n suurusjärgu võrra raskem ülesanne.
PS. Jagatud netist ftp'sse saamine problemaatiline? Huvitav, mul töötab küll kõik nagu õlitatult, tuli vaid ruuterile kernelisse mingid vastavad moodulid laadida. Seebikarpide tagant pole ka nagu kurtmist kuulnud, et ftp ei tööta.
PPS. "Seebikarp" on juhe-seina-ja-töötab tüüpi riistvaraline ruuter, mis lahendab enamiku netijagamisega seotud muredest ning maksab umbes üks kuni kaks kilo.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ivoshiee
HV veteran
|
09.02.2004 20:42:07
|
|
|
Ja millised need oleks? Ma oleks väga rahul kui saaks naabrile eraldada näiteks ainult kolmandiku üles-alla kiirusest. |
Siinpool on see tehtud Linuxiga - suht suva distributsioon sobib ning piiramise skript(id) on kah võrgust leitavad.
FAH foorum |
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
plaier
HV kasutaja

|
09.02.2004 20:46:59
|
|
|
Siinpool on see tehtud Linuxiga - suht suva distributsioon sobib ning piiramise skript(id) on kah võrgust leitavad. |
Ma eelistan siiski mitte hakata sellepärast OS-i vahetama või lisaarvutit hankima.
Aga teised lahendused?
|
|
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
09.02.2004 20:49:12
|
|
|
tsitaat: |
muidu msniga küll mingit probleemi ei teki
|
Kas mikron töötab jagatud ühenduse tagant?
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Harley
Piiratud kasutaja
|
09.02.2004 20:52:20
|
|
|
pane ruuter. ja saate molemad internetti 24 tundi. kiiruse piirangud voimalik hea ruuteris pusti panna raudselt. Mul oli 3com i oma. mingi 1000 eeki maksis
_________________ Liikluspolitsei sponsor |
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ivoshiee
HV veteran
|
09.02.2004 20:52:54
|
|
|
Siinpool on see tehtud Linuxiga - suht suva distributsioon sobib ning piiramise skript(id) on kah võrgust leitavad. |
Ma eelistan siiski mitte hakata sellepärast OS-i vahetama või lisaarvutit hankima.
Aga teised lahendused?  |
Kui sa tõesti tahad naabriga jagamist tõsiselt teha, siis pead sa selle "uue kasti nurka" panema.
Vähemasti mina ei riskiks sellega, et minu arvuti hangumisest jääb naabrimehel toru saamata ning varsti keski nuiaga ukse taga...
FAH foorum |
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
09.02.2004 20:58:27
|
|
|
Ise olen ka jagatud ühenduse taga. Üks ront jagab.
Täitsa rahul, ei tõmba kunbki meist eriti.
Mingeid komplikatsioone pole olnud. Korra siiski sattusin tema arvutisse
Aga odavam tuleb igaljuhul
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi_789
HV kasutaja
|
09.02.2004 21:18:26
|
|
|
Kodu ka jagatud nett 2 arvuti vahel, ühendus Kodutöö ADSL. Ei mingeid probleeme, rahul. Ruuter võiks tõesti jah parem vahel olla. Kui ruuter ja firewall vahel ja sina jagad ühendust naabrile, siis pole tänu adminni võimalustele karta, et naaber nüüd tuhnima sinu arvutis hakkab. Messenger, Skype vähemalt enda kogemuste põhjal ei valmista mõlemas arvutis korraga mingeid probleeme.
_________________ "Audaces fortuna juvat!" (Julgeid kroonib edu!) |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
EvilMick007
HV veteran

|
09.02.2004 21:23:30
Re: Naaber ja jagatud internet? Plussid-Miinused? |
|
|
Küsimus selline:
Kui suur on võimalus,et naabril õnnestub minu arvutisse kolama pääseda?
Minul endal W2K SP4 ,temal XP Pro.
Seda,et ftp serveritesse sissepääs üheaegselt blokitud on,olen ma kursis - aga kuidas igasuguste teiste progedega on?ICQ,Messenger,Skype,igasugused download managerid,meiliproged,newsserverid jne jne.
Jään asjalikke soovitusi,nõuandeid ja isiklikke kogemusi ootama.  |
Selle ligipääsu lihtsalt keelad turvaprotokollide allt ära ja ei saa ta midagi ilma kasutaja nime /paroolita ligi, kui ta juhuslikult mingi eriline häkker pole Muud asjad peaksid täitsa töötama, ise aegajalt käinud "LAN`idel" kus üks ühendus jagatud 20 või enama masina vahel ning kõik said igale poole sisse
_________________ Pentestimise ja küberturbe konsultatsiooni soovi korral võib kirjutada.. |
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
1 :: |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
tryku
HV kasutaja

|
09.02.2004 21:26:08
|
|
|
mikkriga mul probleeme pole aga osadel on ma istun ruuteri taga ja on räägitud omavahel ja teistega aga need kellega võrgus olen nende vahel on hea asju msnis saata film tuleb ~15 minti
_________________ Eesti-Läti piiril rekka, millele taha kirjutatud saksa keeles: "Selles autos töötavad 500 hobust ja üks eesel". |
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Craft
Kreisi kasutaja
|
09.02.2004 21:32:11
|
|
|
Ülalnimetatud programmid ei irise selle pärast, et 2 erinevat kasutajat sama IP pealt sees on, seega töötavad. Kasutusele kindlasti võtta mõni vana ront, pentium 75 näiteks ja sinna mõni floppydistro peale (coyote/L.E.A.F/BBi). Kui elektrikatkestust ei tule, võid pooleaastaste uptimedega arvestada ja maha kukkunud net tuleb ise üles. Oma paranoia jaoks võta kasutusele firewall (sygate/norton IS), mis naabrimehel su windowsi fileshare kinni oskab keerata.
NOTE: selle rondi saad siit, HV-st mingi 100 eekiga, võib-olla pead ise võrkarid juurde ostma, teine 100 või 150 kui uued. See ju ei tapa kedagi?
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
10.02.2004 00:05:39
|
|
|
jah kõige mõttekam ongi osta mingi vana arvuti ja sinna linux peale lasta, ja sis vastavalt võimalustele hub/switch võ ruuter ka. see kahe võrgukaardiga vajrant oli endal ka kunagi ja kusjuures ei saanudgi tööle. korra läks käima a sis kakkusin vist kaardi või midagi ära ja pärast enam käima ei saand.
|
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Riverside
HV kasutaja
|
10.02.2004 00:50:56
|
|
|
Ei tea, kas teiste kaabelmodemitega ka nii on, aga manuaalis on kirjas et minu Starmani poolt antud uus WebStar kaabelmodem võimaldab ise 2-le arvutile netti jagada, ühele LAN, teisele USB kaudu, niisis pole vaja muud kui ühes arvutis võrgukaart ja teises vaba USB-auk.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Harley
Piiratud kasutaja
|
10.02.2004 01:00:02
|
|
|
Tiigrikutsikas, kas sa proovisid seda???? Ei usu et asi tootab nii nagu kirjas.
_________________ Liikluspolitsei sponsor |
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
94 |
|
tagasi üles |
|
 |
ekskavaator
HV kasutaja

|
10.02.2004 01:29:11
|
|
|
ma jagan kah naabriga, kes saab mult tasuta, inimlikust lahkusest. kui mingit jama on siis võib alati tulemüüri reegleid õige koha pealt kruttida, mitte et tegelt vaja oleks läinud.
plussid on siis ilmselged, miinused et vajab rohkem tõmblemist ja mölisemist ja konffimist kui hea seltskond pole, aga eks kõik probleemid on tegelikult arvatavasti lahendatavad ja lõppkokkuvõttes on jagatud ühendus pool ühendust. ei... jagatud ühendus on kaks ühendust!
_________________ param-paraa |
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Piipz
HV veteran

|
10.02.2004 01:31:27
|
|
|
mingi odav ruuter on vast mõttekam osta ma pakun...
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Westswamp
HV Guru

|
10.02.2004 04:24:24
|
|
|
Jagan ühendust kolm aastat veel viiele perele. Kui reeglid paika panna, et tõmbamine toimub ainult öösel ja hommiku poolsel ajal, kui kõik tööl/koolis on ,siis selle hinna eest (85 kr) ei oska paremat soovidagi.
Ainult tüütu on, nii kui ühendus mahakukub, kohe kõllatakse.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
clint
HV kasutaja

|
10.02.2004 10:46:02
Re: Naaber ja jagatud internet? Plussid-Miinused? |
|
|
Küsimus selline:
Naaber ajab peale,et võtaks kahepeale Starmani StarNeti ja maksaks kulud pooleks.Praegu mul endal StarLight ja temal Mini (no arusaadav,miks ta huvitatud on).
Jään asjalikke soovitusi,nõuandeid ja isiklikke kogemusi ootama.  |
ise jaganud Starlighti 5-le korterile TrendNeti ruuteriga (mis praegu vist 650,- maksab) poolteist aastat juba. Peaks ütlema, et Starmani ühendus on väga stabiilne - IP aadress
on tänu ruutelile püsinud mul eelmise aasta veebruarist (mil oli Starmanis elekrikatkestus).
Mingit hooldust pole süsteem (modem+ruuter+swich) vahepeal vajanud.
Kuna inimesed pole filmitirimishaiged, siis pole
veel märganud, et Neti ühendus oleks naabrite tõttu aeglane, koguaeg on täiskiirus - nagu
üksi oleksin võrgus.
Igaljuhul soovitav mitme peale ühendus võtta, kui ise väga tirimis-haige pole, sest miks
maksta ühenduse eest, mida sa koguaeg ei tarbi - las teised ka maksavad ja tarbivad
sedasama.
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
entusiast
HV veteran

|
10.02.2004 11:14:50
|
|
|
OT
stv kylaliste raamatus oli kirjas nii,
K:Mul on kodus kaks arvutit. Ühel on nett olemas, aga tahaks teise ka, kas ma võin seda ise jagada, või peab seda teiega kuidagi kokku leppima? kas tavalise switciga on põhimõtteliselt võimalik netti jagada?
V:Saatke palun oma taotlus support@stv.ee aadressile ja Teiel avatakse teise arvuti kasutamise võimalus ning juhendatakse kuidas jagada ja kui palju tuleb tasuda kuus teise arvuti kasutamise eest .
kas peabki nii tegema või lihtsalt tahavad raha saada
_________________ JÖUDU! |
|
Kommentaarid: 104 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |