praegune kellaaeg 21.06.2025 12:59:53
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
SunBear
HV kasutaja

|
23.06.2013 08:57:30
|
|
|
Olin teemaalgatajaga kunagi samas seisus.
Musa kuulamisest ega filmide vaatamisest ei saanud unistadagi. Isegi natuke kõvemini jalgade põntsutamine tähendas uksekella.
Proovisin hea ja kurjaga. Pisikeste "hiirte kodukinodega" ja soundbaridega. Ikka oli kõrvalkorteri tige mann ukse taga.
Elutuba pole otseselt ühegi sama korruse naabriga seotud. Seina taga on trepikas.
Aitas see, et lasin ühel tuttaval igale kõlarile koonusjalad treida. Kahepoolse teibiga külge ja MDF plaat põrandale aluseks.
Trepikas on vaevu tajutav ümin kuulda, aga mingit pahandust pole peale seda enam olnud.
Pigem käib pinda sellesama naabri igaõhtune ahvi kastreerimine magamistoa seina taga
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bssldr
HV kasutaja
|
24.06.2013 11:53:53
|
|
|
Subwoofer mul põrandat ei puudutagi. Kapisektsiooni sees on lai TV koht. Panin subwooferi sinna. Teises vastasseinas asub diivan. Kui seal istun, siis on bass mitu korda võimsam kõrvadele, võrreldes näiteks püsti seismisega. Mulle tundub, et see element tulistab bassi otse vastasseina. Ja läbi selle levib alumisele korrusele kõrvalkorterisse. Subwooferil on mõlemal küljel passiivelemendid ka. Kui ma subwooferit keeran, kas siis on lootust, et tulistab bassi kuskile mujale. Ja mida arvate toa nurka diagonaalis paigutamisest?
Aga nüüd pole hulluke enam ukse taga käinud. Äkki väsis ära.
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDvurle
HV pensionär

|
24.06.2013 12:02:09
|
|
|
sarvik kirjutas: |
7am - 11pm võib rahulikult kuulata, politsei ei saa midagi teha. Ilmselt on tahtmine just öösel kuulata? Ise olen öösel lihtsalt bassid maha võtnud ja vaiksemalt kuulanud, siiani ei ole probleeme olnud. |
Kusjuures ei või ikka küll. On olemas müra normid. Ka autodele on määratud max dB, mida võib sumpast tulla (ei saa aru mentide mölast plärisevate motikate õigustamiseks).
_________________ Teie küsimused on vastatavad, kuid meie vastused on küsitavad.
IT uudissõnad. Pihuarvuti - pihkar, pihuarvuti kasutaja - pihkur. |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
1 :: |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
24.06.2013 12:48:46
|
|
|
--
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks...
viimati muutis NightStriker 15.06.2024 04:26:48, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
24.06.2013 14:36:57
|
|
|
Lisaks muudele akustilistele iseärasustele mängib rolli nähtus, mida nimetatakse omavõnkesageduseks ehk resonantsiks. See on igal kehal erinev ja selle läheduses on kõige lihtsam võnkeamplituudi suurendada. Sinu korteris võibolla pole sobivaid esemeid, mõnes teises jälle on.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
jannp
HV kasutaja

|
25.06.2013 16:32:17
|
|
|
Endal tehtud nii: aknal topeltkardin (ruloo + tavalised kardinad), põrandal vaip ja olen järginud põhimõtet - mida vähem peegeldusi seintelt, seda parem. Ideaalis võiks olla diivan seinast eemal ning seinad kaetud vaiba või raamaturiiulitega. Ise olen üritanud kõlarid sättida õpiku järgi, see tähendab, et korrektne asetus (sh võrdhaarne kolmnurk, vähemalt 1 meeter seinast, kõlarite kõrgus ja kaugus, kõlarite jalad, kõlarite suund jne). Kuid bassiheli rändab ikkagi mööda korterit ringi. Kõige suurem bass on kõrvaltoas ja täiesti random kohtades. Ise arvan, et teatud majades, kus betooni rohkem valatud on helikindlamad kui nõuka aegsed kortermajad, milles enamustel on tehtud fassaadiremont, mis on muutnud maja kõlarikastideks. Hiljuti oli ju uudis, milles üks ehitusinsener rääkis, et tänapäeva majades on helisolatsioon ligi 4xmadalam kui nõutud. Seega, kes soovib kodus hästi muusikat kuulata peab ilmselt vaeva nägema toa heli summutamisega või lihtsalt otsima uue koha, kus muusikat kuulata
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|